Poradna duly
Jana Čurdová
Holky nechtěla jsem vás vyděsit tím mytím oken.Ta kamoška mi říkala,že jí tehdy doktor strašně seřval,ža myla okna.Musela na akutního císaře ale kdo ví,jestli to bylo z toho.
Haňule , mě asi teď vyděsí cokoli
. Ale pro jistotu už okna umývat nebudu.
Jinak jestli ještě máte někdo rýmu, tak mě teď suprově uvolnilo nos, že jsem „vesmrkla“ (nevím, jak to jinak nazvat
) slanou vodu, mám ji i na kloktání a super. Je to podle mě lepší než nosní kapky. Já mám teda i nosní Vincentku, ale ta slaná voda je lepší
. Alspoň budu moct spát a neudusím se ![]()
Jinak manža říkal, že cítí, že porodíme v pátek nebo v sobotu
, tak jsem zvědavá. Možná jsou s Beníkem nějak domluvení… ![]()
Ahoj holky, tolik příspěvků
, dá to práci, než to přelouskám
. Ale hlavně, že je vše OK
.
Já byla včera na KO a teda k porodu se nic nechystá a mimi už má 3300gr
. Dr mě upozorňoval, že to teda žádnej drobek nebude.
Takže začínám být trochu nervní, jestli to zvládnu. Kyčle mě bolej čím dál víc a spaní nic moc, hlavně to noční vztávání na záchod
. Musím vztávat pomalu, ale vztávejte pomalu, když si sednete a cítíte, že máte několik teřin času ![]()
Takže u mě probíhají pretěky ve vztávání a pak se valím na WCko, no zatím jsem to vždycky stihla,ale většinou ukápne nějaká ta slzička, páč ty kyčle fakt bolej, ještě že manža dává v noci Radimka vyčúrat bez řečí. ![]()
Jinak s tím mytím oken je to tak, že je opravdu velké riziko zamotání do pupeční šňůry a to proto, jak se natáhnete nahoru. Záleží ovšem kde máte placentu atd. MOje mamka věšela záclony a ségra měla pupečník omotaný pod rukama okolo hrudníčku. Ale fekt podle mého dr záleží kde je placenta a jak je dlouhá pupečníková šňůra ![]()
Já bych klidně rodila už teď, už je všechno připraveno a fakt se bojím, že mimi bude extra obr a že budu muset jít na císaře. To je moje noční můra ![]()
Tak zatím, dneska to mám náročný, jdem s Radimkem na 3letou kontrolu a pak jedem do Krče na kontrolu s pindikem - to zas bude. Od té doby, co chodí do školky, tak začal být pěkně divoký. Zítra by měl jít do školky až do oběda, tak uvidíme. Včera se chystal jít s dětmi na zahradu a tak mi přišlo, že je trochu zklamanej, že jde domů ![]()
Dobré ráno ![]()
Dnes jsem se moc nevyspala, celou noc mě trochu pobolívalo břicho, ale jen slabě, takže jsem se vždycky jen vzbudila a zase usnula
. Už bych chtěla rodit, už se moc těším a nebaví mě čekat, kdy to přijde ![]()
Katy , já to mám s těma kyčlema úplně stejný, noční vstávání bolí jako čert
. Porod určitě zvládnete
. Náš malej taky asi nebude drobek, ale i kdybych musela na císař, tak hlavně, že bude v pořádku ![]()
Jo, Ryntyntyn , v nové Betynce píšou o porodnici v Liberci
(a taky v ní byl vzorek Persilu Sensitive, stejně jsem ho chtěla vyzkoušet
)
Ahoj všetci
.
Jena-feniklový čajík je,aby sa bábätku nenafukovalo bruško.Vraj,keď ho matka pije prejde cez mlieko k Drobcovi .
Zulok-mne Sofinka včera večer tiež vygrckala snáď všetko,čo predtým spapala.Ale inak negrcká,tak to snáď bola náhoda.
A na to nafúknuté bruško mám tiež mastičku od Weledy,no zatiaľ ju nemusíme používať,tak neviem či funguje.
Ale je super,že je prírodná,čiže žiadna chémia.
Katy1-neboj 3300g nie je veľa,to je v pohode,aj keď ešte trošku asi stihne pribrať.
Jedna naša známa rodila normálne a malý mal 5300g.Tak to Ti poviem,to musel byť zážitok.
Na očné nejdeme Sofinka už má očko v poriadku,tak som šťastná.
Už aj žltačka nás tuším opúšťa,uvidíme štvrtok,ideme na kontrolu.
A ešte taká otázočka.Ako sa dievčatká umývajú tam dole?Stačí iba opláchnuť vodou?Alebo to tam treba nejako vytierať?Ak viete poraďte prosím.Nechcem jej niečo zanedbať.
Zatím papa
Dobré ráno, ![]()
všechny vás zdravím, teď jsem tu dva dny nebyla, v neděli jsme byli na nákupech v Brně a včera byl doktorský den s Marťou - otisky na rovnátka, pak byla ještě vrtat zub a potom ještě na test na očkování na TBC, odpoledne ještě zařizování a dnes jsem KO, vstávala jsem až teď. ![]()
Teda vy jste toho za ty dva dny napsaly. Tak jsem to zběžně přečetla, ale miminko myslím ještě další není, že? ![]()
Tak holky šup šup, už je tu duben, už by to chtělo další mimi, co říkáte? ![]()
Všem, co jdou na kontroly přeju jen dobré zprávičky, jak se rozkoukám, tak se rozepíšu víc, teď jsem jak praštěná pytlem po hlavě. ![]()
Ahoj dubňátka ![]()
Tak už je ofiko prvního, kdy na to která vlítnete:) Já už bych šla, ale nebudu předbíhat, máme ještě čas.
Včera jsem byla na kontrole a porodní cesty se už prý začínají chystat, to jsem ráda.
Na posledním ultrazvuku před týdnem malá vážila 2200gramů, tak ještě pomalounku něco nabere a domluvily jsme se spolu že bude mít porodní váhu tak 2900
To mám hezké plány že. No škoda že všechno je vždycky jinak než si člověk naplánuje.
Wenee a Zulok, vítejte doma, hezky si drobečky užívejte. Oba dva jsou krásňučcí
Já už se těšííím:)
No tak dala jsem si závazek se vám ozvat častěji, tak uvidíme uvidíme…
Držte se a zatím papa ![]()
Ahoj, Wenee: tuším asi správně, že vygrckala znamená vyblinkala? Je to normální, některé děti mají ještě slabý reflux (taková manžeta co uzavírá žaludek) a když se pěkně napucnou, tak ublinknou. Dokonce to mají dr pojmenovaný, podle fází.
Jen nesmí zvracet velkým obloukem. (dr mi to popisovala, že když leží v postýlce, tak je ten oblouk třeba 2 metry)
Radim ublinkával skoro pořád, tak jsme mu zvedli trochu matraci v postýlce, aby měl hlavičku trochu výš.Stačí i podložit trochu nohy postýlky na straně kde má hlavičku.
A mimi o velikosti 5300gr -
, no snad během tohodle měsíce ten můj drobek moc nevyroste. ![]()
Adel32: držím palce na KO
Zebro:Jo jo, kyčle a po porodu se mi k tomu určitě přidá i kostrč a zase bude trvat, než to všehno přejde. Ale přejde a už se na to moc těším.
A Persil sensitiv krásně voní a vypral krásně tričko od skvrn z černého rybízu.
Dobré ránko ![]()
Vy jste to od včerejšího odpoledne pěkně rozjely se psaním
![]()
Všem které dnes čeká kontrola nebo monitor přeji příjemné zprávičky!! ![]()
Ještě k tomu umývání oken: Asi na tom něco pravdy bude, jelikož brách měl taky na dvakrát omotanou pupeční šnůru kolem krčku a to zrovna mamka v devátém měsíci myla okna po celým baráku! A že jich tady je
(oni se na konci osmého měsíce stěhovali do domečku…) a jelikož to byl třetí porod, tak dr. při porodu mamce říkal, že si kluka zachránila…
Jinak u nás asi změny?? Já teda nevím, jestli už senilním či co
Ale k ránu jsem se asi počůrala do pyžámka??
Nešlo to nějak zastavit ze začátku, takže netuším, jestli to byla plodovka či ne-e, takže se teď kontroluju a mám slabý křeče do podbřišku…Mamka jela ke své dr., tak se mě zeptá ![]()
Katy: Gratulace k dobré KO
3300g není až tak velikánský obřík, určitě se mu bude chtít na svět přirozenou cestou!
Ať vám dopadne Krč dobře a samé dobré zprávy ![]()
S kyčlema to musíš mít krutý, ale už to máme za pár a manžel je hodný, že se v noci postará o Radimkovo čůrání
![]()
Wenee: No super, že se Sofince zlepšilo očičko a nemusíte k dr. a žloutenka už bude taky v poho ![]()
Jak na umývání nevím, to si taky ráda poslechnu
Ale slyšela jsem, že na lepší hojení je dobrá dubová kura…buď jako gel na potírání nebo jako sedací koupel
A máš hodně stehů?
Lucy: Jé, tak to je paráda, že se vám po úřadech daří!! Tak ať ještě proběhne hladce ta hypotéka! My jsem ji měli se vším vyřízenou za necelý tři týdny! Je teda fakt , že máme ve spořce moc hodnou paní šéfovou
A kde si ji chcete brát?
Taky jsem měli na pozemku pár stromů, které jsme museli fiknout, jelikož vadily domečku…ale
tedy ne-e
To pak bude dříví na zimu
Tedy pokud budete mít v domečku krb ![]()
Zebruš: Alespoň vidíš, do čeho jdu
Tedy teďka ještě ne-e
A na pizzu jsem měla včera večer pořádnou chuť, škoda jen že u nás v okolí žádnou nedělají (jsem pro ni byla schopná jít i v devět večer
)
Amazonko: Ahoj
Tak to kdyby Denisce zůstalo těch 2 900g, to by byla pěkná váha na porod ![]()
Já vůbec netuším, kolik vážíme my
Naposled jsem měla ultrazvuk na konci 30 TT a to jsme měli okolo 1700 g
Ad blinkání: ono to nemusí být dva metry z lehu, ale prostě jsou to oblouky, tryská to pod tlakem, není to jen nějaký ublinkávání… A mimi potom ani nepřibývá, neb vyzvrací vlastně všechno, co sní- teda vypije
Máme vyzkoušeno- pylorostenóza… tenkrát jsem z toho byla celkem hotová, ale teď už vím, že je ve srovnání s jinejma věcma vlastně jen taková banalitka, která se dá snadno napravit- jak jsem poznala právě na té chirurgii. Ale snad to začíná až o něco později- Ema to měla tak od 3-4 týdnů, spravovali jí to na 6nedělích (když se to prokázalo), ale prý to bývá až o něco- nevím o kolik- později.
Ad bříško: s tím kyblíkem máš, Zebruš, pravdu- kamarádky holčičce to moc pomáhalo, ale tipla bych, že vanička taková nebude- pochopila jsem, že jde o to, že je tam právě v tý teplý vodě to mimi takový skrčený…
Týnko: držím palce, myslím totiž, že nesenilníš
![]()
Tak zatím, holky, mějte se a samé dobré zprávy z kontrol i jinak!
Gratulujeeem ku kontrolaaam ![]()
KAty, teda vy ste velkiiiiii
![]()
Holcinky , neprehanajte to s tou pracou, lebo, co ak budete utahane, a zrazu, ze ide sa rodit, aby ste nahodou nezaspali na pôrodnej sale
![]()
Dakujem za radys prdikmi, problem je, ze po napapani nemozeme hybat nozickami, lebo sa potom pogrckaaa, a to aj po odgrgnuti. Dufam, ze to s tym grckanim nebude nejak vazne, uff. No, ale on vedel perfektne nahlas prdiet a zrazu nic, asi som zjedla daku hovadinu. Dakujeeemm. cmuk
Wennee, dievcatko sa umyva tak ako sa ty utieras na zachode, aby sa nic nezanieslo tam , kam nema. Teda vzdy od stredu prec, zadocek zdola nahor a predocek zo spúodku tiez nahor. Neviem, ci som to normalne napisala ![]()
Adel , držím pěsti na kontrolu ![]()
Wenee , já myslím, že zatím stačí voda. Jen kdyby tam měla zbytky moči nebo stolice, tak pořádně umýt i v záhybech a pak natřít krémem proti opruzeninám (i v okolí genitálu). A ještě mám v knížce napsáno - „nesnažte se ji čistit mezi stydkými pysky“, asi aby se nedostali nějaké bakterie dovnitř. A vždycky čistit zepředu dozadu. To mám v knížce, třeba ti to pomůže ![]()
To je dobře, že se Sofince očičko zlepšilo ![]()
Katy , tak to jsem zvědavá, jestli mě taky po porodu chytne i kostrč
, to se pak asi rozpadnu… ![]()
Ryntyntyn , už s tím umýváním oken nestrašte
. Já doufám, že je malej v pořádku, hýbe se normálně. Ale asi se ve čvrtek zeptám v porodnici, třeba se dá nějak zjistit, jestli je v pořádku ![]()
Mám ještě zbytek té pizzy na dnešní oběd, kupujeme dvě, protože nejíme stejné
. Ale alspoň ji mám na dýl ![]()