Poradna duly
Jana Čurdová
DÍKY HOLKY!
Představte si, že jsem nakonec měla štěstí! Volala jsem si do E-shopu, jestli už náhodou nejeli se zbožím do Liberce a oni, že až zítra…takže: Jsem si změnila objednávku
Budu mít oranžový sporáťáček a zelenou korbičku, super!! Z nový kolekce
Tak doufám, že to tak dodaj i do Liberce
![]()
Lucy , dobrá historka, i když tobě to v tu chvíli určitě tak nepršilo
Nesmím si ho taky zapomenout a hlavně si musím už konečně dneska zavolat a domluvit se na ten předporodní kurz. Pokaždý zapomenu a ono se tam smí volat jen v určitý čas
Ernat: A jaký kočárek budeš mít? Nakonec ten Jané? Jo, jo, to znám, doma taky ze mě už pomalu šílí, proto taky se nesmím přiznat…mažovi řeknu, že se to pozdrželo a že to přijde až příští týden (měli jsme si totiž pro něj jet ve čtvrtek)
Ryntyn super! Taky mě napadlo, jestli to ještě náhodou nejde změnit, když ho ještě nemáš doma - tak vidíš a hned je veselo!
Lucy, no to teda! Radost obrovská a hned je člověku líííp
A co Jurášek, jak se mu líbí ve školce?? ![]()
ahojky holky ![]()
tak jsem to s tim krasnym pocasim vcera zakrikla, dneska uz jeu nas mizerne
no aspon ze neni -20 .....
dneska jsme byli na KO u me dr., vypada ze vse je OK. jeste pristi tyden nas ceka velky UTZ v brne tak doufam ze tam taky dopadneme dobre, tam nam vzdycky daji podrobnejsi info. a zase poradne uvidime toho naseho drobecka, tak se tesime ![]()
ryntyntynko , z kocarku si nic nedelej, urcite ti ten tvuj dobre poslouzi
navic, co jsem koukala tak hodne vyrobcu kocarku ma kazdy rok sice novy model, ale az na svetle vyjimky se skoro nikdy nicim moc nelisi. vetsinou jen v nejake drobnosti jako jsou barevne kombinace, nekde pridany kousek latky, par sroubku navic nebo mala funkcicka … co by taky meli porad vymyslet noveho ze jo
a vzhledem k tomu ze jak jsi rikala ze ta cena letosniho XA je stejna jako minulorocniho tak bych i bez porovnani funkci tipovala ze tam nic moc navic nebude. kdyby jo, tak by to urcite jako spravni obchodnici zpenezili a prodavali jako uuuuzasnou „novinku“ v modelu. tak si tedka zaslouzis uzivat si ze uz mas kocarek, dalsi starost z krku, urcite je mooooooc krasny ![]()
lucy ja mivam posledni dva tydny taky hodne casto miminkovske sny. o porodu zatim ne, ale o miminku porad. treba je to tim ze jak se to blizi tak cim dal vic premyslime nad pripravama, resime co a jak bude, jak to uskutecnime, jestli klapnou nase plany atd., a promita se nam to do snu. aspon u me tedy urcite. zacina na mne pomalinku dolehat, ze uz jen chvili a ....... trosicku jsem z toho uz napjata. prijde mi ze hodne veci o miminkach nevim, jak si poradim s kojenim, s prdikama, jestli koupim vsechno co bude pro miminko potreba a hlavne jestli koupim to nejlepsi co mu bude vyhovovat a ne skodit atd ...... prijde mi ze maminky kolem me toho vi tolik moc a ja skoro nic. a to se mi porad vraci i ve snech. ale to je asi normalni, miminko v zivote zeny neprichazi kazdy patek, tak si to hold musime poradne „uzit“ ![]()
jo, a diky za tip, toaletak si radeji taky pribalim i kdyz jsem to neplanovala
![]()
zuli , o borove vode jsem taky slysela ze si ji maminky hodne chvali. uz jsem si ji taky chtela koupit do zasoby ale zjistila jsem ze ma jenom mesic trvanlivost, tak musim pockat aby nevyprsela jeste driv nez prijde mimi
![]()
no vidis ryntyntynko , tak nakonec budes mit ten novy model
tak to je super, gratuluju, sikulka. a manzilek o tom nemusi vedet, nekdy je lepsi kdyz chlapi nevi vsechno ![]()
Tak mi akorát manžel psal, že kočár už má v kufru a večer ho přiveze. Nakonec máme Jané - béžovo-zelinkavý = barva ZIG ZAG, i když jsem do poslední chvíle ještě uvažovala o trojkolce Bebecaru. No uvidíme, prý je sice krásně nízký složený, ale dlouhý, tak snad ho do mého kufrového auta nějak dám. Večer budeme zkoušet.
Včera jsem byla na testech na cukrovku a mám z toho rozpíchané prsty. Ale jinak to bylo v pohodě, čekala jsem to horší. Výsledky budu mít ve čtvrtek až půjdu na KO.
My už máme kočárek taky doma! Nebo spíš u rodičů. Ještě dojde korbička a bude komplet. Ryntyntyn , máme nakonec XT oranž a korbičku zelenou. Na novou kolekci jsem ani nepomyslela, těch rozdílů je tam minimum nebo skoro žádné a pár stoveček jsme ušetřili, stejně mám pocit, když teď sleduju, jaké „koráby“ brázdí po ulicích, že budu po očku sledovat jiné značky a tipy… a jestli jsem udělala dobře při výběru.
Chci se položit otázku do fora : kupujete vaničku nebo jenom podložku do klasické vany?
V Brně je dnes taky pošmourno, pověsila jsem prádlo ven, tak to jsem zvědavá, jak uschne…
Evi, díky za info, říkala jsem si, že to s tím olejem nebude zlé, ty jsi mi to potvrdila, takže u nás asi určitě pro začátek slunečnicový či olivový, to se asi zeptám svoji nové doktorky.
Jinak jsem si přinesla Tomáškův krém, je to Saloos bio Karité, bohužel teď neměli atopikderm, ten mu dělá fakt dobře, pupínky od suché kůže zmízí, takže píšu složení toho rakytníkového, ale bude to podobné, jen bez rakytníku. Je to také přírodní.bio bambusové máslo, bez parfemace, čistý přírodní produkt, víc zde bohužel nepíšou, ale ten atopikderm má spoustu dalších olejů a vosků. Zkusím se mrknout na výrobce.
Ryntyntynko, no vidíš, s kočárkem to dobře dopadlo.
Lucko, a nemáš nějakou střevní virózu? Víš, také mi bylo blbě, pořád, ne jen ráno a v porodnici mi řekli, že v mém stupni těhotenství už bych tyto problémy mít neměla. pak jsem dostala i průjem, tak to bylo jasné.
Jeni, s kočárkama máš pravdu, vždycky jenom tu starou kolekci jakoby „vylepší“ a prodávají to jako novou, ale přeci…
Manželovi už jsem říkala, že se to opět asi o týden pozdrží a on, že budu mít ten kočárek zlatý-jako že na něj už dlouho čekám
![]()
Sice nemám sny jako ty, ale pochybnosti se najdou! Taky se obávám co a jak…ale určitě to zvládneme, uvidíš! ![]()
Ernat, dej večer vědět, jak se vám tam vešel
Je teda fakt, že jsem ani nezkoušela přeměřit náš kufr, jestli se mi tam ten kočárkek vejde! Ale převážela jsem kamarádčin bytelnou trojkombinaci a tam se tam vešla ![]()
Super, že už to máš za sebou a výsledky budou určo O.K. ![]()
Mahul, jééé, tak to máme ale úúúplně stené barvy! Včetně korbičky
Gratuluji ke kočárku ![]()
To je právě to, hlavně už nesledovat žádný jiný kočárky, protože pak tě to bude hlodat jako mě ráno
,
My budeme kupovat vaničku, jelikož u pokoje budeme mít koupelnu se sprcháčem a pak až maličký trošku povyroste, tak bych se s ním chtěla občas vykoupat ve velký vaně ![]()
Mě spíš napadlo…je nutné to malé lehátko do vaničky?
U nás je pod mrakem, ale naštěstí teplo, takže se jdu obléct a „musím“ se psíkem na procházku
Mahule - my malou vaničku mít budeme („zdědila“ jsem ji po sestře - kupovala ji před půl rokem a mimčo z ní docela dost rychle vyrostlo, tak teď poputuje k nám).
Ryntyntynko - tak to je super, že ti to s kočárkem tak dobře dopadlo. My už jsme snad taky definitivně konečně vybrali - nakonec to vyhrál X Lander XA - nejdřív jsme uvažovali o té oranžové z kolekce 2007, ale pak jsme se oba s manželem zamilovali do té modré 2008, tak se chystáme to jít rychle objednat, než si to zase rozmyslíme
. Ta oranžová nám přišla univerzálnější, když ještě nevíme, jestli to bude kluk nebo holčička - ale kdyžtak prostě bude holčička jezdit v modré ![]()
Rozhodla jsem se, že už nebudu číst žádné diskuse ke kočárkům a budu doufat, že jsme vybrali dobře - prodavačka v obchodě říkala, že teď všichni šílí do X Landerů, že mají strašně moc objednávek…
Janusa: Ta modrá je pěkná z nový kolekce! Ale právě kvůli univerzálnosti jsem volili doma tu oranžovou, o zelené korbičce ani manža neví, ale jemu je to stejnak více-méňě jedno…Jinak jsem taky slyšela, že mají hodně objednávek, proto budu mít i kočárek dýl, jelikož 2008 už nemají na skladě (jak hodně lidi kupují) … a taky prý kvůli zájmu měla firma X-Lander zdražovat (což naštěstí ne-e). Aby nakonec nejezdily XAčka všude
![]()
Ahojky
Tak vidím,že niektoré už máte kočíky,len ja stále nič
.A keby len kočík.Ale ani meno,ani postieľku,ani autosedačku,no hrôza.
Začína ma chytať panika
.
Drahý práve začal brúsiť starú postieľku po nás,tak sme aspoň začali.A dúfam,že sobotu konečne kúpime aj ostatné.Už by bolo na čase.
A tie sny prenasledujú aj mňa.Nie o pôrode,ale každú noc sa mi sníva,že sa prehrabujem v detských veciach a že mi toho ešte veľa chýba a že to už nestihnem nakúpiť,a samé ďalšie somarinky.
Vaničku sme už kúpili,snažili sme sa vybrať väčšiu,nech vydrží čo najdlhšie.To lehátko do vaničky nekupujem,mám pocit,že by mi to len zavadzalo.
Tak zatím pa
Wenee, neboj, ještě je čas. A vidíš, něco už přeci máš. Jméno také nemáme mám pocit, že jen tak hned mít nebudeme. Manža má na všechno dost času, nevíc on fakt klidně přiveze domů bezejmenné dítě. To tedy já v žádném připadě, takže buď se vyjádří nebo já mám mám jasno. Narodí se sudého (Michal), narodí se lichého (Daniel). Nebo ještě uvidím, nějak začínám trochu víc fandit lichému dnu narození. Ale manžela už k diskusi nutit nebudu, nemá to smysl, protože už to zkouším docela dlouho. Jen mi to je blbé, že se nás každý ať už v rodině či mezi známými ptá na jméno a my nic.
K tomu nic mě docela mrzí ještě jedna věc, že se manža zlobí, že chci takovou „kravinu“ jako je monitor dechu, či novou matraci do postýlky. To bylo tak jediné, co jsem ještě chtěla prcíčkovi pořídit. Jsem nervák, takže vím, že zase budu po nocích hlídat a nervovat se ,jestli malý dých, místo toho , abych v klidu spala a mohla kojit jako o závod. Matraci máme 32 let starou po bráchovi, zdá se mi tvrdá jako Záhořovo lože.
Nevíte někdo, co se doporučuje, jak má být matrace pro dítko tvrdá??? Zkusím se na to zeptat doktorky, ale nevím, jestli mají takové informace. Fakt nevím, kde to zjistit. Moc se mi nechce stavět si hlavu, protože toho mám teď dost, co potřebuji pro:,–(it, je jasné, že nemůžu zcela všechno. Chci hned po porodu pro sebe (a samozřejmě pokud by byl zájem i pro manžu) trekový trenažér Kettler, prostě musím se dát dopořádku a zhubnout, pohyb také potřebuji pro zdraví, to je nezbytné, nikam za sportem se nedostanu, to je také jasné, takže jedině to mít doma. Na dalším místě je ten monitor dechu, ale to už neříkám jistě, že to koupím, protože pokud to koupím, bude velká hádka. Ale měla bych to asi podstoupit, musím si něco vydupat. A to Záhořovo lože asi vyměkčím jen nějakou dekou, matraci sama z obchodu nepřinesu, to bych si musela nechat objednat až domů… a další hádka???
Tak teď se omlouvám, že jsem si vylila srdce. Takže Wenee, noboj, určitě toho nakonec budeš mít pro mimíska hooodně.
Ahoj holciny,
gratuluju ke kocarkum!!! Mam pocit, ze jak je koupeny kocar, tak je ta skutecnost, ze tu bude miminko, zase o neco realnejsi ![]()
Wenee, radsi nepanikar, abys pak nechtela holky rychle dohnat a nenakoupila i veci, co nechces ![]()
Vanicku asi taky budeme kupovat, uvidime, jak v ni prcek dlouho vydrzi.
Moni, budu drzet palce, at je hadek co nejmene a at je s takou kloudna rec… aspon na tu matraci ci jmeno (to je docela za:,–(ni), ale chapu, ze pro klid bys chtela i monitor… A nemuzete si od nekoho treba pujcit nebo ho koupit z druhe ruky?
Ja jsem dnes nejak rozhozena
Manzel ted bude tri tydny prubezne cestovat po cizine. Dnes zacal prvni staci a vraci se ve ctvrtek vecer… Nejsem taky uplne spokojena s perinacem, ktery jsme si nechali udelat. Je hrozne velkej a ja si na to vubec nemuzu zvyknout, i kdyz mista mame dost…Taky ted resim preruseni studia a psani bakalarky. A z toho stresu mi i dnes nejak zacalo vic tvrdnout bricho a mimis je taky nervozni, pac sebou porad mele
Omlouvam se za vylev, ale asi sem to potrebovala nekde ventilovat a doma nemam komu
Snad se z toho vyspim…
Zitra jdu na KO a dozvim se vysledky cukru, tak snad bude pozitivni zprava…
Ryntyntynka, super, ze je postielka uz doma. A nesmutni kvoli kociku, ono to tak byva, ze ked uz clovek zajedna al. kupi, tak zbada daco lepsie. Radsej potom nikam nekukat. No jeeej, gratulujem k novej objednavke.
Lucy, pobavila si ma s toaletakom. Radsej si ho uz teraz nachystam.
Jenko, gratulujem ku kontrole a dik za upozornenie ohladom trvanlivosti borovej vody, uz som ju chcela kupovat. Este raz dik.
Ernatko, drzim palce na cukor a super, ze mate kocik.
Evelinko, dufam, ze uz bude lepsie, treba hnev zo seba dostat. Drzim palce na cukor.
U mna asi dr, zabudol na velky uzv, budem sa musiet vo stvrtok pripomenut.
A mimisek hadam po kazdom jedle stikuta, moje zlatunke