Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré dopoledne,
tak mě je dneska zase hůř.Ach jo.Mám strašnou rýmu a příšerně mě bolí hlava a dutiny.Jdu to zkusit napařit.
Jinak Adel a Tynko já mám ko taky v úterý,tak doufám,že pro nás všechny to budou jen samé dobré zprávy.
Do porodnice mám taky jen jednu verzy…dupajdy s dlouhým rukávkem,na to svetřík,pak takovou teplounkou mikinku s kapuckou na který jsou uši jak medvídek,k tomu tepláčky stejně teplounký a čepičku,rukavičky,ponožtičky.Fusak letní nebo zimní podle toho jak bude.
To byla noc
. Manža spal tak hodinu, chudák ještě teď se dusí z toho prachu
. Já jsem moc ráda, že mě ta bolest přešla, už jsem si hledala číslo na porodnici a chystala se tam volat pro radu. A taky jsem dost panikařila, že budem brzo rodit
. No, snad ještě hned ne… ![]()
Lenčo , já jsem nosila rovnátka, ale jen takový ty na noc. Ale teď bych ty stálý docela brala, protože jak mě rostou spodní osmičky, tak se mě posunujou přední zuby přes sebe
. Asi s tím budu muset něco udělat ![]()
Gratuluju k dobré kontrole
Tu matraci mám úplně stejnou jako ty, snad bude dobrá. Ségra mě strašila, že ta pohanka bude šustit a budit mimčo, ale mě to tak hrozný nepřijde.
Katy , díky za rady. Já už mám i věci vyprané a nachystané v sáčcích, aby se na ně zatím neprášilo, jen to vybalím a naskládám do skříně
. Ono je to o dost jednodušší, když nemám doma další dítko, až budu čekat druhý, taky to asi nepůjde tak rychle
![]()
Ryntyntyn , já si osobně myslím, že do coly přidávají něco pro závisláky
, jinak nevím.
Já právě přemýšlím, že mimčo asi nebude mít 2 vrstvy oblečení na nohách, mám bodýčko a overal a pak kabátek, … ale nic dalšího na nohy. Ale beru deku a fleece fusak do sedačky, tak mu snad zima nebude.
Kdyz si to tady tak ctu, tak si pripadam, ze ten nas prcek bude asi nejmin obleceny
Ja tak nejak porad cekam, ze kdyz budu rodit v dubnu, tak uz takova kosa nebude, takze dvoje kalhoty neplanuju a ani fusak jsem uz neplanovala. Navic, kdyz pojedeme domu autem…
Jo a od vcerejska mame i autosedacku, ale jeste nemame auto ![]()
Holky já malýmu třeba taky nebudu oblékat všechno.Možná,že svetřík vynechám,fakt bude záležet na tom jak bude.Ty tepláčky vezmu,protože dupajdy se mi zdají málo.To je právě ten duben.Může být +25stupňů a taky +5stupňů.
Jo a ještě fakt nevím v čem pojedu domů já. Do starých kalhot se určo nedostanu a ty těhu mi DOUFÁM!!!!
budou velký. Sukně mám jen letní,tak nevím…
Hanule, taky jsem uz premyslela v cem pojedu domu a asi to vypada na neco jeste tehotenskyho, ale ja uz tak nemuzu dockat, az dam do skrine ty tehurifle! Uz me hrozne rozciluje ten pas pres pupek, me vzdycky kdyz ho mam delsi dobu hrozne svedi bricho ![]()
Domu pojedu asi v tehu sukni nbeo v laclacich, do kterych se ted uz nevejdu, tak doufam, ze po porodu to bude lepsi…
Tak jsem dala do galerky oblečky na cestu domů
. Raději toho beru víc, protože nevím, co mu jak bude sedět. Třeba čepičky beru 3, přijde mě, že mají jiný tvar, tak uvidím
![]()
Já asi z porodnice pojedu v mých jediných těhu kalhotech, tak velký mi asi nebudou.
Evelín , snad brzo přibude i to auto ![]()
Taky už mě neskutešně štve ta guma u těhu kalhot, mám jí už jen do půlky břicha a když udělám dva kroky, tak mě sjede dolů, a kdybych si to pořád nespravovala, tak mi ty kalhoty spadnou úplně ![]()
Zberus, jsme se na ty tehotensky veci tak tesily, ale po tech nekolika mesicich je clovek rad odlozi, ze?
Auto snad casem taky bude, ale do porodu to asi nestihnem, si budeme muset na odvoz z porodnice asi pujcit od nasich nebo jet taxalem.
To si vsechno beres do porodnice nebo ti pak manzel priveze jen jednu verzi? ![]()
Asi to všechno nechám v autě i s autosedačkou a řeknu manžovi, ať to donese až pojedem domů a něco z toho vyberem.
On už chtěl včera do auta instalovat autosedačku, ale já jsem protestovala, stejně by se na ni prášilo a taky by jí pak musel odpásat, když ji ponese do porodky ![]()
Jo, manža něco říkal, že od novýho roku má manžel nárok na 4 dny volna, když se mu narodí dítě. Víte o tom něco? Bývalo to míň, ale prý jsou to teď 4.
Ahojky, ![]()
tak jsem zpátky z města a pošty. Donesla jsem si balíček s oblečením pro mimi
- 4 trička, 3 kabátky, 2 mikinky a manžestráčky. Přišlo to hrozně rychle, v pondělí jsem posílala peníze a dnes už mám balíček doma. Vypadá to všechno moc hezky, tak teď jen oprat a vyžehlit.
Na cestu z porodnice jsem si pro mimi objednala bavlněnou soupravičku ve žluté barvě s motivem medvídka: jsou tam kalhotky do pasu s ťapkama, kabátek, čepička s ušima jak medvídek, k tomu jsou rukavičky a navíc byl bryndáček. Pod to dám bodíčko s dlouhým rukávem, na ten kabátek asi ještě svetřík (podle toho jaké bude počasí) a na nožičky pletené capáčky nebo ponožky. A do autosedačky vezmu deku. ![]()
Já počítám, že zpátky z porodnice pojedu v těhu kalhotech, protože do jiných se stopro nevlezu, strašně jsem přibrala přes stehna a zadek. Mám ty do pasu a dají se na šířku upravit šňůrkou. Dřív mě tam ta pletenina taky vadila, tak jsem ji přehýbala, ale teď už jsem si zvykla.
No a pak na sobě budu muset trochu zapracovat cvičením. Už se těším na kolečkové brusle. Před těhotenstvím jsme jezdily s holkama ob den každý večer tak na 1,5-2 hod. a bylo to super. No uvidím, jak mi to bude vycházet časově teď.
Ryntyntynko - k těm rovnátkům - vypadá to tak na 12-15 měsíců. Problém je v tom, že dcera má velké zuby po manželovi, ale má tam na ně hrozně málo místa, takže ji rostou 2 zuby nad sebou apod.
Tak jsem trochu zrelaxovala a jdu chystat oběd. Dnes dělám karbenátky s bramborem a k tomu zeleninový salát. Jen doufám, že nějaké zbydou na zítra, ať nemusím zase vařit.
Tak zatím, papa ![]()
Lenčo zítra mi tu budou makat 4chlapy na baráku a pořád jsem nevěděla co uvařit. Už vím ![]()
Udělám sekanou,brambor a zelný salát.Super,díky za radu ![]()
Nechci kuchtit celý dopoledne,když mám tu chřipku.papa
Katy, jo, jo, nezdravá jídla a babičky. Copak moje mamka to ještě tak nějak pochopila, je dětská zdravotní sestra, ale druhá strana to moc nechápe, takže to je tak, jak to je. Copak teď už mi to tolik nevadí, už je Tom velký, ale mám zrovna strach, až bude mrňous, kvůli čemu se chytneme. Prostě jsem pro zdravý životní styl (strava, pohyb, bezstresovost…), a ne vždy to příbuzní chápou. To, že neplatí, že když se mimičo nepokadí či nepozvrací, tak mu v pár měsících „ta svíčková sedla“. Ach jo, na to už se netěším. (Ale jinak moc)
Mahul , s těmi porodkami je to o lidech. Na Obilňáku prý mají suprové porodní a blbé šestinedělí. Ale to šestinedělí jako druhorodička už snad přežiji…, hlavně ať dobře dopadne ten porod, navíc poprvé císař, tak co bude podruhé????? A Milosrdní, také jsem slyšela i špatné věci (jako na všechno), známé tam málem pokazili kojení, je to rok a půl zpátky, a i jiné věci, to raději nebudu strašit, ale opravdu na každou porodnici jsem slyšela klady i zápory. Chce to asi hlavně klid a manžu s sebou, je to člověk, kterému záleží na nenarozeném miminku a přitom v tu chvíli může jednat, protože nemá bolesti.
Taky jsem zpět z města! Byla jsem pokupovat na obídek (dneska bude koprovka s knedlíkem a vajíčkem)…a hlavně jsem byla na seznámení u naší budoucí pediatričky!! Tý jo…fakt příjemná paní doktorka! A od kamarádky vím, že je to i třída (tedy co se týká z lékařského hlediska)…akorát je v ordinaci jen dvakrát týdně, ale zbytek je v Liberci v Gennetu, takže kdyby něco, může se zajet k ním tam…
Já buď dám do autosedajdy zimní fusak nebo jen fleesku, ještě uvidíme jak vůbec bude…tak to mám i s tím oblečením ![]()
Zpátky z porodnice asi pojedu taky v těhu kalhotech…mám naštěstí dvoje. Jedny manžestráky a džíny. Ty džíny jsou daleko lepší! Nepadá mi ta guma a člověk a navíc v nich tolik celkově neplandám jako v manžestrákách…
Nebo mám ještě doma jedy „větší“ džíny…ty jsem nosila než jsem zhubla
Chjo…a teď budu ráda, že je mám ![]()
Haňul: Sekaná vždycky chlapi potěší
Je teda fakt, že já ji flákám ma kupuju tu z Vodňan…je taky moc dobrá a dělám z ní karboše ![]()
To víš, že nám všem dopadne kontrola na jedničku! Myslím, že jde i Adik ![]()
Leni: Super, že máš radost z oblečků…já jsem taky takto nakupovala na mimiaukci a spokojenost největší
Určitě v tom budu pokračovat dál (tedy i na mimibazaru)
Haňulko , nemáš zač. Jojo, je to rychlé a u nás i oblíbené jídlo. Taky kolikrát už nevím, co vařít. Ty se hlavně pořádně vykurýruj, ať je Ti líp a jsi brzo fit.
Jak si vzpomínám, když jsem čekala Marťu, tak jsem chytla posledních 14 dní angínu a vyfasovala jsem antibiotika.
Já pújdu do porodnice do Kroměříže, mohla bych si vybrat i Zlín nebo Přerov, ale takhle to mám jen 7 km, a je to lepší i kvůli návštěvám, nebo když budu něco potřebovat. Navíc mamka bydlí přímo v Kroměříži. Taky si myslím, že je to v těch porodnicích hodně o lidech. No uvidíme. ![]()
Čekám až se dovaří brambory a půjdeme obědvat. Ještě musím pověsit pračku prádla, jedna už visí, je tu pěkně, tak snad to do večera uschne.
Ryntyntynko - taky mám ty oblečky od jedné maminky přes mimibazar a jsem moc spokojená.
Už jsem tam párkrát objednávala a vždy bez problémů.
Teď ještě čekám na tu 10-dílnou
u do postýlky. Tu jsem platila už minulý týden, tak snad se dočkám. Ale tam je dodací lhůta 10-14 dní, možná že příští týden by mohla dojít.
Objednala jsem ji ve žluté barvě, jsem teď na tu žlutou nějaká ulítlá. ![]()