Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky máme takový problém a fakt nevíme co s tím!
![]()
Od manžela bratr, je takové povedené kvítko, nepracuje, spoustu dluhů, bez trvalého bydliště apod. ![]()
Pravděpodobně všude nahlásil naší doručovací adresu a ted nám do schránky chodí spoustu dopisů od úřadů, pojištovny, exekutorů, bank apod.Když jsem volala na dotyčené úřady,tvrdí mi, že s tím nemám šanci nic udělat,že bud to posílat zpět a nebo nechat tak, že se jim něco automaticky vrátí! ![]()
Jenže, já mám strach, že mi tady nakonec vletí exekutoři a známe své lidi že? Je toho plná televize, že zabavovali majetek lidem co nic nedluží
.
Nevíte, jestli se fakt nedá nějak proti tomu bránit?
To je opravdu možné, aby si na nás dal kdokoliv doručovací adresu?Bez našeho souhlasu?
Budu moc ráda, za každou radu, zkušenost.
rekni postacce, at to automaticky vraci, ze adresat nepobyva na te adrese
jizvíková píše:
To jsem zkoušela, jenže ona mi řekla, že vidí stejné příjmení tak to tam musí do té schránky hodit ![]()
Ahoj, možné to je. Doporučuju se domluvit s doručovatelkou, at Vám to tam nenosí a na schránku napsat, že ten a ten u vás (na dané adrese) nebydlí. To je tak jediné, co můžeš udělat.
A možná bych si přeci jen ještě zašla na katastr (nebo se koukla přes net), jestli u Vás nemá i trvalý pobyt.
Rodiče to tak mají kvůli mému bratrovi a myslím, jim už jeho pošta nechodí. A když přijde exekutor, tak na schránce vidí, že tam ten člověk nemusí bydlet.
Nahlaš na poště, že u vás dotyčný nebydlí (určitě má švagr jiné křestní jméno než manžel), a ať jeho poštu vrací zpět odesílatelům.
Doporučuji zajít na městský úřad a zjistit si, jestli si u vás ten povedený človíček neudělal trvalé nebo přechodné bydliště.
Anonymní píše:
Rodiče to tak mají kvůli mému bratrovi a myslím, jim už jeho pošta nechodí. A když přijde exekutor, tak na schránce vidí, že tam ten člověk nemusí bydlet.
Tak tohle zkusím že tam dám cedulku jako ikráva, že pan XXXXX zde nebydlí. ![]()
tterka píše:
Nahlaš na poště, že u vás dotyčný nebydlí (určitě má švagr jiné křestní jméno než manžel), a ať jeho poštu vrací zpět odesílatelům.
Doporučuji zajít na městský úřad a zjistit si, jestli si u vás ten povedený človíček neudělal trvalé nebo přechodné bydliště.
No potěš koště, ted jste mě trochu vyděsila
, křestní mají jiné, ale na schránce máme jen naše příjemní ![]()
macinda píše:jizvíková píše:To jsem zkoušela, jenže ona mi řekla, že vidí stejné příjmení tak to tam musí do té schránky hodit
Manžel má na schránce firmu a na adresu firmy taky občas chodí od exekutorů a vymáhacích společností dopisy pro exzaměstnance. Nosila jsem je na poštu, ať je vrátí odesilateli s poznámkou, že adresát je na dané adrese neznámý (oni na to mají nějaké samolepky s možnostmi, nevím úplně přesně, co tam bývalo zatrženo, ale něco v tomhle smyslu).
Ale jako obávám se, že proti exekutorovi to asi moc nepomůže. On prakticky může zabavovat všude tam, kde se DOMNÍVÁ, že má dlužník svoje věci. Pokud přijde v době, kdy někdo bude doma, tak se asi domluvíte, ovšem pokud se BUDE DOMNÍVAT v době, kdy nikdo doma není, tak by bylo na vás podat na zabavené věci vylučovací žalobu. I když tedy pokud by dopisy byly nikoli jenom nevyzvednuté, ale vracely se jako „adresát neznámý“, tak by se domnívat nemusel, pokud je normální (a co mám zkušenost, tak většinou jsou).
Ještě mě napadlo, že když pošťačka tvrdí, že dopis do schránky hodit musí, když je na ní stejné příjmení, tak dát na schránku jména přesně - tedy jako třeba Jana + Pavel + Anička Novákovi a kdyby tam pošťačka hodila dopis pro Radka NOváka, tak si stěžovat (a třeba písemně oficiálně nadřízeným), že ale ten na schránce uvedený není a že vás obtěžuje nacházet ve vaší řádně označené schránce cizí dopisy.
Takhle to udělal i můj bratr na matku.Pořád samý dopisi atd…Jednou tam přilítly exekutoři mamka byla uplně v háji a já jim říkam,že tam nebydli a oni,že majíá tuhle adresu.Normálně jsem jim dala adresu kde bydli(nemůže si tam dát trvalý pobyt jsou v pronájmu)a od tý doby je klid
macinda píše:jizvíková píše:To jsem zkoušela, jenže ona mi řekla, že vidí stejné příjmení tak to tam musí do té schránky hodit
Já tohle řešila před pár lety, stačí vypsat na schránku jména všech kdo bydlí v domě. Je to na pytel
Ale od doby co má tedy matka napsáno na zvonku POUZE SVÉ JMÉNO, tak nám konečně přestaly chodit dopisy na otce (lterý tu tou dobou nebyl už několik let).
Na schránku napište vaše jména a příjmení, klidně tam dopište, že ten a ten dotyčný tam nebydlí a zároveň to sdělte na vaší poště.
Případně obvolejte ty instituce, co mu píšou, že tam skutečně nebydlí.
Příspěvek upraven 20.03.12 v 13:16
tterka píše:
Přechodné bydliště neexistuje, na trvalé by potřeboval souhlas vlastníka, není-li spoluvlastníkem nemovitosti nebo jejím nájemcem.
Anonymní píše:
Takhle to udělal i můj bratr na matku.Pořád samý dopisi atd…Jednou tam přilítly exekutoři mamka byla uplně v háji a já jim říkam,že tam nebydli a oni,že majíá tuhle adresu.Normálně jsem jim dala adresu kde bydli(nemůže si tam dát trvalý pobyt jsou v pronájmu)a od tý doby je klid
Já, ale ani nevím kde se nachází, vůbec o něm nevíme.
mag píše:
Na schránku napište vaše jména a příjmení, klidně tam dopište, že ten a ten dotyčný tam nebydlí a zároveň to sdělte na vaší poště.Případně obvolejte ty instituce, co mu píšou, že tam skutečně nebydlí.
Příspěvek upraven 20.03.12 v 13:16
Vše dnes udělám, vypíšu tam i jména. Ztaácm logiku, že si může tohle kdokoliv udělat, bez souhlasů majitele bytu ach joo. ![]()