Poradna duly
Jana Čurdová
Katarinko já tak maximálně dva hrnky,spíš jen jeden.Ale jsou tu jiné přeborkyně ![]()
Adél: To bych nebyla já
Náhodou, procházku jsme musely odfláknout, jelikož začalo jak na potvoru solidně pršet…takže jsem si akorát tak přidělala práci, musela jsem ji vykoupat
A to mám dneska flákací den
![]()
Katarinka: Já vypiju max. litr denně (myslím, že tak by se to mělo i bumbat…)
Ahojky,
my dnes na procházce taky pěkně zmokli.
Jinak pohoda i když mě už asi hoďku pěkně bolí břicho.Přesně jako při MS.Ale u nás se určo nic nechystá.
Dnes mi přišla smska,že mi posílají objednané deky a povlečení pro malýho.Zítra to přijde,tak se moc těším.Máme dvě postýlky-jednu v kuchyni(ta se bude později stěhovat do podkroví) a druhou v pokoji tak to máme vše 2× Jinak dneska přišel k našim kolotoč.Nakonec jsme objednali ty medvídky-motýlky od FisherPrice.Ještě jsem je neviděla ale nemůžu se dočkat až si je pustím.
Včera jsem byla u kadeřnice,jen trochu zastřihnout a melír.Líbí se mi jak mi to udělala a víte jak to okomentoval můj drahý.Že to mám oškubaný jak kdybych se v parku prala s bezdomovcem o lahváče!!
Myslela jsem,že padnu…
Přitom to mám jen malinko zastřižený ale on by nejradši abych měla vlasy do pasu.Jenže takový vlasy už mi v životě nenarostou,teď mám dýlku pod lopatky a to je snad nejvíc za posledních 10let.Já bych nejradši úplně na krátko ale to bych se nesměla vrátit domů.
Jo a chtěla jsem jít k té fotografce.Tak jsem se tam byla zeptat.Udělala by mi sérii 11fotek(musím říct,že krásný)ale…1700,– No tak jsem odkráčela.Na to nemám a kdybych měla,tak za to radši koupím něco malému.
Jo holky co budete zítra vařit?Já asi jen bramborovou kaši a rybí prsty.Jdu odpol.s kamarádkou na zákusek,tak jen něco rychlého.
A možná udělám ten koláč od Zuločka…Leni ty jsi ho chtěla dělat,že jo? Jakej byl??
Tak zatím všem pusu na bříška a Matuškovi a Sofince na tvářičky.papa
Já jsem uvařila omáčku,tzv.rozjeté ptáčky,oblíbené u nás v rodině.Zítra si k tomu dáme asi těstoviny.A to je tak všechno,co jsem dnes dělala ![]()
Jsme museli jet na veterinu, protože se jedné hafuši zasekl kus kosti v krku
. Dávala jsem jim vařené kuřecí maso a i pár kostí (protože vypadaly dost uvařené, tak že do nich šla zapíchnout vidlička, ale asi nebyly měkké všude
) - no, už to určitě nezopakuju
![]()
Naštěstí je Oxi v pohodě, manža jí to zkoušel ještě doma vyndat, tak to asi uvolnil a než jsme dojeli na veterinu, kost byla pryč ![]()
Katarinko , já piju něco přes 1,5 l toho maliníku denně (celou konvici
). Já nemyslím, že se tím dá „předávkovat“ ![]()
Haňule , taky bych potřebovala kadeřnici, vypadám jako slepice
A z těch poznámek si nic nedělej, chlapi tomu nerozumí… ![]()
Já jsem dělala vepřové maso s omáčkou a bramborama, ale moc velkej úspěch to nemělo, protože jsem do toho dala kmín a ten manža nerad
. Ale já jo a taky je dobrej na zažívání, tak má smůlu ![]()
Mamka mě volala, že prý je někde v Ivančicích zavřený most, a je tam 10km objížďka, tak abysme nebyli v šoku, kdybysme jeli rodit. To se může stát jen mě - tak těsně před porodem
Ale uvidíme zítra, možná to ani není z naší strany, no teda doufám… ![]()
Jdu se koupat a umýt si vlasy - co kdybych v noci musela do porodnice
![]()
Haňule - já mám taky ten kolotoč,hraje moc krásně takový příjemný melodie a večer krásně promítá motýlky a mráčky na strop.Tak jsem si uvařila maliník a jdu popíjet
Tak já byla odpoledne na procházce ve městě a pak jsme jeli ještě s manžou do Zlína. Procházeli jsme nábytky, sháníme sedačku, ale nic se nám nelíbilo. ![]()
Dokonce jsem si cvičně udělala 6 pater po schodech v obchoďáku, ale naštěstí jenom dolů, nahoru nás dovezl výtah, dokoupila jsem si ještě přebalovací podložku s pevnou deskou, tak teď už mám pro toho našeho cukrouška snad všechno to nejnutnější, časem ještě dokoupíme chůvičky.
Pak jsme koupili Martě k narozkám lístek na Ewu Farnou (poslední dobou je do ní blázen) a proběhli potraviny. Dojeli jsme kolem 7 a už jsme i po večeři, byli rybí prsty s hranolkama, tak to bylo rychlý. Ale jsem totálně ko a už se ani nehnu. ![]()
A zítra brzy vstávám, musím s Marťou zajet na kontrolu toho testu na TBC, tak jsem zvědavá, jestli to bude dobrý nebo dostane injekci do ramene. Pak ji ještě hodím do školy. No budeme to muset zvládnout autem, je to celkem tak 30 km, tak snad to bude v pohodě.
Týnko, gratulace ke kontrole.
A zítra ať ti dobře dopadne monitor.
Jena, držím pěsti, ať je vše v pořádku a hlavně ať ti to v nemocnici rychle utíká. ![]()
Katarinko, gratulace ke ko, šup už by to chtělo miminko, třeba si to ještě během zítřka rozmyslí a trefí se do termínu. ![]()
Haňul, ten koláč jsem zatím nedělala, nebyly po ruce švestky. ![]()
Zebruš, to je práce s těma zvířátkama. Hlavně že jsou pejsci v pořádku.
Ten náš občas kulhá na zadní nohu, tak nevím jestli to zatím nechat tak nebo ho vzít na veterinu.
Maliníku piju jeden velký hrnek denně - to je kolem půllitru, ale říkám si, že bych mohla přejít na 2 hrnky. Jen na to nějak nezbývá čas. ![]()
A taky asi piju moc toho lněnýho semínka
, vždycky si ho naliju do půli hrnku a doliju studenou vodou - a poslední dobou používám půl litrový hrnek. Takže celkem skoro litr denně
. Tak jestli to bude fungovat, doufám že to stihnem do porodnice ![]()
Lenčo , docela se divím, že ty naše hafuše ještě žijou, protože na zahradě sežerou, co najdou (i krtky, myši, plast, atd.
), jedna si už stihla zlomit ocas, štípla ji včela, druhá kulhala, teď se málem zadusila, … a to je nemáme ani rok
![]()
Zebruš: Jůj, hlavně že je hafina v pohodě…já právě nedávám Aris žádný kostičky…mno, naši žříkají, že by neměli jen kuřecí, ale jistota je jistota…a když tak jenom tu chrupavku ze stehýnka ![]()
Užij si koupel, taky jsem si dala vaničku a je mi nádherně
Jsem doma sama a tak mi do toho nikdo nekecal, že jsem tam dlouho a tak
Hlavu jsem si taky musela umýt, ale spíš abych zítra nebyla na monitoru za tetku z Horní Lhoty
![]()
Leni: Tak to jsi měla perný den
Naši koupili pěknou sedačkovku a ani nebyla drahá v Kike (nebo jak se to skloňuje
)
Pro malýho mám už taky snad všechno…nebo spíš něco bude i navíc…ale chůvičky bych si pořídit taky chtěla! ![]()
A jak se tady bavilo o tom monitoru dechu, tak já bych ho měla mít půjčený od kamarádky…takže se jí musím už připomenout ![]()
Haňul: Můj muž pro jistotu nekomentuje kadeřnici vůbec…nebo vždycky když už tak se slovy: Jo, máš to dobrý
Tak to jako kdyby neřekl nic… Ať se ti kolotoč líbí ![]()
Já jsem dneska dělala zapečený těstoviny se špenátem a sýrem…takový dobrý italský obídek
A překvapivě to chutná i polovičce a to on klasický zapečený těstoviny nerad… ![]()
A tolik peněz bych taky nedala za fotografa
![]()
Jdu se vyvalit do postýlky, malému už se nelíbí sezení u PC ![]()
Přeji všem pohodovou noc a pro některé snad už i porodovou ![]()
Haňul já šla dopoledne s Jířou ven a ve výtahuu zrcadla jsem si uvědomila,že jsem se zapomněla učesat
Tak jsem si vlasy prohrábla rukou a šli jsme ![]()
Ryntyntyn tak jsi mě navnadila,taky si dám koupel,ale bojím se tam být moc dlouho.
Zebro já dneska stihla jeden hrnek těhu čaje a jeden maliník ![]()
Lenčo tak to zítra v pohodě zvládněte!
Manžel na mě koukal a říkal,no kde ty už máš to břicho!
Jakože za chvíli mi asi upadne na zem,jak ho mám dole ![]()
Dobrou noc a kdyžtak hodně štěstí
A co Mahul,nerodí už? ![]()
Jinak já mám krátký vlasy a manželovi se to líbí.I když je fakt,že to mám už asi pět let pořád stejný,tak třeba časem dojde na změnu..
Ryntyntyn , já jim taky normálně raději nedávám kosti, ale tyto mě připadly fakt měkký
, byla to ode mě blbost ![]()
Mě do koupání taky vždycky doma kecali, že plýtvám vodou a tak, ale co bydlíme sami, tak už nikdo nekecá
Jen to teď máme trochu omezené -jen jeden bojler. Takže když se koupu dlouho, tak není dost vody pro manžu. Takže se musíme střídat
. Ale manža už to brzo opraví a budeme mít větší bojler ![]()
Adel , manža mě hlásí každý den, že mám břicho níž
Třeba už Mahul rodí, už by bylo na čase
. A pak už my… ![]()
Ahojky,
holky kdybych se tu ráno neobjevila,tak jsme v porodnici.
5min.po půlnoci mě vzbudila první bolest.Nejdřív po deseti minutách.Po sprše po 7minutách.Pořád si ale říkám,že z toho nic nebude a čekám…
Buď písnu ráno,že nic a nebo sms … Zatím pa.
Ahoj holky, tak co ta Hanule, myslím na ní, jestli už nemá u sebe mimi ![]()
Ten maliník se nedá předávkovat, tak je jedno jestli pijete jeden nebo dva hrnky denně. Já to lněný semínko nevařím, dám si lžičku do pusy a chroupu
, to mi neva, ale ten vývar ![]()
Já mám břicho ještě pěkně nahoře, takže nic nečekám, ještě mám dost času.
Přemýšlím o koupi přebalovacího pultu s pevnou podložkou, páč nemáme místo na přebalovací pult. Uvidíme, Radimka jsem „obhospodařovala“ na stole, ale to jsme ho nepoužívali a teď s Radimkem ano, tak nevím, ale asi ten přebalovák koupím a bude klid.
Zebruš, jo pejsci, někdy se člověk diví co všechno dokážou zbaštit
, hlavně, že jsou OK ![]()
Adel: já mám taky krátký vlasy už několik let, ale i když to zkouším někdy změnit, tak se k nim zase vracím, hlavně teď, páč to je jediný, co mi na hlavě drží. ![]()
Juj, tolik hodin, letim se zkrášlit a nahnat Radimka do školky.
Pa