Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1039
29.1.08 20:35

Ahojky holčinky :lol:
Gratuluji všem co už máte kočárky :dance:

Moni, matrace se doporučuje tvrdší ale já když jsem tu tvrdou a ještě k tomu drahou matraci v obchodě viděla, tak jsem jí odmítla koupit. Na tom bych dítě spát nenechala. Jinak kamarádka tvrdou matraci koupila a malá řvala celý noci. Pak jí napadlo dát pod ní velkej polštář aby spala na měkém a od té doby je klid. Prostě jí ta tvrdá matrace vadila a nemohla na ní zabrat. Tak to třeba můžeš vyřešit taky tak. Prostě pod miminko dáš deku nebo polštář a je to :lol:

Od vaničky mě zrazuje známá, prý jí používali měsíc a pak koupali ve velké vaně. Vyhozený peníze. Já nevím ale asi jí kupovat nebudu a budeme koupat ve vaně a pokud to nepůjde tak jí rychle objednám.

Jinak je mi už druhý den pěkně mizerně. Vystřelují mě hnusný bolesti z kyčlí až ke kolenům. Včera v noci jsem si fakt užívala…Doufám, že to dnes bude lepší.
Nejvíc mě bolí levá kyčle, nalevém boku i spim, protože když se otočím na pravý, tak malý kope jak divej. Asi se mu to nelíbí. Takže prostě většinu noci nespím a jen se převaluju.

Jinak jsem nabrala 10kg a přes břicho mám 91cm a to jsem měla minulý týden 87cm, docela mě to šokovalo…4cm za týden… :oops:

Jinak mi snad ve čtvrtek přijde fusak od Emitexu, pořád ho ještě nemám :cry:
a už se na něj moc těším :lol:
Příští týden vyrazíme s přítelem do Teska, tak ještě dokoupíme co nám chybí a pak už snad máme skoro vše.
pa H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
29.1.08 20:43

Tak jsem se sem po dlouhe dobe dostala, bracha vcera odjel. Dovezl me nejake mimi oblecky a dva angl. mimi casopisy, tak jsem je pres vikend studovala. Oblecky jsou pekny. Manzova babicka nam upletla 2 takovy ty svetriky na mimi, moc pekny. Mate taky neco pleteneho? Muzu je vyprat v pracce (mam program na pletene) a co zehleni, jde to? Nerada bych je znicila. Jinak jsme v nedeli objednali kocar, korbu, nanoznik, nanny, atd. a zitra by nam to meli dorucit, tak uz se nemuzu dockat.
Dnes jsem byla na tom ocnim - vse je v poradku, jen jsem dostala silnejsi bryle. Ale rodit pry muzu jak chci. Moc mila doktorka. A zitra jedeme s manzou na predporodni kurz do porodnice - bude to sice asi jen 1.5 hod. ale stejne se moc tesim. Jinak jsem si v Tescu koupila dve levne bavlnene podprsenky asi o 2 cisla vetsi a budu je mit na doma na kojeni. Asi si koupim jen tak 1 kojici.
Jinak Benda me poslednich par dni kope porad do stejnyho mista - vpravo nahore, segra rikala, ze to znamena, ze je hlavou dolu. To by bylo super, kdyby tak uz zustal - zkusim mu domluvit.
Zacala jsem chodit v noci pravidelne 2× na zachod - uz automaticky vstavam a jako zombie se valim na zachod. Je to docela otrava porad chodit na zachod.

Holky, ja nekdy citim, jako ze malej skyta nebo neco. Je to slabsi nez kopani a pravidelny. Mate to nekdy taky?

Katy - do solne jeskyne bych se taky chtela jednou podivat, cetla jsem o nich a zni super. S tema Berankama - manzel je Beran a malej bude taky asi Beran, ja jsem Byk, tak tu budeme vsichni rohati - to bude sranda.

Ryntyntyn - ja uz taky ztracim prehled o tom, co kde platime. Manza vsecko plati pres internet a ja mam pocit, ze nam ty penize mizi driv, nez je dostaneme.
Super, ze sis mohla zmenit tu objednavku.

Wenee - ja mam taky plno mimi oblecku z Tesca, je to hodne levny a prijde mi to i kvalitni.

Samanko - vitam te tady.

Adiko - ja taky uz nevim, jak si lehnout, porad mam pocit, ze lezim na malym. A pretocit se z jedne strany na druhou uz je dost drina.

Jeno - na tom :,-(le urcite neco bude. Ve skole (kosmeticke) jsme se ucili, ze praseci :,-(lo je podobne koznimu tuku, proto ho kuze dobre snasi. Pridava se do hodne kosmetickych pripravku a tak.

Evelin - mame stejnou matraci jako vy, a nanny mam objednanou, tak snad to pod ni bude fungovat. Segra ma taky kokos a nanny ji funguje.

Lucy - u nas ted zacal mit porodni sny manza. Asi uz zacal trochu stresovat. Ta historka je dobra - diky za radu, pridam si toaletak do seznamu, to me nenapadlo.

Mahule - ja mam kyblik a takovou tu platenou podlozku do vany s kovovym ramem. Az se Benik nevejde do kybliku, tak pujde do velke vany.

Janus - ja jsem se taky zamilovala do modreho kocarku - jeste nez jsem se dozvedela, ze budeme mit kluka a asi bych ho koupila i kdyby to byla holka. Mamka rikala, ze me i segru taky odvozila v modrem kocarku.

Moni - snad se manza umoudri. Nektery veci jsou pro mimi potreba. Ty nanny jdou i pronajmout - asi za 1000 na pul roku. Nebo z druhe ruky. Jen se nehadejte, ted potrebujes byt v klidu a stastna, aby bylo i mimi stastne.

Holky, jak dlouho budete s mimcama doma? Ja asi ty 3 roky, ale nejsem si jista. 2 mi prijde malo a 4 zase moc dlouho. Treba budu mit do te doby druhy mimi, ale co kdyz to treba nepujde…

Konecne jsem si koupila Termofor, porad jsem ho nemohla sehnat. Moc me pomaha, kdyz me rozboli zada. Koupili jsme radeji rovnou 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
29.1.08 20:44

Juj, to je ale dlouhy prispevek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
29.1.08 20:56

Zebruš já budu doma taky 3roky.Zdá se mi to akorát.Myslim si, že 3letej cvrček je akorát do školky.Teda aspoň doufám, nám by relativně mohla hlídat tchýně ale to nechci dovolit. Mají trochu jiný způsob výchovy než si představuji já … už teď si plánují,jak malýho naučí sprostý slova atd… Jsem z nich na prášky, do všeho kecají … tak teď jsem si vylila srdíčko já :oops:

My další mimi zatím neplánujeme. Já bych chtěla ale až tak za 5let, takže bych mezi mateřskýma ráda šla na 2roky do práce abych příteli trochu ulevila a netáhl všechno „skoro“ sám.

Evelínko, kdy máš termín porodu? Koukala jsem na Tvůj metřík a myslím, že to máme stejný. Snad o jeden den. Já jsem podle UTZ dnes 27tt+4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
29.1.08 21:08

Hani, díky za to povzbuzení ohledně matrace. Tomovi jsem tam později také dala deku. Vlastně až když jsem si uvědomila, že je to tvrdé jako prkno.
Jinak já už se raději neměřím, s Tomem jsem to dělala, neboj, v této fázi těhu jsem si tenkrát naměřila i něco málo přes 100, ale pak už se to břicho jen tak zvedalo a na cenťáky to už tak nešlo. Pak po porodu jsem se poprvé změřila až po 6 týdnech a to jsem stále měla o 20cm víc než bych potřebovala do mých největších normálních netěhotenských kalhot. Takže legrace, docela mi z toho nebylo dobře, ale čas a cvičení to vzali. Takže si s tím zase všechny určitě poradíme. Nebojte se. Nejdůležijější jsou teď naše dětičky.
Víš, vždycky, když mě to popadne, jak jsem nemožně tlustá, tak si říkám, že nedávno jsem brečela, jak jsem děsně nabrala a dítě v nedohlednu, a že bohužel i kdybych se roztrhala, víc už pro to, abych otěhotněla neudělám, ale zhubnout se dá. Takže teď si to také tak říkám. Teď už k těm kg snad budu mít i svoje „poslední“ vytoužené dítě, a pak se dát dohromady, ať trochu člověk vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
29.1.08 21:27

Tak jsem se k vám vrátila po krušném odpoledni,
Jířu mi měla vyzvednout ze školky babička, ale na poslední chvíli volala, že jí ujel autobus, tak jsem pro něj rychle letěla já. Pak jsme se stavili v krámě. Celou dobu vykřikoval „Ach jo, táta!“ a pořád dokola až se lidi otáčeli, potom se rozeběhl s vozíkem a napálil to do chladícího boxu - super, to už jsem nevěděla kterým kanálem se vypařit! Nacpala jsem své 19-ti kilové dítě do toho miniaturního vozíku, který má mimochodem nosnost do 15-ti kil, rychle jsem posbírala zbytek nákupu a snažila se co nejrychleji vypadnout. Naštěstí před krámem nás už doběhla babička a zbytek odpoledne se plně Jířovi věnovala. Jsem zvědavá, jak budu podobné situace zvládat ještě s miminkem navrch! Zrovna včera jsem pročítala nějakou diskusi maminek s podobně starými dětmi a psaly, že ty první dny po návratu z porodnice to byl docela záhul na nervy.

Jinak Ryntyn ptala ses jak se líbí Jířovi, vypadá celkem spokojeně, až na to ranní vstávání. V týdnu si přikryje hlavu peřinou a řekne mi, že chce spát, že je tma a o víkendu straší už od šesti hodin. Ale jinak mu školka prospívá a já už jsem si taky zvykla na tu chvilku klidu a plně si jí užívám.

Jsem ráda, že vás historka s toaleťákem pobavila a snad vám k něčemu bude. Možná, že jej nakonec potřebovat nebudete ale už jsem se setkala, že ho mamči na různých seznámcích do porodnice uvádějí, takže to asi nebude až tak ojedinělá zkušenost. Taky se teď snažím zjistit co nejvíce o možnosti sváči a třeba té coly, jako zdroj energie. Já jsem si ani nedovolila se napít vody z kohoutku i když jsem měla hroznou žízeň a pro manžu jsem taky nic neměla a ten byl pak pěkně nervózní z hladu - takže to chci taky tentokrát dopilovat. Jo a taky vidim jako dobrý nápad ty různé báglíky, já měla vše v jedné tašce, tu jsem musela nechat v šatně a do ní pak pustili až manžela asi po třech hodinách. Do té doby jsem u sebe nic neměla (včetně telefonu) a nemohla jsem ho ani informovat, co se se mnou děje a on musel celou dobu čekat na chodbě.

Takže vám přeji lepší přípravu, ať se vyhnete nechtěnému stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
29.1.08 21:35

Moni chřipka mě teda nenapadla, naopak jsem zase někde četla, že někdo si prozvrací celé těhu, nebo, že je chvíli klid a pak zas nanovo - takže jsem se upnula spíš na tuto verzi. Ale je fakt, že zatím je to 3. den, a možná to tak hrozný nebude. Průjem nemám, spíš naopak - docela bych ho i brala :lol: :lol:
No uvidíme, ať tak či tak, ty tři měsíce už to nějak doklepu, jen mě mrzí, že jak jsem se na druhé těhu těšila, tak se teď těším spíš na to, až bude po něm. Ale třeba to třetí bude zas fajn! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
29.1.08 21:52

Luci, tak hlavně ať tě to moc dlouho netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
29.1.08 22:08

Ahoj holky,

tak KO v pohodě,ufff,akorát mi napsala magnézko.A prej ještě nemám rodit :wink:
Lucy to sis dnešek užila.Manžel taky nedávno zjistil,že ty vozíky v krámě jsou do 15 kil a náš Jiřulka má 17…no nic,naštěstí ho tam moc často nedáváme.Zítra se jdem podívat do mš na den otevřených dveří a příští týden je zápis,tak jsem zvědavá,jestli ho vezmou…
To je dobrý s tím papírem,co já si pamatuju,tak ho snad bylo dost :D

S tím obracením v noci je to už fakt hrůza a břicho mi začíná dost překážet,občas bych třeba šla rychleji nebo popoběhla,ale jsem tak nějak nepružná a neobratná :D

Holky držte se,radši se moc nevažte a neměřte,vše se spraví,hlavně když budou mimi zdravá!
A manžele ať vás nezlobí…Dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
29.1.08 22:14

děkuju, no je pravda, že když mě Jířa zaměstnává, tak si to ani nestíhám připouštět. Večer jsem pak ale totálně vybitá. Ale co ti budu vyprávět, sama to určitě znáš i proto je možná to druhé těhotenství větší záhul. Navíc tím, že je manžel obvykle celý týden pryč, tak se snažím vše zvládat sama a asi to občas přeženu. Slibuju, že už se budu šetřit :lol:

Když si vzpomenu, jak jsem s Jířou v břiše potapetovávala ložnicovou skříň, při odjezdu manžílka byla rozložená a bílá a když se vrátil stála na místě složená a v barvě buku. Nejdřív ho ani nenapadlo, že bych něco takového zvládla sama, jenže já koza jsem se mu ještě hrdě přiznala. Myslím, že měl chuť mi dát pár facek. No já bych si dneska taky nafackovala, kdyby se něco stalo! Teď se ale bojim mnohem víc, takže do něčeho takového už bych se nepustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
30.1.08 07:49

Ahoj dubňajdy. Po dlouhé době vás zdravím, ani nemá cenu dočítat, nějak se neorientuju. Omlouvám se za absenci,byla jsem skoro měsíc v nemocnici kvůli vysokým jaterním testům a pustili nás teprve v pondělí, tak doháním vše o co jsem přišla a doufám že až do termínu už uvidím nemocnici jen zvenku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
30.1.08 08:13

Ahoj holky, tak jsem se pročetla příspěvky, byly jste nějaké aktivní. :-)
Včera jsem jela dopoledne na kontrolu a myslela jsem, že mi dr bude dělat utz a protože jsem musela vzít Radimka s sebou, tak jsem mu řekla, že bude koukat namiminko se mnou. Nakonec mi udělala sestra jen poradnu, páč dr tam nebyl a prý utz mám až za měsíc - dle rozpisu. Tak jsem byla docela překvapená, ale když nemám žádné potíže, tak jsem nic neříkala. Ale Radim byl smutnej a plakal, že neuvidí mimi, aspoň teda, když jsme jeli v metru tak mi dal ručičku na břicho a jako si vzal mimi k sobě a držel ho v ručičce. Ani mi nechtěl dát ruku, když jsme vystupovali, jako aby mimi neupadlo a tak jsme ho společnými silami dali do kapsičky :wink: . Když šel spát, tak jsem musela mim „vyndat“ z kapsy a on si ho vzal do postýlky. :-)

Co se týká vaničky na koupání, tak my jsme neměli vaničku a ani jí teď kupovat nebudem, když byl Radimek malý tak jsme ho opláchli v umyvadle a koupali jsme ve vaně na látkovém lehátu a později (docela brzo) si ho bral manžel do vany k sobě.(poprvé si dal pěnu do koupele, ale na další koupání už si dával Radimkův koupací olejíček - linola oll bad, nebo nějak takhle)

Mazání miminek sádlem jsem také slyšela, jako výborný, takže tím se určitě nic nezkazí a kdyby něco, tak v dnešní době není problém koupit něco jiného. Ještě jsem slyšela, že v lékárně míchají přímo mastičku na miminka, ale bohužel nevím jak se jmenuje.

Já zatíms nakupováním kosmetiky čekám, protože poprvé jsem nakupovala a nakonec jsem toho spoustu nevyužila, ale nebojte vy, co už máte nakoupíno, nic se neztratí.
Kočárek, no jo, taky už budem muset nějak reagovat, jinak ho nekoupíme :wink: A je pravda, že jakmile je kočárek, tak je to za trochu jiné. Madračku do postýlky máme zděděnou od ségry, takovou molitanku co je uprostřed kokosové jádro. Není úplně tvrdá, ale neproleží se a malý je na ní spokojený. Ušila jsem nový potah a ještě je naní takový ten chránič proti vlhkosti (případné nehody) a jaště normální prostěradlo. Nany kupovat nebudem, já bych totiž mimi kontrolovala i s tím a v našem 2+kk to máme k sobě opravdu blízko :dance:
Juj to jsem se rozepsala, omlouvám se, ale nějak mi chybí pokec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
30.1.08 09:27

Ahojky, vy jste se teda včera rozepsaly …
Tak kočárek mám doma, vypadá dobře na to, že už je po jednom mimískovi. Manžel jen dofoukl a promazal kolečka a dotáhl ruční brzdu. A to se to bude drandit. Máme domluveno, že ho o víkendu zavezeme na úschovu k babičce (a taky aby potrénovala jak se jí bude jezdit s trojkolkou :lol: ). Akorát jsme už večer nestihli vyzkoušet jak se mi bude schovávat do kufru u auta, tak to musíme dneska.

Jinak vaničku mi vrátí kamarádka, my jí využívali nejen na večerní koupání, ale když mareček vyrostl, tak i venku - přišlo mi to rychlejší než nafukovat bazének. Naštěstí jsem tehdy koupila tu největší co měli. I to lehátko do vaničky jsme používali, přišlo mi to takové praktické. Jo a asi na dvou měsících, když měl Mára problémy s prdíkama, jsme koupili kyblík a ten byl super. Zvlášť když nebyl manžel doma nebo na cesty.

Evelínko, tak ať ti s tou školou dobře dopadne. Já už mám školu od ledna přerušenou a teďka řeším naopak ty, co mě mají jako vedoucí bakalářek a musím je přesvědčovat, ať to dopíšou do března, že pak na ně nebudu mít čas :oops:

V práci už to pomaličku balím a začínám si stěhovat věci domů. Člověk by neřekl, co za ty tři roky tady toho nashromáždil. V pátek jsou ve školce pololetní prázdniny, tak už má Mára slíbeno, že ho vezmu sebou do práce a bude mi tu pomáhat uklízet. :)

""http://img244.imageshack.us/img244/2295/glitteryourwaydd65456eac7.gif:http://img244.imageshack.us/…5456eac7.gif ""http://img244.imageshack.us/img244/4321/glitteryourway520b8219cq4.gif:http://img244.imageshack.us/…b8219cq4.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
30.1.08 09:38

Dobré ránko :wink:

Wenee, já bych řekla, že toho máš taky poměrně dost 8) V Tescu bych taky ráda nakupovala víc, ale on je v centru Liberce a pokud tam jedu (jako do Liberce-to máme 25 kilásků), tak né pokaždý se dostanu do přímo do centra…jelikož nemocnici i doktorku mám trošku jinde :D

Moni , přesně jak psali holky, monitor dechu se dá koupit z druhý ruky, na tvrdou matraci se dá dát deka a je vystaráno :D :D Oni hádky s manželama v těhotenství nejsou to pravý…tedy alespoň u mě, jelikož si všechno víc beru, dokáže mě skoro všechno rozbrečet jak malou holku a taaaak :roll: :wink: A kdybych neměla půjčený monitor dechu od kamarádky, tak bych ho asi nepořizovala, ale co bych chtěla koupit jsou ty elektronický chůvičky, jenže zase nevím jaký a přibližně za kolik, aby dobře fungovali a třeba zrovna ve špatný čas nestávkovaly!

Jinak my určo budeme kupovat novu matraci (přeci jenom je to na první dítko) a chtěla bych polokokosouvou :)

Zuločku , to se mu určitě přimopeň :wink: Já nevím, ale řekla bych, že mi asi neškytáme, tedy alespoň to necítím či neumím rozlišit? A přitom jsem už někde četla, že maličký, když se napijou moc plodovky, tak šktají :wink:

Zebruš , já jsem taky dostala pár svetříků a jeden nám mamča plete. Prala jsem je norámlně na 40 v pračce v Lovele s mimínkovskýma věcma a určitě jsem je nežehlila, jen složila a dala do skříňky pro maličkýho…
My si vezmeme pravděporobně rodičák na tři roku, i když na dvou letá verze by byla finanče o dost lepší :lol: Ale jistota je jistota a tak si vezmem tříletou (navíc né každý svýma financema dosáhne na dvouletou verzi…), další mimísko bych taky chtěla tak za tři roky (ale těžko plánovat, že?)

Haňul , já mám nahoře 11 kilčo, říkám si, že už to snad musí jít jen do toho mimča, že to není možný, jelikož základ na kojení mám v bocích fakt slušný :? Jo, pro tebe jsem se přeměříla přes pupík a mám rovnou 100 8O :oops: Ups… A to mám bříško aby se na sedmý měsíc neřeklo…To mě začíná i doháňět sestřička, která je v 23 TT, je tedy fakt, že ona měla i před těhu užší boky…
Fusak od emituxu je fakt pěkný, myslím si, že v této koupi určitě neprohloupíme, na zimu ho pro ty naše třičtvrtě roční pokládky užijeme!

Spaní je naštěstí v poho, večer lehnu v noci tak jenou-dvakrát na záchod (a to že fakt už musím)…s bříškem už začíná být každodení práce trošku náročnější, ale zatím si nemůžu vůbec stěžovat! Nejhorší je asi vstávání z lehu, to už musím přes bok :lol: :lol:

Evelín, od toho tyto stránky jsou, aby jsem si mohly vybrečet ty naše srdíčka :wink: Uvidíš, že ty tři týdny rychle přeběhnou, alespoň se ti manžel doma ukáže :wink:
Já mám taky někdy pocit, že ho skoro vůbec nevidím, jelikož dělá na dvanáctky a když má dlouhý týden (jako tento), tak skoro nic…po nočních chrápe, večer jsem sama doma…o víkednu má tři denní, takže to je to samý, akorát že přijde večer domů zmožen…

Lucy , dobře že se Juráškovi líbí ve školce. JO, a pochvala za pěkný pokojík! Jinak máš doma pořádnýho ďáblíka! Se ti ani nedivím, že si užíváš dopolední chvilky samoty :) A složi v těhu celou ložnicovu stěnu sama, obdiv 8) I když já taky mívám takový „střeštěný“ nápady :lol:

Adél, gratuluji k úspěšné KO :-)

Amazoko, vítej zpět z nemocnice!!! :srdce: To si tě tam nechali poměrně dlouho, ale hlavně, že je všechno v pořádku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
30.1.08 09:51

Zebruš - já taky plánuju, že bych zůstala s mimčem doma 3 roky, přijde mi to jako taková „zlatá střední cesta“...... :)
Jo a k tomu škytání mimča - já myslím, že u mě zatím nic (nebo jsem to nepoznala), ale říkala mi ségra, že se jí to stávalo a bylo to jak píšeš - slabší než kopání a pravidelné.

Amazonko - určitě už bude všechno v pořádku, držím pěstičky.

Adel - gratulace k úspěšné kontrole!

Včera jsem neodolala a nakoupila pár oblečků pro mimčo, i když jich už máme docela dost - ale v C&A měli takové úžasné věcičky a za dobrou cenu, že mi to nedalo......budu se už muset krotit. :)

Jéé - konečně se mi povedlo udělat si metřík… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital