Poradna duly
Jana Čurdová
Hani, tak jsme na to podobně s tou „polohou plodu.“ Mimísek mi leží buď prdýlkou dolů nebo dokonce napříč. Prostě se zatím nechce otočit. Ještě je čas, já vím, ale…
byla bych už klidnější, kdyby byl hlavou dolů. Ale už se mi vytáhla placenta, což je super, takže ji už nemá v porodních cestách.
Nejzajímala jsi se náhodou, jak nenásilně dítko otočit hlavou dolů? Vím, že známá takto dítko otočila, že si dávala pet lahev pod záda. Asi si to nechám prakticky ukázat.
Neli, proč to nejde????
Jak ti zdůvodnili, že se tak syn jmenovat nemůže? (Jste oddaní?)
Všem nemocným přeji brzké uzdravení bez dalších komplikací.
Jinak Tomáškovi ještě doktorka nechala až do pátku antibiotika, aby to bral 8 dnů. Pak si ho mám nechat doma a nedávat ho do školky. To je jasné, hned by tam něco chytil, je oslabený nemocí i antibiotiky.
jj, studuju ale skolu budu studovat bez prestavky,neco jako dalkove.. ale materskou nemuzu brat, protoze mi neni 18, takze nemuzu mit malyho v peci ja..pritom mi jeden MUDr rikal ze mi ho do pece daj
..takze ho bude muset mit v peci pritel (manzele nejsme), ten ale nema ceskou statni prislusnost, takze nebude moc pobirat materskou, a malej se nebude moct jmenovat po nem, protoze nema v cr trvaly pobyt,bo co.. takze ted budu behat po soudech, slysela jsem jeste neco o tom, ze si muzu jakoby koupit od statu rok, ze by mi bylo jako 18a vse by se vyresilo..nak nevim co delat, potrebuju aby pritel chodil do prace..nebo by se to asi vyresilo kdyby sme se vzali, jenze ted je zas pry nakej novej zakon, ze si muzu vzit,,cizince,, az po 2letech trvaleho pobytu v cechach, a nechci se vdavat jako ze z povinosti, takhle narychlo.tak nevim..
..no snad to nak vyresime
..ale uz mam dost toho jak kazdej rika neco jinyho..
..dobrou noc=)
Dobré ránko holky. ![]()
Nelo, to je teda zapeklitá situace, přeju ti aby se to vyřešilo co nejdříve a hlavně ve váš prospěch. Určitě se informuj na ten „koupený“ rok. Myslím, že za totáče to bylo možný, tak se na to zeptej, aspoň abys měla nárok na mateřskou a miminko ve své péči. Při nejhorším můžeš změnit miminku příjmení po těch dvou letech jestli se vezmete, tak se to dá taky vyřešit.
Ryntyntyn: Já taky nevím, jestli je miminek otočený hlavou dolů, nebo kam, kope mě všude možně, myslím, že se tam točí jak nakolotoči, nebo hraje fotbal a pak boxuje
nevím. Ale prý se může miminko otočit ještě v den porodu, takže to zatím neřeším a doufám, že se nakonec otočí hlavičou dolů. Jo a mateřská ti nebude krácená PN, já jsem byla na PN při prvním těhu od začátku a mateřskou mi vypočítali z příjmu před PN.
Ty ultrazvuky, tomu taky nerozumím, můj dr má v ordinaci utz a já chodím jen tam, možná záleží jaký druh utz dr má, moje kamarádka chodí ke svému dr na utz, ale na velký jezdí do nemocnice. Tak nevím, ale musím se na příštím utz zeptat kolik mimi měří a váží. Ještě to nevím, protože se hlavně koukáme, kde co má a jak bije srdíčko a že otvírá pusinku a na pindíka atd a pak se zapomenu zeptat kolik má gr a cm. Ale vím, že ho určitě měří, páč muměří hlavu a nohu atak podobně.
Včera jsem byla nějaká úplně vyřízená, usnula jsem v obýváku v takové hrozné poloze (jednu nohu hozenou přes křeslo a druhou jsem položila Radimkovi na židličku a tak nějak jsem se sesula v křesle a usnula), přitom vedle několik cm je gauč ![]()
Manžel hlídal Radimka, ale do toho dělal něco s PC, protože přestala jít TV karta, tak to musel nějak reinstalovat všechno či co a samozřejmě neměl nic zálohovaný, takže byl takový „napnutý“
a Radim měl svůj zlobicí den, takže to nakonec dopadlo, že malej dostal na zadek a bylo to. Dělala jsem jakože spim, páč by se ke mě Radim vrhnul a začal by bulet a to jsem nectěla (jen ať si to chlapi vyříděj), za chvilku jsem se jako vzbudila a Radim mi šel hned říct, že dostal na zadek (no, ono to nebylo tak hrozný, bylo spíš bu bu bu
)Tak jsem se ho zeptala jestli zlobil a o nse miláček můj přiznal že jo a tak jsem mu řekla, že když zlobí tak se nedá nic dělat. Tak prej už bude hodnej. ![]()
Přeji hezký den a hlavně bez bacilů.
Katy
Ryntyntynko - tak s tím krácením nároku na dovolenou jsem to samozřejmě pomotala
- počítají se samozřejmě jenom zameškané pracovní dny - ne kalendářní (takže víkendy a svátky se do těch zameškaných dnů nepočítají)......no nevím proč, ale uvědomila jsem si to dnes v noci, když jsem se vzbudila, jen tak, zničeho nic.....jsem asi nějaká přepracovaná, chtělo by to trochu „vypnout“ ![]()
Už aby byl víkend - jedeme na Moravu na návštěvu k rodičům, tak už se těším......i když to cestování, skoro 300 km, to je „radost“. Ale ségra má 6měsíční mimi, tak už se na něho taky těším, je takový roztomilý......už se nemůžu dočkat našeho broučka - i když mám pocit, že to těhu nějak mooooc rychle utíká ![]()
Ahoj holky,
Lucy to jsi mě pobavila,jak ses v porodnici ‚nudila‘ a těšila se domů.Já se samozřejmě taky těšila,protože tam to byla honička…dětská vizita,ženská vizita,osprchovat,zvážit mimi,nakojit mimi,zvážit mimi atd.stále dokola
Doma to pak byla pohodička.
Neli ať se to brzy vyřeší s tou tvojí zapeklitou situací! ![]()
Mahul vaničku máme,páč jsme jí dostali,ale je fakt dost neskladná
Docela jsme jí používali a dost pozdě jsme přišli na to,že když je mimi hodně malé,můžes si tu vaničku dát na dvě židle a koupat ho třeba v obýváku a nehrbit se nad vanou..Pak zas byla dobrá,že měl hodně vody a nemusela se napouštět velká vana.Lehátko je opravdu jen na chvilku,ale zas stálo 120 kč…
Adi brzy se uzdrav!
Zulok ať je vše v pořádku!
My dneska nešli plavat,Jiřulka se vzbudil v pět ráno a nemohl usnou kvůli rýmě a kašli.Tak snad usne po obědě a já taky
Odpo si ho bere tchýně,tak se půjdu asi někam cournout a udělám si nějakou malou radost! ![]()
Dobré ránko,
jsem jak přejetá parním válcem. Zbudilo mě tvrdnutí břicha a je mi divně ale musím do města.
Ryntyntynko PN se Ti do výpočtu mateřské nebude počítat, jak říká Katy. Počítá se hrubý plat z předchozího roku ale půjdou tak daleko aby do toho nezapočítávali mateřskou. Někde se ani nepočítá předchozí rok ale jen 3měsíce.Tak aspoň nějaké dobré zprávy ![]()
Nely určitě se snaž ať máš malýho ve vlastní péči nebo já bych to případně řešila, že bych ho nechala v péči mé mamky. Asi bych se bála aby ho měl v péči jen přítel…Jsme s mým přítelem dlouho, máme pevný vztah, společný dům ale … já bych se bála aby ho měl v péči jen on.Zvaž to a přeju Ti ať to vyřešíte a všechno je hlavně Tobě ku prospěchu.
Tak já pádim do města … papa
Jsem to pomotala … Počítá se hrubý plat z předchozího roku ale půjdou tak daleko aby do toho nezapočítávali neschopenku …
Dobre rano ci dopoledne ![]()
U nas krasne sviti slunicko, hned je lepsi pocit…
Zulok, preju, at je vse ok a krvinky se ustali na spravnem poctu.
Adiku, tobe preji brzke uzdraveni a urcite lez, stejne si tehotna tak musis vic odpocivat ![]()
Nelo, tak ty to mas teda pekne zamotane
A budes mit narok na rodicak nebo bude mit jen pritel? Doufam, ze se to vyridi k tve spokojenosti…
Lucy, ja bych brala, abych se trochu nudila i doma, na probdene noci se moc netesim… Ale pobyt v porodnici me taky moc nepritahuje, uz jenom tim, ze je to proste nemocnice. Ale tech par dnu preziju a treba na ne budu jeste v dobrem vzpominat ![]()
Jinak nas prcek je nejcasteji tak nejak uhlopricne ci pricne, ale doktorka rikala, ze tam ma jeste misto, takze mame cas na ustalenou polohu…a taky skytame ![]()
Nely - myslím, že kdybyste chtěli, tak se vzít můžete - mělo by to být tak, že může přítel získat trvalý pobyt až po dvou letech od svatby, ne že byste se mohli vzít až po dvou letech trvalého pobytu.....ale nerada bych ti tvrdila nějaké bludy, zkus kouknout na http://www.mvcr.cz/…manzel6.html
Měli by po něm chtít potvrzení o oprávněnosti pobytu, ne snad trvalý pobyt......nejhorší fakt je, když ti každý říká něco jiného…stejně je to ale papírování ![]()
Tak hlavně ať ti to všechno dobře dopadne!
Tady je venku tak krásně a já musím dřepět v práci - když jsem byla před vánocema 2 měsíce na neschopence, tak už mi to bylo dlouhé a těšila jsem se moc zase do práce, a teď, když do práce chodím, tak bych teda zase víc volna brala…nějak vůbec nic nestíhám
.....no ale už se to krátí a za chvíli mateřská, tak potom snad všechny „resty“ doženu… ![]()
Ahoj ![]()
Nelo - to je blby, ze ti urady delaji problemy kvuli jmenu malyho. Muj manzel taky nema ceskou st. prislusnost, jen trvaly pobyt. Ale jsme manzele, tak to snad pujde bez problemu. Na matrice by to meli vedet jiste, co potrebujete vyplnit. Myslim, ze by ti meli dat formular, ve kterem vyplnis kdo je otec - s jeho pasem, mozna i rodnym listem. A mela bys ten formular mit s sebou v porodnici. To by snad melo jit. Jestli ne, tak je v tech zakonech peknej bordel. Pokud se to nezmenilo, tak ten zakon je, ze pritel by dostal automaticky trvaly pobyt v CR po 2 letech prace v CR nebo hned po svatbe s obcanem CR. Ale vzit byste se mohli podle me hned - teda pokud by slo te zplnoletit, ale to by podle me melo jit take. Zkus se zeptat na te matrice, nam tam rekli vsechno.
Zulok - snad dr. zjisti, co to je a vyleci to. Drzim pesti.
Adiko - brzo se uzdrav !!!
Moni - at se Tomik brzo uzdravi !!!
Holky, jake magnezko mate? Ja mam tablety „magnesii lactici 0,5 tbl“. A v pribalovem letaku se pise, ze kdyz se uzivaji v poslednim trimestru, tak to muze vyvolat ochablost svalu novorozence. Mam brat 4tbl denne, ale beru ted 2 - musim se na to zeptat na gynde. A pritom me rikala, ze tyto tablety jsou slabe. Asi bych ty letaky radeji cist nemela, vzdycky se tam pise neco hroznyho.
Jinak jsme včera byli s manžou v porodnici na tom předporodním kurzu. Trvalo to jen 1.5 hodiny, takže nám toho moc neřekli, ale ukázali nám všechny oddělení a řekli nám, jak to u nich chodí ![]()
Všichni vypadali moc mile
. Ale těšila jsem se, že uvidíme nejaký miminka, ale všechny byli u maminek, tak jsme viděli jen prázdný místnosti
. Manžu to moc nebavilo, protože jim nerozuměl, ale přežil to ![]()
A taky mě včera došel kočárek, atd. - všechno se super
. Jen mě trochu zarazilo, že došel v hodně placaté krabici, ale poskládaný je v pohodě. Ani jsem nevěděla, že i korba se dá složit do placata, proto mě to tak překvapilo
, ale alspoň se to všechno vejde do našeho malého auta ![]()
Taky došla nanny, tak ji musíme otestovat, ale raději až o víkendu s manžou, já bych ji ještě zničila ![]()
Sranda je, že k tomuto kočárku posílají dárek - malý kočárek pro panenky
. Což mě moc nepotěšilo, Beník si asi s panenkama moc hrát nebude
. Mohli by posílat alspoň něco neutrálního ![]()
Jinak hlásím, že už máme skoro všechno. Už mi zbývá dokoupit jenom pár maličkostí v lékárně a pak ještě vysílačky a mám klid ![]()
""http://img244.imageshack.us/img244/4811/glitteryourway93a5b2e6ix8.gif:http://img244.imageshack.us/…5b2e6ix8.gif
jéééééééé
ja to jen zkousela a ono to vyslo
![]()
tak jsem na nohou, citim se lepe, ale jeste budu dneska polehavat, divoska radi… bavi me vecer po vykoupani se divat a komunikovat s briskem, vcera jsme si to s Romou uzili!
Krasny den vsem ![]()
Zebruš to vůbec nevíš s tím malým kočárkem,někteří kluci si s ním hrají!Jiřulkovi jsme ho nakonec nekoupili,ale když jsme byli na hřišti,tak si ho půjčoval,nebo když jsme na návštěvě u kamarádky,co má holčičku,tak si spolu hrajou a vozí oba kočárek s panenkou. ![]()
Moni ať se Tom brzy uzdraví!
Adi krásný jméno ![]()