Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
Ne nevybiram dovolenou ani podle tohi jestli tam je zoo nebo bazén, ale místo aby se nám tam líbilo. Takže třeba na prodlouženém výletu do Krkonoš jsme absolvovali s 3 letým - bozkovske dolomitove jeskyně, výlet k prameni Labe, výlet na Mumlavský vodopád. A teda jeden jsme jeli parním vlakem. Bylo mu v té době 3,5 roku.
Na bazén můžu jít doma. Na dovolené chceme poznávat okolí - přírodu, hrady, zámky, města. Takže souhlasím s tvým manželem, všude je něco, čím děti můžeš zaujmout i když to není cílené na děti.
Máme to stejně s tím, že když je po cestě hřišťátko, nemineme je.
Dětským hotelům se vyhýbáme. Mám lehké spaní a už jen ten pojem ve mě evokuje hrůzu. ![]()
Dětské hotely jsou pořád ještě lepší než zájezdové a důchodcovské hotely
My jezdíme vždy přes booking.com a snažímme se najít něco, co nebude úplně obklopené čechy a dětmi či cestovkami. A vůbec to neznemená nějaké luxusní drahé hotely.
@Capelucita píše:
Dětským hotelům se vyhýbáme. Mám lehké spaní a už jen ten pojem ve mě evokuje hrůzu.
Ale nekdy je prijemne vyuzit toho, ze tam muzes na par hodin treba jednou za tri dny to dite pichnout, ono je nadsene, vyhraje si a vy si muzete spolu nekam zajit
![]()
@Loki01 no nevím, co by se mnou bylo za zábavu po probdělých nocích. ![]()
@lucinka_maminka mě důchodci nevadí. Naopak, když jsme byli s 11 měsíční dcerou na 2 týdny v Františkových lázních, všichni se na ni zubili, mávali ji a dělali na ni opičky. ![]()
@Capelucita píše:
@Loki01 no nevím, co by se mnou bylo za zábavu po probdělých nocích.@lucinka_maminka mě důchodci nevadí. Naopak, když jsme byli s 11 měsíční dcerou na 2 týdny v Františkových lázních, všichni se na ni zubili, mávali ji a dělali na ni opičky.
Ne, ty kluby funguji jen pres den:) Ale kdyz clovek kazdou bdelou hodinu hlida dite aby se mu neztratilo anebo neutopilo tak takove 3 hodky po obede, kdy je maly nadseny a s dalsima deckama a rodice si zajdou na jedno:) V klidu! ![]()
@Loki01 já raději pojedu do ne-dětského hotelu, kde se vyspím a s malou si to pak hezky užijeme všichni. I s tím posezením si. ![]()
@Capelucita píše:
@Loki01 já raději pojedu do ne-dětského hotelu, kde se vyspím a s malou si to pak hezky užijeme všichni. I s tím posezením si.
Tak ja jsem rikala jenom obcas ze? ![]()
@Loki01 píše:
Tak ja jsem rikala jenom obcas ze?
Mně to přijde divný i občas. Na dovolenou jezdíme jaki rodina, abychom byli všichni spolu. Ne abych někam chodila sama s partnerem, to dělám během roku
@lucenka píše:
Mně to přijde divný i občas. Na dovolenou jezdíme jaki rodina, abychom byli všichni spolu. Ne abych někam chodila sama s partnerem, to dělám během roku
No tak vidis, to mi zase behem roku nedelame. My jsem jako rodina spolu cely rok.
Nemame absolutne hlidani ![]()
Mne to divne neprijde, kdyz jedeme na 14 dni a 3krat nebo 4 krat jde maly na 3 hodky k animatorum. Zastrel me. Mu se tam fakt libi, my si na chvili odpocineme. Treba se muzem chvili oplavovat nebo tak. Bylas vubec nekdy v takovem hotelu, vis co tam maji za zabavu nebo se ti jen z principu nelibi?
Jakoze i kdyz tam chces zajit, protoze si chces hrat s dalsima deckama tak proste si budes uzivat rodicu jo?
Nebo mam ja extreme kamaradske dite?
Pripada mi to spise jako cast takove te hry o nejlepsi matku. Kdyby tam maly nechtel, nikdy bych ho tam nedala. Ale on by tam byl nejradsi na par hodin kazdy den. Ma rad deti, my si s nim tak nevyhrajem i kdyz se snazime.
@Loki01 píše:
No tak vidis, to mi zase behem roku nedelame. My jsem jako rodina spolu cely rok.
Nemame absolutne hlidani![]()
Mne to divne neprijde, kdyz jedeme na 14 dni a 3krat nebo 4 krat jde maly na 3 hodky k animatorum. Zastrel me. Mu se tam fakt libi, my si na chvili odpocineme. Treba se muzem chvili oplavovat nebo tak. Bylas vubec nekdy v takovem hotelu, vis co tam maji za zabavu nebo se ti jen z principu nelibi?
Pripada mi to spise jako cast takove te hry o nejlepsi matku. Kdyby tam maly nechtel, nikdy bych ho tam nedala. Ale on by tam byl nejradsi na par hodin kazdy den. Ma rad deti, my si s nim tak nevyhrajem i kdyz se snazime.
Jakoze i kdyz tam chces zajit, protoze si chces hrat s dalsima deckama tak proste si budes uzivat rodicu jo?
Nebo mam ja extreme kamaradske dite?
nebyla jsem tam a ani to neplánuju. Hraní si s dětmi má ve školce dost přes rok. O dovolené se chceme užít navzájem co nejvíc to jde a ne ho odkládat někam na hlídání, tak jako bežně přes rok, kdy musíme do práce.
Jinak má rád taky děti, ale těch pár dní bez nich v pohodě vydrží a my jsme schopní mu zajistit zajímavý celodenní program.
@lucenka píše:
nebyla jsem tam a ani to neplánuju. Hraní si s dětmi má ve školce dost přes rok. O dovolené se chceme užít navzájem co nejvíc to jde a ne ho odkládat někam na hlídání, tak jako bežně přes rok, kdy musíme do práce.
Jinak má rád taky děti, ale těch pár dní bez nich v pohodě vydrží a my jsme schopní mu zajistit zajímavý celodenní program.
Ja taky chodim do prace a venuju se mu i pres rok. Asi nemam takove vycitky jako ty ![]()
Kdyz jsi nebyla, tak nevis o cem mluvis. Neni to zadny odklad na hlidani, vidim, ze vubec nevis o cem mluvis.
@Loki01 píše:
Ja taky chodim do prace a venuju se mu i pres rok. Asi nemam takove vycitky jako tyKdyz jsi nebyla, tak nevis o cem mluvis.
no nepotřebovala jsem to ani, když jsem byla na rodičáku. A není to o výčitkách. Jenom máme každá jinou představu o rodinné dovolené. To prostě pro mě není odložení nekolikrát v týdnu dítěte na X hodin na nějaký zábavný program.
@lucenka píše:
no nepotřebovala jsem to ani, když jsem byla na rodičáku. A není to o výčitkách. Jenom máme každá jinou představu o rodinné dovolené. To prostě pro mě není odložení nekolikrát v týdnu dítěte na X hodin na nějaký zábavný program.
Ale prosimte. Podivej se na ty slova co pouzivas. Odlozeni apod. Zvelicujes to, 3 krat az 4 krat za 14 dni neni nekolikrat za tyden a 3 hodiny neni X hodin.
V podstate nas odsuzujes jako spatne rodice, rodice kteri se chteji bavit a „odkladaji“ svoje dite pritom vubec nevis o cem mluvis.
Predstav si, ze ja jsem ani na rodicaku nebyla a sla jsem v jeho 9ti mesicich do prace. ![]()
Musim byt strasna matka:)
Tudiz prestan me laskave soudit podle tvych norem, neznas nas. ![]()
@Loki01 píše:
Ale prosimte. Podivej se na ty slova co pouzivas. Odlozeni apod. Zvelicujes to, 3 krat az 4 krat za 14 dni neni nekolikrat za tyden a 3 hodiny neni X hodin.
V podstate nas odsuzujes jako spatne rodice, rodice kteri se chteji bavit a „odkladaji“ svoje dite pritom vubec nevis o cem mluvis.
Predstav si, ze ja jsem ani na rodicaku nebyla a sla jsem v jeho 9ti mesicich do prace.
Musim byt strasna matka:)Tudiz prestan me laskave soudit podle tvych norem, neznas nas.
Tak si to spočítej… 4 * za 14 dnů je v průměru 2* za týden a to už je několikrát. A prostě když dám dítě na 3 hodiny někam na hlídání, tak už nemlže udělat celodenní výlet.
Ale je to pochopitelný, že máš na to jiný názor, když jsi dokázala jít v 9 měsících dítěte do práce. Já bych to nedokázala a ani by to pro mě nebyla rodinná dovolená, kdybych ho tam nechávala párkrát někým hlídat.