Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Blanka S píše:
vypadá to následovně 022 HIM viz seznam (doložit celý seznam HIM včetně karet) 082 oprávky k HIM viz seznam
211 Pokladní hotovost viz seznam (doložit zůstetek dle pokladní knihy + rozpis bankovek)
221 Běžný účet viz seznam ( doložit kopií výpisu)
311 Odběratelé viz seznam(doložit odsouhlasené pohledávky nejlépe i od doběratele, fotím i kopie dokladů včetně zaůčtování)
321 Dodavatelé viz seznam(doložit odsouhlasdené závazky nejlépe i od dodavatelů,fotím i doklady včetně zaůčtování)atd + předvaha,rozvaha,výsledovka
na FÚ dávaš jen přiznání + výkazy a zprávu auditira pokud je audit povinný pokud povinný není a chce ho jen klient tak zprávu na FÚ nedáváš.
Děkuji moc
Jsem právě byla zmatená tím FU, co všechno bych měla doložit. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, musíš ho podepsat na tu DPP nikoliv na pracovní poměr. Resp. měla bys podepsat 2 - na PP, že neuplatňuješ slevu na poplatníka a na DPP, že ji uplatňuješ.
Jani, co se týká zdanění, podepisuje se prohlášení u jednoho zaměstnavatele pouze jedno. Není to tak, že by bylo jedno zvlášť na prac. poměr a druhé na DPP. Takže pokud má tazatelka podepsané prohlášení na rok 2012, pak platí i pro DPP. Pokud by došlo náhodou k tomu, že by jí vyplatili nějaké odměny z HPP a k tomu měla odměnu z DPP, pak se příjem zdaňuje dohromady.
Od ledna se může pracovat na dohodu o provedení práce 300 hodin u jednoho zaměstnavatele!
@Luzajic píše:
Od ledna se může pracovat na dohodu o provedení práce 300 hodin u jednoho zaměstnavatele!
Přžesně tak. A pokud je částka vyšší než 10 tis., strhává se zdravotní a sociální pojištění.
Ahoj, studuji na VŠ a od července jsem na brigádě na DPP. Podepsala jsem růžové prohlášení a přidala potvrzení o studiu. O víkendu jsem si vyzvedla výplatní pásku a mám tam strhlou 15 % daň. Účetní má teď 14 dní dovolenou. Na všech dřívejších brigádách jsem to měla tak, že hrubá mzda se rovnala čisté mzdě, žádné daně mi nikdy díky potvrzení o studiu a „růžovce“ nestrhli. Může mi to prosím někdo vysvětlit? Díky, Helena
@malina01 asi neměla to prohlášení, pokud nemáš nadprůměrný výdělěk tak by měla být daň po slevě 0,– ovšem pokud sis vydělalla víc jak 10.000,– tak už se od nového roku odvádí soc. a zdravotní poj. i z DoPP
@malina01
Kolik Ti je? Pokud více jak 26, tak mám dojem, že je to dobře, pokud ne, tak účetní zapomněla…
@_Kaczenkaa_ píše:
@malina01
Kolik Ti je? Pokud více jak 26, tak mám dojem, že je to dobře, pokud ne, tak účetní zapomněla…
Dobře to není, ani pokud je jí nad 26 let, nárok na slevu na poplatníka má každý, takže spíš účetní zapomněla, nebo se k ní ještě to růžové prohlášení nedostalo.
Díky za rychlé reakce. Je mi 23 let. Na výplatní pásce mám: hrubá mzda : 5040 Kč, záloha na daň: 765 Kč, čistá mzda: 4275 Kč.
@malina01 Tak to není započtená ta sleva na poplatníka… počkej až bude mít účetní po dovolené a pak to s ní vyřešíš ![]()
Oni se na mě v té práci pěkně vyprdli. Šefku jsem musela pořád urgovat, že to růžové prohlášení podepsat chci, ona mi pořád tvrdila, že se mi to nevyplatí (=blbost). Nakonec mi v práci ten formulář nechala a musela jsem ho vyplnit sama a druhý den ji ho dovézt. Na 1. straně jsem vyplnila, že uplatňuji slevu na rok 2012, že jsem student od data shodného s datem na potvrzení o studiu a na 2. straně formuláře, že to uplatňuji na zdaňovací období 2012, datum shodný s podpisem DPP a podpis. Je to správně?
@malina01 To nevím, já ho zas až tak neumím, každopádně je to jedno, v nejhorším ti to vrátí v ročním vyúčtování nebo si podáš DP sama ![]()
@j.a.n.i1 Dobře, děkuji Tobě i ostatním
Hlavní tedy je, že se mi to někdy vrátí
Po dovolené zavolám účetní a domluvím se s ní. Ale stejně si myslím, že to nějak popletla ona.
@malina01 píše:
Oni se na mě v té práci pěkně vyprdli. Šefku jsem musela pořád urgovat, že to růžové prohlášení podepsat chci, ona mi pořád tvrdila, že se mi to nevyplatí (=blbost). Nakonec mi v práci ten formulář nechala a musela jsem ho vyplnit sama a druhý den ji ho dovézt. Na 1. straně jsem vyplnila, že uplatňuji slevu na rok 2012, že jsem student od data shodného s datem na potvrzení o studiu a na 2. straně formuláře, že to uplatňuji na zdaňovací období 2012, datum shodný s podpisem DPP a podpis. Je to správně?
Tady je návod, jak by to správně mělo být vyplněné…
http://www.podnikatel.cz/…-prohlaseni/