Dovolená - koukáte při výběru, aby bylo vyžití pro děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8814
3.7.15 13:27
@lucenka píše:
Tak si to spočítej… 4 * za 14 dnů je v průměru 2* za týden a to už je několikrát. A prostě když dám dítě na 3 hodiny někam na hlídání, tak už nemlže udělat celodenní výlet.
Ale je to pochopitelný, že máš na to jiný názor, když jsi dokázala jít v 9 měsících dítěte do práce. Já bych to nedokázala a ani by to pro mě nebyla rodinná dovolená, kdybych ho tam nechávala párkrát někým hlídat.

Hele, rekla jsem 3 az 4 krat, takze si to spocitej ty ;)
No jo, dokazala. Ty bys to nedokazala, ty jsi uzasna matka a ja se od tebe mam jeste co ucit :lol: :lol: :lol:
S mym povolanim to jinak nejde. Proste nejde. Ale zase vydelam tolik, ze na ty dovolene jezdime 3 krat 4 krat do roka :nevim: Ja bych ho zase treba nedala do normalni ceske skolky. A nikoho za to nesoudim, lidi jinak nemuzou.
Neni ti to odsuzovani uz trapne? Vzdyt o me nic nevis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
3.7.15 13:32

Ne, do dětský hotelů nejezdíme, to bych si zkazila dovolenou. I v normálních hotelech je hafo dětí, klasické věci jako dětský bazén a hřiště.
V okolí zajímavé věci.

Pokud ti nevadí desítky či snad stovky cizích dětí, řev a podobně, tak hurá do toho.

V cizině jsou často animátoři pro děti, dětské kluby. Ale tam zatím děti nedáváme, jsou malé a jazyková bariéra by mi vadila.
Jsou i hotely v cizině s českými animátory, ale takových se vyhýbáme ještě větším obloukem. Zásadně jezdíme tam, kde je minimální možnost potkat Čechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
3.7.15 13:36
@jenny.fields píše:
Ne, do dětský hotelů nejezdíme, to bych si zkazila dovolenou. I v normálních hotelech je hafo dětí, klasické věci jako dětský bazén a hřiště.
V okolí zajímavé věci.

Pokud ti nevadí desítky či snad stovky cizích dětí, řev a podobně, tak hurá do toho.

V cizině jsou často animátoři pro děti, dětské kluby. Ale tam zatím děti nedáváme, jsou malé a jazyková bariéra by mi vadila.
Jsou i hotely v cizině s českými animátory, ale takových se vyhýbáme ještě větším obloukem. Zásadně jezdíme tam, kde je minimální možnost potkat Čechy.

Proc se vyhybate Cechum?
My nekdy jedeme do detskych hotelu, ale malemu je skoro 6 a zijeme v zahranici, takze mluvi anglicky takze jsme zatim vyuzili sluzby jen anglickych animatoru a to taky jen loni jednou a letos jednou.
Mate s ceskyma spatne zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
3.7.15 13:37

@Loki01 @lucenka nehádejte se, každej to má jinak.
Nevidím nic zvláštního ani na jedné variantě.
Pracuji převážně z domova, mohla bych mít celé prázdniny děti doma, ale to by mne asi kleplo. Takže budou chodit 2-3 týdně do školky při mateřském centru tady na chatě. Ony budou spokojené a já taky.
Pokud až budou větší, tak budou na dovolené chtít jít do toho klubíku, tak je tam dám, ale pro bude rozhodující i ten věk, protože kromě jazykové bariéry mi není příjemné, když vidím, že je berou třeba k bazénu, kolikrát tam jsou fakt malé děti. To bych se bála. Ale když to tak někdo nemá, tak to respektuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
3.7.15 13:39
@Loki01 píše:
Proc se vyhybate Cechum?
My nekdy jedeme do detskych hotelu, ale malemu je skoro 6 a zijeme v zahranici, takze mluvi anglicky takze jsme zatim vyuzili sluzby jen anglickych animatoru a to taky jen loni jednou a letos jednou.
Mate s ceskyma spatne zkusenosti?

Nebaví mne to české remcání :mrgreen: Češtinu slyším celý rok, na dovolené chci trochu klidu :mrgreen:
My jsme nikdy v žádném hotelu, kde byli čeští animátoři, nebyli. To si fakt neudělám. Ale ne kvůlu animátorům, ale kvůli Čechům, kterých tam je tedy hafo, pokud tam jsou čeští animátoři.

Příspěvek upraven 03.07.15 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
3.7.15 13:40

@jenny.fields
U malych deti bych do toho taky nesla. To by z toho programu ani nic nemel.
Ale malemu bude sest a zavodne plave (ted zacal, ale jen v tymech na solo je jeste maly). Ale v podstate plave od 2 mesicu, ted momentalne 5krat tydne.
Takze utopeni se v bazenu nebojim, v mori porad jo. Mam z more respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
3.7.15 13:41

@Loki01 Ale hlavně umí anglicky, to je rozhodně výhoda :palec: A i šest už je lepší věk než 3-4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
3.7.15 13:46
@jenny.fields píše:
Nebaví mne to české remcání :mrgreen: Češtinu slyším celý rok, na dovolené chci trochu klidu :mrgreen:
My jsme nikdy v žádném hotelu, kde byli čeští animátoři, nebyli. To si fakt neudělám. Ale ne kvůlu animátorům, ale kvůli Čechům, kterých tam je tedy hafo, pokud tam jsou čeští animátoři.Příspěvek upraven 03.07.15 v 13:40

Aha, tak me to asi chybi :mrgreen:
Nez priletim do Prahy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne, musim rict, ze se to za poslednich par let hodne zlepsilo.
Ale je pravda, ze kdyz clovek srovna ty skolky tady a v CR tak je ten pristup vetsinou opravdu rozdilny.

