Poradna duly
Jana Čurdová
Teda holky, vás jde dneska na kontrolu spousta. Takže všem přeju samé dobré zprávy, ať je vše OK.
Ahojky, tak vás zase po dlouhé době zdravím. Od té doby co jsem na mateřské, tak nějak nestíhám si sednout k počítači
Ještě užíváme toho, že jsme zatím jen 3, takže jsme si ve čtvrtek s Márou udělali pohodový den a po KO si zašli do města nakoupit a na obídek, v pátek pak udělali výlet do Prahy do Imaxu. Víkend byl zase ve znamení návštěv. No a já stále nemám nabalenou tašku do porodnice. Ale aspoň jsem už v neděli konečně našla kojící podprsenky a dala je vyprat. Tchýně pořád, že chce nějak pomáhat, tak jí asi odvezu plýny, které mi dala před pěti lety pro Máru a já je nepoužila, ať je znovu vyvaří a vyžehlí - bude šťastná, že je bude moct pověsit na balkón a chlubit se sousedkám. ![]()
Zuločku máš moc krásné a hodné zlatíčka. Přeju hodně sluníčka v životě a užívejte si tyhle krásné chvilky.
Ahojte, holky. ![]()
Zulocku, vy jste teda krasne, i kdyz u nas se ma rikat, ze jste strasne osklive, aby zle sily nezavideli. Tak zatukame a at jde vsechno hladce. Ty jsi uzasna, ja jsem po porodu mela strasne depky a vycerpani a vubec jsem nechapala, kde je to obrovske stesti, prsa me boleli atd. Ale pak to prislo.
Holky, zluty vytok mam taky, ale cetla jsem, ze to je taky normalni na konci a patri to k pripravam k porodu. Tak se zitra jeste doktora zeptam.
Neni divu, ze jsme uz porad na Ko, chodime uz kazdy tyden, a tyden utece rychle.
Poslickuji taky a taky me prijde, ze ta bolest je mozna obcas horsi, ze ty prvni porodne. Rozdil ale je, ze byly pravidelne. Musite se dockat, az to bude po 7 min, pak uz vystrelit. Ja jsem treba mivala poslicky i po 10 minutach cely den, a nebylo to jeste ono.
Born dobře,že jsi napsala,že po 7minutách…Já kdybych měla bolesti po 10minutách pravidelné,tak bych už asi plašila.
Jinak žlutý výtok mám asi 3dni…ale nic nepálí,tak snad o.k.
Jo a ZULOCKU…malej je náááádhernej…je to zlatíčko.Máš moc krásnou rodinu
A úúúúžasný jak nám ještě zvládáš i napsat.Já už se vidim jak budu hotová a mám trochu strach z toho co píše Born…depky,slzy,bolesti…
Preji prijemne poledne a dobrou chut!
Tchyne mi poslala rizky a bramb.salat, takze dneska nevarim
, jenom jsem slibila,ze udelam vajickovou pomazanku a to bude asi veskery dnesni pocin v kuchyni…
Jsem ráda, že jsme přežili noc, až na ty bolesti navečer byl klid, ale vecer jsem si myslela, ze na 90% v noci vyjedeme. neska dopo 1×poslicek, tak uvidime. Jsem prvni na rade, ale klidne se nezdrahejte a predbihejte
![]()
Adel a vsem ostatnim, pohodove kontroly bez cekani a s dobrym vysledkem!! Ja pujdu zitra nebo pozitri?! Uvidime…mam jit ve ctvrtek,ale maji nam prijit namontovat do pokoje zaluzky, tak bych mela byt doma…konecne totiz mame hotovy pokoj, uff
, už se jen nastehovat!
Ryntyntyn, mirne otoky mam asi tri tydny, hlavne po ranu. Nejlegracnejsi je rano pokrcit prsty, to me boli male klouby a je to trosku pres odpor tkani. A taky nektere boty me trosku tlaci, nastesti je vsechny obuju. Nastesti nerodim v lete, takze nejsem odkazana pri mega otocich na pantofle
![]()
Ernat: Jen si ještě užívejte ve třech
Taky rádi jezdíme do Imaxu, už jsme tam byli asi třikrát
Naposledy na těch dinosaurech, což bylo fakt pěkný ![]()
Haňul: Nám v porodce říkali, že máme přijet, pokud tedy neodteče plodovka, až budeme mít kontrakce po pěti minutách alespoň dvě hodiny (u prvorodiček…), to si tedy neumím vůbec představit ![]()
Ať dopadnou všem kontroly dobře ![]()
Já jsem se ty bolesti snažila počítat, ale přijde mi, že to nejde. Pokaždé to bylo úplně jiný - jinak intenzivní, jinak dlouhý a někdy jsem ani nepoznala, kdy to skončilo
. Tak snad to pak bude jiný, takto bych se ani 7 minut nedopočítala a porodila doma
![]()
Jsem si na oběd opět uvařila koprovku, ale pro změnu s bramborama
. A rozmrazuju vepřovou panenku, kterou jsem koupila poprvé v životě
, tak z ní zkusím něco uklohnit ![]()
Jinak už od rána rozmontovávám starou voliéru a teď se mě vybila baterka v el. vrtačce, tak musím hodinu čekat, než se nabije
. Raději jsem se do toho pustila sama, protože manža je v práci a neměl by tolik času. Ale je to docela dřina s tím pupkem, snad z toho neporodím
![]()
Ve čtvrtek po kontrole, jedu na celý den k mamce, bude tam i ségra s dětma. A mamka prý něco dobrého uvaří. Tak budu mít alspoň změnu ![]()
Tynko, tak po peti minatach?
To jo, ale znam i takove prvorodicky, co to jen tak-tak stihali, anebo naopak. Moje sousedka jela do porodnici po 7 minutach, a kdyz prijeli (15 min), uz mela po peti. Za hodku se mala narodila. Zas znam i takove, co se stezuji, ze prijeli prilis brzy. Myslim, zalezi taky, jak daleko je porodnice, protoze jestli nekdo ma cestovat hodinu nebo tak, tak muze to stihnout jen tak-tak.Ja jsem si myslela, ze dnes je ctvrtek, ja jsem v posledni dobe nejaka popletena.
Hanul, neboj depek, hlavne musis byt pripravena, ze to muze prijit, to pomaha. Ja jsem trochu studovala psychiatrii, tak vim, ze prvni reseni problemu je jeho uvedomovani. Proste si clovek rekne, ze mam depky, ale je to normalni a brzy to prejde. Jeste jestli muzu poradit, conejvic koj, chovaj a spinkaj s mimcem. Ja jsem tomu tak trochu vzdorovala, pak jsem pochopila, ze tak je to prirozeny, a hned to bylo lepsi, ja jsem byla klidnejsi, mimi klidnejsi a pohoda.
Ahoj ahoj holky
![]()
Tak som konečne so Sofinkou doma.
Chcem Vám ju predstaviť.
Je to krásne drobné dievčatko Sofia.Narodila sa 17.03.2008 o 21,25minúte.
Vážila 2700g a merala 46cm.Je sladká.
Kontrakcie trvali od 16,30hod do 21,15hod a 10min tlaky.Vonku bola na tri zatlačenia.
Potom nám ju dali pomaznať a zobrali ju do inkubátora,keďže to bol taký krpec.No hneď ráno mi ju priniesli a už bola stále so mnou.Po pôrode sme ešte dve hodiny zostali s manželom na sále na pozorovanie a potom ma dali na izbu.
No na druhý deň Sofinka dostala žltačku a tak sme sa každý deň slnili na modrom svetle.Ešte stále ju máme,ale už liečime doma.
Včera sme prišli a oslavovali jej príchod s rodinou.
Je to krásny pocit byť mamou.
A ešte by som Vás chcela poprosiť,povedzte mi v skratke novinky.Už máme aj ďalšie bábätka?Lebo kým si prečítam zameškané,budú všetky bábňtka na svete.
Zatiaľ papa
Ahoj Wenee ![]()
Gratulace k navratu doma
. Tady jeste zadne dalsi mimco. Teda na tuto minutu.
Zloutenku Zbynda mel taky, hlavne na slunicko jak to jde a hodne kojit, i kdyz oni jsou takove ospale. My jsme byli zlute asi jeste mesic.
Preji vam obema hodne zdravicka a porozumeni.
DUBŇÁTKA 2008
Wenee 17.3.08 - Sofia 2700 g / 46 cm / 81 / – / Topoľčany / vd http://sweb.cz/…Sofimini.jpg
Zulok 18.3.08 - Matuško 2850 g / 48 cm / 82 / – / Bratislava / vd http://sweb.cz/…A1komini.jpg
1 holčička : 1 chlapeček
28.3 / Janno / 75 / Elliot Jasper 09/06 / Tábor-GB
02.4 / Mahule / 80 / – / Brno
03.4 / Katarinkap / 81 / – / JM / sv
08.4 (Vítek)/ Adel32 / 75 / Jirka 10/05 / Pha / vd
09.4 (Benjamin Terry)/ Zebra / 82 / – / Mor.Krumlov / vd
11.4 / TP / Kamilka 10/06
13.4 (Sanelka Anna)/ Adika / 82 / – / Česká Lípa / vd
14.4 (Adámek)/ Ryntyntyna / 84 / – / SČ / vd
19.4 (Štěpánek)/ Evelína / 86 / – / JM / vd
19.4 / Jena / 80 / – / Vysočina / vd
20.4 / Lenča / 75 / Martina 04/97 / JM / vd
21.4 (Matýsek)/ Haňule / 80 / – / ZČ / sv
25.4 (Adámek)/ Nela9 / 91 / – / Kladno / sv
26.4 / Monika27 / Tomáš
28.4 / Janusa / 78 / – / Pha / vd
29.4 / Born / 79 / Zbyněk 06/05 / Pha /vd
29.4 (Klárka)/ Ernata / 73 / Marek 12/02 / Pce / vd
02.5 / Katy / Radim 03/05 / Pha
04.5 (Tomášek)/ LucyH / 82 / Jirka 01/05 / SČ / vd
05.5 (Deniska)/ Amazonka / 87 / – / Vyškov / sv
08.5 / EvaM / 78 / Ema 05/05 / Třebotov
/ Ivis / – / Pha / vd
http://www.sirmi.ic.cz/deti/38.gif /> termín porodu/jméno miminka/přezdívka/rok narození/další děťátka/bydliště/stav
Ahoj Wenee, ![]()
vítej doma.
Sofia je nádherná, ještě jednou gratulace, pěkně si to doma užívejte, rodinko. Jů, teda porod si měla rychlý, super.
A přeji vám, ať je žloutenka brzy pryč.