Dotaz na zdravení u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
9.7.24 14:46

Ve škole byla slečna, která i ve čtvrté třídě nebyla schopná pochopit, že dospělým lidem se vyká. Vždy ráno došla a bylo ahoj. Je prostě vychovávaná stále dětsky. Pak jsem to nevydržela a vysvětlila, že dospělým se vyká, pokud sami nedají jiný pokyn. Od té doby nezdravila vůbec a později začala zas říkat ahoj.
Když někdo ráno nepozdravil, jen prošel, tak jsem hlasitě řekla. Tobě taky dobré ráno, Adame.
Dokud se nenaučil zdravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
9.7.24 15:16

Pokud jde o dítě, tak v pohodě. Otec by si 1. neměl dovolit přijet, když byl odmítnut a 2. rodiče pozdrav připomínají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
9.7.24 15:24
@lilith91 píše: Více

Nevychovanej spratek…moji kluci zdraví automaticky 3 a 8 let! pokud na to jeden z nich zapomene důrazně jim to připomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
9.7.24 16:11

Mě je těch stydlivých dětí děsně líto. jak je všichni nutí. Vlastně i ten blbej pozdrav - vždyt je to ten nejpitomější okamžik- přijde do nového prostředí, vybafnou na něj nové lidi a všichni dělaj pozdvižení z toho, jestli něco řekne.
Sama mám děti v tomdle směru opak, nestyděl se nikdo ani jeden. Často se zapomínaly, takže jsem se většinou snažila připomínat. Ale fakt bych z toho nedělala pozdvižení. O co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
9.7.24 18:00

Myslím, že tato tvá reakce byla dost přehnaná. Nevšimla jsem si žádného moralizovaní od @Jelitoo, pravda je, že dokud děti nemáš, tak opravdu nemůžeš chápat. To není útok, ale fakt. Každé dítě je jiné, s jedním jde výchova snáz, s dalším je to třeba těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.7.24 18:10
@Kelsey píše: Více

A jak ji zdraví to dospělí? Pokud ahoj, tak jen opakuje to, jak ji oslovují oni.

• Citovat
  • Upravit
1182
9.7.24 18:20
@BohunkaP píše: Více

Dotaz: jak chceš přimět dítě pozdravit? Dej mi prosím tip, protože naše malá, když nechce, tak ani kdyby se všichni na hlavu postavili, tak prostě ne. Zkoušeli jsme snad všechno, ale prostě nezdraví. Jen velice výjimečně. Teď už není tak stydlivá před cizíma, ale nechce říct ahoj ani babičce a dědovi třeba. Děkuju většinou už říká vždy. Ale ten pozdrav je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
9.7.24 18:23
@Lilian1980 píše: Více

JAK? Dej návod prosím. Věk 4 roky čerstvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
9.7.24 18:23
@Enitka píše: Více

a když jí řekneš „pozdravíme“, tak pozdraví nebo ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.7.24 18:29
@Keyllah píše: Více

Moje dítě často nepozdraví.
Ale místní reakce, že to je ve výchově, chápu, taky jsem si dřív myslela, že to je ve výchově, stačí být dítěti vzorem a pripominat. My mackame ruku, upozorňuji předem a zatím to je 50:50.

• Citovat
  • Upravit
1182
9.7.24 18:29
@Lilian1980 píše: Více

No pokud chodí do 3.třídy už, tak to je blbé. To už by to měla ovládat ani se nestydět minimálně pozdravit. Myslela jsem, že holčička je školková ještě, tj. 4 až 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
9.7.24 18:31
@Billi píše: Více

syn ze začátku normálně zdravil, pak měl období kdy ne, tak jsme šli příkladem, jemně upozornovali a ted už zase hezky zdraví a děkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
9.7.24 18:32

@Keyllah Ne, ani kdybych se na hlavu postavila. Vysvětluju, že se zdraví, měly jsme knihu na to téma, já zdravím. Prostě ne a ne. Nepomáhá vůbec nic. Je prostě zaseklá. Kolikrát s cizími nemluví vůbec, teď už se z ní teda dá vytáhnout něco, ale pozdrav ne. Ona ví, že se zdraví, není to, že by zapomněla, ale prostě ne a ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
9.7.24 18:36
@Enitka píše: Více

takže řekneš Aničko, hezky pozdrav, tak ona řekne Ne? :think: a v čem je podle tebe problém? syn v tomto věku taky nezdravil, ale protože zapomínal, nebo se mu nechtělo, ale když jsem mu řekla, tak pozdravil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
9.7.24 18:38

Jo a ještě dodám, když si hrajeme na cokoli, na obchod, na doktora…, nezapomene pozdravit, řekne dobrý den i nashledanou, takže takto to trénujeme, v reálu ale nic. Povídáme si pak o tom, že to není hezké nepozdravit, stejně nic. Doma ji pusa jede 24 hodin denně, venku je prostě tichá. Podotýkám, že do školky půjde až od září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí