Poradna duly
Jana Čurdová
Dobre rano ![]()
Hanule - taky bych radeji malyho nikomu na hlidani nedavala, ale to si asi jeste rozmyslim, az budu potrebovat chvilku klid
. Ale ty sprosty slova se asi stejne nauci od jinych deti, tomu asi nezabranime
. Ja bych druhe mimi chtela co nejdriv, ale uvidim, jak to budu vsechno zvladat - mozna ze taky pockame.
Adel - gratuluju k dobre kontrole ![]()
Amazonko - snad uz bude vsecko dobry !!!
Katy - my jsme taky Nanny kupovat nechteli, prijde mi to dost drahy, ale asi budu o trochu klidnejsi a mamka nam pry na to prispeje, tak jsem ji objednala. Snad to nebude v noci zbytecne pipat a stresovat nas ![]()
Holky, vy co studujete nebo jste studovali - docela vas obdivuju, ja bych na to v tehu byla lina ![]()
Me uz v praci nahradili a vzali mi „muj“ pocitac
. Je to trochu depresivni - uz jsem si tam zvykala a ted mam pocit, jako by to vsechno koncilo. Jeste musim jit odevzdat kartu, skrinku, atd. - nejradeji bych si to vsechno nechala ![]()
Katy , hlavně že poradna dopadla dobře
A je fakt, že utz se dělá až kolem 30 TT, mě ho naposled taky doktorka nedělala, jen poslechla maličkýmu srdíčko…taky jsem se těšila, že ho zase po „dlouhý“ dově uvidím
Radimek je velký bráška! Je fakt krásný, že má ještě k nenarozenému miminku pěkný vztah!
Ernat, super že je spokojenost s kočárkem!
My ho asi necháme doma nebo ho strčím ke kamarádům, ještě ani pořádně nevím…na pověrčivost nedám, ale oni mají víc úložnýho místa
A kdy nastupuješ na MD?
To jsem se chtěla zeptat. Holky, ja je to s nástupem na MD? 8-6 týdnů před porodem a kde si mám vyzvednou lejstro či ho dostanu od dr.? A ještě…jak je to s nevybranou dovolenou?
Jinak bych taky chtěla koupit spíš kyblíček, ale bojím se, že mi nepůjde v něm úmýt to malinkatý miminko
Od známých jsme dotali takvou obr vaničku-no, spíš to vypadá jako dětský necky
A to bych chtěla využívat v létě na zahrádku až budou pařáky…
Anazonko, to je dobře, že už jsi doma. Tak příště až v dubnu do porodnice.
Za chvíli jdu na chvilku s Tomem ven, pak musíme ještě na kontrolu a nakoupit. Asi toho moc nekoupím, v peněžence mám poslední 200kč. Takže nákup musím přizpůsobit.Holky, když já jsem hrozná, takové ty obchůdky se zdravou výživou, čajíčky atd. to já prostě miluju.
Zebruš, taky jsem měla stejný pocity…
Minulý týden jak jsem byla v poradně jsem se skočila kouknout za holkama a dát lístek na penízky a staniční se mě už ptala, kdy nastupuju na MD jako že by už konečně mohla za mě požádat o náhradu
Tak je to takový divný, i když už jsem delší dobu na PN, skříňku a klíče už jsem odevzdala......ale já se tam vrátím, tedy aspoň doufám
(že mě nebudou chtít potom přeřadit někam jinam, na to se taky musím na mzdovce zeptat)
Moni, já už mám město pro dnešek za sebou, byla jsem ještě odvézt mamču do práce, tak jsem to vzala pěkně najednou + jsem musela na stavební úřad…u nás na městečku naštěstí takové obchůdky nejsou a s cenama na maloměstě člověk fakt nakoupí jenom to nejnutnější…zítra musím do Liberce, takže vezmu útokem hypermarket a musím se tam vyhnout dětskýmu oddělení
![]()
Příjemnou procházku ![]()
Evelín , s peřiňáček je škoda, že se ti nelíbí, ale pokud máte v pokoji hodně místa ![]()
U nás je to s prostorem docela na šťíru, i tak budu muset vymyslet, jak nejlíp přestěhovat nábytek, aby se dobře vešla postýlka a tak všechno…
Taky moc vítám Amazonku !!! Jsi šikovná, žes to všechno zvládla- měsíc v nemocnici, to musí být pěkně na hlavu… Krásně a už jen v pohodě si spolu užijte ty další měsíce!
Ryntyntyn - snad se budes moct vratit na stejny misto. Me budou chybet lidi okolo, ale pisu si s nema pres email a zasobujou me novinkama ![]()
Ja jsem si kyblik koupila - taky mam trochu strach, aby me tam malej nejak nespadl, ale nekde na netu jsem kdysi nasla video, jak se mimi v kybliku koupe, tak to zkusim znovu najit a nastudovat to.
Jinak super fotky holky. Nadherny pokojiky, me by moc bavilo strojit malymu pokojik, ale pro zatim bude muset byt s nama v nasem. Tak mu alspon vystrojim okoli postylky ![]()
S tim nastupem na MD taky ted nevim, kdyz jsem na rizikaci. Neni treba lepsi jit pozdeji? Tak tech 6 tydnu pred terminem, kdyz jsme stejne doma?
Me to vychazi nekdy na konec unora - uz se to blizi ![]()
Na dovolenou se musim zeptat v praci, mam asi 2 dny nevybrane.
Jinak rano me volalo PPL a kolem poledne mi doruci me 2 obr baliky - dohromady maji asi 30kg
. Tak se uz nemuzu dockat !!!
Ahoj, s tím nástupem na mateřskou - já půjdu 6 týdnů před (pokud to teda můj stav dovolí). Budu si tu užívat společnost dokud to půjde. Doma to bude na palici - bydlíme na vesnici a aspoň do čtyřech mi to tam příjde jako vylidněný.
I v prvním těhotenství, když jsem byla na rizikovém jsem nastoupila 6 týdnů předem, a dovolenou jsem si vybírala až mezi mateřskou a rodičovskou. To byly pak příjemné penízky. Papír na mateřskou dostaneš u svého dr. a s tím si pak zajdeš u Vás v práci na osobní nebo na mzdovku.
Jo a koupání v kyblíku je jednoduché. Ze začátku jsem se taky strašně bála, ale když jsem viděla, jak je to dítě v tom šťastné. V podstatě do té doby jen leží a max. kope nožičkama a ručičkama a najednou v tom kyblíku zjistí, že jak ho ta voda nadnáší, tak se může i samo pohybovat… Akorát ze začátku, když ještě neumí držet hlavičku se mu musí jednou rukou přidržovat, aby se neutopilo.
Taky bych ráda šla až 6 týdnů před termínem, akorát jsem si mysla, že když jsem doma na PN, tak musím nastoupit těch 8 týdnů…zítra se zeptám doktorky co a jak…já mám právě dost dnů dovolený. Něco jsem vyčerpala před těhu, ale právě toho moc nebylo a mám asi až někde 20 dnů plus ještě letošní? Mno…taky by to byly slušný penízky navíc i s přesčasem
![]()
Ryntyntynko dovolenou by Ti měli určitě proplatit ale počítej s tím, že ne celou. Pokud jsi dlouhodobě v PN tak se dovolená krátí a z 20dnů máš nárok třeba jen na 10, podle toho kolik máš z toho roka odpracováno(kolik jsi byla v práci,kolik na neschopence). Ale nejlíp Ti to řekne mzdová účetní.
Holky pořád přemýšlím nad tím Baby vakem a asi jo
… asi do něj půjdu a budu dělat to co všichni říkají ať nedělám … budu mít Matějíčka pořád příitisklého u sebe ![]()
Tak s tou dovolenou jsem se ptala u nás na mzdovce - prý se dá čerpat mezi mateřskou a rodičovskou. Pokud je někdo dlouhodobě na nechopence, tak se krátí - prý za prvních 100 zameškaných kalendářních dnů v roce o jednu dvanáctinu a pak za každých dalších 21 zameškaných dnů o další jednu dvanáctinu......doufám, že jsem to nějak nepomotala ![]()
A mateřská se počítá pro výpočet nároku na dovolenou jako kdybys pracovala......
Ahoj zenske uplkane ![]()
Jsem si to ted procetla, co jste nakecaly a ani nevim, kolik si toho pamatuju ![]()
KO mam za sebou, vse v poradku a cukr dopadl taky v norme, takze jsem happy
Jinak mam nahore celkove asi 12 kilo, , tak doufam, ze uz to moc nahoru nepujde…
Pak jsme letela na studijni poradit se ohledne preruseni a nastupu na materskou a tam mi nic nerekli a poslali me rovnou na rektorat
Tak to vypada, ze prerusovat budu az kdyz budu mit ten papir ohledne materske, coz je zacatkem brezna…
Ernat, a ty jsi jako studentka nebo jsi ve skole zamestnana? JO a bakalarku bych ted taky mela resit a nechce se mi do toho ![]()
Hanule, termin porodu mam dle UTZ 19.4., ale metrik mam podle posledni menstruace a termin 26.4., tak uvidime, kam se strefim…
Materska uz se nam docela blizi… vsak uz jen par tydnu ![]()
Ryntyntyn a neni to pro tebe moc dlouhe byt tak dlouho doma uz ted? Navic, kdyz je manzel porad fuc? Nebo mas o zabavu postarano? ![]()
Moc vitam Amazonku, rikala jsem si, jak jsi na tom, jestli je vse ok… tak ti preju, at uz do te nemocnice zavitas jen na ten planovany porod ![]()
Mam hlad, tak jdu neco najit…zatim pa
Díky za info ohledně dovolené, ale moc jste mě, dámy, nepotěšily
Hm, je to tedy docela nefér, když mi z nějakých 25 dnů dovolený zbyde jen 10…ale v podtatě bych si neměla stěžovat, když mám dovolenou od září
![]()
Evelín , sláva velká, že jste v pořádku a můžeš dál baštit sladký!
To víš, že je to pro mě dloooooohýýýýýý, taky se už nemůžu dočkat dubna
Proto mi i manžel pořídil pejska, abych se prý zabavila, ha ha, to teda fakt že jo
Navíc ji taky stihnu vychovat, což by asi s dítětem tak dobře nešlo, i když se bojím, že bude rozmazlená…ještě totiž nebyla pořádně sama doma! To bude jednou katastrofa (co napáchá za tu chvilku škody), ale když jí necháme v autě a jdeme třeba nakupova, tak je to hodná holka
A jinak se snažím zabavit jak se dá…dokonce jsem se dala i do vyšívání
Dovyšívám obrázek, který jsem deset let neviděla a mám připravený ještě dva vánoční ubrusy, tak to musím stihnout ![]()
Haňul, já zas přemýšlím nad šátkem, abych mohla být i přes den doma mobilnější a třeba i s maličkým uklízela ![]()