Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nesnáším své první dítě, které má rok.. nehodlám si dělat druhé.. tohle byla strašná chyba a já se už teď těším až protáhne do školky a budu mít konečně nějaký klid pro sebe..
Takže druhé dítě NIKDY!
Přijde mi, že to dítě chceš. Kočárek, postýlku, oblečení, vše můžeš koupit z druhé ruky. Dost často se toho ženský nemůžou zbavit a mají to v top stavu. Peníze neřeš, asi nebudeš dvouleté dítě posílat na tábor a nebudeš mu kupovat zmrzlinu třikrát týdně. Malý dítě je levný. Doděláš skolu, budeš mít víc peněz.
Jestli máš v pohodě vztah a partner vzal kukačku za svou, tak na to vlítněte hned dnes.
Já bych být teblu do toho nešla. Říkám to někdo kdo má 2 děti. Jako někdo komu i ty děti pohřbily manželství. A dvě děti jsou fakt drahý, a čím jsou starší, tím hůř a výplata jen jedna. Lyžovačky, dovolené i obyč výlety se fakt prodraží. Pak tam máš kroužky, tábory, školné.
Ale finance nejsou všechno.
Je tam taky ta obrovská únava, to že nemáš kam utéct, že v těch chvílích kdy skončí jedno dítě, chce tě to druhé. Že si vyhrajou? To je urban legend. To fskt neznám.
A mě tak často chybí jen ten čas sama pro sebe a potřebuju ho hodně.
Fakt to promysli dobře.
@Anonymní píše: Více
A co mít teprve 3 děti 😂. Tohle snad nemůže být názor matky ale nějakého trolla🤦♀️
@Dollorres píše: Více
Ale to manzelstvo je vztah dvoch dospelych osob, s tym deti nic nemaju. Manzelstvo sa nepodarilo vam dvom dospelym osobam.
Máme jedno, je mu 8, manžel by rád druhé, ale já nechci… Nikdo nechce nervózní přetaženou manželku a nikdo nechce uřvanou mámu. U nás tedy nehrajou finance takovou roli jako duševní pohoda. Kluk je živý, společenský, furt někde jsme… Sice by rád sourozence ale staršího a to fakt zařídit neumím ![]()
Děti mám dvě. S desetiletým rozestupem. Vždy jsem tvrdila, že chci jen jedno dítě. Že chci děti dvě jsem zjistila ve chvíli, kdy jsem v druhém těhotenství potratila. Miluju je oba. Starší dítě je pubescent, mladší chodí do školky. Občas se hádají a rvou, ale když jeden není doma, ten druhý ho hledá. Baví mě teorie o dvou jedináčcích. To většinou vypouští lidé, kteří nemají vlastní zkušenost s velkým věkovým rozestupem u dětí. Naše děti vyrůstají společně. Koukají spolu na telku, hrají hry. Když má tedy starší dítě náladu. Výlety i dovolená se dají dobře uzpůsobit velkému věkovému rozdílu. Druhá mateřská byla větší pohoda než ta první. Užila jsem si ji. Pracovala jsem na zkrácený úvazek. Peníze byly v pohodě. Paradoxně pleny byly pro mladšího levnější než když byl mimino starší. Na zmrzlinu chodíme několikrát týdně. Příjmy máme běžné. Mezi 80 - 90 tisíci měsíčně. Na dovolenou jedeme 2× ročně. Myslím, že v současnosti se máme jako čuňátka v žitě a že lidi si nechtějí odepřít ani minimum. Proto mají jen jedno dítě. Jsem šťastná, že jsem zažila dvě miminka a měla možnost sledovat jejich růst. Navíc, v tuto chvíli vím, že bych hodně trpěla, pokud bysme měli jen starší dítko. To je velké, soběstačné, potřebuje nás jen minimálně. Bylo by mi to líto. Takhle mám o zábavu ještě na pár let postaráno. Tohle je můj úhel pohledu na věc.
@Anonymní píše: Více
Super
dekuji
osobne si myslim, ze ten vetsi vekovy rozdil u deti je lepsi, nebot zenska ma pak moznost venovat se oboum naplno, kdyz ji nejvic potrebuji.
Vsem dekuji za odpovedi, po druhem diteti jsem dlouho touzila, kdyz byl syn mensi. Pak prisla prace a byla jsem rada, ze jsem zase zpet mezi lidma, prace me bavi, vychazi mi vstric jak potrebuji skrz syna. Porad jsem ale citila, ze mi “neco chybi” tak jsem zacala studovat, nejdriv kurz, pak jsem zkusila prihlasku na skolu a vyslo to. Uz jsem nemela kapacitu ani cas na druhe dite, do toho ted hypoteka, stehovani. Ale poslednich par mesicu ta touha po druhem diteti je zpet a uz nad tim premyslim opravdu jen skrz tu financni stranku. Jak uz jsem zminila, partner by druhe dite rad. Dodelam skolu a uvidime, co a jak bude. Diky vsem