Dotěrná sousedka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
983
7.1.21 08:22

Nevim, jestli pomuze rict, ze jen jednou tydne, kdyz ji chodi kolem zahrady a je schopna na ni volat s bezet k ni. Rekla bych ji narovinu, ze si na prochazkach chci budovat vztahy predevsim s dcerou, ze sis vsimla, ze ji to takto nevyhovuje a at se nezlobi. Pokud kyvne na jednou tydne bez toho, aby se urazila, tak je to idealni. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
7.1.21 08:26

A ještě teda, zakladatelko, neřešila bych to přes zprávy. To je takový nešvar dnešní doby, řešit svoje vztahy přes SMSky a různé messengery, jenže tam chybí neverbální složka komunikace a druhá strana si zprávu snadno vyloží úplně opačně, než byla myšlena. A přestat odpovídat a myslet si, že jí něco „dojde“, to je už vůbec nevychovanost a cesta k rychlému konci jakéhokoli dobrého vztahu. Normálně otevři pusu a v klidu a slušně jí řekni, jak si vaše společné aktivity představuješ a co je pro tebe únosné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
7.1.21 08:54
@Anonymní píše:
V létě se k nám do ulice nastěhovala rodinka s roční dcerou. Já v té době měla holčičku dva a půl roku a byla jsem těsně před porodem syna.
S maminkou holčičky jsme se tak nějak daly do řeči, řekla, že tu vůbec nikoho neznají, pristehovali se z druhého konce republiky. Pozvala jsem je k nám na kafe, na zahradu na písek, ona nás také. Jako až na to, že pořád čte knihy o výchově a vše musí být montessori, je ta paní milá, ale ona se na nás úplně nalepila. Píše mi skoro každé dopoledne sms, v kolík půjdeme ven, jestli už jsme byli venku, jestli se můžou přidat atd. Ze začátku jsem s nimi párkrát byla, ale zjistila jsem, že je to pro mě o ničem. S dcerou a miminkem mám doma celkem ficak, když jsme na procházce a mimimko konečně spinká (doma přes den nespí skoro vůbec) chci se věnovat starší dceři. Je ve věku (téměř 3 roky) kdy si chce pořád něco povídat, navíc si mě užívá, když jinak celkem urvany bráška konečně spinká. No a když jde sousedka s námi, chce si samozřejmě pokecat, její 17ti měsíční dcera té interakce zatím tokik nevyžaduje a sousedka proste chce mluvit a mluvit. Dceři se v té chvíli přestává procházka libit, protože se jí nevěnuji. Navíc naše dcera si ráda na procházku něco vezme- kolobezku, odráželo, kočárek. Když to sousedovic Anežka vidí, vždy to chce taky (ona nemá nic, rodiče razí minimalistickou výchovu) jenže jejich Anežka náš kočárek/odráželo prostě chce a tak sousedka se dcery vždy ptá „můžeme si to půjčit?“ A dcera to půjčit většinou nechce, sousedka se začne ptát psychologické otázky proč to anezce nechce na chvíli půjčit… anežka začíná natahovat a dcera pomalu taky…minulé už mě tato maminka tak naštvala, že jsem jí řekla, že by bylo fajn, aby si taky něco nosily, protože je jasné, že naše dcera nemá žádnou motivaci půjčovat, když to není vzájemné. Těší se, že se projede na kole a ani ne za 100metri už ji to někdo bere… takže se mamince ze společných procházek pořád trapně vymlouvam s nadějí, ze jí to dojde, že nemám zájem… jenže jí to nedochází. My bydlíme na konci slepé ulice, tím pádem, vždy, když jdeme na procházku, musíme jít kolem jejich domu. Ony jsou třeba na zahradě, my jdeme a sousedka nás vidí a říká "anezko, podívej, teta s miminkem Lukáškem a Lucinkou, no super " a už se hrnou k brance a jdou k nám… nechci být na ní zlá, ale fakt mi leze na nervy. Vím, že je to jen na mě jí to nějak říct jenže já už ani nereagují na ty její zprávy a jí to prostě nedochází… :zed:
:roll: paní chytrá! To by mě taky štvalo. Pokud by se její děcko opět dožadovalo vaší hračky, dotyčné paní bych řekla že prostě ne! Pokud by na tebe vytáhla chytré průpovídky řekla bych ji že máš na věci úplně jiné nazory :nevim:Já bych na paní neměla nervy :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
7.1.21 08:58

@Královna Kosmíru Jenže každý je jiný, neznamená že když to tak máš ty mají to tak všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
7.1.21 09:00
@Anonymní píše:
V létě se k nám do ulice nastěhovala rodinka s roční dcerou. Já v té době měla holčičku dva a půl roku a byla jsem těsně před porodem syna.
S maminkou holčičky jsme se tak nějak daly do řeči, řekla, že tu vůbec nikoho neznají, pristehovali se z druhého konce republiky. Pozvala jsem je k nám na kafe, na zahradu na písek, ona nás také. Jako až na to, že pořád čte knihy o výchově a vše musí být montessori, je ta paní milá, ale ona se na nás úplně nalepila. Píše mi skoro každé dopoledne sms, v kolík půjdeme ven, jestli už jsme byli venku, jestli se můžou přidat atd. Ze začátku jsem s nimi párkrát byla, ale zjistila jsem, že je to pro mě o ničem. S dcerou a miminkem mám doma celkem ficak, když jsme na procházce a mimimko konečně spinká (doma přes den nespí skoro vůbec) chci se věnovat starší dceři. Je ve věku (téměř 3 roky) kdy si chce pořád něco povídat, navíc si mě užívá, když jinak celkem urvany bráška konečně spinká. No a když jde sousedka s námi, chce si samozřejmě pokecat, její 17ti měsíční dcera té interakce zatím tokik nevyžaduje a sousedka proste chce mluvit a mluvit. Dceři se v té chvíli přestává procházka libit, protože se jí nevěnuji. Navíc naše dcera si ráda na procházku něco vezme- kolobezku, odráželo, kočárek. Když to sousedovic Anežka vidí, vždy to chce taky (ona nemá nic, rodiče razí minimalistickou výchovu) jenže jejich Anežka náš kočárek/odráželo prostě chce a tak sousedka se dcery vždy ptá „můžeme si to půjčit?“ A dcera to půjčit většinou nechce, sousedka se začne ptát psychologické otázky proč to anezce nechce na chvíli půjčit… anežka začíná natahovat a dcera pomalu taky…minulé už mě tato maminka tak naštvala, že jsem jí řekla, že by bylo fajn, aby si taky něco nosily, protože je jasné, že naše dcera nemá žádnou motivaci půjčovat, když to není vzájemné. Těší se, že se projede na kole a ani ne za 100metri už ji to někdo bere… takže se mamince ze společných procházek pořád trapně vymlouvam s nadějí, ze jí to dojde, že nemám zájem… jenže jí to nedochází. My bydlíme na konci slepé ulice, tím pádem, vždy, když jdeme na procházku, musíme jít kolem jejich domu. Ony jsou třeba na zahradě, my jdeme a sousedka nás vidí a říká "anezko, podívej, teta s miminkem Lukáškem a Lucinkou, no super " a už se hrnou k brance a jdou k nám… nechci být na ní zlá, ale fakt mi leze na nervy. Vím, že je to jen na mě jí to nějak říct jenže já už ani nereagují na ty její zprávy a jí to prostě nedochází… :zed:

Hele jsou typy lidí, kterým to prostě nedojde.Jsou ženské, které bez kámošky nejdou pomalu ani do obchodu a jsou schopné na návštěvě vysedávat x hodin. Já bych to taky nesnesla. Zakladatelko, asi počítej s tím, že až ti rupnou nervy tak ona se urazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
7.1.21 09:08

No prostě jí to normálně rekni, tak jako tady. Já jsem už několikrát kamarádku odmítla s tím, že chci jít jen sama, uvedla jsem důvody, ona pochopila a spolu jsme se všemi dětmi sli jindy. Stejně tak ona mě několikrát odmítla. Ami jedna z nás se nikdy nenastvala. Nejsme siamská dvojčata, ale kamarádky. Než samé výmluvy, které ani nechápe, tak prostě rekni, „promiň, dnes se to nehodí, máme s Luckou svůj program, ale co třeba v pátek, to nemůžete?“ A na kola, kočárky atp se domlouvejte. My se vždy předem domluvíme, aby všechny děti měly ro stejné a nevznikly hádky. Pokud razí minimalistickou výchovu, tak ať dceři nic nekupují, ale ani nevyžadují, aby ji to někdo půjčoval, to je přece nesmysl. Musíš být trochu asertivni, jinak tě zadupe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21690
7.1.21 09:26

Proboha, uz zase? To je ta sousedka, co si dovolila vam do cesty postavit barak? A jeji priserna dcera, co si chce pujcovat vase velectene hracky? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.21 11:49

Toto je první diskuze na toto téma, kterou zakladam…

• Citovat
  • Upravit
15332
7.1.21 12:26
@Annabela11 píše:
@Královna Kosmíru Jenže každý je jiný, neznamená že když to tak máš ty mají to tak všichni :nevim:
:roll:, tos mi napsala novinu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
7.1.21 13:17

@Královna Kosmíru Tak jsi o něco chytřejší no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
7.1.21 13:51
@Královna Kosmíru píše:
No a takhle to dopadá. Lidi pak žijí v anonymnim prostředí. Děti jsou izolované. Nechodí ven, nemají kamarády. Přesně jak tvrdí jeden psycholog. Na zplození dětí byli dříve dva rodiče, na výchově se podílela celá ves. Pěstuj dobré sousedské vztahy a buduj si kolem sebe komunitu lidí. Začala jsem s tím taky a vyplatilo se mi to. Každyho tak nejak beru takovyho jakej je. Ja nevim kolik odstrkovadel doma mate, ja měla vzdycky nejaky to plastovy vozidlo navíc, sezenes to vsude. Tak vezmi na prochazku jeste jednu kravinu navic a nazdar. Když to jeji matce nedocvakne. A děcka bych nechala at si tu cestu k sobě najdou, tříletá už zvladá pochopit, že je nekdo mladší a ono ji to obohatí víc než když do ni budeš jako matka furt něco hučet a,,věnovat se,, jí. Ale pokud se nechceš kamarádit, tak na to s.er a neřeš.

Já zase nechápu, proč by jí měla zakladatelka něco nosit - ta maminka pěstuje minimalistickou výchovu a pak chce furt něco půjčovat. Proč radši nevysvětlí své dceři proč ona tu věc nemá? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
7.1.21 14:20

Chápu tě zakladatelko, taky nemám potřebu mít za zadkem pořád nějakou kamarádku, mám ráda svůj klid, než se pořád přizpůsobovat někomu dalšímu.. Sousedce na rovinu řekni, že na společnou procházku máš čas jednou za týden a než vyjdete připomeň ji at taky vezme odrážedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
7.1.21 14:30

Ja bych ji narovinu rekla, ze spolecne prochazky ti moc nevyhovuji, protoze kdyz ti syn konecne usne, tak se chces venovat dceri, ze to jsou vase jedine spolecne chvile, ktere mate.
A ze je rada pozves na kafe, navrhni rovnou nejaky datum, at vidi, ze to myslis vazne, a nazdar.
A kdyz se domluvite na prochazku, tak rovnou napis Vzala bych Anezce kolo, co vezmes ty? Nekomunikovat na rovinu a doufat, ze nekomu dojde, s cim mas problem, je proste nesmysl.
Je mozne si ji nechat jako ‚znamou‘ na obcasne setkavani v ramci dobrych vztahu, ale je na tobe, abys proste komunikovala a ty hranice vymezila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
7.1.21 16:13
@guineapig píše:
Já zase nechápu, proč by jí měla zakladatelka něco nosit - ta maminka pěstuje minimalistickou výchovu a pak chce furt něco půjčovat. Proč radši nevysvětlí své dceři proč ona tu věc nemá? :nevim:

V závěru píšu, že pokud nechce ať se na to vys.ere. Takže tady neni nic k nechápání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
7.1.21 16:15
@Annabela11 píše:
@Královna Kosmíru Tak jsi o něco chytřejší no :mrgreen:

Tak to samozřejmě. Bez diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek