Dotaz na zdravení u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
9.7.24 20:13
@Svistice píše: Více

A stojí tito za to? Co z toho máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.7.24 20:16
@Lama Lama píše: Více

Nevím, proč bych měla doma snášet někoho, kdo neumí ve dveřích zabucet. Můj dům, moje pravidla. Takže jestli chtějí chodit na návštěvu, tak se prostě naučí zdravit. Nebo chodit nemusí. Překvapivě se zatím všechny naučili zdravit velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.7.24 20:19
@Snorlaxik píše: Více

Dobré ráno nebo dobrý den. Nikdo dospělý neříká formálně ahoj. Tohle má nevýchovu vedenou doma. Když umí normálně pozdravit autista, který má PO4. Tak by to mohla umět i čtvrťačka, která nemá žádný zádrhel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
9.7.24 20:22
@Lilian1980 píše: Více

My máme takové sousedy. Tykáme si, řekneme si ahoj, ahoj a jejich děti (11 a 13 let) projdou kolem a nepozdraví. A oni jim nic neřeknou. Pro mě naprostá nevychovanost. Myslím si, že pozdravit je slušnost, odpovědět povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.7.24 20:23
@Kelsey píše: Více

Takže ti dospělí tu holku zdraví Dobrý den a ona jim odpovídá Ahoj? :think:

• Citovat
  • Upravit
74217
9.7.24 20:26
@Snorlaxik píše: Více

Vždyť to píšu. Mám ti to napsat ještě 5×, ať to pochopíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
9.7.24 20:42
@Enitka píše: Více

Jak jsem psala později – není přece prvotním cílem, pokaždé a za každou cenu dítě donutit k tomu finálnímu pozdravu. Věřím, že to mnohdy nejde …

Podstatné je nemávnout nad tím rukou (jak i tady vidíš, že by mnozí udělali), ale vědomě na tom pracovat. Dát dítěti najevo nespokojenost – nechat ho pocítit určité následky, srozumitelné úměrně jeho věku (třeba jak jsem psala v případě situace ze zakládajícího příspěvku, návštěvu zvířátek bych zrušila, kdyby dítě odmítlo kamarádku pozdravit)… a s tím ostatním pomůže čas.

S tvým přístupem bych osobně problém vůbec neměla, pokud se snažíš, jak popisuješ … :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.7.24 20:56

To je hustý, kolik lidí tu evidentně netuší, že třeba existují i neurodivergentní děti, pro které pozdrav může být stres jako prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
9.7.24 20:56

Mě to v pohodě nepřijde. Jedno z dětí je velký introvert a stydlín, ale pozdravit umí už od přibližně tří let. Když to některé z dětí neudělá, tak lehce připomenu. Za mě je to výchovou. V ulici jsou děti, druhý stupeň, co neumí pozdravit a koukají přímo na dospělého. Je jim to jedno, rodičům taky. Že jsou to nevychovaní spratci si myslí celá ta ulice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.7.24 20:57
@Enitka píše: Více

Starší měl totéž. V 6 zdraví normálně. Já měla taky takových bloků hafo a tlak to jen zhoršoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.7.24 20:59

Což je vůči hostiteli mnohem neslušnější než to, že ho tvoje 4leté dítě nepozdravilo :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
9.7.24 21:07

Není moje starost, cizí děti nevychovavam, pokud mi to neohrožuje. Což zrovna nezdraveni do toho nepočítám. setrim energii na vlastni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
9.7.24 21:10

Ahoj, píšeš že kamarád ti hodně pomáhal na domě. Nepíšeš jestli to dělal z dobře vůle aby pomohl, nebo zda dostal adekvátně zaplaceno, přesto takového kamaráda bych při žádosti o návštěvu neodmítla a i kdyby se mi fakt nechtělo, směl by přijet. My máme takového vodare, který když je problém tam přijede ten den a problém vyřeší. Takže ať se tu objeví kdykoli, je vítán, když něco chce po nás, je mi co nejrychleji vyhověno.
Taky by se mi asi úplně nelíbilo kdybych někomu řekla ne a on přijel. Ale tady vidím ten závazek a ze je co oplácet, takže bych ho neodmítla.
A co se zdravé i týče, razím heslo at si každý vychovává jak umí, ja jdu příkladem. Pozdraví kamaráda, pozdraví dítko, navazuji oční kontakt a jdem na zvířata. At vychovávají rodiče. Do nějaké výchovy se platu jen když například starší děcka lezou se zablacenyma nohama nahoru po klouzacce kde jinak jezdí děti a dělají podobný hovadiny. Divím se co děti nezdravi, dnes potkáte školku a pozdraví jen učitelky, tudíž je nemožné aby všechny děti měly dysfazii nebo nějaký problém. Hodně děti dnes nějaký problém má, tak je s tim potřeba počítat.
Počkej až budeš mít své dítě, vyžaduje to důslednost a vytrvalost, byť dobrým příkladem. Každý to nevydrží dostatečně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
9.7.24 21:13
@Kelsey píše: Více

Ehm, můj autista s po4 to neumí. A nenaučil se to zatím ani ve školce či na hodinách sociálních nácviků. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
9.7.24 21:15
@Pseudomatka píše: Více

No přesně. Taky mám pocit, té si víc a víc zasekává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí