Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15883
6.3.08 19:52

Náš cipísek je počat „pracovně“ :lol: To jsme v létě pěkně makali na základech 8) Ale euforie byla i tak :) Skoro jak na dovolený … Už se těším, až budeme mít příští rok postaveno a budeme si moc taky vychutnat po dlouhé době dovču!
Letos jsem se chystali v zimě na lyže do Alp…hm, tak to až někdy příště :lol:

U nás je naštěstí věšení prádla v pohodě! Máme tři roztahovací věšáky :) Jeden v bytě ( na něm se suší teďka v zimě v taťkový pracovně), druhý na balkoně a třetí je na terase na zahradě…tam bude i v létě parkovat kočárek s Adámkem :wink:

Pokud bude u nás v porodnici nadstandart volný, tak bych ho určitě chtěla…ale na 21 lůžkové oddělení jsou jenom tři, takže uvidíme! Platbu za něj řešit nemusím, jelikož jako zaměstnanec nemocnice ho mám zadarmo :D Kamarádka mě od něj zrazovala…jako že mi tam bude smutno a tak, ale já si myslím opak! A navíc se u nás v porodnici odehrávají návštěvy v návštěvní hale (takže si to umíte přesdtavit!) a jen od 14- 16 nebo tak nějak…ale na nadstandardu je to někde od 10-20 :)

Haňul: I mě manžel odjel do práce…má dneska už druhou noční a jelikož onemocněl kolega či co, tak vyfasoval ještě tu zítřejší…chjo!¨
Svobodná matka bych určitě nechtěla být…mám kamarádku svobodnou mamču, ale ta si za to může sama :arrow: doslova :arrow: a nezávidím jí ani trošku!

Adél: Pěkně jste pořídili v DM-ku, taky tam ráda chodím nakupovat :wink: Hm…jsi mi připoměla vložky do podprdy :wink:

Krom vypraného prádla a dek pro mimíska taky nemáme nic přichystaného…
Zuločku: Do 37 TT vydržíš :wink: A jak píšeš…poté se už jedná o fyziologicky donočené těhotenství :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
6.3.08 20:18

Holky jak je to s tím donošeným/nedonošeným miminkem.
Kamarádka mi o víkendu říkala,že rodila 38tt+0 její malá měla 2,60kg a byla braná jako donošená.
Na pokoji s ní ale byla holčina co rodila 37tt+6 její miminko vážilo 3,20kg a bylo brané jako nedonošené.Muselo do inkubátoru a podstoupit všechna možná i nemožná vyšetření.
Já teda nejsem lékař ale moc tomu nerozumím…Může mít jeden jediný den takový vliv?? A hlavně když se s tím TP většinou seknou…

Ryntyntynko,Zuločku,kdy je teda to miminko donošené 37tt+0 nebo 38tt+0????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
6.3.08 20:29

Hanulko, mna sa zda, ze 37+0, tak aspo viem,ale mozem sa mylit. :?
a s tym jednym dnom, co si pisala, mozno mal mensie apgar cislo, a preto, fakt netusim. ono kazdemu miminku povedia cislo, ako je zrele, 10 je najviac, a v norme je tusim 8-10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
6.3.08 20:33

Haňul: Určitě 37+0TT, alespoň tak nám to říkala asistentka na kurzu…37+0 TT znamená, že je 37 TT ukončen a 37+1 je už 38 TT

Zuloček má pravdu…hodně záleží i na Apgar score, ten se hodnotí po porodu celkem třikrát…po první minutě, po páté a za deset minut…Ale na přesný hodnoty bych se ti musela kouknout do knížek :wink: Ale mám pocit, že mimísko dostává od 1-3 nebo pěti bodů…podle daných kriterií :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
6.3.08 21:16

Tak jsem se sem konečně dostala :lol: .
Celý den jsme stěhovali nábytek a uklízeli pokoj, tak jsme úplně zřízení :roll: . A zítra pokračování… :? Ale už máme postavenou postýlku, přebalovák, kočár, atd. tak jsme zase o krok dál s chystáním. Teď musím ještě utřít všude prach a tak a pak už všechny mimi věci naskládám do poliček a do skříně :lol: .

Evelín , u Milosrdných jsem se narodila já, ale to už je dost dávno. A kamoška tam rodila asi před rokem a byla spokojená.

Wenee , třeba vás napadne to správný jméno, až když mimčo poprvé uvidíte :D

Zulok , díky za typ, zkusíme ten monitor otestovat. Mě vůbec nenapadlo, že to bude reagovat na ruce, myslela jsem, že to reaguje jen na dech 8O

Ryntyntyn , to je pravda, že dokud nám nevypnou vodu, nebo se něco nerozbije, tak si ani neuvědomujeme, jak se vlastně máme dobře :lol: . Něco podobnýho jako ty s pračkou jsme teď zažili s rozbitým autem - hrůza :?
Super, že už vám jede počítač :lol:

Haňule , super, že už ti je líp. Mě malej někdy kope docela silně, až to bolí, hlavně když ležím na boku, tak mě jakoby „rýpe“ do boku
Já si taky občas neodpustím colu, sama bych si ji teď asi nekoupila, ale manža jo a já mu ji pak upíjím :oops: :lol:
Hráz bych taky chtěla začít masírovat, ale nějak se k tomu nemůžu dostat :? .

Lucy , když byl ségřin syn menší, tak mu nechtěla dávat nezdravý jídla a mamka (jeho babička) mu tajně dávala párky, čokoládu, atd. a ségra na to pak přišla, když malej stál u lednice a říkal „páreček“ :roll: :lol: Babičky si hold vždycky něco najdou, aby vnoučky nalákaly :lol:

Adiko , já mám taky na odchod z porodnice několik variant, ale ani ne tak podle počasí, spíš velikostí, mám myslím 50 a pak 56, co kdyby to byl obřík :lol:

V té naší porodnici není možnost nadstandartu, ale mají pokoje jen po dvou a některé po jednom, takže super. I po dvou je to dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
6.3.08 21:29

Ahoj holčiny, tak jsem dnes byla u kámošky. Rozebírali jsme kosmetiku. Používá Laveru a Weledu. No, hlavně první (ale i druhá zmíněná) asi super, ale ta cena. Tak nevím, jestli fakt nekoupím jen v lékárně přírodní olej. Ten také udělá své, nic špatného tam snad není. jen nevím jaký. Tuším, že mají olivový či slunečnicový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
6.3.08 22:47

Zdravím při večeru!
Koupelna vygruntována, večeře uvařena a i úspěšně „poklizena“ :lol: , maso na sobotní oběd naloženo. Uff, už jsem unavená, ještě jsem chtěla upéct štrudl, ale asi az zitra…snad to stihnu, bude fofr. Jsme pozvani k tete na obed, pak se chci juknout do prace a navecer jedeme do sklepa na jizni Moravu pro vino :roll: , snad cestou nekde neporodim :lol:

Evelin , co se tyka brnenskych porodnic, tak na Milosrdne jsem neslysela nic spatneho, to uz na Obilnaku to byva pry horsi…ale spis zalezi na jednotlivych lidech nez na necem jinem. Osobně budu ale volit kvuli znamym okresni nemocnici, tedy pokud bude cas tam dojet :)

Manžel jeste pracuje na nasi nove loznici, uz jsem ho premlouvala, at si da oddech :oops: ,ale pry to chce mit co nejdriv - ja kazitelka moralky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
7.3.08 01:41

Tak jsem právě vylezla z vany. Asi jsem to dnes přehnala s úklidem a asi od 22h. mě bolelo břicho jako při menzesu, navíc mě i píchalo v pravém boku. Vana mě pomohla, tak snad se to nevrátí :(
Měli jste někdo něco takovýho?

Zkusím usnout, snad se mě to podaří :? Ale nevím, manža taky nemůže spát - má alergii na prach a po dnešním úklidu nemůže dýchat, kašle a smrká :( Tak máme taky puštěnou čističku vzduchu, kterádost hučí :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
7.3.08 06:49

Pěkné páteční ránko všem, :D
uf, teda 2 dny jsem se sem nedostala, vy jste toho napsaly.

Kontrola ve středu dobrý, mimi se prý už pomalu sune dolů, tak mám víc odpočívat. Magnézko na tvrdnutí mám brát do další kontroly, ta je za 3 týdny po velikonocích, a ještě jsem dostala železo.

S dcerou u zubaře taky dobrý, koncem března jde na otisky a dostane rovnátka na pevno a v pondělí jdeme vytrhnout zub, který jí tam zavazí.

Od včerejška jsem už na mateřské, tak jsem byla zavézt papír do práce a chvíli jsem se tam zdržela. Slečna, co jsem ji zaučovala jako záskok za mě k březnu skončila (byla tam 4 měsíce) a už je tam od pondělí nová paní, tak potřebovala poradit, s čím si nevěděla rady. :roll:

Vím, že se tu probíraly matrace do postýlky. My jsme koupili pohankovo-kokosovou, snad bude dobrá.
Postýlku mám zatím složenou v krabici, tu bude manžel skládat až budu v porodnici. Kočár mám taky zatím zabalený a mám ho u babičky.
Monitor dechu nemám a asi ho pořizovat nebudu, ale chystám se koupit chůvičky. Bydlíme v domku, tak si myslím, že je využiju.
Kosmetiku mám zatím Hipp, tak uvidíme, jestli nám bude vyhovovat. :wink:

Dnes jsem zapla pračku s dalšíma oblečkama na mimi, tak bych to chtěla pověsit ven a když to uschne, tak i vyžehlit. A na poště mám balíček ještě s nějakým oblečením, tak si pro něj skočím, už se těším.

Všem marodům přeji brzké uzdravení a pěkně, holky, odpočívejte a opatrujte se, už se nám to opravdu blíží. :D :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
7.3.08 07:41

téééda holky, vy jste se činily :D . Řekla jsem si , že se jen juknu a vrhnuse na žehlení, než malej vstane a asi to nestihnu, no co se dá dělat, od vás se teda nikdy neodtrhnu :lol: :lol:

Zebro, to bříško bylo z únavy, ale dávej pozor aby se ti nerozjeli kontrakce :wink: . Když to po teplé sprše přejde, tak je to v poho a jedná se o poslíčky. Kdyby to po té sprše (teplé) nepřestalo, nebo zesílilo, tak to jsou porodní kontrakce. :lol:
Takže odpočívej a jen tak lážo plážo :-)

Mahule:máš můj obdiv, tolik věcí co stihneš, nemáš třeba dvoje ruce, nebo tak něco??? (že ty bereš vitamíny a v lékárně ti je vyměnily, za nějaké energetické bomby :dance: .

Monika27: Weleda i Lavera jsou výborné, ale myslím si, že když dítko není exematik, nebo jinak přecitlivělé, tak postačí ten olej, v líkárně by ti měli říct který. Nebo se ještě míchá nějaká mastička, ale bohužel nevím jak se jmenuje, ale je určena i pro atopiky.Jinak Hipp kosmetika je taky bezva. Já jsem používala seba med, ale Nivea mi přijde stejná a je levnější.

Zebro:super, že už je to hlavní připraveno, teď ještě věcičky a máš to hotový. Závidím ti, my jsme se ještě nikam nepohli a nemáme vyřešené spaní pro Radimka, když dáme mimi do postýlky :cry: , myslela jsem si, že už v březnu začne spát ve velké posteli. (uvítala bych to i pro to, že v noci ho vyndavám spícího z postýlky a dávám ho na nočník a pak ho tam zase rvu. Ráno v půl pátý opět. :roll: A manžel spí jak miminko a já nemám sílu ho budit, když jinak má se mnou v noci furt šoky. (když zaskuhrám, tak vylítne, co se děje, tak je asi na jiný zvuky otupělej :wink: )

Jé, babičky a nezdravá jídla :lol: . Naši jsou v pohodě, akorát tchýni jsem musela hlídat, aby nedala Radimkovi něco starého a zkaženého (šetřilka a tak když něco prochází a maj to ve slevě tak toho koupí hromadu a pak to rozdává, já to vyhazuju páč bychom se :poblion: (pardon) Manžel měl s ní už vážný rozhovor na toto téma a je fakt, že od té doby nic prošlého nepřinesla. Dokonce vánoce se nesly v duchu dřevěných hraček :lol:

Naštěstí si Radimka nebere na hlídání a vidíme jí jednou za měsíc.

Jo a opravdu je to tak, že 37tt je už mimi OK, A Apgar skore je 1-10 bodů, čím víc, tím líp. Normální je 8-10, když je míň tak je problém.(Apgar skore je dýchání, reakce kůže na podněty, reakce celková na podněty atd, nevím přesně co všechno, ale když je třeba 7, tak většinou dávají kyslí atd. Jo a ještě mimi zvednou a když se dotkne ťapkami podložky, tak dělá krůčky jako při chůzi :lol: Je to reflex, který ale brzy zmizí a děti se musí učit chodit - to jen pro zajímavost)

Jdu žehlit a hlavně si ještě musím vyprat polštářek, tuhle jsem si vzala brýle a vidím, jak je ušmudlaný, :oops: ak šup s ním do pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
7.3.08 08:41

Ahoj holky,

teda vy jste ranní ptáčata! :D

Manžel má dnes dovču a za hodinku vyrážíme k zubaři.Jiřulka už je nachystanej,jak jí řekne,že ho bolí záda nohy a zuby :lol:

V úterý jdu taky na KO,tak jsem zvědavá,jestli se mimi už taky bude nějak chystat,nebo ne.. :roll:

Zebro koukej odpočívat!
Mahul ty to taky nějak přeháníš s tou aktivitou! 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
7.3.08 08:49

Ahoj při pátku :wink: Zítra víkend a další týden za námi nebo spíš před námi? :lol: :lol:
U nás začíná celkem slunečně, takže doufám, že to vydrží i nadále :wink:

Zebruš: No přávě! Když člověku teče doma voda a spotřebiče fungují tak jak má a běda jak se něco potentuje :lol: Jako bonus se nám ještě rozbil vysavač (naštěstí máme dva a u tohoto se to dalo předpokládat, že se brzy odebere na věčnost)
Jste s manžou šikulky, ale radši to moc nepřehánět! :wink:
Já jsem pila kolu taky v těhu, ale asi jen do toho šestého měsíce. Moc jsem jí nevypila, spíš na tu její chuť. Ale dala bych si alespoň půl litru! :lol:
Jo, taky mě už potkala bolest v podbřišku jako při MS…naštěstí to přešlo samo, mě pomohla postel :wink: Asi to bylo tím, že jsem u kámošů seděla dlouho a pak cesta domů autem…výmoly a tak a bylo to na světě.

Leni, gratuluji k dobré KO a k nástupu na MD :-) Ještě si odpočineš než se cipísek narodí :wink:
Já jsem taky měla fixcní rovnátka…a na jak dlouho si tipuje lékař, že je bude muset nosit? Aby se mi zoubky srovnaly, tak mě musel trhat zubař dva zuby :? Musím se objednat na KO :wink:

Mahul, máš pracovitého muže :wink: Taky se těším až ten můj na to vlítne :lol: … ale to zatím ještě pořád nezáleží na nás…
Hm…červený vínko bych si dala taky. A pěkně s kolou…to si budu muset ještě počkat :wink:

Já mám na cestu z porodky jen jednu verzi 8) Modrý kompletík (dupajdy, bodíčko, slabá košilka…), přesto mikinku s tepláčkama (taková sněhově bílá…a super teploučký materiálek), bílá čepička a modro-bílý ťapinky s rukavičkama…taky dneska vyfotím a vložím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
7.3.08 08:57

Já jsem zvědavá, jak naši budou rozmazlovat miminko (jelikož u nich stále bydlíme a tak!)… u pejska jsem měla taky obavy a oprávněný :lol: Taťka je milovníkem psů a jelikož s tou „jejich“ (babičkou yorkšírka) si už moc nepohraje (resp. si nikdy nepohrál, jelikož ona vždy byla jako dáma), tak si to vyhrazuje na ní a učí jí samé lumpárny…a to zas nerad vidí muž. Takže začarovaný kruh…který už se naštěstí lepší :) :)

Adél : Taky jdu v úterý na KO :wink: Jsem pomalu napjatá jak kšandy!
Hodně zdaru u lékaře :wink:

Katy: Hm…žehlení mě taky dnes dopoledne čeká, nabírám síly u PC :lol:

Já mám kosmetiku od Nivei, doma nikdo netrpí na exzémy a alerigie, takže doufám, že nám bude vyhovovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
7.3.08 09:21

Ryntyntyn no v úterý uvidíme.. :wink:
Na cestu z porodnice mám taky jen jednu verzi,modrou soupravičku,přes to kabátek,ale na spodek nic teplejšího nemám,ještě to doladím.Vyvařím zavinovačku,přes to deku.. :wink:
Kosmetiku žádnou nemám,koupim asi něco na koupání..
Jo žehlení mě taky čeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
7.3.08 09:43

Ahoj Aktivky!

Bud pisete nebo pracujete! :lol: Vy ty porody s takovou ani nestihnete, kdyz porad uklizite :twisted:

Zebrus, Mahul, ja se taky narodila u Milosrdnych, ale podle toho co popisovala mamka, tak se toho dost zmenilo, takze uvidime. Me tam asi nejvic laka to, ze je to mensi nemocnice, na Obilnaku jsou zase vybaveni vice na rizikovejsi pripady, takze chapu, ty co se rozhodnou rodit tam, ze to chteji mit vice posichrovane. A je taky pravda, ze zalezi na koho v nemocnici narazis…

Co se tyce matrace, tak mame mylsim taky kokosovo-pohankovou :)

Leni, super, ze KO je ok :D A rovnatka nezavidim, mi je sundavali v zari a to jsem je mela asi o rok dyl, nez mi rikali na zacatku :? A zubu mi trhali pet, tak s jednim se to zvladne lip a treba i driv :wink:

Bych taky mela jit neco delat, bud cist nebo uklizet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí