Poradna duly
Jana Čurdová
Zebruš, tak s tím přenášením vůbec nevím.
Já mám od doktora jen jeden termín podle UTZ až toho 20.4., ale podle menstruace bych ho měla mít dřív. Tak nevím, jsem z toho jelen, co byl do parohů střelen. ![]()
…a rajská jako od babičky je takto:
vývar (třeba aj z kostky)
kořenová zelenina (používám mraž. zeleninovou směs pod svíčkovou)
cibule
rajský protlak
citrón či ocet
hladká mouka
cukr
tuk
bobkový list, nové koření, pepř, sůl
perník na strouhání (sehnala jsem ho v tescu, ale pokud vám doma ztvrdne třeba perníkové srdce od manži, jde to také, někdo používá i rumové perníčky)
Na tuku se opraží cibule a zelenina, zapráší moukou a připraví se tak světlá jíška, do které se přimíchá protlak, pepř, nové koření, bobkový list, ocet. Zalije se vychladlým vývarem a dobře rozmixuje. Dále se vaří asi hoďku, ke konci se dochutí cukrem, solí a nastrouhaným perníkem. Po uvaření propasírovat. Toť celé.
Strudl mame dobry, ale esteticky se nejak nepovedl
Takze takove pekne fotky bych nemela.
Jinak poslickovala jsem po 10-12 minutach az do cca 10 hodin a pak to konecne preslo, ted zustava jen ta bolest v zadech. Ja se vubec nevzrusuji, protoze se Zbyndou jsem to mela taky tyden pred vyvolanym porodem. Je pravda, ze sel rychle, tak si aspon rikam, ze vim, kvuli cemu trpim.
Jo, a koupila jsem ty ovocne knedliky, co jste tady inzerovali
.
Vy jste teda zase akcni, ze nestiham
S tím termínem taky pořádně nevím, v průkazce mám 4.5., ale z každého utz si odnáším nějaký jiný
, posledně mi podle stehení kosti vyšel už na 15.4. - takže to bude taky pěkně napínavý. Myslím, že na vyvolávání by se ale měli řídit podle MS - pouze odhaduji. Jen asi pokud by hrozilo, že mimčo bude abnormálně veliké, tak možná dřív, ale kdo ví.
Jsem zpet a totalne prezrana, takze mi uz chute s palacinkama neudelate
Jsem si dala zeleninovy salat, tiramisu a kafe a jsem tak zrala na odpadnuti do postele. Venku taky pekne leje, takze motivace k praci je tim padem nulova.
Zebrus, s tema terminama mi to taky neni moc jasny. Taky mam terminy dva tyden od sebe a v nemocnici se divali na ten drivejsi podle UTZ, ale na pripadne vyvolavani rec neprisla, takze neporadim. A kdy jdes na KO, zitra?
Já měla jeden termín včera a druhý mám zítra,takže to je v pohodě
Tak Zebruš nevím,jak by to udělali,když se ty datumy tak liší ![]()
Ahoj holky, zebro díky za tip na stránku, našla jsem to tam, jak jsi to takhle rychle našla??? ![]()
Nějakou koprovku jsem splácala podle všeho a uvidíme, zatím na ochutnání je dobrá ![]()
Udělala jsem tu polču a omajdu a natekly mi tak nohy, že mám od kotníků balonky a nemůžu ohýbat nohu v kotníku
, jdu si dát nožky nahoru (pokud mi to kyčle dovolí
![]()
S těma termínama je to fakt vždycky jinak, já mám např jeden termín a stejně mi všichni říkají, že po IVF je to těžký určit, ale oni berou +- 14 dní od termínu dle MS, tak asi podle toho bych se řídila.
Radimek má právě 38,5 tak jsem si myslela, že už ho to přešlo ach jo
![]()
Zítra se mají ve školce fotit a v pátek jdu do porodnice do poradny a myslela jsem si, že bude ve školce, páč je to tam na dlouho, no uvidíme.
Ahoj těhulky!Vy jste se teda rozepsaly.děláte mi pěkné chuťe-palačinky-vypadají krásně,a ten štrůdl to bych si taky dala.Jinak se hlásím po kontrole-už se nám to pohlo ale asi to zatím stejně nevypadá.I když mám od prohlídky takové menší bolesti tak uvidíme třeba z toho něco bude.
Taky nevím jak je to s těma termínama-já jsem měla podle měsíčků 2.4. a podle ultrazvuku na genetice ve 12 týdnu 3.4. no a vidíte dneska máme 7.4. a pořád nic.A to se říká že podle ultrazvuku je to nejpřesnější.
Jsem nějak začala poslíčkovat, tak jsem začala uklízet, že se to třeba rozjede a nic, nějak to přešlo
Tak třeba to zase začne
. Připadám si jak blázen, že se raduju z bolesti
, ale asi mě to přejde, až to bude ta opravdová
![]()
Tak je tu alspoň čisto a mám vyžehleno. Ještě utřu prach a možná uklidím kuchyň a koupelnu.
Lenčo , Madagaskar je super ![]()
Lucy , moc díky za recept, brzo ho zkusím ![]()
Born , na vzhledu nezáleží, hlavně že štrůdl chutná ![]()
Evelín , na kontrolu jdu ve středu, tak snad se nezapomenu zeptat ![]()
Katy , nahoře je tlačítko „hledat“, tak jsem tam zadala koprovku ![]()
Snad to Radimka brzo přejde ![]()
Holcicky, ja se tak tesim az budou holky doma s mimi
a az dalsi nastoupi a pak az si tu budeme psat ![]()
Ja jsem si udelala krup. kasi. Hruza. Dneska jdeme do kina a na vecu, jaaaa doufaaaam, ze uz VAZNE posledni
a zitra ta ko. No to jsem sama zvedava.
Kataryn delali Ti UZ?
Od té doby co chodím do porodnice na kontroly tak mi vůbec ultrazvuk nedělají.
Zebruš ja se taky dneska raduju z bolesti,třeba to bude ono,zatím to nepřešlo
To je fakt vtipny, jak se tady treseme na alespon naznaky bolesti, ale je jasne, ze jinak si ty deti ven nedostanou.Se me uz lidi taky zacinaji ptat „tak co, jak se citis“ , tak zatim vsem rikam, ze prave ze dobre ![]()
Holky, co rodily minuly tyden uz by mohly byt pomalu doma, ze? Jsem zvedava na mimca i na zazitky z porodu ![]()
Zebro Madagaskar je super,kouká na něj Jiřulka,tak ho znám dobře ![]()
Katarinko šup šup,Zebruš ty až po mě!!! ![]()
Já mám od rána krvavou zátku,už mě to začíná znervózňovat,pořád se sleduju,jestli mě začne něco bolet ![]()