Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemusíš tam, když nechceš, nejspíš se jedná o vyrovnání majetku, můžeš odmítnout a tím to hasne. Zavolej na to notářství a zeptej se o co jde.
Prostě jsi příbuzná, tak musíš
Je to Teda jen formalita, pokud nic nechceš, ale kdybys nepřišla, nemohlo by se uzavřít dědictví
Byla jsem loni, jeden z „rodiny“ nepřijel, takže se to nemohlo uzavřít.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím poraďte, jsem totální neznalec a trochu mě to rozhodilo… Na začátku roku mi umřel děda, kterýho jsem ale 7 let neviděla (špatné rodinné vztahy) zůstala po něm babička a tři děti (moje mamka, strejda a teta, která jediná s nima byla v kontaktu a ještě než děda zemřel, nechala na sebe napsat barák a tak). Dneska mi ale dorazil dopis, ve kterém je, že se mám dostavit k jednání… znamená to že jsem něco zdědila nebo proč? Byla jsem ráda, že jsem neřešila večné dohady v rodině a nestojím o to se s nimi vidět, dědit nic nechci, ale vrtá mi hlavou proč tam musím.
můžeš dát někomu plnou moc, aby jednal za TEbe.. třeba tam byla závěť či co
nebo si sjednej schůzku bokem, že se všeho vzdáváš a máš klid ![]()
@Anonymní píše:
Dneska mi ale dorazil dopis, ve kterém je, že se mám dostavit k jednání… znamená to že jsem něco zdědila nebo proč? Byla jsem ráda, že jsem neřešila večné dohady v rodině a nestojím o to se s nimi vidět, dědit nic nechci, ale vrtá mi hlavou proč tam musím.
Protože se bude projednávat dědičství.
Klidně tam můžeš přijít a říct, že nechceš dědit nic a vzdáváš se svého děd. podílu (pokud vůbec nějaký bude).
Je to standardní postup.
Takže i kdybych nic nedědila, prostě tam musím??? No tak na sto pro vím, že se to neuzavře neb mamka i strejda jsou v cizine…
@Anonymní píše:
Takže i kdybych nic nedědila, prostě tam musím??? No tak na sto pro vím, že se to neuzavře neb mamka i strejda jsou v cizine…
Tak si té notářce zavolej, nic snažšího.
@Anonymní píše:
můžou dát plnou moc za sebe někomu jinýmu ![]()
A po telefonu mi notářka řekne jestli něco dědím nebo tak? Musíme tam bejt všichni ve stejnou dobu nebo to jde nějak obejít, abych se s babičkou a tetou vidět nemusela?
@Anonymní píše:
A po telefonu mi notářka řekne jestli něco dědím nebo tak? Musíme tam bejt všichni ve stejnou dobu nebo to jde nějak obejít, abych se s babičkou a tetou vidět nemusela?
ZAVOLEJ notářce a zeptej se… ![]()
@anonymouss píše:
ZAVOLEJ notářce a zeptej se…
ptám se jestli mi to po telefonu řekne ![]()
@Anonymní píše:Řekne ti kdo tam bude, kdy tam bude a zda se opravdu musíš dostavit.
ptám se jestli mi to po telefonu řekne
@Anonymní píše:
ptám se jestli mi to po telefonu řekne
zavolej a zeptej se
co na to fakt říct..
Jestli se chceš zříct dědictví, tak to taky musíš podepsat. A to po telefonu nejde…
Je zvláštní, že tobě- vnučce- přišel dopis z notářství. Pokud zemřel dědeček, tak se dostavují k jednání manželka- tedy tvoje babička- a jeho děti- tedy tvoje mamka, strejda, teta. Nedal ti někdo z nich plnou moc, abys za ně jednala?
Ahoj holky, prosím poraďte, jsem totální neznalec a trochu mě to rozhodilo… Na začátku roku mi umřel děda, kterýho jsem ale 7 let neviděla (špatné rodinné vztahy) zůstala po něm babička a tři děti (moje mamka, strejda a teta, která jediná s nima byla v kontaktu a ještě než děda zemřel, nechala na sebe napsat barák a tak). Dneska mi ale dorazil dopis, ve kterém je, že se mám dostavit k jednání… znamená to že jsem něco zdědila nebo proč? Byla jsem ráda, že jsem neřešila večné dohady v rodině a nestojím o to se s nimi vidět, dědit nic nechci, ale vrtá mi hlavou proč tam musím.