Jaké je to mít dva chlapečky? Druhý je na cestě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4523
18.12.20 17:16

Ono je ve výsledku jedno, jestli je dítě kluk či holka… nás kluk má rád růžovou, hebky a trpytivy věci, teď si nechává narůst dlouhý vlasy, kolem zápěstí nosí růžovou chlupatou gumicku, co dostal od kamarádky ve školce, je citlivej až hrůza, mazlivej ťunťa. Známá má zase holku, co růžovou nesnáší, vlasy má kratší než její bratr, divoká je víc než dost, mazlit se nechtěla nikdy… to je všechno o povaze. Ano, je větší pravděpodobnost, že dítě bude klasická holka, či kalsicky kluk, Ale často čtu, jak někdo chce holku, aby mohl cesat culicky, kupovat růžový saticky atp. Tak aby se pak nedivil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.12.20 17:56
@Santa Juana píše:
Ja bych jen chtěla napsat, a doufám, že to nebude bráno negativně, aby matky synů neplakaly, že nemohu cesat culicky.

Já jako matka dcery říkám, že česání culicku je peklo. Strašné scény. Přemýšlíme o ostrihani.

Vím asi, jak je to myšleno, že se tím míní všeobecně sdílení holčičích věcí. Ale konkrétně to česání je fakt blbej příklad.

A to my si česání užíváme. Dcerka je od školky dlouhovlasá a češe se ráda, vybírá si účesy na internetu, měla vlasy už 2× obarvené, je to velká parádnice a já se v ní vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
18.12.20 19:50

Jsem si celý život přála syny (ačkoli jsem také z dívek), že s nimi budu sportovat, že je budu vést k ochraně slabších, rozvíjet jejich tvůrčí, technické a řemeslné choutky, budu je podporovat, aby se prosadili, budu jim vařit, aby to byli velcí a statní chlapi… a je to jedna z mála věcí, která vyšla podle mého snu. Jediný, kdo byl zřejmě vnitřně zklamán je můj manžel ale i jeho to přešlo. Přeci jen jsou to malí My. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
18.12.20 20:18

@Pudloslava nikdy synové nic neničili, nemlatili se, energii vydali při sportu a pohybu v přírodě, měli společné zájmy, spoustu společných témat i přátel. Celý život jsou to parťáci, v určitém věku starší ochráncem mladšího, pak už je to vzájemné.
Spíše tvořili, opravovali, improvizovali pouze při vaření. A naopak právě teď jeden montuje novou baterii ke kuchyňskemu dřezu a druhý k umyvadlu v koupelně, že vše mají uvést do původního stavu taky pobrali. Takže mám kafe, puštěnou muziku a emimino, podívat se půjdu až na konečný vysledek.
Protože jsem holku neměla, tak si říkám, co bych s holkou dělala, kluci jsou lepší. Klukovský svět je takový přimočarejší. Ale je mi jasné, že pokud bych měla dvě holky tak bych si zase neuměla představit kluky. V každém případě, je lepší mít stejné pohlaví dětí, výhodnější jak pro děti, tak pro rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
18.12.20 20:49
@me57h píše:
Já měla podobnou výchovu a rozhodně mi nic takového nehrozí.

A teď se za to mstíš na dcerách. Je nám to všem jasné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
18.12.20 22:21
@Kriss Tina píše:
@bublifucekk s tema zviratama :D ja chtela aspon samicku mazlicka a koupila sem si kralika, byl prodavan jako samicka, tak ja nadsena ze mam svoji holcicku, dostala jmeno Bellinka a pak na prvni navsteve na veterine mi rekli, ze je to samec :mrgreen: jinak tchyne ma taky 2 syny a tak rada by nakupovala panenky a saticky a dockala se zase 2 vnuku :lol:

Strašný pomyšlení 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
19.12.20 10:01
@karkarka píše:
Mít dvě děti stejného pohlaví je mnohem lepší, než mít páreček.
Říká se to, já bych přesto ten páreček chtěla :)
No uvidíme, čekáme každým dnem teprve první - chlapecka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
19.12.20 10:57

To je zajimave, ze vsichni maji ty hochy Rychlych sipu, ale jakmile jsme my u nekoho na navsteve, pri odjezdu maji slusnohosi sve vlastni pece na zahrade a noveho konicka :-)

Dovolili jste jim nekdy neco zdemolovat? Treba zahradni stavbu, co uz je stejne shnila a prijde na ohen - kdyz date detem do rukou kladiva, uvidite nefalsovanou radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
19.12.20 11:02
@Pudloslava píše:
To je zajimave, ze vsichni maji ty hochy Rychlych sipu, ale jakmile jsme my u nekoho na navsteve, pri odjezdu maji slusnohosi sve vlastni pece na zahrade a noveho konicka :-)Dovolili jste jim nekdy neco zdemolovat? Treba zahradni stavbu, co uz je stejne shnila a prijde na ohen - kdyz date detem do rukou kladiva, uvidite nefalsovanou radost.
:nevim: že ty to nemáš neznamená, že to jinej nemá jinak. Mě by nenapadlo, že by to měla být přirozenost 8o Proč ne u holek? Nic naschvál nečili a kdyby jo, tak bych to fakt nedovolila. Vždyť je to hrozný 8o

Ničit zahradní stavbu by mi asi jako zábavná aktivita pro děti nepřišla. Agresi si vybijou při judu a ragby. Za covidu teda ne, možná se po nějaké staré boudě poohhlídnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
19.12.20 11:09

@Pudloslava Syn -3 roky- je fakt destruktivní typ. Já jsem z něj teda hotová. Dcera- 6 let nikdy úmyslně nic nerozbila. Syn ukousal u magnetické stavebnice ty magnetky, roztrhal několik knížek včetně leporel- ikdyž je neměl volně k dispozici, prohlížel a četl jen se mnou- ale chvilka nepozornosti z mé strany a bylo…Serve klidně závěs nebo záclonu, rozhryzal dětskou postýlku, snad všem svým autíčkům odkousal kola…roztrhal krabici od Člověče, nezlob se…když má stroupek, pořád to dokola strhává, až má ošklivý bolák…ani jsem letos raději nedělala adventní věnec- je mi jasné, jak by dopadl… :?
Co s ním, nevím. Ikdyž se zdá, že z toho pomalinku vyrůstá- bylo mnohem hůř 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
19.12.20 11:10
@123Soňa píše:
@Pudloslava Syn -3 roky- je fakt destruktivní typ. Já jsem z něj teda hotová. Dcera- 6 let nikdy úmyslně nic nerozbila. Syn ukousal u magnetické stavebnice ty magnetky, roztrhal několik knížek včetně leporel- ikdyž je neměl volně k dispozici, prohlížel a četl jen se mnou- ale chvilka nepozornosti z mé strany a bylo…Serve klidně závěs nebo záclonu, rozhryzal dětskou postýlku, snad všem svým autíčkům odkousal kola…roztrhal krabici od Člověče, nezlob se…když má stroupek, pořád to dokola strhává, až má ošklivý bolák…ani jsem letos raději nedělala adventní věnec- je mi jasné, jak by dopadl… :?
Co s ním, nevím. Ikdyž se zdá, že z toho pomalinku vyrůstá- bylo mnohem hůř 8)
:mrgreen: :hug:
To zni jak kdybys porodila stene  :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
19.12.20 11:19

@Baba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No, podobnost tam je :think: :think: :think: Ale labradorka mi z toho vyrostla v roce a hryzala jen to, co jsem jí na to dala :jazyk: Jo a ještě jsem ho přistihla, jak vidličkou propichuje pohovku. A okousal pěnové puzzle, co měl jako podložku. Venku hryže klacky :roll: Ale jinak mi připadá vcelku bystrý. Umí barvy, tvary, trošku počítat a tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
19.12.20 13:48

@Pudloslava to je skvělý nápad. Asi bych se ke svým klukům přidala.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
19.12.20 13:56

@123Soňa třeba je jen důsledný a má vlastní názor, nelíbí se mu závěsy a strupy 8). Nebo je technický typ a chce vidět jak ta krabice drží :D

Na hřiště s nima. :D Taky mám koumáka… (My nikdo nesmíme nosit čepice (nelíbí se mu), ošetřuje mi strupy, a hlavně dostal ve dvaceti měsících do ruky skutečný šroubovák a od té doby, je věčně nábytek rozviklaný :D)
Zima je se znuděnými chlapci za covidu :( fakt dlouhá… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
19.12.20 14:06

Mne prijde, ze ti nasi furt nekde lezou, ztracej se, neco rozseoubovavaji, rozmontovavaji a zkouseji, co a jak funguje. Perou se, furt nekde poskakuji, neco nekam hazou a tak. Hlavne ten prostredni, ten byt v normalni skole (teda ona je normalni, ale maji malo zaku a pani ucitelka je hezkym zpusobem svihla, myslim proste velkoskolu typu sidlistni) tak je chudak.

Zrovna ted jsem videla supr video, jak si na schodech udelala decka tunel z krabic a jezdili tim ve spacaku dolu. Z toho by riceli nadsenim. Ale to jim vzhledem k sousedum, bohuzel nesmim ani ukazat.

Kazdopadne! Kamaradi maji dve holky a ta starsi, ta vyda za dva nase kluky! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí