Poradna duly
Jana Čurdová
Born děkuju … mě dvě kamarádky co měly jak císaře tak normální porod říkají to samé…
Lenčo a Tynko gratulace ke kontrolám.Takže vy jste taky už adeptky ![]()
Ale mohli bychom počkat na ten duben.Vždyť březnu pořád chybí miminka.Nějak se to tam zastavilo.
Diky za odpovedi. Jeste si to promyslim. Klystyr bych asi brala, ale uvidime, jaka bude aktualni situace ![]()
Lucy ten rychly recept na brokolici a testoviny zni dobre jednoduse, takove recepty miluju ![]()
HOlcinky, gratulujeeem ku kontrolaaam, tak asi sa to tu cochviila rozbehne, hlavne oddychujte nech vladzete a pred odchodom do nemocnice sa napapajte, ktovie, kolko to bude trvat, aby ste neboli hladné ![]()
Mna manžel natlacil večerou, že to určite nemám kontrakcie, len som hladná ![]()
A pokial ide o holenie, esteze som sa doma tam dole neoholila, mne by to trvalo večnosť a sestričke to šlo od ruky , za par sekund oholená ![]()
Držte sa babulky a nevšímajte si otazky typu: „Už???“
Já bych teda klystýr asi chtěla, prý to i pomáhá při těch bolestech, že ta teplá voda příjemně prohřeje břicho zevnitř
. Ale to, že by mě tam dole holil někdo cizí si zatím nedovedu představit. Snad to stihnu doma, ale kdyby ne, tak se taky nezblázním. Ale u nás v porodnici prý neholí, tak to raději zkusím stihnout doma. Ale už je to dost těžký, už to nejde ani se zrcadlem
![]()
Born , já vím, že je to asi pravda, že s mimčem se hodně věcí změní, ale s tím jsme do toho šli…
Štve mě to asi proto, že nemám ráda, když mě někdo poučuje a říká mi, jak mám co dělat. Mám pak tendence to dělat přesně naopak
. Jsem raději, když lidi počkají, až se zeptám a neradí přehnaně předem
![]()
Jinak já až tak aktivní normálně nejsem, jsem dost líná, ale když jsem z něčeho nervózní (což teď určitě jsem
), tak musím pořád něco dělat, jinak panikařím ![]()
Ryntyntyn , tak ať se ti manža taky brzo uzdraví a ty to nechytíš. To by nám teď ještě scházelo, že? ![]()
Adel , tak ať tě ta rýma taky brzo pustí, i ta bolest v kříži ![]()
Já budu taky asi ráda, že si sednu a přečtu si knížku, až budu celý dny lítat kolem malýho
![]()
Mahule , já mám nejraději brokolici jen uvařenou s máslem a s nastrouhaným sýrem
. Nebo ji dávám do krémové omáčky s kuřecím masem ![]()
Zuločku , pěkný metřík ![]()
Jsem teď zjistila, že mám oteklé i ty kotníky. Já jsem se vždycky dívala jen na ten zvrtnutý a ten je nateklý normálně, ale teď je nateklý i ten druhý
. Ale jen na vnitřní straně ![]()
Holky, já se neskutečně těším, až malýho vezmeme do Safari ve Dvoře Králové. Nám se tam s manžou moc líbí a s dítětem to bude ještě lepší
![]()
Jinak jdu zítra na kontrolu a pak budu asi u mamky, tak se sem nedostanu. Jen abyste se třeba nelekaly, že už rodím
, i když to je taky možný, že?…
![]()
Od té doby, co mi narostl pupek, tak nedokážu jíst bez toho, abych si na něj alspoň jednou neukápla
, asi bych měla nosit bryndáček
. Manža se mi pořád směje… ![]()
Zebruš tak hodně štěstí na KO ![]()
Taky se těším,až bude hezky a vyrazíme všichni do ZOO ![]()
Zuločku krásný metřík
Dala jsem na tvou radu a po večeři jsem se ještě naprala pudinkem,co kdyby náhodou žejo ![]()
Tak jsem tady!! Kino za mnou a velka spokojenost
. I kdyz jsem predtim uvazovala, ze to snad odvolam, nebylo mi nejlip, ale cesta i kino naprosto v pohode, jen prcek kopal jak o zivot a pak si protahoval nohy, uf ![]()
Zitra taky jdu na kontrolu, uz jsem zvedava, co se dozvim, pro jistotu beru tasku sebou.
Tak dobrou
Dobré ránko, ![]()
tak počasí u nás klasika, zataženo, poprchává a zima. ![]()
S klystýrem tak nějak počítám a holit se snažím doma, ale jak si tam člověk nevidí, tak je to na nic. Když se jim nebude něco pozdávat, tak si určitě v nemocnici poradí. ![]()
Dnes je mi zatím o něco líp, ale včera jsem měla takový pocit, že snad ještě večer jedeme do porodky. Ale nakonec se to uklidnilo. Evelín, jsem v 37. týdnu.
Mám v plánu dnes vyžehlit poslední věcičky na mimi a pak budu lenošit. ![]()
Přeji úspěšné kontroly a bacily ať se všem vyhýbají. ![]()
Dobré ránko!
Asi jako většína s klystýrem počítám
Vyprázdní daleko líp než YAL a navíc pěkně nahřeje bříško „zevnitř“ a podpří kontrakce…a navíc si neumím představit, že bych měla tlačit Adámka jaksi s plným střevem
Jo, a navíc, pokud je plný poslední úsek tlusténo střeva, tak i porod postupuje pomaleji,jelikož si musí hlavička poradit i s jeho obsahem ![]()
Mahul, Zebruš: Tak ať vám dnes dopadnou kontroly na jedničku!
Mahul: Jo, jo, to si pamatuju, že jsi tady psala o poště, je to fakt bordel
Fajn že sis kino užila a na čem jste byli?? My jsme si včera udělali s Ráďou prochajdu a vzali jsme to přes videopůjčovnu a večer si taky udělali pěkný s DVD
![]()
Leni: U nás je tak nějak všelijak ![]()
Zuločku, Wenee: Jé, pěkný metříky
Už se taky těším, až si ho změním ![]()
Dobre rano ![]()
Jsem si myslela, ze dnes budu prvni. Kluci jeste spi, ja uz mam umyte vlasy a vypity caj.
Taky bych sla do kina, hrozne bych chtela aspon jeden film z Febiofestu, ale nevim, jestli nam to vyjde.
Zebrus, ja jsem se taky tak mynule citila. Ale hlavne jsem nechapala, proc kdyz je to tak hrozny s detmi, proc vsechny do toho jdou. Po porodu jsem si to vysvetlovala, ze to jsou pudy a dobrovolne by clovek na to nepristoupil
. Ale ted si rikam, ze klidne bych chtela i tri deti. Nikdo totiz me nerikal (nebo lidi neumeji mluvit hezky o hezkych vecech), jaka je to naaadhera - milovat sve dite. Ja osobne jdu do dalsiho prave kvuli tomu, materska laska - je to to nejkrasnejsi, co jsem zatim v zivote zazila. Jenomze k nekomu ta laska prijde asi hned, k nekomu postupne.
Vsem nemocnym preji brzy se uzdravit. My jsme meli Zbyndu jen par dni, slaba ryma, vubec nechapu, co to bylo, nacpala jsem ho jitrocelovym sirupem a kazdy den hodku az dve venku, a preslo to. Rikam si, ze nejvic jemu asi pomohli prochazky v te zime ![]()
Dobré ránko,
tak přeji úspěšné kontroly!
My si chtěli včera půjčit DVD,ale nic kloudného neměli…
Holky mám příšernou rýmu
Od rána jsem si asi 20× kejchla,tak snad z toho nezačnu rodit ![]()
Born máš pravdu,že není na světě nic krásnějšího,než mateřská láska ![]()
Akorát mám strach,až ty děti vyrostou,že odejdou a na mamku budou kašlat..kluci se tak doma nedrží jako třeba holky…
Hezky den!
Tak Mahul me pekne navnadila na to kino, tak mame na zitrek zarezervovane listky na Venkovskeho ucitele ![]()
Holky, taky preju uspesnou KO, popr. nejaka roztomila miminka ![]()
Zebrus, tak s tim jidlem mame asi stejny problem. Ja se taky muzu prevlikat dvakrat denne. Se mi vsechno zachyti o pupek ![]()
Zulok, diky za radu, ted abych byla permanentne najezena
A super metrik ![]()
Tak a jdu delat bramborovy gulas…
Ahojky,
jen vás jdu v rychlosti pozdravit a přepočítat, jestli nemáme něco navíc. Ale zdá se, že noc byla klidná. ![]()
Mě za chvíli přijde odhadce na byt, tak chci ještě vytřít, protože Jířa mi tu zanechal pěkný svinčík po snídani. Jinak to dneska vidím na žehlící den - už tu mám zas Himaláje! Ach jo ![]()
Ahojky ![]()
Haňule-aj mne liezlo na nervy,keď mi každý hovoril,aby som si ten koniec tehu ešte užila.Lenže teraz,keď je Sofinka už na svete,niekedy mi to fakt chýba,ale keď sa pozriem do postielky,hneď ma ten pocit prejde,veď teraz môžem Sofinku pohladkať a vybozkávať.Už sa teším na ďalšie tehu
.
LucyH-nič si z toho nerob,že Drobec Ti robí scény v školke,to asi čaká každú mamu.Drobci rastú a snažia sa byť nezávisli.
Tynka a Lenča-gratulujem k úspešnej KO.
Adel-prajem rýchle uzdravenie.A aj všetkým ostatným ktorých obchádzajú bacile.
Aj u nás útočia.Manžel má nádchu a ja sa modlím,aby to obišlo Sofinku.
Zulok-aj mne sa páči Tvoj metrík,je zlatý.
Evelín-to holenie,asi kvôli hygiene a tiež aby mohli lepšie skontrolovať popôrodné rany.
Mne klistír nespravili,hoci som ho chcela.Stále to odkladali,až nakoniec nebolo kedy.Ale žiadna nehoda sa nestala.
Mňa tiež strašili,že ako sa budem naháňať pri Drobcovi,ale zatiaľ sa to nesplnilo.Sofinka je strašne dobručká,napapá sa a spinká.Keď sa manžel vráti s práce,maznáme sa s ňou,večer ju okúpeme a v noci sa dva krát zobudí,najviac tri,napapá sa a zase spinká.Takže zatiaľ pohodička,dúfam,že sa nepokazí a stále to bude taký Anjelik.
Ešte sa chcem spýtať tých,čo už majú jedno dieťatko za sebou-aj v noci treba prebaliť po každom jedle?Či stačí,iba keď je pokakaná?používame pampersky,len neviem akú majú savosť,či v nich môže byť Drobec dlhšie pocikaný.Minieme strašne veľa plienok,aj 10-15
,ako kedy.Asi skrachujeme na plienkách
.
Zulok-Malý Drobček poslúcha?
Zatiaľ papa.