Dostavte se k jednání u notářky

Anonymní
10.6.16 14:48

dostavte se k jednání u notářky

Ahoj holky, prosím poraďte, jsem totální neznalec a trochu mě to rozhodilo… Na začátku roku mi umřel děda, kterýho jsem ale 7 let neviděla (špatné rodinné vztahy) zůstala po něm babička a tři děti (moje mamka, strejda a teta, která jediná s nima byla v kontaktu a ještě než děda zemřel, nechala na sebe napsat barák a tak). Dneska mi ale dorazil dopis, ve kterém je, že se mám dostavit k jednání… znamená to že jsem něco zdědila nebo proč? Byla jsem ráda, že jsem neřešila večné dohady v rodině a nestojím o to se s nimi vidět, dědit nic nechci, ale vrtá mi hlavou proč tam musím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
10.6.16 14:51

Nemusíš tam, když nechceš, nejspíš se jedná o vyrovnání majetku, můžeš odmítnout a tím to hasne. Zavolej na to notářství a zeptej se o co jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.16 14:52

Prostě jsi příbuzná, tak musíš
Je to Teda jen formalita, pokud nic nechceš, ale kdybys nepřišla, nemohlo by se uzavřít dědictví
Byla jsem loni, jeden z „rodiny“ nepřijel, takže se to nemohlo uzavřít.

• Citovat
  • Upravit
72725
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím poraďte, jsem totální neznalec a trochu mě to rozhodilo… Na začátku roku mi umřel děda, kterýho jsem ale 7 let neviděla (špatné rodinné vztahy) zůstala po něm babička a tři děti (moje mamka, strejda a teta, která jediná s nima byla v kontaktu a ještě než děda zemřel, nechala na sebe napsat barák a tak). Dneska mi ale dorazil dopis, ve kterém je, že se mám dostavit k jednání… znamená to že jsem něco zdědila nebo proč? Byla jsem ráda, že jsem neřešila večné dohady v rodině a nestojím o to se s nimi vidět, dědit nic nechci, ale vrtá mi hlavou proč tam musím.

můžeš dát někomu plnou moc, aby jednal za TEbe.. třeba tam byla závěť či co :nevim: nebo si sjednej schůzku bokem, že se všeho vzdáváš a máš klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
@Anonymní píše:
Dneska mi ale dorazil dopis, ve kterém je, že se mám dostavit k jednání… znamená to že jsem něco zdědila nebo proč? Byla jsem ráda, že jsem neřešila večné dohady v rodině a nestojím o to se s nimi vidět, dědit nic nechci, ale vrtá mi hlavou proč tam musím.

Protože se bude projednávat dědičství.
Klidně tam můžeš přijít a říct, že nechceš dědit nic a vzdáváš se svého děd. podílu (pokud vůbec nějaký bude).
Je to standardní postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.16 14:54

Takže i kdybych nic nedědila, prostě tam musím??? No tak na sto pro vím, že se to neuzavře neb mamka i strejda jsou v cizine…

• Citovat
  • Upravit
1515
10.6.16 14:55
@Anonymní píše:
Takže i kdybych nic nedědila, prostě tam musím??? No tak na sto pro vím, že se to neuzavře neb mamka i strejda jsou v cizine…

Tak si té notářce zavolej, nic snažšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.6.16 14:55
@Anonymní píše:

můžou dát plnou moc za sebe někomu jinýmu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.16 14:57

A po telefonu mi notářka řekne jestli něco dědím nebo tak? Musíme tam bejt všichni ve stejnou dobu nebo to jde nějak obejít, abych se s babičkou a tetou vidět nemusela?

• Citovat
  • Upravit
1515
10.6.16 14:59
@Anonymní píše:
A po telefonu mi notářka řekne jestli něco dědím nebo tak? Musíme tam bejt všichni ve stejnou dobu nebo to jde nějak obejít, abych se s babičkou a tetou vidět nemusela?

ZAVOLEJ notářce a zeptej se… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.16 15:01
@anonymouss píše:
ZAVOLEJ notářce a zeptej se… :zed:

ptám se jestli mi to po telefonu řekne :zed:

• Citovat
  • Upravit
1515
10.6.16 15:05
@Anonymní píše:
Řekne ti kdo tam bude, kdy tam bude a zda se opravdu musíš dostavit.
O tom, kdo dědí a kolik ti po telefonu neřene, logicky, nic. On by se za tebe klidně mohl někdo vydávat, žeano… :roll:
A když to nezvládáš, sedět v místnosti s rodinou, tak někoho zplnomocni.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.6.16 15:16
@Anonymní píše:

zavolej a zeptej se :lol: co na to fakt říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
10.6.16 15:26

Jestli se chceš zříct dědictví, tak to taky musíš podepsat. A to po telefonu nejde…

http://www.pravnilinka.cz/…edictvi.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
10.6.16 17:53

Je zvláštní, že tobě- vnučce- přišel dopis z notářství. Pokud zemřel dědeček, tak se dostavují k jednání manželka- tedy tvoje babička- a jeho děti- tedy tvoje mamka, strejda, teta. Nedal ti někdo z nich plnou moc, abys za ně jednala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová