Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1119
30.1.08 13:44

Ahoj holky, já si myslím, že když chcete mít šátek, nebo baby vak, tak si ho klidně noste a nedejte na „rady“ ostatních. Vždyť mimi potřebuje cítit vaší blízkost a třeba zrovna tohle bude příčina toho, že bude mimi v pohodě. Mám ve svém okolí také pár maminek, které odsuzují šátky, ale já osobně si myslím, že je to bezva věc a když vyhovuje mamče i miminku, tak bych se vykašlala na rady a porady. :roll:
Začínám balit na hory, tak doufám, že nic nezapomenu. Malýho jsemšoupla chrnět a jdu pročíst seznam, co mi ještě chybí dokoupit a pak to jdu kupit na hromádky a zítra to zabalím a bude to.
Já jsem taky dostala papírek na mateřkou u dr. a ten jsem dala v práci na mzdovce a bylo to vyřízený. Dovolenou jsem si vybrala po vypršení mateřský a taky v pohodě, akorát si nevzpomínám, jestli se mi krátila, protože jsem byla na PN celou dobu asi od 2 měsíce (po IVF je PN ihned) Asi mi jí krátili úměrně k době PN, bohužel proplatit mi ji nechtěli :cry:
Jdu se vrhnout na ty věci, už se moc těším na hory, jupíííí :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
30.1.08 14:00

Čauky,

Amazonko vítej zpět a už se nikam takhle brzy nepakuj! No hlavně, jste doma a v pořádku, tak se opatruj. Ono těch 4,5 dní v porodnici bohatě stačí, i to mi připadalo nekonečné, protože Jířa byl hodné mimčo a já neměla v podstatě co dělat a těšila se hrozně domu. (To ovšem pouze do chvíle, než jsem vstoupila do bytu - manžel celý týden slavil všude možně a nějak zapomněl vygruntovat hnízdečko, co hůř, stačil tu nadělat ještě pěkný čurbes. Mámu brali mrákoty když to viděla a hned začala uklízet.) Takže tentokrát si ten pobyt v nemocnici hodlám vychutnat, takhle už si totiž nikdy neodpočinu!
Každopádně měsíc je příliš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
30.1.08 14:04

Ryntyntyn, tak to je fajn, ze se zabavis, on ten pes taky vyzaduje spoustu casu, zvlast kdyz je to stene :D
A o satku docela vazne taky uvazuju, ale ne kazdymu mimcu se v tom libi, tak uvidime, jak dopadneme. Prijde mi to prakticke, kdyz treba neco potrebujes rychle zaridit, tak se nemusis strachat s celym kocarem… Ale i doma, pokud by mi dite vydrzelo v satku, tak treba muzu psat na pocitaci nebo se ucit…

Katy, to uplne zavidim hory 8) Ale ja vlastne taky pristi tyden jedu vegetit, tak ta zavist nebude tak hrozna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
30.1.08 15:30

Ahojky, tybrdo vy ste toho za tu dobu co sem tu nebyla napsali tolik, ze to ani nedocitam :oops: ..mela sem ted porad hrozne malo casu..konecne se to uz snad uklidnilo..
mam ted dost problémů a zarizovani, malej se asi nebude moc menovat po tatkovi, pac nema ceskou stat.příslušnost, pokaždý nám řeknou neco jinyho..tak sem z toho jelen..doufam ze to nak vyridime do porodu, neumim si predstavit, ze by se malej mel menovat po me, to by sme mu museli jeste vybirat jiny jmeno :cry: , k mymu prijmeni se totiz dost nehodi :? a jeste mi ted rekli za nemam narok na materskou 8O
byla jsem na tom nataceni na dvd a je to suprový, za dva týdny jdu ještě na druhy-to je v ceně toho prvniho..tak sem na nej zvedava, jak vyrostl..utz mi nedelali uz asi 6týdnů :?
jinak mi pripada ze mi bricho posledni dobou skoro neroste 8O , malej ma furt skytavku a ,,odpovida" na dotyky :lol: ..jezis ja uz se na nej taak tesim :D uz at je aspon konec brezna..
Ja uz se ted polepsim, a pokusim se chodit sem častěji, tak zatim papa a davejte na sebe vsechny pozor :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
30.1.08 16:32

Ahoj holky,

omlouvám se, že Vám sem lezu. Ale chci se zeptat, zda některá nemáte zájem o koupi šátku na mimčo.

Já používám šátek na malého od narození (jsem ze zářijovek) a nemůžu si vynachválit (v prvních dvou měsících bych bez něj asi neuvařila a teď ho nosíme hlavně na procházky, kam to s kočárkem nejde). Měla jsem ho půjčený od kamarádky, která ale každým dnem má rodit, takže jsem ho vrátila. A nechala jsem si v krejčovství ušít svůj. Z látky byly ale 2 ks. Takže jeden mám navíc.

Je to čistá bavlna, zelenkavo - oranžová kostka (světlé pastelové barvy), délka 4,5 m. Vyšly mne na 1200,–, takže polovina z toho 600,–.

Pokud máte některá zájem, pošlete mi SZ a dohodnem se.

Mějte se všechny hezky a přeji hodně sil do finále :P .

Petrax

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
30.1.08 18:09

Katy , vrhej se na to pomalu, ať něco nezapomeneš :lol:

Evelín , jo, jo, Arisek je dobrý „zabiják“ času, jsem strašně ráda, že jí mám, i když je to občas pořádný zlobidlo, ale který štěňátko není :D
Musím se pochlubit, už jsem se naučili aportovat a dneska totiž nosila na procházka klacík na 1 :pankac:

Neli, to víš, jsme pořádný :-) Budeš mít co doháňět :D Hlavně že jste s maličkým v pořádku! My jdeme na utz zítra a už jsem maličkýho jsem naposledy viděla na začátku ledna a to už je stráášně dlouho :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
30.1.08 18:41

Ahoj Neli, vitam te po dlouhe dobe. Preju, at vse muzete k vasi spokojenosti vyresit. Jinka ty taky studujes, ze? Ja mam narok na materskou jen pokud prerusim nebo ukoncim studium, to je fakt padle na palici :roll: Tak to mas asi stejne, ze?

Ryntyntyn, ja jsem videla prcka dnes na utz, ale jak uz je velikej, tak toho zase az tak moc nevidim, ale videla jsem srdicko a krasnou pater :D Jo a ten velkej UTZ mi bude delat dr. pri pristi kontrole, tak budeme vedet kolik vazi a meri. Preju pekny podivani :) Lepsi nez televize, ze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
30.1.08 19:43

Amazonko, hlavne, ze ste uz vporiadku. Dufam, ze uz bude len dobre.

Katy, Radim je uzasne dietko. Uplne ma to dojalo.

Zebrusko, i ked ti je teraz smutno za pracou… a tym vsetkym, co chvila na to nebudes mat cas ani pomysliet a budes sa radovat z miminka.

Evelinka, gratulujem ku kontrole.

Ahoj Nelka, drziim palce, nech stihnete vybavit priazvisko. A super, ze sa 3D tak vydarilo.

Ryntyntynka, drziim palce na uzv.

A ten moj zapal, nic sa nenaslo, ale biele krvinky / zas sa mi zvysili, zajtra idem na gydu, tak uvidim. Uz ma to hneva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.1.08 19:54

Nelinko,proč by se malej nemohl jmenovat po otci? Co je to sakra zase za blbý zákon. I když neni Čech, tak je to jednou jeho otec a tím to hasne…Někdy mi nad tímhle zůstává rozum stát.
A ještě ke všemu nemáš nárok na mateřskou… já se k tomu radši ani nebudu vyjadřovat,protože bych byla asi sprostá :oops: a to nechci…
Nelo bnenech se odbít, protože jestli chceš aby se Tvůj syn jmenoval po otci, tak Ti v tom přece nemůžou bránit. Krom toho si myslím,že by měl dostat národnost jak po Tobě tak po otci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
30.1.08 20:05

Zdravim vsechny :) tak i ja se zaradim mezi marudky, dneska rano jsem se probudila s knedlikem v krku a tece mi z nosu, des. Prijde mi, ze i vice curam… snazim se lezet, ale moc to nejde. Jsem po ko a vse zatim ok. 12.2. dalsi. a 22.2. velky UZ. Jinak me prijde, ze to vsechno strasne leti … co briska??? Koupila jsem si novou Maminku, tak se jdu svalit a cist si. Jen jsem Vas chtela pozdravit… :wink:
KRAAASNY VECER!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.1.08 20:09

Zuločku snad bude brzy vše o.k. a bílé krvinky Tě nebudou zlobit.

Ryntyntynko já to mám s dovolenou stejné. Jsem taky doma od září a taky jsem byla zklamaná … s penízkama z proplacené dovolené jsem počítala :cry: Omlouvám se, že jsem Ti kvůli tomu pokazila náladu …

Jinak já jsem moc zvědavá kolik mi vypočítají mateřskou. Prý by to mělo být podobné jako neschopenka, což by bylo super.

Šátku se holky trochu bojím, bojím se jak bych do něj to miminečko vázala. Do toho baby vaku ho položím a je to. Využívat ho budu asi hlavně doma a u našich na zahradě. Taky bude ale ai dobrý na nákupy. Uvidíme…

Jinak náš Matýsek je určitě prdýlkou dolů.Kope mě totiž hlavně dole, jako do střev a dnes jsem s maminkou pila čajík a najednou nad pupkem taková boule. Tak jsme jí hladili :lol: Asi hlavinka.

Už ani nepočítám kolikrát za den mi břicho tvrdne, mám ho tvrdé snad pořád. Magnézko asi zabralo v tom, že to tvrdnutí není bolestivé ale jinak nic…za 14dní jdu na kontrolu, tak snad bude vše o.k. Malý pořád kope,, má škytku, … snad je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
30.1.08 20:21

Ultrazvuky jsou fajne, že? Vždycky mě to všechno připadá reálnější… :lol:
Jenom nerozumím termínům velký x malý ultrazvuk, já chodím pravidelně na kontroly po 4týdnech a vždycky i s UZ, se změřením a „zvážením“.

Děkuju za nazory ohledně vaničky, já ji totiž moc nechci kupovat…připadá mě to trošku jako zbytečnost a pak taky co s ní, kam ji v bytě umístit…tak uvidíme, možná ji po porodu dokoupím, když uvidím, že ji potřebujem…

Dobrou noc!! Ať spíte bez převalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.1.08 20:39

Já taky chodím pravidelně každé 4týdny a pokaždé mi dělá UTZ, váží, měří… Je to teda vždycky fofr ale aspoň jsem pak v klidu.

Tak holky a miminka krásnou dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
30.1.08 20:40

Evelín , no to teda! To je vždycky nejlepší podívaná :lol:

Zuločku , ať tě bílé krvinky netrápí a na kontrole ať je všecičko v pořádku! :wink:

Haňul, neboj, náladu jsi mi určitě nepokazila! :wink: Jen to vždycky naštve a jak říkáš, sprostý radši nebudeme :lol: A to až začnem chodit na sociálky kvůli přídavkům a tak, jůůůůj, to bude! :roll: Taky jsem slyšela, že mateřská by měla být jako nemocenská, tak uvidíme na kolik to vypočítají…Na druhou stranu se mi trošku sníží základ na mateřskou díky PN, takže těžko říct, kolik to dá :o

Mahul , mě doktorka při běžném-tedy v rámci poradny-UTZ neměří ani „neváží“ maličkého, to by právě měla udělat zítra na velkém…tak jsem zvědavá jaký jsme pašáci :wink:
Ono s těmi UTZ je to zajímavý…během fyziologického těhotensví se dělají tři UTZ ( ty tedy proplácí pojišťovna), ale pokud mají gyndr. ultrazvuk v ordinaci, tak ho dělají častěji…a ten velký UTZ se dělá v rámci těhotenských screeningů Snad jsem to vysvětlila srozumitelně :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
30.1.08 20:56

Adik , hezky polehávaj, ať tě to neskolí (jako např. mě)…taky jsem to podcenila a pak jsem měla vymalováno…a chce to hodně vitamínů :wink:

Holky, já asi ani nepoznám, jestli už je maličký hlavičkou dolů či ne-e :oops: Většinou kope :?: nahoru, ale občas i dolů, takže těžko řict? Asi těžko se tam bude točit jak na kolotoči, že? Mno…chytřejší budem zítra :D :wink:

Přejí krááásnou dobrou noc vám i bříškům :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí