Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9351
30.1.08 09:52

Dobre rano :)

Hanule - taky bych radeji malyho nikomu na hlidani nedavala, ale to si asi jeste rozmyslim, az budu potrebovat chvilku klid :roll: :lol: . Ale ty sprosty slova se asi stejne nauci od jinych deti, tomu asi nezabranime 8O . Ja bych druhe mimi chtela co nejdriv, ale uvidim, jak to budu vsechno zvladat - mozna ze taky pockame.

Adel - gratuluju k dobre kontrole :dance:

Amazonko - snad uz bude vsecko dobry !!!

Katy - my jsme taky Nanny kupovat nechteli, prijde mi to dost drahy, ale asi budu o trochu klidnejsi a mamka nam pry na to prispeje, tak jsem ji objednala. Snad to nebude v noci zbytecne pipat a stresovat nas :roll:

Holky, vy co studujete nebo jste studovali - docela vas obdivuju, ja bych na to v tehu byla lina :roll:
Me uz v praci nahradili a vzali mi „muj“ pocitac :cry: . Je to trochu depresivni - uz jsem si tam zvykala a ted mam pocit, jako by to vsechno koncilo. Jeste musim jit odevzdat kartu, skrinku, atd. - nejradeji bych si to vsechno nechala :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
30.1.08 09:53

Katy , hlavně že poradna dopadla dobře :srdce: A je fakt, že utz se dělá až kolem 30 TT, mě ho naposled taky doktorka nedělala, jen poslechla maličkýmu srdíčko…taky jsem se těšila, že ho zase po „dlouhý“ dově uvidím :wink: Radimek je velký bráška! Je fakt krásný, že má ještě k nenarozenému miminku pěkný vztah!

Ernat, super že je spokojenost s kočárkem! :D My ho asi necháme doma nebo ho strčím ke kamarádům, ještě ani pořádně nevím…na pověrčivost nedám, ale oni mají víc úložnýho místa :lol: A kdy nastupuješ na MD?

To jsem se chtěla zeptat. Holky, ja je to s nástupem na MD? 8-6 týdnů před porodem a kde si mám vyzvednou lejstro či ho dostanu od dr.? A ještě…jak je to s nevybranou dovolenou?

Jinak bych taky chtěla koupit spíš kyblíček, ale bojím se, že mi nepůjde v něm úmýt to malinkatý miminko :oops: Od známých jsme dotali takvou obr vaničku-no, spíš to vypadá jako dětský necky :lol: :lol: A to bych chtěla využívat v létě na zahrádku až budou pařáky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
30.1.08 09:54

Anazonko, to je dobře, že už jsi doma. Tak příště až v dubnu do porodnice.
Za chvíli jdu na chvilku s Tomem ven, pak musíme ještě na kontrolu a nakoupit. Asi toho moc nekoupím, v peněžence mám poslední 200kč. Takže nákup musím přizpůsobit.Holky, když já jsem hrozná, takové ty obchůdky se zdravou výživou, čajíčky atd. to já prostě miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
30.1.08 09:57

Zebruš, taky jsem měla stejný pocity… :cry: Minulý týden jak jsem byla v poradně jsem se skočila kouknout za holkama a dát lístek na penízky a staniční se mě už ptala, kdy nastupuju na MD jako že by už konečně mohla za mě požádat o náhradu :-( Tak je to takový divný, i když už jsem delší dobu na PN, skříňku a klíče už jsem odevzdala......ale já se tam vrátím, tedy aspoň doufám :D (že mě nebudou chtít potom přeřadit někam jinam, na to se taky musím na mzdovce zeptat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
30.1.08 10:00

Moni, já už mám město pro dnešek za sebou, byla jsem ještě odvézt mamču do práce, tak jsem to vzala pěkně najednou + jsem musela na stavební úřad…u nás na městečku naštěstí takové obchůdky nejsou a s cenama na maloměstě člověk fakt nakoupí jenom to nejnutnější…zítra musím do Liberce, takže vezmu útokem hypermarket a musím se tam vyhnout dětskýmu oddělení :lol: :lol:
Příjemnou procházku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
30.1.08 10:06

Evelín , s peřiňáček je škoda, že se ti nelíbí, ale pokud máte v pokoji hodně místa :wink:

U nás je to s prostorem docela na šťíru, i tak budu muset vymyslet, jak nejlíp přestěhovat nábytek, aby se dobře vešla postýlka a tak všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
30.1.08 10:06

Taky moc vítám Amazonku !!! Jsi šikovná, žes to všechno zvládla- měsíc v nemocnici, to musí být pěkně na hlavu… Krásně a už jen v pohodě si spolu užijte ty další měsíce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
30.1.08 10:09

Ryntyntyn - snad se budes moct vratit na stejny misto. Me budou chybet lidi okolo, ale pisu si s nema pres email a zasobujou me novinkama :lol:
Ja jsem si kyblik koupila - taky mam trochu strach, aby me tam malej nejak nespadl, ale nekde na netu jsem kdysi nasla video, jak se mimi v kybliku koupe, tak to zkusim znovu najit a nastudovat to.

Jinak super fotky holky. Nadherny pokojiky, me by moc bavilo strojit malymu pokojik, ale pro zatim bude muset byt s nama v nasem. Tak mu alspon vystrojim okoli postylky :lol:

S tim nastupem na MD taky ted nevim, kdyz jsem na rizikaci. Neni treba lepsi jit pozdeji? Tak tech 6 tydnu pred terminem, kdyz jsme stejne doma?
Me to vychazi nekdy na konec unora - uz se to blizi :lol:
Na dovolenou se musim zeptat v praci, mam asi 2 dny nevybrane.

Jinak rano me volalo PPL a kolem poledne mi doruci me 2 obr baliky - dohromady maji asi 30kg :lol: . Tak se uz nemuzu dockat !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
30.1.08 10:28

Ahoj, s tím nástupem na mateřskou - já půjdu 6 týdnů před (pokud to teda můj stav dovolí). Budu si tu užívat společnost dokud to půjde. Doma to bude na palici - bydlíme na vesnici a aspoň do čtyřech mi to tam příjde jako vylidněný.
I v prvním těhotenství, když jsem byla na rizikovém jsem nastoupila 6 týdnů předem, a dovolenou jsem si vybírala až mezi mateřskou a rodičovskou. To byly pak příjemné penízky. Papír na mateřskou dostaneš u svého dr. a s tím si pak zajdeš u Vás v práci na osobní nebo na mzdovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
30.1.08 10:38

Jo a koupání v kyblíku je jednoduché. Ze začátku jsem se taky strašně bála, ale když jsem viděla, jak je to dítě v tom šťastné. V podstatě do té doby jen leží a max. kope nožičkama a ručičkama a najednou v tom kyblíku zjistí, že jak ho ta voda nadnáší, tak se může i samo pohybovat… Akorát ze začátku, když ještě neumí držet hlavičku se mu musí jednou rukou přidržovat, aby se neutopilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
30.1.08 10:52

Taky bych ráda šla až 6 týdnů před termínem, akorát jsem si mysla, že když jsem doma na PN, tak musím nastoupit těch 8 týdnů…zítra se zeptám doktorky co a jak…já mám právě dost dnů dovolený. Něco jsem vyčerpala před těhu, ale právě toho moc nebylo a mám asi až někde 20 dnů plus ještě letošní? Mno…taky by to byly slušný penízky navíc i s přesčasem :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.1.08 11:11

Ryntyntynko dovolenou by Ti měli určitě proplatit ale počítej s tím, že ne celou. Pokud jsi dlouhodobě v PN tak se dovolená krátí a z 20dnů máš nárok třeba jen na 10, podle toho kolik máš z toho roka odpracováno(kolik jsi byla v práci,kolik na neschopence). Ale nejlíp Ti to řekne mzdová účetní.
Holky pořád přemýšlím nad tím Baby vakem a asi jo :lol: … asi do něj půjdu a budu dělat to co všichni říkají ať nedělám … budu mít Matějíčka pořád příitisklého u sebe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
30.1.08 11:29

Tak s tou dovolenou jsem se ptala u nás na mzdovce - prý se dá čerpat mezi mateřskou a rodičovskou. Pokud je někdo dlouhodobě na nechopence, tak se krátí - prý za prvních 100 zameškaných kalendářních dnů v roce o jednu dvanáctinu a pak za každých dalších 21 zameškaných dnů o další jednu dvanáctinu......doufám, že jsem to nějak nepomotala :?
A mateřská se počítá pro výpočet nároku na dovolenou jako kdybys pracovala......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
30.1.08 11:42

Ahoj zenske uplkane :D

Jsem si to ted procetla, co jste nakecaly a ani nevim, kolik si toho pamatuju :D

KO mam za sebou, vse v poradku a cukr dopadl taky v norme, takze jsem happy :D Jinak mam nahore celkove asi 12 kilo, , tak doufam, ze uz to moc nahoru nepujde…

Pak jsme letela na studijni poradit se ohledne preruseni a nastupu na materskou a tam mi nic nerekli a poslali me rovnou na rektorat :roll: Tak to vypada, ze prerusovat budu az kdyz budu mit ten papir ohledne materske, coz je zacatkem brezna…

Ernat, a ty jsi jako studentka nebo jsi ve skole zamestnana? JO a bakalarku bych ted taky mela resit a nechce se mi do toho :?

Hanule, termin porodu mam dle UTZ 19.4., ale metrik mam podle posledni menstruace a termin 26.4., tak uvidime, kam se strefim…

Materska uz se nam docela blizi… vsak uz jen par tydnu :D
Ryntyntyn a neni to pro tebe moc dlouhe byt tak dlouho doma uz ted? Navic, kdyz je manzel porad fuc? Nebo mas o zabavu postarano? :D

Moc vitam Amazonku, rikala jsem si, jak jsi na tom, jestli je vse ok… tak ti preju, at uz do te nemocnice zavitas jen na ten planovany porod :D

Mam hlad, tak jdu neco najit…zatim pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
30.1.08 13:25

Díky za info ohledně dovolené, ale moc jste mě, dámy, nepotěšily :D Hm, je to tedy docela nefér, když mi z nějakých 25 dnů dovolený zbyde jen 10…ale v podtatě bych si neměla stěžovat, když mám dovolenou od září :lol: :lol: :lol:

Evelín , sláva velká, že jste v pořádku a můžeš dál baštit sladký! :srdce: To víš, že je to pro mě dloooooohýýýýýý, taky se už nemůžu dočkat dubna :D Proto mi i manžel pořídil pejska, abych se prý zabavila, ha ha, to teda fakt že jo :lol: Navíc ji taky stihnu vychovat, což by asi s dítětem tak dobře nešlo, i když se bojím, že bude rozmazlená…ještě totiž nebyla pořádně sama doma! To bude jednou katastrofa (co napáchá za tu chvilku škody), ale když jí necháme v autě a jdeme třeba nakupova, tak je to hodná holka 8) A jinak se snažím zabavit jak se dá…dokonce jsem se dala i do vyšívání :D Dovyšívám obrázek, který jsem deset let neviděla a mám připravený ještě dva vánoční ubrusy, tak to musím stihnout :lol:

Haňul, já zas přemýšlím nad šátkem, abych mohla být i přes den doma mobilnější a třeba i s maličkým uklízela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí