Roční daňové vyrovnání

14090
8.4.13 21:38

Dotaz k daňovému přiznání

****Ahoj holky

Měla bych dotaz pro někoho kdo tomu rozumí… Mému příteli dnes na výplatní pásce přišlo roční daňové vyrovnání -90kč 8o :cert:
Vůbec nedokážeme pochopit jak je toto možné průměrná mzda za rok 2012 byla mezi 20-35tis/měs hrubého, nahlášenou má i naší dceru… Jak je toto možné? nečekala jsem žádné velké peníze, ale toto? Záloha na daň na této pásce, která při platu přes zimu ani není nijak velká je 4110,–… prosím dokáže mi někdo vysvětlit jak je tohle možné? Doufám, že jsem to napsala nějak jasně, aby jste to pochopily moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
8.4.13 21:40

Ještě dodám, že loni kdy dceru neměl na sebe psanou ani celý rok dostal na daních zpět cca 7tis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
8.4.13 21:43

Nepíšeš jaké měl za celý rok příjmy, pojištění a daň, ale píšeš, že měl docela dost vysokou hrubou mzdu. Takže předpokládám, že si slevu na poplatníka a daňové bonusy na děti vyčerpal už během roku a u něj bylo roční zúčtování už jen o tom, že každý měsíc se daňový základ zaokrouhluje, takže teď v roce se udělalo přesnější a tím zaokrouhlením mu tam vznikl rozdíl jen těch 90Kč. Nevím, co přesně chceš vědět, ale jestli jste čekali třeba těch 13,5 tisíce na bonusech na dítěti, tak to si nejspíš vyčerpal už postupně během roku (měsíčně je na dítě 1117Kč, takže za rok 13404Kč.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
8.4.13 21:45

To je takhle těžký. Máte doma roční potvrzení o příjmech? asi ne, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
8.4.13 21:45

Tak pokud mu slevu na poplatnika i na dite zapocitavaji kazdy mesic, tak pak pri tom rocnim vyuctovani uz nemuzete nic moc cekat, pokud nema moznost si odecist z dani jeste neco dalsiho (zivotni, penzijni pripojisteni, uroky z hypoteky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.4.13 21:48

@werunkaw123 nejspíš nebylo už co vracet, slevu na poplatníka a na dítě uplatnili vždy v daném měsíci, takže mu to vyšlo jen na těch 90 korun…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
8.4.13 21:50
@werunkaw123 píše:
Ještě dodám, že loni kdy dceru neměl na sebe psanou ani celý rok dostal na daních zpět cca 7tis

To by odpovídalo, že dceru měl hlášenou cca půl roku - to si vyčerpal půlku bonusu a druhou půlu mu vyplatili při ročním zúčtování. Teď si to ale vyčerpal vše během roku, to by odpovídalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
8.4.13 21:51

V tom roce, kdy se dite narodilo, si myslim, ucetni slevu na dite prave uplatnila az v tom rocnim vyuctovani, proto vam vraceli tolik. Pak uz mel dite hlasene, takze dalsi rok to uplatnovala mesicne v kazde vyplate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
8.4.13 21:54
@Kamila Jakub píše:
To by odpovídalo, že dceru měl hlášenou cca půl roku - to si vyčerpal půlku bonusu a druhou půlu mu vyplatili při ročním zúčtování. Teď si to ale vyčerpal vše během roku, to by odpovídalo.

Dite se narodilo v polovine roku, takze mel narok jen na pulku bonusu, tedy jen za ty mesice od narozeni, ale prave ucetni zrejme to nezapocitala mesicne ale az pak v rocnim vyuctovani. Samozrejme taky nevime kdy to tatinek ucetni nahlasil atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
8.4.13 22:04
@Jolynka píše:
Tak pokud mu slevu na poplatnika i na dite zapocitavaji kazdy mesic, tak pak pri tom rocnim vyuctovani uz nemuzete nic moc cekat, pokud nema moznost si odecist z dani jeste neco dalsiho (zivotni, penzijni pripojisteni, uroky z hypoteky)

Přeesně takhle to bude… takže ano a děkuji… to je to, že tomu nerozumím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
8.4.13 22:07
@Jolynka píše:
Dite se narodilo v polovine roku, takze mel narok jen na pulku bonusu, tedy jen za ty mesice od narozeni, ale prave ucetni zrejme to nezapocitala mesicne ale az pak v rocnim vyuctovani. Samozrejme taky nevime kdy to tatinek ucetni nahlasil atd.

aaaaano… jen mi to nějak nedošlo, já vlastně neměla tušení za co všechno se ty daně vlastně vrací :oops: Teď jsem zas o něco chytřejší… Na pásce vlastně každý měsíc je úleva jak na poplatníka tak na vyživ. dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
16.4.24 10:32

Dobrý den,

Může mi někdo prosim vysvětlit, jak je to s darování krve při vrácení daně?
Jak se to do něj dává? Účetní mi říkala, že mi to poníží základ daně, co odvádím.
Je to tak nevím, jak to chápat.

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35819
16.4.24 10:39
@Sion píše: Více

No, že když si za rok vyděláš v hrubým např. 100.000 tak z toho by byla daň 15.000 kc (neřeším další slevy atd.) když půjdeš darovat krev a budeš mít např. potvrzení na 2.000 tak se od 100 tis odectou ty dva, budeš mít základ jen 98 tis a z toho daň 14.700 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
16.4.24 11:41

@JancaS84 za darování krve je už pár let odečet 3000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35819
16.4.24 12:34
@Hanula1212 píše: Více

No dokonce 3 tis. Já jsme to myslím nikdy nikomu do přiznání nedávala. Tak jsme to střelila jen od oka jako příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák