Poradna duly
Jana Čurdová
Adel to je fakt.Co si vzpomínám tak praskla jen jedné mé kamarádce,jinak jí všem rupnul doktor nebo sestra.
Taky mám strach, že třeba nepoznám, že už je to tady. Máme to do porodnice 80km, tak abych třeba neplašila zbytečně a pak jsme se nevraceli…
Neli, na tvém místě bych si ten rok do zplnoletnění určitě koupila. To bych neváhala. Jestli jsem to pochopila, pak bys mohla normálně pobírat dávky. No a pak se buď vezmete či ne, ale myslím si, že když budeš už zplnoletněná, tak můžete jako každý jiný jít na matriku ještě před narozením malého a zažádat si jako druh a družka, že se malý bude jmenovat po otci a toto si vezmeš do porodnice místo oddacího listu. Snad to takto jde, proč by to nešlo. Jaké národnosti je manžel? Víš, malinko bych se bála napsat dítko na manžela, jistota je jistota a zákony můžou být i tvrdé.
Hani, aha, ještě jsem zapomněla, že jsi drobná, tedy i ta pánev......Ale oni se mnohdy otočí ještě při porodu, takže si fakt myslím, že je čas. (ale letí to, to je jasné)
Juj, to je novinek!
S tím otočením- taky jsme nejdřív byli koncem pánevním, teď už naštěstí hlavičkou, ale kolegyně rodila dceru, která byla po celou dobu těhu koncem pánevním, pak se před porodem otočila, tak byla ráda a uklidnila se a stejně když došlo na porod, byl to konec pánevní…takže když si mimi usmyslí, otočí se zřejmě, kdy se mu zlíbí
I když gynekolog nejsem, abych to mohla tvrdit, to jsou jen zkušenosti z okolí.
Ještě s těmi UZ, samo že vím, že pojišťovna proplácí pouze tři, ale já mám UZ každé 4týdny se vším všudy. A myslím si, že nejsem u mé doktorky vyjímka. Aspoň myslím.
Se svěřením péče mimi někomu jinému než sobě nebo svým rodičům bychj já osobně měla problém. Nikdy nikdo neví, jak bude…
i když je teď vše O.K., ale to je jen můj subjektivní názor.
Neli, dufam, ze sa to nejak prijatelne pre teba vyriesi, uff, tolko starosti. Drz sa
Adelka, jasnnee, treba si oddychnut a spravit si radost, super.
Zebruska, to je dobre, ze ste pokukali porodnicu a konecne kociarik doma.
Adika, tebe to ide s nadpismi skvele. Pekneee.
Ernatka, gratulujem k vysledkom cukru.
Ryntyntynka, gratulujeeem ku kontrole, deobec krasne narastol.
Dufam, ze sa mimiskovia pekne otocia hlavickou dolu, ten nas uz je, tak hadam mu to zostane.
A bola som na kontrole, neotvaram sa, juchuuu, ale zapal sa nenasiel, tak ja uz neviem. Bielych krviniek ako na rozdavanie.
Ahojky holcicky
ryntyntyn
ty vadooo takova vaha
kolikaty jsi tt?
super super!
Smejdim na netu, nahanim rychlozavinovacku
ja jsem na tohle strasna, nedari se
NEjde mi ani metrik ani jmeno ![]()
No neva, vzdala jsem to a aspon uz vite jak se bude jmenovat nase holcicka ![]()
Neli taky bych se bála a radši bych miminko nechala napsat na rodiče než na přítele. Je to taky jen můj názor a třeba je špatný ale tak bych to udělala. Ale třeba to všechno půjde jinak a Tebe zplnoletní a malýho budeš mít napsaného normálně na sebe. Což by pro Tebe bylo úplně to nejlepší.
Moni byla bych ráda kdyby se prcek otočil ale uvidíme. Aspoň by se mi ta pánev trochu roztáhla a já po porodu měla trochu víc ženské tvary. Doteď jsem pořád vypadala na 13let ![]()
Holky strašně to letí,od příštího pátku mám do termínu už jen dva měsíce..a to ten poslední už skoro nepočítám ![]()
V úterý jdu na utz,tak jsem taky zvědavá na tu polohu,posledně byl pánvičkou dolu ![]()
Dobré ránko ![]()
K tomu otočení miminek: Jsem ráda, že je maličký už hlavičkou dolů a taky doufám, že se mu to bude líbit a zůstane tam tak pěkně až do porodu
Jinak normoš mají mimísci čas se otočit do 34 TT ( i když si to neumím představit, jak dvoukilový prcek tam dělá kolotoč…) a poté se začne uvažovat o císaři, ale jak už psala Mahul, dítě se může otočit i během porodu, takže těžko říct ![]()
Adik : No právě! Pokud se dr. nesekla (jako že je to možný, jelikož to vzala orientačně), tak bych snad rodila 5-ti kilový dítě? Auuuu… Tolik by měli mít mimísci na 32 týdnu a my jsem na konci 30TT, ale prý je to individuální, tak uvidíme
![]()
Haňul: vidíš, a já bych zase potřebovala mít trošku míň ženský tvary, alespoň o trošičku
To je fajn, že máš radost z emitexových výrobků
Já jsem taky uvažovala na dece do kočárku od nich, ale nakonec jsem si koupila dvě pěkné fleesové deky v Makru, modrou na doma a oranžovou do kočárku…no jo, ale když budu mít teďka tu zelenou korbičku, tak tam se nehodí na oranžáda, budu muset ještě přikoupit ![]()
Ernat: Taky už mám z naší knihovny přečtený starý čísla maminky! A teprv až v tý únorový je téma: Jak se rodí v Liberci, tak jsem se skoro na konci těhu dočkala ![]()
Zuločku: Super, že nemáš žádný záňět, to je důležitý! A ještě důležitější je, že se neotvíráš!
A ještě musím pořád ležet?
Ahoj tehule ![]()
preji hezky patecni den, uz je tu zase vikend super, ne? ![]()
Manzel se mi vcera vratil v poradku a dovezl cokolady a body tricka na mimisa, to bylo radosti ![]()
Ryntyntyn, vsak apson nebudes mit zadneho drobka… i kdyz na prvni porod bych taky brala spise trosku mensi miminko s mensi hlavickou ![]()
Zulok, ty si taky uzivas s tema chorobama. Aspon, ze zanet tam snad neni…
Hanule, jsi me pobavila se zenskymi tvary
Ja bych je uvitala spise v hornich partiich, v tech dolnich mi docela staci ![]()
Jeee, dneska uz je unor, zacina to vazne utikat! To je drsne, ze muzeme vlastne rodit uz treba pristi mesic ![]()
DOBRE SKORO POLEDNE HOLCICKY
TAK JA JSEM DNESKA CELE DOPOLKO LEZELA, RADEJI JESTE, STALE TO NENI ONO, VECER USINAM S ZAHOU TAK NESNESITELNOU, ZE UZ TO SNAD HORSI BYT NEMUZE
DO TOHO RYMA A TAK SI TO TED HEZKY UZIVAM
VECER JEDEME DO LBC NA PLES A TAK DNESKA RELAXUJI… JA TEDA NA PLESE PROBEHNU JEN RAUTEM A PUJDU DO PELISKU, MAME TO I S OBYTOVANIM A RANO PO DALNICI MIRIME SMER PRAHA. TAK CHCI BYT OK, JESTE TENHLE VIKEND A PAK PRISTI A UZ SE ZACNU SNAZIT VICE NECUNDROVAT…
RYNTYN: CETLA JSEM RANO MAMINKU
A KOCHALA SE LBC A ZVAZOVALA HO
DVE MOJE KAMARADKY TAM RODILY A BYLY NADSENE. JA UVIDIM…
TAK KRAAAAAAAAAASNY VIKEND!!! TESIM SE NA NEDELI AZ SI POCTU VASE VZKAZY
![]()
Evelín : To je fajn, že už máš polovičku doma a je pěkný, že myslel na mimíska na koupil mu taťka něco na sebe ![]()
Fakt neskutečný, že už je únor
A v březnu nám to může začít kdykoliv, takže už v podstatě dvě měsíce, wau
![]()
Adik : Užij si to!
Taky jsem pořádná cestovatelka
J8 to mám v posdtatě do Liberce či do Lípy stejně..ale asi i tak vyhraje Liberec, sice jsem četla i negativní ohlasy na porodnici, ale co se tam měl vyměnit primář, tak by to mělo být o něčem jiným, tak uvidím, kdyby se mi tam nelíbilo, tak druhý porod bych asi viděla na Frýdlant ![]()
Mahul , ať dobře dojedete, třista kilásků taky není sranda ( je fakt, že já jsem na Vánoce jela 700 kilásků na Slováč a zpět a taky náštěstí v poho a dr. si dělala srandu, ať případný předčasný porod stihneme v ČR
)
Ahoj ![]()
Pekný deň Vám prajem.
Ryntyntynka a Zulok- gratulujem k dobrej kontrole,len tak ďalej.
Ernatka- gratulujem k dobrému cukru.
Inak Holky fakt máte pravdu,že čoskoro sa nám začnú detičky pýtať na svet.
Veď to nie je tak dávno,čo sme videli dve čiarky na teste a teraz,že už rodiť.
Dúfam,že čas s našimi detičkami pôjde pomaličky,aby sme si mohli poriadne vychutnať ich detstvo.
Prajem krásny weekend a držte palce,zajtra idem kupovať kočík,hurááá ![]()
Ahoj ![]()
Nalákali jste mě na tu Maminku, tak jsem pověřila manžu, aby mi ji dnes koupil
. Já teda odebírám Betynku, ale nějak mě teď ty časopisy nestačí, když mám čas je číst ![]()
Tu mou porodnici jsem v žádné Mamince nenašla, tak tam možná byla už dávno, když jsem si ji ještě nekupovala ![]()
Evelín - super, že je manžel doma a je hodnej, že dovezl věci pro mimi
je vidět, že se těší ![]()
Adiko - zkus si před spaním dát na tu žáhu Rennie nebo Tums, mě Tums pomáhá nebo ještě pomáhá mléko ![]()
Wenee - určitě zítra vyberete super kočárek ![]()
Jinak manžova rodina se asi začíná víc těšit. Mě připadalo, že je naše mimi moc nebere (až na babičku
), ale jeho taťka včera volal a prý byl úplně vedle a ať prý na sebe hlavně dávám pozor
. Asi jim to všechno dochází až teď ![]()
Wenee : Přeji šťastnou ruku při výběru ![]()
Zebruš: Taky jsem si občas koupila Betynku, ale Maminka se mi přeci líbí víc
Jinak radši dříve než-li později, myslím s manželovou rodinou ![]()