Dopravní situace, kdo by byl viník?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
20.2.20 05:38
@jege píše:
A já bych zas takovým jako Ty vůbec řidičáky nedával. Normální slušnost a plynulost provozu Ti asi nic neříká a zřejmě máš problém, jako většina žen za volantem, změnit jízdní pruh, takže se ho držíš jako klíště, byť máš vlevo volno a řidič na nájezdu musí kvůli Tobě zbytečně brzdit. :zed: :pocitac:

Je to proti pravidlum ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
20.2.20 07:11
@Anonymní píše:
Byla jsem uz chvíli zařazena, naboural by mi zadek…

V tom pripade by byl vinik pravdepodobne on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
20.2.20 07:11

@jege to je problém ridice na nájezdu. Já bych zase nedávala řidičák lidem, co takovým co najizdeji uhybaji. Nemá se to a kolikrát to vede k tomu, že se ten v pravem pruhu neohlidne nebo prehlidne, uhne a ohrozí toho co jede i v levém pruhu. Rekla bych, ze toho mam najeto dost a jsem velmi dobry ridic. Nikde není psano, že se tohle má dělat a to že to řidiči dělají, jen ohrožuje další. Ti co najizdeji, si začali myslet, že mají absolutní přednost a řidič jedoucí v levém pruhu se díky tomu u každého nájezdu klepe, kdy mu to tam nějaký ohleduplny dobrák jako ty pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
20.2.20 07:15
@hospodki píše:
Ale to je jedno ze jsi tam byla. Najela jsi v nedostatečné rychlosti a brzy. Takže jsi se ty neprizpusobila provozu a omezila ostatní.

To, co jsem napsala zrejme nebyla pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
20.2.20 07:49
@Mutlice píše:
Podle ceho soudite, ze ti, kdo pisi, ze zarazenim nesmite nikoho ohrozit, sami jezdi jako dobytek. Situaci tady hodnotime vsichni podle subjektivniho podani jedne strany. Ano, pokud se pan do zakladatelky bezduvodne rozjel dvoustovkou (asi udajne) je to magor. Nicmene oznacovat vsechny diskutujici, co maji jiny nazor za dobytky za volantem, trosku silna kava. Jinak vygooglit a zkopirovat paragrafy umi leckdo.
@spetrs píše:
Takže abych shrnul pro všechny, kteří jezdí jako dobytek-můžete křičet, že jste v právu, můžete ale také odejít od soudu s pěkným flastrem a příkazem k náhradě vzniklé škody :mrgreen:

Jezdíte-li jako dobytek-a je tím míněna jízda úmyslně bezohledná, hrubě vybočující z běžného vzorce chování, nebezpečná a nepředvídatelná-pak moje poznámka platí i pro Vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
20.2.20 08:08
@Anonymní píše:
Hele známý byl viník i když jel po hlavní a z vedlejší přes plnou čáru a zákaz odbočování mu tam vjel kamion. Nevěnoval se řízení. Tož tak.

Problém je v tom, že vyhláška, se vysvětluje 3 různými způsoby, a koukám že toto je 4. Takže vždy vyhrává, ten kdo má lepšího dopravního experta či advokáta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
20.2.20 08:18
@Anonymní píše:
@veria Ano, když stojíš. Ale já jela 100. No nic. Ten přídavný pruh tambyl dlouhý. Nic, je to marný vysvětlovat

Jasne ta ses rozjela na 100, pripojila ses, chvilku si v nem jela, pak ses vratila do pripojovaciho, on te predjel a ty ses jeste pred koncem pripojovaku zaradila zpet. Jako promin, sice nekde mame fakt dlouhe pripojovaci pruhy, ale tohle je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
20.2.20 08:25
@mission84 píše:
@jege to je problém ridice na nájezdu. Já bych zase nedávala řidičák lidem, co takovým co najizdeji uhybaji. Nemá se to a kolikrát to vede k tomu, že se ten v pravem pruhu neohlidne nebo prehlidne, uhne a ohrozí toho co jede i v levém pruhu. Rekla bych, ze toho mam najeto dost a jsem velmi dobry ridic. Nikde není psano, že se tohle má dělat a to že to řidiči dělají, jen ohrožuje další. Ti co najizdeji, si začali myslet, že mají absolutní přednost a řidič jedoucí v levém pruhu se díky tomu u každého nájezdu klepe, kdy mu to tam nějaký ohleduplny dobrák jako ty pošle.

Jen tak věcná.. a kde jezdíš? Zas uhnuti a pouštění je o ohleduplnosti. Kdyby lidi nepouštěli auta z vedlejší tak tam prostoji půl hodiny ve spicce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
20.2.20 08:47

@hospodki jezdim okoli Prahy a Prahu, dalnice. Za rok najedu tak 20 000 km a to jsem na mateřský. Dlouhy vzdalenosti, krátký. Hele myslim, ze jsem vyjezdena dost a ridicak mam taky dlouho. Myslim ze provoz mám dost zmaknuty. Promin, ale když jedu v levém pruhu a zprava mi u nájezdu začnou skákat auta mnohem pomalejší tak to není zrovna bezpečné. To se na mě nezlob a ano vím, že někde na nájezdech je opravdu těžké najet (dálnice D4 před prahou treba),Ale není možné, aby se řidiči jedoucí po dálnici bali těch co najizdi a uhybali bez rozmysleni a koukani do levého pruhu. A já taky přeci nemůžu jet v levém pruhu jen tak co třeba pokuta za bezduvodnou jizdu v levém pruhu. Taky specialitka spousty řidičů. Za 300m předjedu auto a neohnu tomu za sebou, ale pojedu taky sranda. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
20.2.20 09:11
@hospodki píše:
Jen tak věcná.. a kde jezdíš? Zas uhnuti a pouštění je o ohleduplnosti. Kdyby lidi nepouštěli auta z vedlejší tak tam prostoji půl hodiny ve spicce.

Tak pustění auta z vedlejší je něco jiného než zbytečné uhýbání z pravého pruhu na dálnici. Jo taky občas uhýbám, ale spíš kvůli sobě, protože mě štve, že mě ten najíždějící řidič zpomalí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
20.2.20 09:12

Naopak uhýbání do levého pruhu a pouštění vozidla co se napojuje je zakázáno. Lidi používejte cele připojovací pruhy, zrychlete a když vám to nejede a za zadkem mate auto uhnete ke krajnici. Rozjetí řidiči za vámi to velice ocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
20.2.20 09:12

@mission84 ale já jsem neřekla, ze mají uhybat bez rozmyslu, přečti si moje příspěvky, ze máme stejný názor a nemusíš mi argumentovat takhle jak kdybych byla úplně blba. Jen říkám, ze když můžou uhnout, tak je to slušnost. To. Ze někdo uhyba za každou cenu bez kontroly okolní situace je druhá vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
20.2.20 09:18
@j.a.n.i1 píše:
Tak pustění auta z vedlejší je něco jiného než zbytečné uhýbání z pravého pruhu na dálnici. Jo taky občas uhýbám, ale spíš kvůli sobě, protože mě štve, že mě ten najíždějící řidič zpomalí.

Jajismus dnešní doby. Vše jen s ohledem na sebe. :lol: Já zas beru jako samozřejmost jim na těch nájezdech uhnout když muzu. Ale taky jsem si vědoma, ze jezdím hodně silnyma autama a moje zrychlení je úplně někde jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
20.2.20 09:19

@hospodki No, tvrdit, že porušovat předpisy je slušnost, je maličko zvláštní :think: jako neříkám, že to taky občas nedělám a že to nepotěší, když mi někdo uhne, ale rozhodně bych si netroufla to vyžadovat, tím, že o tom budu tvrdit, že je to slušnost = každý slušný řidič by to měl dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.20 09:31

@j.a.n.i1 Asi moc po dálnicích nejezdite, připojovací pruh může být celkem dlouhý :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix