Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@boball píše:
@Melody kde se to v nich bere? Dneska ví, že nic nemusí, a když ještě mají dojnou krávu, joj, tak to se žije. Naučila je to tahle doba.
Nerekla bych, ze je to „touto dobou“ (tezky kapitalismus), je to castecne chyba matky, poskytovani mamahotelu, vize, ze muj 25-ty syn je to „potrebne miminko“, atd.atd.Syn vycitil prilezitost, tak se ji chytl…nic neobvykleho a vidam to pomerne casto.
@Melody píše:
Jde o syna mýho současnýho přítele… Co na to matka tedy popravdě objektivně nevímOtec tedy funguje, finančně bývalou rodinu táhne… měli období, kdy se jim vedlo nadstandartně dobře a všichni si zvykli, včetně matky… podle mě je to důsledek toho „bohatýho“ období, chlapec si zvykl natahovat ruku a dostat, nepřijde mu to ani trochu divný a nemá potřebu cokoli změnit. Z domu ho nevyhodí, reaguje - je to moje dítě. Maminka nadává otci, že to způsobil on. Chtěla bych jenom nějak „dobře“ poradit, ale už mě moc nenapadá, jak. Nabídku práce v Anglii kluk odzíval, že přece nebude dělat v nějakým Tesku! Práce u táty ve firmě taky nedopadla, co mu řekli, udělal, ale zájem žádnej a protáhlej obličej. Pak si zlomil nohu a po rekonvalescenci už nepřišel.
Pořád radím, utáhnout kohoutek (myslím finanční), aby kluk zjistil, že bez peněz se nežije, ale otec říká „a to se mám na to koukat, jak jí jednu tatranku dva dny?“
Nefinancovat. Tím jim škodí, protože oni nejsou nuceni se sami snažit. Jediné, co bych synovi a jeho matce zaplatila, by byl dobrý psycholog či jiný odborník. Na to, co oni doma jí, se přece tvůj přítel nemusí chodit koukat. Kdo se nesnaží, nic si nezaslouží.
@hvezdicka736 píše:
@Bethuska nevím v takové situaci jsem nebyla určité by se musel zapojit i otec chlapce nevím no ale vyhodit vlastni dítě z domu, bala bych se o něj nenechala bych ho spát někde na ulici ale každý ma svůj názor no
Otázala bych se ho na termín, kdy se odstěhuje a pak bych trvala na jeho dodržení. To úplně stačí. Pokud by ho nesplnil, následovaly by další sankce. Odepření služeb a jídla by ho snad donutilo sebou hnout.
@Melody před zkušeností co má manžel bych napsala podobně co holky sbalit buchty a poslat na zkušenou do světa. Nevím přesně kdy, ale tohle udělal manželovo kolega z práce a kluka za rok přivezli v rakvi s tím, že za ním přišli do práce, vzali mu DNA aby kluka vůbec mohli indentifikovat. Vím moc drsné a proto bych radila před sbalením volit ještě jinou možnost a dát mu šanci.
Jinak kamarádka měla doma něco podobného možná horšího. Dávala mu to nejnutnější a kluk se postupem času sám probral.Sice kolem až 30,ale dnes je z něj úžasnej táta
Podobně ještě byl na tom manžel, který byl na zavření. Sám dnes přiznal, že kdyby mu rodiče nepomohli a vyrazilo bůhví kde by skončil.
No to já si právě taky myslim…že bych pak nezvládla, kdyby se mejm dětem něco stalo… ufuf to je těžký! Ale odstřihnout od peněz by asi neškodilo, ne?
@Melody píše:
No to já si právě taky myslim…že bych pak nezvládla, kdyby se mejm dětem něco stalo… ufuf to je těžký! Ale odstřihnout od peněz by asi neškodilo, ne?
u kamarádky to pomohlo.Kluk dostával jenom najíst a pokud chtěl něco na sebe nebo na pívo měl smůlu.
@hvezdicka736 Jenže on je problém v tom, že tyhle kluci jsou většinou inteligentní víc než dost a ví, že je nikdo nevyhodí… Hmm, tak co, že si nemůžou koupit to a ono. Ale najíst doma dostanou, sucho a teplo je tam taky, těch pár korun na pivo někde splaší… Prostě sprostě zneuživají té rodičovské lásky. I když ty rodiče si za to většinou můžou sami ![]()
@Melody píše:
Ahoj, jdu pro nápadyCo byste dělaly s klukem, kterej ve svých pětadvaceti nemá dokončený vzdělání (ani napodruhý nepřipuštěn k maturitě), válí se doma, bez zájmu o cokoli, nepomáhá, přes den vyspává a po nocích paří PC hry, na matku je sprostej, hulí trávu a vyžaduje kapesný?
![]()
![]()
Já osobně bych ho kopla do pr…ale rodiče jsou různí. Znám jednu slečnu, která se od rodičů nechá živit a šatit, ač už stačila na svět přivést dítě. I když má 100% servis rodičů, hlídání ve dne v noci, ve všední den, o víkendech, tak místo učení (právě nedodělala ani třeťák SŠ), nebo brigády, dřepí celé dny u kompu a hledá další potencionální „tatínky“, s kterými se poté o víkendech stýká. Její rodiče to zanechává naprosto klidnými a v tomto jednání jí podporují. Takže - každý jsme jiný a máme na výchovu potomků jiný metr ![]()
Asi bych nebyla schopná vyloženě vyhodit na ulici svoje dítě, přeci jenom, jak si to vychovám, tak to budu mít, ale dalo by se zařídit, aby mu bylo doma nepříjemno
Neprala bych mu, nevařila, nedávala peníze, co si kde rozbordelí, naházet do pokoje. Internet střihnout do té doby, než sám přijde, že by si chtěl najít práci, pak Fajn, tady si sedni k mému pc, máš dvě hodiny, hledej. Normálně jen si to představím, chytá mě vztek ![]()
přeci jenom, jak si to vychovám, tak to budu mít,
Tohle taky vždycky neplatí. Rodiče problémových dětí by jistě mohli vyprávět.
@Kobliha51 píše:
@zuzoušpřeci jenom, jak si to vychovám, tak to budu mít,
Tohle taky vždycky neplatí. Rodiče problémových dětí by jistě mohli vyprávět.
Vím, nešťastná formulace, myslela jsem tím, že se cítím, aspoň částečně, odpovědná za průšvihy mých dětí v dospělosti, resp. průšvihy jako je výše popisovaný. Pokud bude mít třeba můj syn spokojené manželství, jeho žena onemocní, umře a on to nezvládne a začne pít, je to už trochu jiná situace.
Zdravím,
omlouvám se za anonym ale vzhledem k tomu že se za svého bratra dost stydím nechci být s ním spojována. Bratrovi je 30 let, má základní školu protože do školy nechtěl chodit, do práce také nechodí - nechce se mu..
Mojí matku opustil otec když mě čekala (mě je 28) takže nás vychovávala sama spolu se svými rodiči. Já se v 25 odstěhovala, mám školu, manžela dítě..On - válí se zadarmo v nájemním bytě mé matky a ona spolu s mojí babičkou ho živí..Babička už toho má plné zuby a moje matka je slabá s tím něco udělat a vyhodit ho na ulici. Bratr samozřejmě exekuce od doprav. podniku, neplacení sociálního poj. a bůhví co ještě..
Teď k mému dotazu, co byste mi radili že bych měla udělat abych ho dostala z bytu resp. může mu matka zrušit trvalé bydliště bez jeho souhlasu když ona je majitel bytu?
Jak se takového člověka zbavit a vysvětlit matce že je to sice její syn ale takový život není možný a bez pomoci babičky by dávno skončili na ulici??I když ona to moc dobře ví i to přiznává ale nechce se jí podnikat žádné kroky? Protože je to přece její syn že jo
?
Děkuji ![]()
Zdravím,
omlouvám se za anonym ale vzhledem k tomu že se za svého bratra dost stydím nechci být s ním spojována. Bratrovi je 30 let, má základní školu protože do školy nechtěl chodit, do práce také nechodí - nechce se mu..
Mojí matku opustil otec když mě čekala (mě je 28) takže nás vychovávala sama spolu se svými rodiči. Já se v 25 odstěhovala, mám školu, manžela dítě..On - válí se zadarmo v nájemním bytě mé matky a ona spolu s mojí babičkou ho živí..Babička už toho má plné zuby a moje matka je slabá s tím něco udělat a vyhodit ho na ulici. Bratr samozřejmě exekuce od doprav. podniku, neplacení sociálního poj. a bůhví co ještě..
Teď k mému dotazu, co byste mi radili že bych měla udělat abych ho dostala z bytu resp. může mu matka zrušit trvalé bydliště bez jeho souhlasu když ona je majitel bytu?
Jak se takového člověka zbavit a vysvětlit matce že je to sice její syn ale takový život není možný a bez pomoci babičky by dávno skončili na ulici??I když ona to moc dobře ví i to přiznává ale nechce se jí podnikat žádné kroky? Protože je to přece její syn že jo
?
Děkuji ![]()
Anonymní, zrušit trvalé bydliště by měla už jen proto, že jinak je zaručeně navštíví exekutor a třeba sebere věci i mamce a babičce.