Poradna duly
Jana Čurdová
to zmákneš ![]()
ta ospalost je tu snad u všech
já přijdu z práce a lehnu a probouzím se v osm;-) manža chodí spát se mnou hehe zmáhá ho práce
tak jeto fajn ![]()
nevolnosti asi jak u koho, jojo chleba se sýrem na tom jsem ujížděla taky asi před týdnem
ňamka
ale teď nejvíc dlabu broskve a nektarinky a rajčátka
polívku už nechci ani vidět, je moc těžká do bříška (nebo jsem si dala moc velkou porci)..
a zácpu mám taky Markétko
doporučení od kamarádky: ráno nalačno vypít vlažnou vodu (nebo mošt s vodou nebo švestkovou šťávu) a tak 20-30 minut na to nejíst, aby se ti zaplnila střeva vodou a začala pracovat. vyzkoušela jsem to dneska a vypadá to že to zafungovalo ![]()
SAAL, a kdeže si rodila TY?
Tady ve STrakonicích je kompletně zrekonstruovaný šestinedělí, proto ty sociály jen pro dva pokoje dohromady, před tím tam taky byly jen 2 záchody a společné sprchy.
A nadstandart je jen pro 1 maminu.
Co se porodnice týká, tak jsou tam 2 porodní boxy a 2 hekárničky se sprchama a WC.
A hlavně pro mě bylo důležitý, že gynekologie, byla jen o patro výš než porodnice a šestinedělí, takže mi i po císaři hned nosili Markétku na kojení. Ještě jsem měla na výběr píseckou porodnici, jenže právě proto, že mi hrozil císař a v Písku je gynekologie v jiné budově než porodnice a šestinedělí a děti tam na kojení nenosí, tak proto vyhrály Strakonice. Navíc odtud i pocházím, i když už tam nebydlím.
Dajano - já si nakoupila džusy RELAX s vlákninou a zkusím se prolévat ředěnými s vodou. Jinak strašně málo piju, po vodě se mi hned zvedá kufr.
jéé to je krásná dutinka margito ![]()
jsem dle vyšetření na uzv o den dál než ty (podle ms se řídit nemůžu
) tak se na to dívám a říkám si že takhle taky vypadáme ![]()
to jak se o tebe manža stará je parádní, to je úžasnej chlap
jen si to užívej dokud je doma
snad tě ty nevolnosti co nejdřív přejdou…
Jsem zpět ![]()
K těm porodnicím - u nás je teď krásně opravená, wc a sprcha pro dva pokoje, s personálem jsem byla spokojená i předtím. Na pokoji jsem byla sama s Teri. je fakt, že jsem si neměla s kým pokecat, ale chodila jsem na jiný pokoje nebo jsem svorně brečely v jídelně
na druhou stranu mě to vyhovovalo, nedovedla jsem si představit, že v noci po hodině kojení, přebalování a odstříkávání, když Terinka usnula začne řvát jiný mimi a než skončí, tak my budem zase papat.
Bolero - já rodila ve Vsetíně, a porodnice, gynekologie a šestineděli je na jednom patře. V porodnici jsou dva boxy a tři pokoje pro jednu asi, teda ten můj byl a maj tam i vanu, ale rodit do vody nechcou
Já jsem nakonec rodila taky císařem malou mi nosily první dva dny taky asi po třech hodinách
Nejhorší to bylo na té jibce kde jsem byla sama a nemohla jsem se skoro pohnout jak jsem měla všude hadičky ![]()
čau cholki, omlouvám se, že jsem tak vypadla bez rozloučení, ale letěla jsem se ostříhat.. kadeřnice mě opravdu „potěšila“ ptala se, jestli nejsem v tom, že jsem úplně jiná.. prý opuchlá v ksichtě
masakr
bolero ahoooj:) to je super, že je mimi v pohodě, těhotenské nevolnosti ti fakt nezávidím..tak ať to rychle přejde.. já jsem vylezla ven a nějak se mi motala hlava, asi nějaký divný tlak a zase se mi chce spát, je to normální? vstávala jsem v půl jedenácté, chjo..
DaJi, tak nektarinky to je dobrůtka co? taky se jim cpu v kilech..a švestkami ![]()
udělala jsem včera houbovou omáčku, je výborná, ale tlačím ji jenom já, přítel houby nejí..
holky, co dneska vaříte? teda misunko? ![]()
nazdar, su z5, čočka ušla ![]()
DAJÁNA - co jsi to tu vykládala o Oborové Zdravotní pojistovne? Oni platí nějaký nadstandarty pokoje poporodní???
saal - někdo píše, jak se musel dožadovat mimíse na JIPce, že tam děti nechtěli moc nosit, ale taky jsem neměla problém. Hned jak jsem se probrala, tak říkám sestřičce, že bych malou chtěla vidět a během chvilky jsem ji měla u sebe.
Jinak JIP po císaři je u nás přímo na porodnici, takže asi troje dveře od miminek
Doufám, že tentokrát JIP nevyužiju
ZABZU - ahoooooooooooj, o víkendu u mě byla kámoška se 4letou holkou a 10ti měsíční holkou. Ukazovala mi svoje fotky kdyz byla těhule, byla uplně k nepoznání!!!! Strasne voteklá byla, vůbec sem ji na fotkách nepoznala. Ale po porodu prý splaskla ![]()
Jak se vůbec máš, dýdžejko? ![]()
Zabzu - dělala jsem rýžový nákyp se švestkama, už jsem ho poslala mimísovi. Tak jsi to tý kadeřnici práskla? Já jsem taky nějaká opuchlá v ksichtě, ale u Teri jsem prej vypadala hůř - slova mojí mamky ![]()
jeleno, čaukiii:))
mám se dobře, druhý den nemocenské není zatím tak hrozný, akorát možná v pátek už budu lozit po zdi
jinak dýdžejka teď dva týdny nebudu, to si nelajznu, aby mě třeba slyšel šéf ![]()
mišu, vlastně jo, rýžový nákyp, jejda, to bych brala.. se švestkama? tak mě napadly švestkové knedlíky..
ale mám tu maso, chtěla jsem dělat vepřové na kmíně..no, uvidíme:)))
jinak dobrou chuť všem ![]()
Jelen - já chci taky čočku, já bych jedla, to sladký mě nějak neuspokojilo. Dala bych si něco pikantního, třeba čínu
jj, tak jsem jí to práskla..kurňa, ale naštvala mě, opuchlá v ksichtě, ble ![]()
tak to budeme mít holky ne? ![]()