Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
Wenee , nádherná holčička. Už bych taky chtěla mít takovou… Začínám se čím dál víc těšit, i když vím, že to bude dost náročné. Ale za to krásné mimi to určitě stojí.
Jinak nohy mi taky začínají otékat - hlavně odpoledne a navečer. Těžko se mi dýchá a občas mám pocit, že se nemůžu pořádně nadechnout. Ale až na ten poslední týden miminko klesne, tak bude líp. Takhle aspoň vím, že se ještě nechystám rodit ![]()
Haňulko , z kurzu vím, že mimi se může klidně otočit i den před porodem. A i kdyby ne, tak určitě nebudeš první ani poslední komu se mimi neotočilo a prostě se narodilo prdýlkou napřed. Můžeš zkusit to co Lucy - plazit se po 4
. Nám na kurzu říkali, že několikrát za den zakleknout na 4 jako kočka. Večer lehnout na bok, trošku vypodložit zespodu bříško a mezi kolena polštář a v noci, když má mímo klid, tak se našteluje jak potřebuje.
Lucy , tady v noci taky napadlo spoustu sněhu, akorát se bojím, že přes den to všechno roztaje a bude tady akorát spousta bahna. Každopádně cesta autem nic moc.
Taky občas musím nadzvedávat ruce, protože ty šťouchance pod žebra už docela bolí. A na ty křeče do nohou je prý nejlepší dologran s jódem, ale ještě jsem nezkoušela.
A za otázky kdy budu rodit, bych taky nejraději vraždila. Tak všem odpovídám, že my si počkáme na svátek práce, abychom nemuseli do průvodu ![]()
Dobre skoro poledne!
Preji vsem dobrou porizenou na kontrole, ja jedu nakonec zitra…
U nas sviti slunicko, na teplomeru(na slunicku) je 11st, venku bude asi hur, ale z okna to vypada dobre. Zadny snih, zadny led.
Venku na ulici radi odtahovka, dela se dnes u nas blokove cisteni, ja uz jsem nebyla venku dva dny, tak jsem na to zapomnela a manzel taky, tak nas rano budila sousedka, at si auto preparkujem- jeste ze tak, jinak bysme ho uz meli taky fuc!! ![]()
Ja jsem asi divna, protoze ja bych jeste porod chvilku odlozila
. Minuly tyden byl kriticky a nebylo me zrovna moc dobre, ale ted uz je zase celkem fajn i pres ty poslicky, a proto bych jeste vyckala, i kdyz prenaset bych nechtela
. takze cert se v tom vyznej…
Dotazy typu - tak kdy - mam taky, ale me se spis divej, ze uz???
A ja dodavam - opravdu uz pouze tyden…
Nejak to strasne rychle uteklo..
Wenee hezký metříček
(nejprv jsem si ale myslela, že máme novou těhulku, než mi došlo, že to už je pro Sofinku!
) No brzy se nám tu ty metříky komplet vymění.
Ernat já jsem pila rozpustné tablety hořčíku, jenže teď by se to asi tlouklo, tak to nechávám být. Ale není to nic moc. Už to nějak vydržim, ale po porodu to proberu s obvodní, protože to je určitě známka nějakého nedostatku. Zlobí mě to často, jen teď je to nějaké moc intenzivní i na mě! ![]()
U nás se tada sníh pořád drží, ale zas jsme v podhůří, tak tu bylo vždycky chladněji. Sousedka prý včera volala na mamku, že o víkendu bude grilovačka, neboť má být až 18 stupňů
, to teda nevim, kde to vzala. Já všude na internetu nacházim tak max. 10, ale bylo by to bezva - na barbecue už se hrozně těšim! ![]()
Ahojky,děkuju všem za podporu… ![]()
Lezu po čtyřech - z toho má největší radost náš pes.Myslí si,že je to hra
Spím na boku podle návodu ale u nás asi nic nepomáhá.Tak uvidíme,třeba to tak opravdu má být a kdo ví,jestli bych kvůli své malé pánvy vůbec byla schopná porodit normálně.Takhle to bude aspoň naplánované a né akutní císař a malý bude v pořádku.To je nejdůležitější.
Jinak jsem dnes ráno dostala 3smsky jestli jsme ještě celý…měsíc před termínem
To jsem zvědavá co budou dělat až budu v termínu.A přesně jak píše Lucy,když někomu řeknu,že už bych to mimi chtěla tak se strašně diví…a ať si to ještě užívám.Jenže já už se nemůžu hýbat,nemůžu spát a přitom bych chrápala pořád,nic mě nebaví…já už si to teď holky nějak užívat neumim.Jediný co ještě chci je zajít ke kadeřnici a k foťákovi abych měla hezkou vzpomínku a pak už chci jen to ...... miminko.
Na dnes vecer jsem objednala listky do kina, snad si ho uzijem a nebudu muset odejit predcasne ![]()
Pěkné odpoledne, ![]()
já se dnes hlásím až teď. Byla jsem na kontrole a křivce, všechno proběhlo u dr. v ordinaci. Sešlo se nás tam asi 5 mamin na křivku, takže jsme čekaly, až se vystřídáme. Za poslední 3 týdny jsem přibrala kilo, dnes jsem měla vysoký tlak a vyfásla jsem léky na zánět. Mimi už je skoro dole a na křivce mi pořád tvrdlo břicho, říkal dr., že děloha hodně pracuje, tak uvidíme. V pátek tam jdu na křivku znovu. Navíc je mi dnes celý den mizerně, skoro nic nejím, navíc pořád cítím tlak na konečník a už nemůžu skoro chodit, jak mě to dole tlačí.
A sestřička se mě aspoň třikrát ptala, jestli máme vyplněný papír se jménem do porodnice. ![]()
Po kontrole jsem musela na finančák kvůli daním, pak na poštu, koupila jsem si kojící podprsenku a plíny pro mimi, udělala nákup a mám toho plný zuby. Dnes jsem to odjela autem ještě sama, ale v pátek mě hodí manža.
Wenee , máš krásný metřík. ![]()
Tak zatím se mějte, půjdu se natáhnout. ![]()
Mahul ty jsi teda odvážná!
Na druhou stranu, pokud se cítíš dobře, tak je to stokrát lepší než dřepět doma a čekat kdy to přijde.
Já jsem se teď z posledních sil dobelhala ze školky, už tam jsem se plazila a když tam konečně dojdu, tak mi to moje zvířátko ztropilo takovou scénu, že nechce jít se mnou domu a nakonec tam teda zůstal s babičkou. Takže naprosto zbytečná cesta. Jsem z toho nějaká smutná, takový divný pocit. Donedávna se ode mě neodlepil a teď je to přesně naopak. No nenaděláte nic. O to víc jsem zvědavá, jak se bude chovat, až se narodí bráška.
Ahojda! Tak se hlásím zpět z Liberece a z kontroly ![]()
Na kontrole pohoda, klasika tlak-moč v pořádku a taky jsem doktorku „donutila“, aby mne prohlédla zespoda
takže
hlavička naléhá, čípek zkrácený a už jsem trošku otevřená (ale neřekla mi na kolik…), navíc už je čípek pěkně měkký, suma-sumárum porodní cesty připravené, takže se čeká jen na kontrakce
..... až se rozjedou ![]()
Jo, na výtok jsem se opět zapomněla zeptat, ale jak mě prohlížela, tak nic neříkala…navíc mě nesvědí, tudíž to bude asi jen ten těhu ![]()
Ještě jsem stačila skočit do práce (asi naposled…), za kamarádkou do cukrárny (brigádničí tam, když má hlídaní pro synka) a taky do lékárny dokoupit tu borovky, líh a maliník ![]()
Lucy, ještě že jsi tam měla linku a nehupsla si
A kde bydlíte v severních Čechách??
Leni, gratulace ke KO
Já půjdu na monitor až příští týden, ale kdy přesně mi ještě dr. neříkala ![]()
Tak já si jdu osmahnout řízeček k salátku, už mám hladíka ![]()
Ernat: Miminko klesá dolů týden před porodem?? Jůj, tak to bych ho už měla mít za sebou
![]()
Ještě se musím pochlubit! Už mám doma konečně tu autosedačku
Ale … balík přišel do Jablonnýho už minulou středu, jenže se holky z pošty nijak neobtěžovaly mi dát do schránky lístek (natož aby ho přivezly před barák…ale obyčejně to dělají, tak nevím
), tak sem si tam ráno ještě zašla a byl tam! Tudíž dostala pošťačka docela sprda, fakt to mě naštvalo!
A já ještě paní, která mi ji posílala píšu, jestli mi ho doopravdy poslala
Musím jí po obídku napsat ![]()
Týnko , gratulace ke kontrole.
S tou poštou jsou teda kšefty, já jsem takhle naháněla balík mezi vánočníma svátkama, hrůza.
Mahul , užívej kino dokud to jde. Bůhví, kdy se do něj znovu dostaneš My jsme byli večer před porodem na večeři a o půlnoci jsme pak jeli rodit. ![]()
Lucy , tohle mám ve školce skoro každý den. Když se rovnou nerozbrečí, tak aspoň hází ksichty, jakto, že jsem tam tak brzo … Jsou to prostě malí lotři a neváží si mateřské lásky ![]()