Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holkyy
prosim je tu nekdo kdo se vyzna ve vyplatnicich a koukl by mi na moji? Porad mam pocit ze je tam neco v neporadku ale sama se v tom nevyznam. Anonym (pro jistotu) dekuji ![]()
Hii tak jsem se odtajnila tak snad me tu nejake hodne kolegyne (par jich tu mam) nenaprasi
tak jeste jednou dekuji a zitra poslu
Ahoj ![]()
ráda bych poprosila o radu. Vedu účetnictví v rodinné firmě. Teď doúčtovávám prosinec, protože se mi narodila dcera a nestíhala jsem. Zaúčtovala jsem bankovní výpis a zjistila že mám v pokladně málo peněz. Potřebovala bych tam o 1500 Kč více. Převodem z účtu už to teď nevyřeším, můžu dát do poklady do prosince příjem, něco jako vklad majitele, abych tam ty chybějící peníze dostala? Děkuji moc za odpověď
A je to fakt účto? A jestli jo, tak jak se stalo, že máš v pokladně máli peněz? Někdo něco nakoupil za své? Co inventarizace pokladny, skutečný stav?
A co smlouva o pujcce? Úrok? Pokud je ve firmě jediný společník, pak musí být na smluvě ověřený podpis a to už zpětně těžko uděláš. Co inventura pokladny? Snad se nejdřív musí zjistit, proč je pokladna v mínusu. Taky mohl něco koupit třeba zaměstnanec a dosud nemá proplaceno.
Půjčka od společníka může být i bezúročná, písemná forma smlouvy také není bezpodmínečně nutná, ale je možné smlouvu zpětně udělat. @Hanula1212 proč by měl být podpis ověřený?
Podrobně je to popsané třeba tady:
https://portal.pohoda.cz/…-spolecnika/
@Titty píše:
Půjčka od společníka může být i bezúročná, písemná forma smlouvy také není bezpodmínečně nutná, ale je možné smlouvu zpětně udělat. @Hanula1212 proč by měl být podpis ověřený?Podrobně je to popsané třeba tady:
https://portal.pohoda.cz/…-spolecnika/
Taky by mě zajímalo, proč by měla být smlouva o půjčce korporaci společníkem ověřená. I v Tvém odkazu je, že se ověřuje pouze smlouva o půjčce společníkovi ne naopak. Ale třeba mi něco uniklo. ![]()
Já to mám zafixované z nějakého školení. Zkusím to pohledat, ale až v pondělí. Jsem mimo kancl.