Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dotaz asi převážně na chlapy. Našla jsem stránku www.honzovadomacnost.cz líbí se mi a uvažují o koupi. Mate někdo zkušenost nebo co na to říkáte?
@Emimin7 ten je
vypadá, ze bude lehce podsvícený a ten design
líbí se mi, ze se nemusí nic rozkopavat a jede to normálně pravé jen přes Wi-Fi…
Já ti řeknu, k čemu to povede. Koupíš si vypínač, který můžeš ovládat po telefonu. Do telefonu dostaneš aplikaci, tvůj partner taky. A pak ať už bude kdokoli z vás kdekoli, se budete každý z vás koukat na mobil a divit se, jakto, že má rozsvíceno ve dvě ráno? Ona si rozsvítila v šest ráno a teď v osm, když už je světlo, pořád nezhasla? Radši jí pošlu smsku a upozorním ji, že má zhasnout. (Ten vypínač nemám, ale na základě zkušenosti s robovysavačem si to umím představit.)
Mě to nezaujalo, podle mě další cestička k lenivosti
Ale ať se každý zařídí jak uzná za vhodný ![]()
@Catmum Jojo, za ten bych byl rád.
Zásuvku bych asi oželel. A ten broadlink se asi hodí, pokud na to máš sestavu, tedy tv + audiosystém. Jestli máte i klimatizaci, tak bych bral určitě.
@enyf
tak u nás asi tento problém nebude
už teď máme doma dost hejblatek a zatím dobrý:)
@Emimin7 já pochopila pravě, ze je to univerzální. Stačí jen apka v mobilu, což je pro me fajn, ze je to pro „blbý“ ![]()
Blbinky, co ti v reálu zaberou více času než by měly… Za mě ne.
Chytrá domácnost má opravdový smysl v regulaci a případně zabezpečení. Ale pokud to bude NĚCO, co je závislé na webu/ serveru výrobce/poskytovatele a ten se rozhodne něco změnit, nastane problém. Už se to několikrát stalo.
Ovládat žárovku, zásuvku appkou je možná hravé a zábavné, ale na jak dlouho? Navíc to otvírá možnosti pro „průnik“ do vaší domácnosti. Ano, budete moci z dovolené zapnout světlo, uvařit vodu v rychlovarné konvici. ALE PROČ?
Nevím jak přesně funguje toto. Doma máme KNX http://www.ekobydleni.eu/…ri-penezenku
bez toho by jsme už být nechtěli
myslím, že to tvoje bude dost podobné.
V reálu to ušetří hodně času
např.: Otevírání brány - k nezaplacení - z mobilu otevřu, zavřu po zahradnicích, pošta (PPL), opraváři, soused co nám vede psa, že se zatoulal, uklízečka co jde na autobus a nemá (logicky) kód na branku…je toho hodně to jen co mě napadlo za akce poslední dobou..vše ovládáno z mobilu z restaurace, kina, auta…
Ovládání teploty vody v bazenu (se rozmyslím, že chci teplejší a nechce se mi to jít štelovat do technické místnosti) v domě (jsme pryč na víkend-teplota snížena, jedeme domu tak si z auta pustíme teplo..)
světla - super věc..jsme pryč, kvůli zlodějům se tváříme, že jsme doma tak sem tam něco rozstvítíme nebo zhasneme
taky zhasnu dětem na chodbě když už spí a já nemusím do patra…
rolety venkovní a sluneční roleta - zatáhnu když nejsem doma a najednou se v létě přižene bouřka..
vše tedy spojeno s kamerami v domě a okolí…jak bez toho naši předci mohli žít?
![]()
co mi chybí tak je ovládání varné desky (to tam máš v nabídce?) a trouby - jakože dáš na sporák vařit vývar, jedeš na výlet a ovládala by jsi si teplotu/čas vypnutí. Takto se mi automaticky varná deska vypne asi po 2hodinách a to je někdy moc brzo…
No, je to sice lákavé, ale… Než se zvednout a jít rozsvítit/zhasnout. Tak na mobil, zapnout appku, rozsvítit a při té příležitosti si s telefonem budu hrát hodinu. Znám se. ![]()
Mě by se to líbílo vyloženě na hraní a ne na běžný život.
@M.I.L.F. Nebo třeba ovladač. U nás věcně bez baterek nebo ztraceny od deti, mobil mám u sebe furt. To by mi také pomohlo. Ta Honzova domácnost mi nepřijde ani tak draha ![]()
My máme akorát jednu „chytrou“ zásuvku, je to vlastně jen takový časový spínač a když jsme pryč přes noc, zapnu do ní lampu a načasuju, aby se párkrát za noc zapnula a vypnula.
No a ovládání topení, ale to už je teda stará věc, žádná novinka. Je tam manuální nebo automatický režim. Takže si to můžu naprogramovat, když nejsme doma, tak jen temperujeme a nastavím si přesnou teplotu, kterou chci mít až dorazím domů. Ale to, hádám, má už dnes doma každý. ![]()