Dort k 1. Narozeninam - složení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42561
29.12.22 19:11

Jestli pije klasické umělé mléko a jí běžné jogurty, nedá se předpokládat nějaká alergická reakce na zbytek mléčných výrobků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.12.22 19:15
@LP4 píše:
@Lucie_Sx a jako pití do flašky nebo jako jídlo s něčím mu to mám dát?

Normalne lzickou nebo do hrnku.

Davas nejake tuky??

Do kazdeho nesladkeho prikrmu dej lzicku/lzici oleje, idealni je treba lneny za studena lisovany, konopny. Do sladkeho kokosovy.

Příspěvek upraven 29.12.22 v 19:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24417
29.12.22 19:34

@LP4 tak to se vůbec neboj zavést mléčné výrobky. Kdyby vadilo mléko, tak už bys to dávno poznala. A fakt přidat tuky do jídla. Nebát se toho. Ať má krásně pestrou stravu. Opravdu jezte spolu. U nás u syna neměla mrkev, rýže, borůvky vůbec na tuhost stolice vliv. Prostě to tak má. Jestli pije dostatek UM, tak nepotřebuje vodu. Nabízej a neřeš množství.

Rybí tuk koupíš v lékárně. Na krabičce bude dávkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4616
29.12.22 19:47
@LP4 píše:
Ja se právě stále placam v tom kdy zařadit smetanu, celé vejce a kravské mléko třeba do bramborové kaše a nějaký sýr třeba. Protože se hrozně názory v tomhle liší. Moje rodiče mi říkají že už jsem tohle kolem roka dávno všechno jedla…jenže dát na ně? Ty mě tenkrát i posadili třeba v 6 m…takže jejich Radana se řídit úplně nechci a právě nevím jak to zavést a kdy…celkově v tom jídle hledám vědu protože třeba já jim rajskou, činu, kuře, rizoto..jenže moje dítě má věčně zácpy tak mu dávám spíš polévky nebo skleničky a dám do toho vody tolik aby to byl taky takový krém..tak nevim jak vařit stejně pro vsechny..plus teda skoro do všeho CPU to vejce a nevím zda není brzo mu ho teď dát i s bílkem..někdo píše že až v 18 měsících.
Tak já nevim :(

Rocni dite uz muze prakticky vse, samozrejme nesolene, ne nejak vyrazne korenene, smazene nebo moc sladke. Vajicko je zrovna tak prospesna vyzivna potravina, ze je skoda to tak odkladat. Zrovna to jsem zavadela dost brzy. Neslane syry uz muze, trochu smetany ci mleka do kase take.
Muzes se mrknout na stranky solidstarts.com, tam zadas potravinu a vyjede ti, od kolika je vhodna, jak ji bezpecne servirovat.. Ja tihla spis k BLW a k tomu, aby maly ochutnal co nejvic chuti. Postupne jsem zavadela jen prvni tydny, nemel na nic reakci, takze jsem uz to moc neresila a spis ho nechavala ochutnavat vhodne potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4616
29.12.22 19:48
@LP4 píše:
@anavi13 jogurt už dávám a polévky taky a i když koupím příkrm ve skleničce tak ho naredim jak krémovou polévku a přesto má tuhou stolici..
Od 6 nedeli plně na UM kojení právě taky nešlo..cucal cucal a nepil..já sem úplně tupá ale kde mám vzít rybí olej? A kolik mu ho mám dávat? Dekuju

Rybi olej muzes vzit treba od Mollers - Muj prvni rybi olej :mrgreen: je od roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24417
29.12.22 19:56

@Luminance já se zase spíš musím přiklonit k tomu postupovat u nových potravin opatrně. Fakt si tam nechat rozestup a zkoušet tři dny po sobě. Jinak jsem postupovala stejně, ale u druhého syna se mi to dost vymstilo. Zaváděla jsem vcelku rychle od půl roku. Jenže začal mít potíže, které jsem tím pádem nespojila s potravinami. Hodně dlouho jsme se pak trápili. V deseti měsících totiž jedl prakticky vše a zjistili jsme, že má potravinové alergie. Takže v roce byl na pár potravinách a až skoro ve dvou letech se mi povedlo stabilizovat jeho stav a vyloučit všechny alergeny. Takže raději opatrně. Člověk nikdy neví na co to dítě může reagovat. Hlavně ty reakce třeba nejsou hned. Jsou opožděné i o dva dny. Jinak pestrost je stoprocentně důležitá. To je teda jen moje zkušenost s alergií u dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová