Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@spetrs píše:
Jezdíte-li jako dobytek-a je tím míněna jízda úmyslně bezohledná, hrubě vybočující z běžného vzorce chování, nebezpečná a nepředvídatelná-pak moje poznámka platí i pro Vás.
Ona ta moje poznamka smerovala spis k urovni, v jake vedete diskuzi. Dal tedy po Vasi dalsi reakci neni treba pokracovat. Ja jsem zvykla ohleduplne a slusne nejen ridit, ale i komunikovat a to i s lidmi anonymnimi na netu = bez urazek a sprostoty. Mejte se fajn ![]()
@jege píše:
A já bych zas takovým jako Ty vůbec řidičáky nedával. Normální slušnost a plynulost provozu Ti asi nic neříká a zřejmě máš problém, jako většina žen za volantem, změnit jízdní pruh, takže se ho držíš jako klíště, byť máš vlevo volno a řidič na nájezdu musí kvůli Tobě zbytečně brzdit.![]()
v tomhle s tebou souhlasím. on je hrozný problém uhnout když je volno
vždycky když jedu kolem nájezdu kouknu se jestli je auto v připojovacím pruhu a jestli můžu uhnout když nemůžu tak na chvilku sundám nohu z plynu ať se to auto může zařadit. nikoho to neohrožuje. zrovna tak mě často ostatní pustí abych se mohla zařadit. připojovací pruh využívám podle toho jak je potřeba ale taky se mi už stalo že jelo auto za autem nikdo mě nepustil připojovací pruh jsem projela celý a na konci jsem musela zastavit a je fakt super s dětma v autě najíždět z připojovacího pruhu do dálnice rychlostí nula nula nic
a i když nemám žádný slaboučký auto tak prostě chvilku trvá než se rozjedu a akt super pocit modlit se, aby nějaký blb co se pořádně nevěnuje řízení, nezaparkoval přes kufr až k dětem ![]()
a edit rychlý pruh byl volný semtam projelo auto v pomalým pruhu jelo dost aut za sebou a nikdo se nenamáhal pustit. stačilo se podívat a viděli by že už jsem dál mohla leda tak do trávy ![]()
Příspěvek upraven 20.02.20 v 10:00
@Mutlice píše:
Ona ta moje poznamka smerovala spis k urovni, v jake vedete diskuzi. Dal tedy po Vasi dalsi reakci neni treba pokracovat. Ja jsem zvykla ohleduplne a slusne nejen ridit, ale i komunikovat a to i s lidmi anonymnimi na netu = bez urazek a sprostoty. Mejte se fajn
Na rozdíl od některých zde přispívajících, tvořících si vlastní hypotézy, jak to vlastně bylo úplně jinak, než zakladatelka uvádí, odkazuji na konkrétní informace k dané záležitosti.
Také si myslím, že už nemusíte v diskusi pokračovat.
@spetrs píše:
Na rozdíl od některých zde přispívajících, tvořících si vlastní hypotézy, jak to vlastně bylo úplně jinak, než zakladatelka uvádí, odkazuji na konkrétní informace k dané záležitosti.
Vy jste u te situace byl? Ja tedy ne. Takze proto jsou vsechny me reakce k tematu v obecne rovine. Situace mohla vypadat presne tak, jak zakladatelka pise a pak se potkala s psychopatem. A take to muze byt hodne zkreslene a zaradila se blbe. Ani v jedne sve odpovedi jsem nenaznacila, ze ona to zkresluje. Moje reakce byla na vase vyrazivo. Ostatne, to jak clovek ridi, je o osobnosti. Hulvat bude hulvatem i za volantem. Tim nerikam, ze vy. Abyste zas nesahal po urazkach. Jako spolujezdec jsme tam nebyli nikdo.
@spetrs píše:
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Asi moc po dálnicích nejezdite, připojovací pruh může být celkem dlouhý![]()
Právě že jezdím, takže o věrohodnosti tvého tvrzení si myslím přesně to co jsem napsala. Plus tedy na dálnici povětšinou nebývá 100, když už jsme tedy u té maximální rychlosti.
A tam kde bývá, tak je to právě v místech, kde jsou připojovací pruhy krátké a provoz velký.
Příspěvek upraven 20.02.20 v 11:10
@j.a.n.i1 píše:
Jasne ta ses rozjela na 100, pripojila ses, chvilku si v nem jela, pak ses vratila do pripojovaciho, on te predjel a ty ses jeste pred koncem pripojovaku zaradila zpet. Jako promin, sice nekde mame fakt dlouhe pripojovaci pruhy, ale tohle je nesmysl.
Taky mě ta délka připojovacího pruhu překvapila ![]()
Chlápek si klidně mohl myslet, že využiješ celou délku připojovacího pruhu a než dojedeš na jeho konec, on tě v průběžném pruhu předjede. Tys tam vjela a on se rozhodl, že Ti dojede až za prdel, abys začala myslet. Uvědom si, že dnes se po silnici pohybuje velké množství aut s výkony, které umožňují vůz vzdálený 100 metrů a jedoucí maximální povolenou rychlostí dojet za doslova pár sekund. Je prostě třeba dobře znát schopnosti svého vozu a chovat se s rozmyslem, 100 metrů může být někdy dost a někdy zatraceně málo.
@Ravedd píše:
v tomhle s tebou souhlasím. on je hrozný problém uhnout když je volnovždycky když jedu kolem nájezdu kouknu se jestli je auto v připojovacím pruhu a jestli můžu uhnout když nemůžu tak na chvilku sundám nohu z plynu ať se to auto může zařadit. nikoho to neohrožuje.
Přesně tak! Jenže hromada lidí za volantem vypíná mozek a jezdí striktně dle pravidel. Na dvouproudové silnici v obci striktně vlevo, ale aby v podobné situaci změnily pruh a umožnily se bezpečně připojit a současně nemusely zpomalovat samy, to je nenapadne, protože PRAVIDLA, viz. Baba.
![]()
@jege píše:
Přesně tak! Jenže hromada lidí za volantem vypíná mozek a jezdí striktně dle pravidel. Na dvouproudové silnici v obci striktně vlevo, ale aby v podobné situaci změnily pruh a umožnily se bezpečně připojit a současně nemusely zpomalovat samy, to je nenapadne, protože PRAVIDLA, viz. Baba.![]()
Už asi třikrát ses zeptala, zda si melanzastavit. Většina nájezdu má po ukončení propojovacího pruhu odstavných pruh, ve kterém muzes jet, dokud se nezaradis, pokud to umožňuje situace. Tohle asi nevíš co? Jinak 100 metru ve 100 km rychlosti je fakt malo.
@Baba píše:Ja vedela, ze pripanackujes
Ja nepsala jak ridim (mmch vyborne), jen ze je to proti pravidlum.
Ale ty na me vystartujes i kdybych napsala, ze zeme je kulata. Si posluz.
U Tebe kdykoliv a kdekoliv!
Můžeš napsat to pravidlo, na které se odvoláváš? ![]()
Je to vtipný v 95 procentech auta automaticky „nepsaným pravidlem“ uvolňují přejetím do levého pruhu místo připojovačům a prostě to funguje (dokonce je to snad v rozporu s nějakým pravidlem). Nejhorší by bylo uzákonit, že auto nemůže ohrozit, ale může omezit a to už by zas každej měl nárok na to být puštěný a ty druhý měli nárok nebýt omezený a byla by to katastrofa. Podobně „absolutní přednost“ chodce.
@hospodki promiň,máš pravdu že jsem tvoje příspěvky necetla. Máme tedy stejný názor. Ve mě trochu jedou hormony jsme ani ne týden po porodu, tak mě to rozohnilo ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Je to vtipný v 95 procentech auta automaticky „nepsaným pravidlem“ uvolňují přejetím do levého pruhu místo připojovačům a prostě to funguje (dokonce je to snad v rozporu s nějakým pravidlem). Nejhorší by bylo uzákonit, že auto nemůže ohrozit, ale může omezit a to už by zas každej měl nárok na to být puštěný a ty druhý měli nárok nebýt omezený a byla by to katastrofa. Podobně „absolutní přednost“ chodce.
Ale vždyť to tak je! Může omezit, nemůže ohrozit a v rozporu s pravidly je to jenom mimo obec, obci tím nic neporušuješ, ale naopak přispíváš k větší plynulosti provozu. Ovšem pokud někdo neumí rychle a plynule dle potřeby změnit jízdní pruh a raději jede X kilometrů v levém pruhu, protože na 3. křižovatce bude odbočovat vlevo, tak si raději vymyslí omluvu, proč to dělat nemůže.
![]()