Poradna duly
Jana Čurdová
Ryntyntyn, gratuluju ke KO! Tak to u tebe zacina vypadat nadejne
A super, ze se balik nasel!
Mahul, ty si hezky uzij kino, at to jeste stihnete
Ja bych taky sla do kina, ale se bojim, ze bych tak dlouho nevydrzela sedet na zadku a nerusila ostatni svym chozenim na zachod…
Lucy, za chvili budes mit dva mamanky. Si myslim, ze se starsi synek po porodu od tebe nehne ![]()
Lenco a v kolikatym jsi tydnu? To mas dobry, ze to delaji u dr. v ordinaci…
Hezky babulky odpocivejte, ja se jdu taky nekam vyvalit. Tu cely dopoledne sedim a bud ctu nebo pisu, tak se potrebuju nekde natahnout…
Ahojte…
Gratulace vsem k uspesnym KO
.
Ted holky nectete, pisu pro Hanulu
. Kdyz jsem byla v porodnici se Zbyndou, tak jedna maminka, co porodila uz druhe miminko, rikala me: prvni dite byl planovany cisar a na druhe se moc snazila, aby nebyl, mohla rodit zase cisarem, ale vybrala si, ze chce rodit normalne. Porod byl v pohode, bez komplikaci, ale rikala, ze kdyby to zase musela podstoupit, tak jedine toho cisare. Takze ber to takhle z lepsi stranky.
Ja uz si taky prestavam tehu uzivat, i kdyz rodit nejsem jeste pripravena ani nahodou. Jenomze posledni tyden se to vsechno horsi, zase jsem nejaka vic unavena, mam slabe nevolnosti a je mi tezko, hrozne tezko. Vnoci jsou krece v nohou a boleji me kycle, jsem nejaka vic podrazdena. Takze plne chapu vasi nedockavost, pred tydnem jsem se jeste citila vyborne vitalni, pred dvema jsem vybehla kopec v Mikulove. Dnes bych to nesvedla. To jsem 35+1.
Týnko jsem z Krupky u Teplic a dobře že už máš sedajdu, ta je docela důležitá. My ještě ani nemáme kočár, ale snad během příštího týdne už budou penízky a bude se moct objednat. I kdyby přišel až po porodu, tak to není taková katastrofa. Sedajdu máme ještě jednu po Jířovi, takže by se zas tak moc nestalo.
Mě zas doktor včera říkal, že je bobánek ještě vysoko, ale jak si stoupnu, tak mám pocit, že už mi leze ven!
![]()
Born to byl dobrej vtip „teď holky nečtěte“, už vidím jak to všichni hltavě čtou! Teda já jakožto zvědavá ženská určitě!
![]()
Tak mám voliéru rozebranou, ještě tam musím uklidit, ale musím počkat až bude manžovi líp a odšroubuje zbývající 3 prkna, protože mě to nejde
.
Wenee , krásný metřík. Taky se těším, až si sem budu moct dát mimi metřík ![]()
Evelín , manžovi je asi dost zle, protože pořád spí a moc nemluví. Musela jsem ho vzbudit na oběd, jinak by nic nejedl. Já doufám, že to nechytím. Takto by ho asi nepustili k porodu a kdybych onemocněla já, tak mě možná malýho odnesou pryč a budou nosit jen na kojení
. Musím zůstat zdravá a manža se taky musí uzdravit, protože já ho u porodu potřebuju
![]()
Lucy , buď opatrná, ještě že tam tu linku máte. Úplně jsi mi připoměla mé zvrtnutí nohy, já jsem se zase zachytla o vozík, jinak bych taky spadla ![]()
Mě zase hrozně vadí, jak mi všichni v okolí říkají, že si to mám teď užívat, že pak už si nikdy neodpočinu…Vždycky říkají „však uvidíš“ - tato věta už mě vytáčí neskutečně, protože ji slyším nějak moc často. Říkají to ti, co už dítě mají, asi to nemyslí zle, ale štve mě to. Zní to jako že vůbec nevím do čeho jdu a oni ví úplně všechno
![]()
Taky se těším, až budeme venku grilovat, hrozně nás to s manžou baví ![]()
Mahule , tak ať se vám film líbí ![]()
Ryntyntyn , taky jsme měli řízečky se salátem. Měla jsem zbytek vepř.panenky ze včerejška, tak jsem z ní zkusila řízky a dobrý ![]()
Gratuluju k autosedačce ![]()
Mě je teda poslední dobou přes den docela dobře, sice jsem víc unavená, ale pořád bych něco uklízela a nebaví mě sedět a nic nedělat. Ségra říkala, že se taky cítila líp krátce před porodem. Tak snad to není až moc krátce… ![]()
Jen vstávání z postele je čím dál horší. Hrozně mě bolí kyčle a asi ta spona, tak se musím opatrně pomalu převalit, dát nohy dolů a pomaličku vstávat a pak se ještě pomaleji narovnávat a všude mě při tom praská
. Ale po pár bolestivých krocích už je to v pohodě. Jsem zvědavá, co budu dělat, až budu stará a budu toto mít pořád…
![]()
Lusy, no ty jsi prave byla ta, co to opravdu cist nemela
Ale hlavne zdrave miminka.
Zebru, me to taky stvalo u Zbyndi, jak me to rikali, ale tak-nejak meli pravdu. Jenom je to nesmysl - rikat to ted, proto ze uz stejne odpocinout nestihnes
. Ja bych spis radila zajit do kina, na veceri, na vystavu, do divadla atd. Ja zitra hodlam jit na party pro phd-studenty do prace, ale vidim to blede. Nejak me ta energie chybi. I kdyz, myslim si, ze v nasi spolecnosti je spatny pristup k materstvi. Mysleji si lidi, ze az se ti narodi mimco, tak uz si musis prestat uzivat. Naopak, musis se naucit vsechno uzivat s ditetem. My jsme Zbyndu nikam netahali, spis hlidani, ted toho lituji, na druhe dite si zaopatrim babyvak, satek a budu jeho porad vsude tahat.
Jeste jsem zapomela, Zebru, o tebe se teda nebojim, ze budes mit hodne prace a potrebovat odpocinek, jses takovy ten typ, ze nesedi bez praci
.
Tak k těm větám:
Věta tipu: Tak kdy už?? Mě začíná lézt pomalu na nervy
Hlavně se pak strašně diví, že už to mám skoro na spadnutí…že prej kde mám pupík
To teda nevím, kam koukaj, bříško jak balon
Ho musím vyfoti a vložit ![]()
Věta tipu: Jen si, holka, užívej, potom na to nebudeš mít čas… je další, která mě umí pěkně nakrnout
Nevím, proč bych si s miminkem nemohla užívat života, fakt…bude to složitější a komplikovanější, ale né nesplnitelné ![]()
Navíc konec těhu už začíná být takový únavný, snažím se taky přes den udělat co nejvíc…přes den ani nespím, abych mohla večer zalehnout a spát klidně celou noc (což se mi naštěstí daří
) Ale stejnak je to všechno takové pomalé
![]()
Zebruš: Manža je taky nějaký nachlazený. Taky doufám, že se z toho do porodu vyhrabe a já to nechytnu ![]()
Leni: Nahánět balík je fakt na paličku…kdyby alespoň nechali ve schránce lístek…
![]()
Mahul: Ať se ti film líbí, taky bych si vyrazila do kina, ale manža si radši půjčí DVD z půjčovny a pak si uděláme k tomu domácí pohodičku
![]()
Ahojky,
tak jsem si s Jiřulkou dala dvouhodinovou chrupku a je mi líp ![]()
Akorát jsem si kejchla a něco mi křuplo v kříži a bolí mě to
Jo a ještě jsem chytla pěknou rýmu ![]()
Lenčo a Ryntyntyn gratulace ke ko ![]()
Mahul užij si kino
Já bych po včerejším pětihodinovém sezení v porodce teda nešla..
Zebruš já bych spíš pořád ležela a četla,než něco dělala ![]()
Zebrus, tak to at se manzel brzo udzravi a muze si porod vychutnat s tebou!
Jinak u me se lidi zase divi, ze mam termin az v druhe pulce dubna. Se me v lednu ptali, jestli nemam termin v unoru a nebo jestli necekam dvojcata ![]()
Si rikam radsi at neprenasim, to se z tech dotazu tipu „tak co, uz“ , „ty jsi jeste cela?“ osypu.
A jinak se pridavam do klubu tech, co jsou na rozpadnuti. Uz to fakt neni nic moc a vubec nevim, kde vezmu silu na tlaceni.
Jo, chtela jsem se vas zeptat, v cem je vyhoda toho, ze vas pred porodem oholi? U nas v porodnici to delaji (stejne jako klystyr) na pozadani a ja nevim, jestli to chtit nebo ne ![]()
Holky, nemate nejaky dobry tip na jidlo z brokolice? Chtela bych neco jineho nez zapecene testoviny…, tak hledam inspiraci.
Jinak se snazim spis sedet a moc nelitat po byte, abych jeste to kino zvladla ![]()
Zebrus, at se Ti brzo uzdravi manzel!
Lenco a Tynko , gratulace ke kontrole! A s tim balikem na poste…psala jsem tu celkem nedavno, jak me posta nakrkla. Hruza hruzouci…Ted kamaradovi nekam zasantrocili doporuceny dopis, ktery byl pro nej dost dulezitej. On ceka na prachy, prasule nikde a kdyz volan do Prahy, ze dodal vsechny podklady, tak ho vyvedli z omylu-pry nic nedostali!!!! A to ten dopis posilal uz v lednu. Tak stesti, ze jsi svuj balicek nasla ![]()
Podle mě jde asi o tvůj vlastní pocit, já sama bych třeba nešla neoholená ani na gyndu. Totéž platí o klystýru - mám zkrátka lepší pocit, když jsem prázdná. Někde jsem tuhle četla od jedné maminky, že při druhém porodu klystýr odmítla a nakonec ji to zbrzdilo v tlačení, protože měla špatný pocit z toho, že vytlačí něco víc!
Zdravotníci jsou určitě zvyklí na všechno a není to pro ně nikterak zvláštní - takže jde v zá:,–(ě o tebe. Ty musíš vědět, co ti je příjemné a jestli radši podstoupit tyto možná nepříjemné ale ne bolestivé procedury a pak se cítit lehčeji, nebo nepodstoupit a být z toho nakonec frustrovaná.
Evelin , klystyr je fajn na vyprazdneni, aby se predeslo pokaleni pri tlaceni. I kdyz nekdo ho nepreferuje a radsi se „cisti“ sam doma nekolik dnu predem doma (nebo si donese sebou na porodni sal Yal gel).Jen si to nedovedu predstavit, kolik dnu, protoze ja SVUJ den tedy neznam…a pak taky pry klystyr podpori kontrakce, pry jsou efektivnejsi…nekdo zase zastava nazor, ze pri vyprazdneni neni takove riziko prenosu potencialni infekce na dite nebo zaneseni necistot do poranene nebo nastrihnute hraze. A odpurci zase rikaji, ze nic z toho neni vedecky podporeno a ze vetsina zen se vyprazdni sama od sebe jiz doma pred porodem jaksi prirozene…
Tak a ted si vyber
![]()
A oholeni je podle me jen zalezitost lepsiho udrzovani hygieny po porodu, sestricky jsou vetsinou dosti zrucne, takze se nemas ceho obavat. ![]()
Mahul právě jsem spořádala pozdní oběd s brokolicí, ale nevím jestli bych se ti trefila do chuti. Když nemám moc náladu na vaření, tak si jen uvařím těstoviny, v konečné fázi nad tím samým hrncem spařím brokoličku a nakonec vše smíchám s tuňákem. (+zakapu oliv. olejem a osolím)
Hrozně rychlé jídlo a já navíc můžu brokolici v jakékoliv úpravě. Nebo si ráda dělám brokolici na způsob květákového mozečku s bramborem.
Evelín já teda proti holení a klystýru nic nemám,tak nějak to k tomu patří..
Musím se nějak sebrat,za chvíli jdem na poštu vyzvednout nějaký veledůležitý dopis,který mi nemohli hodit do schránky ![]()