Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Měli jsme s sebou cestovní nočník, je to jakoby kufřík, tak si ho malý mohl nosit s sebou, super jsou plavky-trikoty s UV ochranou, dvoudílný byl fajn, když chtěl malý čůrat, že se nemusel svlékat celý a jednodílný byl fajn napláži, že nezalézal písek za triko
doporučuji si od pediatra nechat napsat případně léky, které nejsou volně prodejné, určitě nebudou třeba, ale pro klid duše
Do letadla hračky, dvd přehrávač, bombóny na vzlet, převlečení, svačinku, mokrou žínku, i triko pro tebe, pokud by si malá ublinkla a nějakou děčku na přikrytí popř. polštářek pod hlavičku ![]()
Já musela všechno ochutnat a není to tak dávno co jsem letěla (duben) a musela jsem vody ochutnat akorát sušenky neřešili. Asi jak kdo. O žádném problému jsem nemluvila, mluvila jsem jenom o ochutnání. ![]()
@Natálka26 Jj, tak to je zvláštní. Lepší být připravená na vše ![]()
@Aninka65
Já ale měla normální vody, přece jenom už mám skoro 4 letý dítě a to opravdu UM ani jiný věci nepije takže měla snad čistou vodu fakt nevím už je to dlouho. Takže možná dětský věci neberou, ale normální dospělácký jo.
Ale teda než ochutnat UM tak ho snad radši vyleju
![]()
@Natálka26 No mě úplně stačila ta specifická vůně-smrad UM, také bych to chutnat nemusela ![]()
@Natálka26 píše:
@Aninka65
Já ale měla normální vody, přece jenom už mám skoro 4 letý dítě a to opravdu UM ani jiný věci nepije takže měla snad čistou vodu fakt nevím už je to dlouho. Takže možná dětský věci neberou, ale normální dospělácký jo.Ale teda než ochutnat UM tak ho snad radši vyleju
![]()
nám už teda vodu pro 3,5 leťáka vzít nedovolili. Ale počítala jsem s tím. S jídlem žádný problém nebyl.
Co vám nedovolili??
Já jídlo netahala, měla jsem sebou jenom sušenky a ty nikdo neřešil. A když se mnou lítala jako mini tak UM kotrolovali, ale nenutili mě to pít naštěstí
@Natálka26 píše:
@lucenkaCo vám nedovolili??Já jídlo netahala, měla jsem sebou jenom sušenky a ty nikdo neřešil. A když se mnou lítala jako mini tak UM kotrolovali, ale nenutili mě to pít naštěstí
pronýst flašku s vodou pro kluka. Jsme narazili zrovna na nějakou aktivní kontrolorku. Ve vedlejších frontách si jí v pohodě pronesli mnohem starší děti ![]()
Tak to my fakt nikdy problém neměli, jenom se to muselo ochutnat, ale nezáleželo na tom jestli to bylo naše nebo malý, fakt to nikdo neřešil. A vlastně co si vzpomínám(létam klidně i 6× ročně) tak nikdo nikdy neřešil co si beru k pití do letadla, takže opravdu čumím, že si narazila na takhle aktivní kontrolu
![]()
@lucenka Tak přímo vodu nevím, to je asi opravdu problém. My měli čajík v dětské lahvičce a pak nějaký juice do tich 100ml a pak tu přesnídávku do ručičky a to se muselo dát do tich spec. pytlíků. Nevím, že s tím tak nadělají, když je to pro dítě. My letěli a tady v ČR zrovna ty vedra přes 30st
a v letadle nám dali každému k pití malinký kelímek sotva na svlažení rtů ![]()
@Natálka26 taky jsem z ní byla celkem v šoku, ještě chtěla i vyndat drobnou elektroniku z tašky. To po mně taky před tím nikdy nechtěli. Asi měla zrovna nějaký blbý den (teda ni jssem se jí nedivila, když už v půl pátý ráno musela makat).
Fakt? Já se s tímhle nikdy, ale vážně nikdy nesetkala naopak třeba na Kanárech nebo Egyptě, Londýně - mě vždycky pustili předčasně právě kvůli malý. Když jsem ještě měla UM tak se na to jednou podívali čichli k tomu a ten jeden povídá,, co to je smrad" tak jsem mu vysvětlila, že tohle je klasická dobrota nekojených děcek, zatvářil se zděšeně a pustil mě s tím, že už nic dalšího vidět nechtěl. Vím, že jednu paní taky vyhodili s tím, že teda flašku ze skla ani omylem - no nedivím se, to je taky nápad brát si skleněnou lahev, že? ![]()
@Natálka26 tak skleněnou láhev by mě teda nenapadlo tahat ani omylem
I když teda jednou jsem na palubu nevědomky pronesla kapesní nožík
Se divím, že z toho smradu z UM neomdlel ![]()
No a ona se hádala, že ta voda byla jako hrozně moc drahá
Jo? Taky dobrý
to se mi ještě nepovedlo, vlastně dávám si na to sakra pozor, aby mi nezůstal v kabelce (dřív v tašce u kočáru) ani pilník. Už jenom proto, že při svý marnotratnosti jsem za manikúru před lety utratila strašných peněz - takže nutit mě ji vyhodit, tak snad nikam nejedu.
![]()
Omlouvám se zakl. za OT, i když je to vlastne trochu k tématu ![]()