Dotaz pro účetní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
14.9.12 23:35

poděkování

Děkuji moc za VŠECHNO! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
15.9.12 07:42

Je více možností, kdy se nedoplácí ZP do minima. Např. pokud se člověk stará o dítě, ale mám pocit, že je to pouze do 7 let dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.9.12 11:16

Ahoj holky, už se to tu psalo, ale nevím, jestli se to letos nezměnilo. Jsem na RD a mám brigádu u svého zaměstnavatele- dohodu o provedení práce. Teď k 31.8. mi ji zrušil a převedl mě na agenturu a ti mi řekli, že mi budou strhávat 15% daň. Opravdu to tak je? Víc jak 5tis. si nevydělám, jsem z toho nešťastná, s takouvou se mi to už ani nevyplatí :-( Moc prosím o radu, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
18.9.12 12:03

@zuzuli83 Je potřeba u nich podepsat to růžové prohlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.9.12 12:26
Díky, teď jsem mluvila s účetní, prý to bude dohoda o pracovní činnosti a budu mít 4 smlouvy, kvůli hodinám, takže se mi ten plat rozdělí na 4 části a jen jedna bude bez daní :-( Jsem totálně :cert: Mám tlak tak 500 :evil: Ten zbytek daní mi asi nevrátí ve vyúčtování, že? Když budu mít dohodu o prac. činnosti, platí, že mi budou držet místo, co jsem na mateřské, teda rodičovské?
@j.a.n.i1 píše:
@zuzuli83 Je potřeba u nich podepsat to růžové prohlášení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
18.9.12 12:47

U dohody o pracovní činnosti je přece jedno, kolik hodin pracujete. Hodinami je omezena pouze dohoda o provedení práce. Ta je max. do 300 hodin ročně u jednoho zaměstnavatele. A to budete mít 4 různé zaměstnavatele? Já totiž to rozdělení moc nechápu. Pokud budou zaměstnavatelé 4, každý měsíc dostanete 4 platy, každý do 5 tisíc, pak Vám 3 strhnou 15% daň, kterou už nikdy zpět nedostanete. Ale zdá se mi to divné. Kromě toho, pokud bude částka nad 2500, tak Vám srazí i ZP a SP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
18.9.12 12:53

Teda ještě doplním, že u dohody o pracovní činnosti je možné konat práci, jejíž rozsah nepřekračuje polovinu stanovené pracovní doby, nikoliv že není omezena hodinama. Ale to by asi ve Vašem případě stejně asi nepřipadalo v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.9.12 12:56

Oni to mají udělané u čtyř agentur, právě aby ostatní brigádníci naplatili ZP a SP, takže pro mě fakt nevýhodné :,( No jsem pěkně vytočená :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
18.9.12 13:16

@zuzuli83 No a když to bude u 4 agentur, tak bys to mohla mít na 4 dohody o provedení práce a ty naskládat za sebou, takže bys vždycky mohla s danou agenturou na 3 měsíce podepsat to prohlášení a pak s další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.9.12 13:27

@j.a.n.i1 účetní mi vysvětlila, že ten plat se rozdělí na 4 části a každou dostanu od jiné agentury, např. 4× 1500kč a na těch 1500 můžu uplatnit slevu na dani, zbytek se zdaní. Žádné výjimky nebudou a prý když se mi to nelíbí, tak můžu rovnou jít :zed: Žádný kompromis, tam nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
18.9.12 13:35
@zuzuli83 píše:
Oni to mají udělané u čtyř agentur, právě aby ostatní brigádníci naplatili ZP a SP, takže pro mě fakt nevýhodné :,( No jsem pěkně vytočená :,(

Podle mě je to nevýhodné i pro ostatní brigádníky, nějak v tom nenacházím výhodu pro nikoho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.9.12 13:37

@j.a.n.i1 prý takhle ostatní neplatí soc. a zdrav., nevím.
Každopádně vám holky moc děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
18.9.12 13:45

@zuzuli83 No, soc. a zdravotní takhle neplatí, ale daň platí taky, kdyby to udělali tak jak navrhuju já, tak ani oni neplatí ani sociální, ani zdravotní ani daň :-)
Ale jinak jsme ti asi bohužel moc neporadili :-( protože pokud zaměstnavatel nechce, tak se s tím těžko něco nadělá… a zas pokud se tam chceš po RD vracet, tak asi není ani úplně ideální mu tam posílat kontrolu, jestli to třeba takhle náhodou není obcházení zákona - nevím, až zas tak předpisy neumím, ale laicky to tak na mě působí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.9.12 13:51

@j.a.n.i1 vrátit se tam chci po mateřské, uvidím, co mi na to řekne manžel, jestli s brigádou seknout nebo ne :? Jsem ráda, že jsem to aspoň s váma mohla probrat. Dneska se mi fakt do práce nechce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
18.9.12 20:08

Na mě to taky působí dost zvláštně. Ale co jsem slyšela pár historek o těchto agenturách, tak to určitě dělají z nějakého (pro ně výhodného) důvodu. Myslím si, že dohody o provedení práce by fakt byly lepší, tak jak píše j. a.n. i.. A když už by byly souběžně, tak si nechávat vyplácet penízky např. za 4 měsíce najednou. Tzn. částka by byla vyšší než 5000 a srazila by se sice daň ale zálohová a ta by se v ročním zúčtování vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák