Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý večer, mám dotaz…Kolik let zpět můžu žádat vrácení daní???Nevíte náhodou?
A když se daně vrací a jsem na MD? Od koho mám peníze čekat a kdy? (Myslím, když mi daňové přiznání dělal ještě zaměstnavatel?) ![]()
@Esterkaaa Tak pokud si žádné daně neodvedla, tak ti logicky nic nemohou vracet.
@j.a.n.i1 do října 2012 jsem byla v pracovním procesu a někdy na nemocenské, takže budou…
@Esterkaaa Tak v tom případě od zaměstnavatele v klasickém výplatním termínu.
@Hanula1212 píše:
@KamiNika jen doplním @j.a.n.i1 Letos můžeš podat DP za 2010,2011 a 2012.
Dělala jsem 2010-2011 v zahraničí, tak se ptám…díky
Dobrý Den, chtěl jsem se zeptat, žádám o zpětné daně na dítě za rok 2011 až 2012 ale dítě jsem si osvojil až 1.3.2013 finanční úřad mi poslal výzvu že potřebují nějaký důkaz že o to dítě se starám od roku 2011,kde mam vzít ten potřebný důkaz když dítě jsem si osvojil až v tom to roce, ale o dítě se starám už od narození..Děkují za odpověď…
@mikyjam A je to manželky dítě? Jste svoji již od toho roku 2011?
@j.a.n.i1 né manželky ale přítelkyní, a žijeme spolu od roku 2011
@mikyjam Tak v tom případě máš ale podle mě (alespoň jak já chápu zákon) smůlu, protože na dítě přítelkyně si odpočet udělat nelze ani v případě, že s ním žiješ ve společné domácnosti a staráš se o něj. Takže předpokládám, že FU chce doklad o předběžném opatření, jestli tam něco takového před tím osvojením bylo, jinak tipuju, že ti to zamítnou.
Děkují za odpověď, ještě mě napadlo, nemůže to nějakým způsobem udělat to potvrzení socialní pracovnice která ví o nás že se vlastně žijeme spolu od narození holky? že by nám napsala potvrzení? Děkují..