Poradna duly
Jana Čurdová
Misunko,
to psyllium jsem měla po prvním porodu doma taky, protože mi po císaři naordinovali železo a to prostě staví.
Tak mi moje PA poradila psyllium - třeba do jogurtu a zabralo to, je se po tom musíš hodně napít, aby to mohlo nabobtnat.
Jinak poporodní zácpa je taky věc!!!!!!
Nejhorší co mě v minulém těhotenství potkalo byly těhotenské i poporodní hemoroidy, způsobené hlavně tou zácpou a špatnou průchodností stolice konečníkem.
Takže toho se vyvarujte, je to velmi, velmi nepříjemné a trvalo vždy několik týdnů, možná měsíc, než jsem se toho zbavila a na velkou jsem musela přitom stále chodit.
Tímto doufám, že se nám všechny tyto komplikace vyhnou.
Bolero - taky se mi po porodu udělali hemeroidy a já furt čím to mám, taky jsem jedla železo tak teď už to vím. Tehdá jsem se za to strašně styděla ![]()
Bolero - vím jak bolej hemeroidy au au, nechci. Já mám teď zadek úplně bolavej (pardon) ![]()
Slipaři - dobrý výraz! Nikoho takového neznám, ale potkat nahýho chlapa na kole, to musí být dost dobrý!
Bolero - poporodní zácpa, to je teda věc. Pamatuju si do podrobností naprosto přesně své nedělní první poporodní půlhodinové snažení. Maso! ![]()
Holky, po císaři musíte zase jenom sedět a čekat, jestli z toho něco bude nebo ne
![]()
SAAL - já to o tom železu po porodu taky nevěděla, řekla mi to moje PA asi měsíc po porodu. Okamžitě jsem to železo vy:,–(ila.
Jinak v těhu vitamínech je železo taky a krom toho my těhotné vylučujeme hormon, který nám zpomaluje činnost střev. Takže hodně tekutin a vlákniny a hemoroidy pryč.
A kdyby už tu byly, klidně se ptejte, s jejich léčbou mám víc než bohaté zkušenosti a mastí jsem vyzkoušela hafo.
Dneska máme fakt dobrý téma, se nedivím, že nás je tady málo, jen tak někdo na to nemá žaludek
![]()
misunka píše:
Holky, po císaři musíte zase jenom sedět a čekat, jestli z toho něco bude nebo ne![]()
![]()
Misunko, nerozumím.
Já si pamatuji, že nám v porodnici dávali jenom jídlo které zácpů nedělá a čokolády a tak zakazovali. Dokonce jsme museli hlásit jestli jsme byli kadit a jaký to bylo
železo mi dali až jsem odešla z porodnice ![]()
Bolero - ono to tlačit prostě nejde, ale když je ženská sešitá dole, tak taky ne, takže si nevyberem, jedině sra…, ta jde sama i přes hemeroidy…a dost, nebo nás zase na některý diskuzi pomluvěj
Nojo Misu, ale když ono to sem patří. Třeba taková Jelena o tom nemá ještě ani tucha
. A vůbec, kam zmizela?
Hele buďte rádi, že nás sem nechodí tak moc. V březňátkách mám zmatek a když tam položím dotaz, často na něj nezareaguje vůbec nikdo. To se tady stát nemůže. To potěší. ![]()
Bolero - tvoje Merkétka je jenom o 4 dny starší než moje treperenda. Už máte vybrané dárečky k narozeninám
My jsme Nice koupili kolo a už jsme ji ho včera dali, prostě jsme to nevydrželi ![]()
Jiti, jo jasně, jen by to některý slabší povahy nemusely unést. jelenu musíme poučit, to je fakt
Mě ten počet dubňátek celkem vyhovuje, už mám docela přehled ![]()
saal - a dosáhne na šlapky? Když dostala Teri k Vánocům kolo, byly jí taky asi dva, tak na to koukala jak jojo a nechápala, že musí šlapat ![]()