My to teprve objevujeme ten svet detskych hotelu, maly je hrozne sportovni a letos chodil hrat tenis, to chtel vzdycky prihlasit kdyz to bylo na programu. Ja ani manzel tenis nehraju takze bych ho nic nenaucila :mrgreen:
Jeste pojedeme letos do Recka, ale to normalnich apartmentu takze zadni animatori. Jen nevim jestli ho mam tahat po pamatkach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
3.7.15 13:49

@Loki01 My je v rámci možností „taháme“. Dovolená není jen pro děti.
Letos jsme byli na Kubě-3200 km po ostrove autem. Děti každý den koupačka, kolotoče kde to šlo, koupání s delfíny. Poslední týden jen u moře. A teď pořád slyším chci na Kubu nebo chci na TUbu-od té mladší.
Takže za mne to chce nějak vyvážit. Přizpůsobit i počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
3.7.15 13:51

Každý rok jsme jezdily s dcerou na chatu, kde sice nebylo vyžití pro děti, ale jezdily jsme 3 rodiny s dětmi, každá vzala nějaké hračky a o dětech jsme celý týden nevěděli. Letos už to bohužel neklaplo, protože maminky začaly chodit do práce a dovolenou máme různě, tak jsem hledala něco vyloženě pro děti a našla jsem nám týden v Beskydech. Je to tábor pro rodiče s dětmi, rodiče se aktivit můžou účastnit, nebo můžou odpočívat, půjčit si kola nebo chodit na tůry po okolí.
Budou tam koně, oslíci, ovce, kozy, drůbež…a to dcera ráda, tak se jí to snad bude líbit. A jídlo 5× denně, tak nebudu muset stát u sporáku. Jsou naplánované akce, výlety, tvoření…uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
3.7.15 13:54
@jenny.fields píše:
@Loki01 My je v rámci možností „taháme“. Dovolená není jen pro děti.
Letos jsme byli na Kubě-3200 km po ostrove autem. Děti každý den koupačka, kolotoče kde to šlo, koupání s delfíny. Poslední týden jen u moře. A teď pořád slyším chci na Kubu nebo chci na TUbu-od té mladší.
Takže za mne to chce nějak vyvážit. Přizpůsobit i počasí.

Jeee, to zni super! Ja na Kube jeste nebyla. To se nedivim, ze se jim to libilo, koupani s delfiny. Ja bych se teda asi po… strachy :mrgreen:
Zkusim to. Manzel taky neni moc nadseny, v tom vedru. Asi zkusim nejakou kratkou vypravu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
3.7.15 13:55
@laducha píše:
Každý rok jsme jezdily s dcerou na chatu, kde sice nebylo vyžití pro děti, ale jezdily jsme 3 rodiny s dětmi, každá vzala nějaké hračky a o dětech jsme celý týden nevěděli. Letos už to bohužel neklaplo, protože maminky začaly chodit do práce a dovolenou máme různě, tak jsem hledala něco vyloženě pro děti a našla jsem nám týden v Beskydech. Je to tábor pro rodiče s dětmi, rodiče se aktivit můžou účastnit, nebo můžou odpočívat, půjčit si kola nebo chodit na tůry po okolí.
Budou tam koně, oslíci, ovce, kozy, drůbež…a to dcera ráda, tak se jí to snad bude líbit. A jídlo 5× denně, tak nebudu muset stát u sporáku. Jsou naplánované akce, výlety, tvoření…uvidíme.

To zni moc dobre :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
3.7.15 13:56

@Loki01 To ho chápu, já vedro taky nesu hůř.
Záleží, kdy pojedete, na podzim to už asi bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
3.7.15 13:57

Opravdá záleží, jak chcete dovolenou trávit. Na hřiště hodně chodíme doma, takže dovolenou jsem pojala tak, abychom si od hřiště odpočinuly :mrgreen: Hledala jsem ubytování někde v klidu, žádné rušné letovisko, žádný bazén a žádná plná penze plná hrnolek a jiných hnusů. Záleží na vašem životním stylu a co od dovolené očekáváte. Kdybych chtěla dětské hřiště, nemusím nikam jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
3.7.15 14:09

@Loki01 Musím se tě zastat a souhlasím s tebou. My se předloni náhodou dostali do rodinného hotelu, bylo to hodně levný, tak jsme to neřešili, ani jako bezdětní, a bylo to krásný jak se tam dětem věnovali. :-) Myslím že dvě hodiny denně děti měly zábavný program což si myslim že ocení obě strany. Když bylo po programu veselé, vyhrané děti přiběhly za odpočatými rodiči na pláž, kolikrát různě pokreslení atd.. A večer byl vždy program do kterého se děti zapojovaly i s rodiči. Já tenkrát skoro plakala, že taky nemáme děti a myslela sem že s tím klaunem půjdu tančit sama. :mrgreen: Určitě podobnou zábavu vyhledávat budu. Nemyslím si že by malé děti extra zajímaly nějaké hrady, přiroda atd… Samozřejmě když už někde budem, tak se tam všichni podíváme a do přírody je taky brát budu, ale ty animační programu je myslím nadchnou nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí