Poradna duly
Jana Čurdová
Příznaky mám přímo ukázkové, nalitá bolavá prsa, neustále je mi zle, nemám na nic náladu, jsem podrážděná a všechno mi příšerně zapáchá. Navíc si připadám ošklivá, taková oteklá, mastná a raději bych vůbec nevycházela z domu. Z prvního těhotenství tohle vůbec neznám, to bylo naprosto bezproblémové a i jsem se cítila hrozně dobře.
no každé těhu je zkrátka jiné, kéž by tak i na konci bylo to opačné pohlaví, ale to je ještě daleko a samozřejmě že prvotní je zdraví miminka!
no to mně taky vše smrdí víc než dřív,chodím pořád čurat,jsem hrozně unavéná,ale jinak třeba prsa nalitá vůbec nemám,to je divné u Kuby se mi taky hned začala nalívat
a bylo tak divně jako bych snědla něco mastného to mi taky ted není,jako kdybych si neuděla test a nebyla u doktora ,tak nevěřím že jsem těhotná a ještě mě teda od začátku popichává v podbříšku.
tak to píchání to mě taky zlobí a záchod už taky nechávám pernamentně dokořán
a pak ještě děsně nafouklý břicho, už teď vypadám jak ve 4m ![]()
a to jsem si říkala, že to druhý těhu si budu mnohem víc užívat, přeci jen vím do čeho jdu a nebudu se tak ukrutně hlídat a pozorovat, to sice nedělám, ale jaksi vzhledem k nevolnosti nejde být tak úplně v poho. Ale ta radost z těhotenství to přeci jen všechno smázne! ![]()
no taky jsem nafouklá,taky si připadám pěkný tlustoch
,nesnesu na sobě už nic uplého, bolí mě z toho břicho,jinak nějak extra ještě radost nemám,užívat si to budu až jak dopadne další kontrola nebo spíš až budu mít za sebou první trimestr.
K tomu snazeni, nam to taky vyslo hend prvni mesic snazeni
zase pridala vlada neco do vody, pacholci
![]()
s tou vodou to je dobrý!
Je fakt, že zatím je radost trochu předčasná, ale potěšila mě ta rychlost, s Juráškem nám to trvalo 4 měsíce (to sice není dlouhá doba, ale i tak mi to přišlo nekonečné) a teď když slyším jak všechny moje kamarádky, či známé mají hrozné problémy a to jsou to mladé holky, tak jsem se spíš připravovala na trpělivé sledování cyklu a několika měsíční maraton!
Tak teď už nám budu jen držet pěstičky, ať je vše ok.
jinak se vám musim přiznat, že už jsem si objednala nějaké těhu oblečení, zatím jen trika (tuniky), a vůbec budu muset zaplnit šatník něčím volnějším, přiléhavá trička by mě hned prozradila!
a přes to nafouklý břicho mě stějně všechno škrtí. Takže doma se teď nejradši válim v manželově triku a vytahaných teplákách a je mi fajn. ![]()
u nás to bylo i poprvé na poprvé
a ted taky a to jsem teda fakt nečekala
,že se to podaří tak hned
,no a taky doufám,že nám to dobře dopadne a donosíme zdravé ,krásné miminka ať ti naši malý kluci mají konečně sourozence a mají se s kým hrát ![]()
no já taky budu potřebovat nějaké oblečení,hlavně kalhoty,ty nemám volné ani jedny,všechny mám uplé,svetříky nějaké mám volné,ale trička ty taky budu potřebovat
,no bude to zase chtít jet do Brna a něco nakoupit,to bude manžel rád ![]()
napoprve nam vlastne vysel nulty pokus. Pritel byl varovan, ze neberu mesic prasky(jela jsem na vanoce domu vyfasovat novou zasobu) a uklouzla mrska…
Takze ja tak trosku to snazeni zavidim, to napnuti, vyslo nevyslo… Uz se toho asi nedockam. Ale hlavne aby mimo bylo ok.
Obleceni: vede priteuv satnik
a tehotenske rifle jsem od minula jeste nesundala
![]()
toho se trošku obávám, je pravda, že Jířa už sourozence potřebuje jako sůl, já už mu nestačim a jak vidí někde děti, tak je k neudržení, nadruhou stranu je to takový moje klíště. Nenechá ani taťku aby mi dal pusu a každýho ujišťuje, že jsem „jeho“ máma ![]()
Už jsem přečetla spousty teorie jak na to, ale přeci jen podle encyklopedie se jet nedá, takže jsem sama zvědavá, tak se s miminkem vyrovná
Jani a kde bydlíte,v rodiném baráčku nebo na bytě,když už vlastně budete mít třetí dítě?Lucy z toho mám taky strach,Kuba je poslední dobou taky mamináč,ale hold si bude muset zvyknout,já už ho ted na to připravuji,že bude mít sourozence,vykládám mu o tom jak si budou pujčovat hračky a hrát si spolu,no uvidíme jestli to vykládání k něčemu bude,nějak to dopadne ![]()
taky si o tom hodně povídáme, hlavně i z toho důvodu, že Jířa chce neustále nosit a pořád po mě leze a skáče, což se sice snážíme dávno odbourat, nicméně bezvýsledně. tak mu teď vysvětluji, že maminka má v bříšku miminko … a prohlížíme si „břichaté“ fotky z prvního těhotenství. Někdy je z toho celý nadšený a dokonce se mnou vybírá jména, ale někdy zas mimčo rezolutně odmítá a všechno je jeho i postýlka a chrastítka a cpe si to zpátky mezi své hračky.
Mě se dokonce ještě dávno před otěhotněním zdálo jak za mnou přišel poprvé do porodnice a jak jsem ho seznamovala se sestřičkou, ve snu bylo samozřejmně vše naprosto idylické, každopádně stejný postup bych ráda volila i v reálu, jen na tu jeho reakci si budu muset počkat. Ale já věřim, že to bude dobrý!
Jani a ty už čekáš třetí? to mi nějak uniklo, páni, to bych taky chtěla, ale zatim jsem sama (no však já manžu časem nějak zpracuju, a nebo si to po tom druhym rozmyslim!
)
no tak to je jak u nás,taky po mně pořád skáče a to s těma hračkama taky,vidím že ty děti jsou ve všem stejný,ale je to ještě daleko a za tu dobu se můžou ještě zmněnit,já v to tedy doufám,protože Kuba má své období,nedávno mě skoro nepotřeboval došli prázdniny a už beze mně ani krok,za pár měsíců může být zase uplně jiný,takže žádný strach ono to zas nějak dopadne ![]()