Poradna duly
Jana Čurdová
Lenčo to jsi mě pobavila s tou jitrnicí ![]()
Takovéhle vyloženě zdravé chutě mám taky.Manžel luxuje,já si čtu maminku
, Ryntyntyn vem si ze mě příklad ![]()
Je tam článek o oblékání miminek,úplně mě dojala představa,jak budu oblékat to naše ![]()
Ahoj holčiny, tak jsme zvládli 3letou kontrolu i toho pindíka ![]()
Sice neřekl žádnou básničku, ale poznal všechny barvy až jsem se sama divila (dali mu asi 5 barev) choval se výborně, což u něj moc neznám, ale na konec nezklamal a když ho šla dr vyšetřit (poslechnout a asi se chtěla podívat jestli ho nemůčíme hladem či tak něco
), tak začal brečet, ale za chvilku zjistil, že mu fakt nebude nic dělat, tak se uklidnil. Pak ještě ukradl dvě plyšový ryby a když jsem je chtěla vrátit, tak spustil znova. Takže se nakonec ten náš uřvánek pěkně ukázal ![]()
V Krči taky dobrý, dokonce moc neprotestoval, když lezl na lehátko, akorát začal brečet když mu dr uvolnila tu kůžičku takovým udělátkem - vypadalo to, jako nástroj co s ním kontroluje zubařka kazy. Napatlala na to nějakou mastičku a šup šup a bylo to. Nic tam nemá vidět a než jsme šli z ordinace, tak hopkal a těšil se na nanuka, kterého jsem mu slíbila, takže snad v pohodě. Tatínek musí každý večer přetahovat ve vaně, nebo ve sprše a chce nás dr vidět tak za rok - rok a půl. Uf
Ulevilo se mi. Toť my, jinak mě v průběhu tvrdne břicho, ale nic hroznýho.
Kdože si to tady myslí, že se trochu počůral? Už nevím kdo to psal, ale jestli to byla plodová voda, tak pozor na možnou infekci, páč by to znamenalo, že jsou cesty otevřené. V každém případě zavolej svojemu dr a zeptej se. Mě když praskla plodovka, tak to bylo jen trochu a já si taky myslela, že jsem se počůrala.
Katy tak super,že jste to zvládli,nás to čeká někdy na podzim.Teda ten pindík doufám ne ![]()
Ahoooooooooooj HOLKYYYYYYYYYYYY !!!!!
Vitam novacka!
Jsem po ko, takze zase dalsi tyden pred sebou cekani ![]()
Vse ok, kdyz neporodim do ut, tak me ceka UZ a pak se uvidi … mluvila i o vyvolani …
Citim se skvele, poslickuju pravidelne kazdy vecer a v noci to same…
to cekani je desny, ale bude to stat za to.
Jsem rano odesla a ted prisla, pokoupila to co chtela a koukam, ze uz bude pul 5, no jsem celkem uunavena, natapkala jsem se dost. Vysla nova Maminka, cekala jsem na ni jak na smilovaní
tak se jdu natahnout!
Vecer si Vas hezky doctu, na to se take tesim
Krasny den!
Katy, fajn, že obě prohlídky dopadly dobře. ![]()
Adiko, gratulace ke kontrole. Pěkně odpočívej. ![]()
Achojky pisatelky!
lítat někde celý den se tady teda nevyplácí, ztrácím pak přehled a než to dočtu, tak zas nevím, co se kde děje. ![]()
Jináč monitor v pořádku, jen jsme se u toho s prťouskem trochu prali, moc se mu ta placka na břiše nelíbila a tak mi do ní pořád kopal - to byl pak pěkný rachot.
No a v bance taky dobrý, čekáme na schválení, ale podle předběžných výpočtů jsme prolezli v pohodě, takže teď uvidíme kdy to přijde. A pak už to snad bude brnkačka. Jo a na léto sháníme brigádníky - dřevorubce!
Když jsem to tam v neděli viděla (strom na stromě), tak to bude teda fuška!
Jo a taky jsem včera konečně objednala kočár
už bylo na čase, tak doufám, že taky dorazí včas. Ale mají tam dodací lhůty 2 dny, takže pokud bude na skladě, tak je to v pohodě. Manžel už se těší, že ho budou chodit s Jířou zajíždět
Tak mám trochu obavy abych pak měla v čem vozit, protože oni mají někdy fakt ztřeštěné nápady!
Tož jdu si udělat okurkový salátek a hodit nohy nahoru - nějak mi po tom dnešním maratonu zase otekly.
Adi a Lucy ,gratulace ke ko ![]()
Lucy prosím tě jak se dává k metříku ta fotka?
ahojky maminky ![]()
gratuluju vsem ke KO! nebojte, to se rozrodi. treba kdyz je ten „aprilovy“ mesic tak to bude jeste chvili nic nic … a pak porodime behem nekolika dnu vsechny ![]()
teda holky vy jste ale pracovni diblici
jak to tady pozoruju tak my asi neporodime nikdy
u me se totiz zadne uklizeci pudy zatim vubec neprobouzeji
ja zatim jen tak decentne neco udelam - pracka, mycka, zehleni, …atd. zadne okna ani futra u nas nehrozi ![]()
zuli a wenee , chci se zeptat jestli pouzivate ten monitor dechu, pripadne jak jste s nim spokojene? my uz ho sice mame koupeny, ale v nemocnici jedna maminka povidala ze ji furt hulakal a budil malou tak ho okamzite prodala.
lucy , my uz mame kocar tyden doma a manzilek se taky predtim dusoval ze ho bude zajizdet
ovsem den na to jak kocarek prisel tak omarodil, takze zatim je kocarek jeste vporadku (a cely
). jo, koukala jsem na fotogalerku, ta tva fotka s briskem alias velikonocnim vajickem je uzasna, perfektni napad!!! koho to u vas napadlo?
![]()
Adél tu fotku jsem vkládala při vytváření metříku, takže jedině si zopakovat celou proceduru znova ![]()
Jeni viděla jsem tu v nějaké galerce fotku těhulky mezi dvěma pupkatými chlapy, tak jsem to využila s velikonoční tématikou, ale jinak obrázek který putoval po příbuzných a známých vypadal takto:
http://sweb.cz/…velimini.jpg
Lucy: Gratulace ke KO a monitoru
A fotka fakt pěkná! ![]()
Katy: Super, že jste v Krči dopadli s Radimkem dobře!
S tím počůráním jsem byla já
Zítra jdu na KO, tak vyzpovídám svoji dr. a taky snad budu mít konečně výsledky toho streptokoka!
Leni, Adél: Když oni jsou ještě zapotřebí dodělávačky a ty po porodu nestihnu
Futra byly natřený hned
Po výškách jsem nelezla (mám to totiž zakázaný…
) Jinak mi manža už nadává, že chvilku neposedím na zadečku, ale když ono to nějak nejde
![]()
Adik: Gratulace ke KO
A ona už je nová Maminka?? Hm, tak to si ji musím zítra taky koupit! ![]()
Born: Tý jo, poslíčci i po deseti minutách?? Hm, tak až na to jednou přijde si fakt nebudu jistá, kdy odjed do té porodnice
![]()
Z pozemku jsme se vrátili kráásně vyuzený, musím ještě pod sprchu, abych u kámošů nevoněla
Ale jak jsme tam pálili to naše roští, tak už se těším na čarodějnice
![]()
Si člověk odskočí nakoupit a vy mezitím napíšete skoro dvě stránky ![]()
Ještě odpoledne jsem si zasela do truhlíku bylinky, tak snad z toho něco vyroste
. Chtěla jsem už letos set mrkev, hrášek, atd. ale moc se mi teď nechce o to pečovat, tak snad příští rok.
A na zahradě jsem mluvila po dlouhé době s naší druhou sousedkou a ta se hrozně divila, že čekáme miminko. Ani jsem si neuvědomila, že mě tak dlouho neviděla
.
Ryntyntyn , jen se chci ujistit, jak teda vypadají ti poslíčci? Musím mít bolest jako při menzesu + tvrdnutí? Nebo je to jinak? Teď mám obavy, abych to poznala
. Mě dnes zase píchá v břiše, a u toho mě vždycky ztvrdne, a jakoby mě malej tlačí na spodek.
Na futra pozor, u toho se taky zvedají ruce, ne? Jak u oken. A ať se tou barvou s Adámkem nepřiotrávíte
. Já jsem chtěla natírat skříňky v kuchyni a vchodové dveře, ale ta barva hrozně smrdí a nechci se toho teď nadýchat. Tak asi až někdy po porodu… ![]()
Mahul , v pátek by to fakt bylo pěkný, tak držím pěsti ![]()
Lenčo , já taky už neobuju boty a i ponožky jsou mě těsný ![]()
Adel , snad do toho 40tt porodím, protože obden by mě do porodky manža vozit nemohl, leda že bych se do porodu ubytovala v nějakém hotelu poblíž porodnice
![]()
A do 9.patra bych teda taky nevyšla, možná jen do půlky a pak výtahem ![]()
Katy , super, že jste kontroly zvládli ![]()
Lucy , to přáníčko je super ![]()
Jinak gratuluju všem k úspěšným kontrolám ![]()
Jdu vařit večeři, i když se mi dnes už vůbec nechce…
![]()
Je jej, na chvilku si odbehnu a skoro vas nestacim docist.
Zebrus , taky jdu spachat neco k snedku a podobne jako Tobe se mi nechce…
Dneska, kdyz jsme se vraceli z porodky, tak jsme se zastavili na menicko v restauracce, dala jsem si smazak s bramburkama a meli k tomu opravdu vybornou majonezu, chvilku jsem vahala, ale pak jsem ji pekne spapala- myslela jsem na Tebe
, jak jsme se tu o tom nedavno bavily ![]()
Prave se u me zastavila kamaradka s mesicni dcerou, vypadala uzasne-no vlastne obe
, moc dlouho tu nepobyly, spechaly domu. Ale toho jejiho chlapa bych nebrala ani za nic!!
I kdyz si to pripoustim velmi velmi malo, tak mam doma zlaticko-zatim to teda tak vypada
, snad nevystrci ruzky ![]()
Zebro taky budu dělat večeři,prohlížela jsem časopis a dostala chuť na špagety s omáčkou.Mám koupenou hotovou,tak jí jenom vyklopim ![]()
Bylinky nesázím,ale rozhodla jsem se ještě pře:,–(it kytky ![]()
Termín porodu mám akorát za týden,to bych měla jít na poslední kontrolu,tak pořád doufám,že taky porodím.Podle utz už v neděli,tak uvidíme,ale pořád na to myslím a koukám do kalendáře.
Jo jinak Jiřulku do té školky nevzali,tak to vypadá,že bude ještě doma.Napsala jsem ještě další mail,kdyby se uvolnilo místo během roku,že by ho vzali dodatečně… ![]()
Jo v pátek by bylo pěkný datum,ale třeba to některá stihne ještě do půlnoci ![]()
Mahul gratuluju k zlatíčku
,taky mám doma,a dokonce dvě ![]()
Holky mám tu zátku trošku červenou,ale to může být po té ko?Před týdnem jsem to měla taky..dneska vehementně zjišťoval,jestli je to teda na dva prsty nebo ne ![]()
Zrovna jsem četla v Mamince,jak mamina jela do porodnice,dr.jí prohlíd,že je na 2 cm a nic,a za půl hodiny bylo mimi venku..ještě jí stihla rupnout voda a měla kontrakce
No schválně si to přečtěte!
Adelko, no, vidim to tak , že sa to asi u teba čoskoro rozbehne, veď uvidíš, ako to dopadne, ono po kontrole je normalne, že človek špinii…, ale možnože to dr. trochu popohnal.
Kto sa tu bal, že to nespozná? no, ja by som si myslela, že eššte nič, mňa bolel bruch ako pri ms, ale take len jemnucke, nebyt toho, že je to pravidelne, tak asi porodím doma ![]()
Wenee, my mame monitor , pod madracom, a MAtusko musi spat asi na tom mieste , kde je ten monitor, alebo len kusok od neho, lebo inak zacne pipat… nam uz parkrat zapipal, nastastie to bolo falosnee. No, ale niet nad neho, ja som dost hystericka a plasivka… skoda reci, a aspon v noci zaspim a nekukam kazdych 5 minut nanho ako cez den.
Jeeeej a pribudla k nam nova mamulka, juchuu. vitaj.
Ryntyntynko, tak som zvedava na tvoju kontrolu, a vlastne na vsetky kontroly , co ste tu, uz chceme noveho kamaraaaata. šup.