Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jde o syna mýho současnýho přítele… Co na to matka tedy popravdě objektivně nevím
Otec tedy funguje, finančně bývalou rodinu táhne… měli období, kdy se jim vedlo nadstandartně dobře a všichni si zvykli, včetně matky… podle mě je to důsledek toho „bohatýho“ období, chlapec si zvykl natahovat ruku a dostat, nepřijde mu to ani trochu divný a nemá potřebu cokoli změnit. Z domu ho nevyhodí, reaguje - je to moje dítě. Maminka nadává otci, že to způsobil on. Chtěla bych jenom nějak „dobře“ poradit, ale už mě moc nenapadá, jak. Nabídku práce v Anglii kluk odzíval, že přece nebude dělat v nějakým Tesku! Práce u táty ve firmě taky nedopadla, co mu řekli, udělal, ale zájem žádnej a protáhlej obličej. Pak si zlomil nohu a po rekonvalescenci už nepřišel.
Pořád radím, utáhnout kohoutek (myslím finanční), aby kluk zjistil, že bez peněz se nežije, ale otec říká „a to se mám na to koukat, jak jí jednu tatranku dva dny?“
Co bhych dělala s takovým klukem? Sypala si popel na hlavu, kde udělali soudruzi chybu ![]()
@Melody Muzu pozadat o uhel pohledu matky (predpokladam, ze ty to nejsi)?
EDIT: uz nic, uz to ctu ![]()
Příspěvek upraven 29.07.14 v 14:09
@Melody píše:
Ahoj, jdu pro nápadyCo byste dělaly s klukem, kterej ve svých pětadvaceti nemá dokončený vzdělání (ani napodruhý nepřipuštěn k maturitě), válí se doma, bez zájmu o cokoli, nepomáhá, přes den vyspává a po nocích paří PC hry, na matku je sprostej, hulí trávu a vyžaduje kapesný?
![]()
![]()
nakopala bych ho do prdelky a vyrazila s nim dveře. Co s takovým
takové tendence měl chlapův syn, naštěstí nakonec stačila „drsná“ promluva mezi 4ma očima.. Dostudoval, už maká a za to, co vyváděl se doteď stydí.. ![]()
@Melody no tak radsi bych se koukala jak ji jednu tatranku dva dny nez na to, ze normalni sikovnej kluk, ktery nema zadne postizeni nebo tak, nedokaze zit… Ze je moje decko neschopna vyzirka by pro me bylo teda mnohem horsi nez to, ze bude chvili hladovet…Jestli s timhle klukem domluva je (na herecke etudy s koulejicima ocima bych nehledela) bych mu rekla - podivej najdi si a) praci sam nebo b) Ti najdem my…jestli ani a ani b, pak krok c odchod - jestli je na tom dobre tatinek, muze krok c byt pronajata garsonka, zaplacena na dva mesice treba… bud zacne nebo ho z ni vyhodi a azylak to jisti (jestli je kluk schopnej tak do azylaku nedorazi, to spis takovi ti fetujici zacinajici zlocinci)
@Bethuska nevím v takové situaci jsem nebyla určité by se musel zapojit i otec chlapce nevím no ale vyhodit vlastni dítě z domu, bala bych se o něj nenechala bych ho spát někde na ulici ale každý ma svůj názor no
Ale tak to vyhození z domu je prostě krajní řešení. Já pochybuju, že se k němu někdo uchýlí z ničeho nic. Určitě prostě člověk dá ditěti šanci, ultimátum, případně mladému neschopákovi zkusí práci sám najít… Jenže to prostě musí chtít i rodič.
Já si prostě myslím, že k něčemu takovému dojde po dlouhodobém ignorování situace. A že jsou na vině jak dítě, tak rodič, který prostě nechtěl vidět realitu…
@Melody Prostě půjdeš do práce, vůbec když je možnost mu jí sehnat no a když ne, už bych mu nedala nic.Bude ho živit do smrti? Tímhle z něj vychoval pěkného lempla, a pokračuje v tom dál, za chvíli si na to tak zvykne, že už na tom nepůjde zachránit nic.Kluk pochopitelně ví, že mu táta vždycky dá, takže co by se namáhal. Co kluk, je to dospělej chlap, kterej už by mohl živit svojí rodinu ![]()
Já si taky myslím, že už to jinak, než že to bude bolet, nepůjde. Ale i kdybych věděla, že jsem někde udělala chybu ve výchově, fakt netuším, jestli bych byla schopná vyhodit vlastní dítě na ulici… Vůbec nechápu, kde se tohle v mladejch lidech bere!! Zajímavý je, že mají ještě druhýho kluka, mladšího, a ten je v pohodě, dělá vejšku, pomáhá… Tenhle starší se na argument, že by měl přispívat na provoz domácnosti rozplakal, že přece od toho má rodiče, aby u nich bydlel zadarmo… ![]()
@Melody Ježiši… no od toho teda rodiče nejsou, aby u nich mohl bydlet zadarmo… To si plete pojmy s dojmy…
Další problém - kluk má dvě nedodelaný konzervatoře. Prohlašuje, že přece nebude chodit do kanceláře, když ON přece bude ten ZPĚVÁK!! ![]()
A to by byl ještě rád, kdyby nějakou kancelář našel!! Podle mě ho nevezmou ani u Mekáče…
@Melody kde se to v nich bere? Dneska ví, že nic nemusí, a když ještě mají dojnou krávu, joj, tak to se žije. Naučila je to tahle doba.
@Melody No oni jsou podle mě úplně mimo realitu. A hlavně je VŽDYCKY někdo zachrání. Oni prostě neznají slovo zodpovědnost. Je to dobou i rodiči. Vždycky prostě dítěti umetli cestičku, místo, aby je naučili zvedat nohy…
Ano, já s tím souhlasím, jen jsem chtěla nastínit, jak se asi cítí rodiče, kteří se takto musí rozhodovat. Není to vždycky tak jednoduché, když v tom hrají roli city. Cizího by člověk vyhodil hned, ale vlastní je vlastní. Každopádně, já jsem odjakživa taková nátura, která by si tohle líbit nenechala, ale zase jsme u toho - kdo si tím neprošel, těžko může radit