Poradna duly
Jana Čurdová
O ničem nevím.Když to půjde,budu ho chtít zas
Hlavně aby to už bylo! ![]()
Holky některá jste tu zmiňovala krupicovou kaši,myslím že to byla Zebra?Tak jsem na ní měla od té doby chuť,dneska mi jí manžel konečně koupil
Taky přinesl úžasnou a levnou
u hrncůTefal,tak snad budu muset začít víc vyvářet
Ale je fakt,že nám každou chvíli chybělo nádobí..
Pro ty boty nejedem,manžel je vyřízenej z práce a nákupu v místním Albertu,mě se taky nechce.Navíc jsme totálně bez peněz a ještě mi má přijít nový telefon.. ![]()
Neli, Adél máte ho tam! (číslo
)
Jináč k tomu porodu, u mě probíhal celkem hladce - hlavně já před lidmi nerada dávám najevo bolest, takže jsem se myslím držela, jen při poslední kontrakci před tlačením jsem se opírala o okno a když přišla, tak jsem zařvala z toho pootevřeného okna nějaké uuuuááááhhh
, jak na potvoru šli okolo lidi a měli z toho docela šok! Jinak se to u mě dalo vydržet bez epidurálu, bolesti byli taky křížové a to my dost pomáhalo když mě v tom kříži manža silně masíroval. Takže chlapa určitě sebou!!
Taky mě Jirka dost rozptyloval a neustále si dělal srandičky. Třeba začal trsat na ozvy jako při technu - takže jsem se u bolístek spíše smála.
Jsem sama zvědavá, mamina měla třeba druhý porod horší a říká se, že dcera většinou kopíruje matku ![]()
By me zajimalo, jestli nam pomuzou nakonec ty prirodni metody na hladsi a rychlejsi prubeh porodu. Uvidime, co Tynka, kdyz tak poctive pila malinik a myslim, ze i seminko???
Lucy, to je super, ze te manzel rozptyloval a byl v pohode. Ja se bojim, ze manzel bude nervozni vic nez ja…
no toho se lucy taky obavam ze to „finale“ nepoznam vcas. kontrakce totiz dle lekaru mam uz strasne dlouho (v nemocnici jsem jim pri vizitach furt tvrdila ze zadne nemam, ze mi jenom tvrdne brisko a oni se mi strasne smali protoze mi jednou ztvrdlo zrovna pri vysetreni, primar na nej sahl a pry ze to jsou kontrakce to moje tvrdnuti). a v posledni dobe je to takove dost intenzivni - ze pry jsou to poslicci ![]()
tak jsem zvedava jak to vybojujem
po vcerejsi zkusenosti jsem hlavne zvedava na manzilka. poslali me zrovna vecer na pasy kdyz za mnou prisel manzilek na navstevu do nemocnice a tak jsme sli spolu. jelikoz uz byl vecer tak jsme byli na pasech na porodnich salech, ne v ambulanci, a zrovna tam vedle mela prvni porodni dobu jedna maminka kdyz jsme vchazeli. drahe polovicce nedoslo kde jsme (protoze tam byl poprve) a chtel do vedlejsi mistnosti utikat podivat se co se deje, jestli ji nekdo neublizuje
musela jsem se smat jak z toho byl strasne mimo kdyz zjistil ze se nic nedeje, ze je to jen zacatek porodu ![]()
Jinak manžel má zítra odpol zápas docela někde daleko,Jiřulku budou mít tcháni.Tak to by byl prima zákon schválnosti,kdyby to zrovinka začlo ![]()
Jeni, tak to jsi me ted trochu zaskocila, pac jestli to moje tvrdnuti bricha jsou taky poslicci, tak je mam docela casto, ale vubec me nenapadlo, ze by to mohli byt oni, kdyz me to neboli… ![]()
Adel, bych se asi trochu bala manzela pustit nekam dal, kdyz je to u tebe na spadnuti a nevis dne ani hodiny!
Jeni manžel super, to bych ho chtěla vidět, až půjde o tebe. Já jsem se taky bála, že to třeba Jirka neustojí - je jinak hrozná cíťa, ale nakonec byl naprosto duchapřítomný a nedovedu si to bez něj představit. Navíc jiný chlap třeba stojí kouká a neví co má dělat a on se opravdu zapojoval a sám od sebe.
Adél klid, mamina to tak měla proto, páč já jsem měla hlavičku jak z prdu kuličku a brácha měl hroznou palici - tudíž ho nemohla vytlačit. Navíc se mu zkazila plodovka a on se jí nalokal, tak to bylo celé takové všelijaké. My to ale budem mít jako po másle! ![]()
Jinak ti přeju ať si mimčo vybere nějakou schůdnější dobu.
Tak jsme dodělali ten přebalovák. Manža ho sešrouboval, já jsem ho ohoblovala šmirglem a pak jsme ho společně natřeli
. Byla to pro mě už docela makačka, to šmirglování, už jsem dost nemotorná a bolí mě záda ![]()
http://i36.photobucket.com/…a9/Table.jpg
Rychle jsem uvařila špagety s rajčatovou omáčkou, protože jsem omdlívala hladem a teď odpočíváme
.
Ernat , těch 10km navíc naštěstí není až tak moc a hlavně tam není provoz.To jste měli horší, když vás takto stěhovali ![]()
Jeno , držím pěsti, ať vám to dobře dopadne ![]()
Born , gratuluju k dobré kontrole ![]()
Lucy , můžeš mi prosím taky poslat své číslo? Kdyby něco? ![]()
Já bych taky raději při porodu nekřičela, ale to se teď lehce říká…Vůbec si nedovedu představit, jaký to bude, takže snad manžu moc nevyděsím, aby mě už na začátku neutekl
![]()
Adel , jo jo, krupicovou kaši si teď dělám skoro každý den, asi už jsem na ní závislá. Taky po ní pěkně kynu… Asi si ji jdu uvařit, nemělas mi ji připomínat
![]()
Zebro moc pěknej přebalovák
,jste šikulky.
Krupici máme a ještě jsme si pro jistotu koupili na mrazák ty jahodové knedlíky
Evelín já možná ty poslíčky taky mám jako ty,že o nich ani nevím ![]()
Adel , já jsem právě dorazila sáček krupice a musím si koupit další
![]()
A na knedlíky v mrazáku jsem úplně zapoměla, díky za připomenutí…ty budou asi následovat ![]()
Hele brzdětě s tím výčtem superkalorických jídel!
Já nevim po čem bych pak skočila dřív. Celou dobu myslím na to, jak v létě nebudu dělat nic jiného než knedle do mrazáku (jahodové, meruňkové, švestkové) Tuhle jsem si kvůli vám koupila pytlik tušim od Gussepe (nevim ani jak se to píše) a když jsem doma na účtence zjistila, že mě ta sranda stála přes 70,– kaček, tak jsem málem omdlela. No naštěstí jsem si pošmákla, tak alespoň že to.
Každopádně příště už jedině domácí, jenže jestli o tom budete pořád krafat, tak poletim do krámu ještě teď!
![]()
Zebrus, jste uplny sikulky - takovej prebalovak, super ![]()
A jeste chvili budete mluvit o krupici, tak si ji jdu taky udelat ![]()
Adel, si rikam, ze to prece nejak musime poznat, i Tynka to nakonec poznala ![]()
Evelín no nakonec to opravdu poznat musíme ![]()
Lucy až ty knedle budeš v létě vyrábět,dej vědět,napíšu ti adresu ![]()
Ten zítřek máme vymyšlenej,že nejdřív volám manžela a pak sanitku a mohl by to tak za 40 minut do porodky stihnout
To je fakt vtipný,takhle o tom teoretizovat
No jeden nikdy neví..
Luci, taky se hlásím na léto s adresou, knedlíky, ty já můžu ![]()
Zebro, pěknej přebalovák, to jste teda akční, je fakt hezkej.
Já jsem si nakrájela jahody s banánem a se šlehačkou a jdu to sbaštit ![]()
Jinak jsem si dala koupel, a mimi se vrtí o 106, ale jen tak rekreačně. Radimek koukal jak se mi hejbe břicho a měl z toho vánoce. Smál se na celé kolo a šťouchal prstíčkem na místa, kde se mi vyboulilo. Pak si přinesl kufřík doktora a poslouchal co mimi říká.
Holky dobrou a doufám, že jsou naše čerstvé maminky v pohodě ![]()
Tak pa a kdyby něco, tak budu nakukovat, ale zítra jdem k našim na oslavu, tak budu jen jukat.