Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4242
3.1.09 12:43

Ahoj holky,

Zebrus , pekne sedatko do vany :wink: No my koupeme Domcu 1× tydne, ale to se tam rochni, plave, pak s nim vlezu do vany ja nebo Dan 8) A ekzem se mu trochu zlepsil, takze ho mozna budu koupat 2× tydne.. Takze kdyz to Benikovi nejak extra nevadi, tak proc ne, ze jo :wink:

Simi , taky pekne fotky.. No, Domca taky nesedi, obcas mi taky takhle drzi jako Ondra, ale min.. :lol: Ale taky ho to bavi sedet, kdyz uz mi knoura, tak ho takhle obcas po:,–(im, nastavim, tak sedi, cuci a smeje se 8) takze taky porusuju pravidlo „nedavat sedet“ :wink:

My davame pouze ty kukuricne krupky, rozpusti se uplne bez problemu, takze zadny drobky nebo tak podle me nehrozi. A me taky chutnaji, takze je Domisovi uziram 8) Rohlik davat vubec nechci, musela bych Domcu drzet, nebo mu to cpat v zidlicce, kdyz sam jeste nesedi a prijde mi to zbytecny, taky mi pekne ji, tak proc ho tim lepit, ze jo :wink: Rozhodne pockam do 1 roku, stejne chci jeste kojit, takze lepek bude snad bez problemu.

Teeda holky, vy mate ty deti pekne oblecene doma, ja na:,–(im teplacky, tricko, protoze mi stejne tema hadrama vytira, jak leze furt :lol: Nebo to mate jen na foceni?? 8) :P

Tynko , noc na prd, to je jasny, ja zas vcera nemohla spat, nevim proc :twisted: Dite spi a ja do 2 rano cumim, pak ho nakojim a zase.. :roll:

Jinak me uz dva dny pekne boli bricho, takze bud mam nastydlej mocak a nebo to dostanu a na to se faakt netesim :twisted: :roll: jak se znam, nadelim si to na narozky :evil: 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
3.1.09 13:05

Ahojte

Zebruš to sedatko je super,tiež ho chcem kúpiť,len som nevedela,či to má dobrú stabilitu,nemôže sa v tom prevrátiť?

Ryntyntynka napíš mi prosím skúsenosti s x-landerom.

Simi-ja dávam iba neslané,nesladké kukuričné chrupky,tie sa rozpúšťajú a nedrobia sa.Pečivo nedávam.

Zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
3.1.09 13:25

Ahoj holky, díky za uklidnění s tím pečivem, já už si připadala jak krkavčí matka… :oops: Možná zkusím ty křupky, časem, třeba za měsíc :wink:

Veru , já oblíkám děti tzv. pěkně pořád - na tomhle trochu ujíždím :oops: :oops: Dokonce jim oblečení na druhý den připravuju vždycky už večer a těším se, až je zas budu oblíkat… no je to ještě lepší, než když jsem si jako malá hrála s panenkama… :oops: :lol: :lol: Mám teď na ně strašně moc oblečení, trochu jsem to před Vánoci přehnala :oops: a navíc jsme leccos dostali pod stromeček. Takže mám co dělat, aby to vůbec unosili, hlavně slečna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
3.1.09 13:43

Adámek spí a já abch se k němu přidala, tak radši vám píšu :wink: :wink: Pořád váhám , jestli jít odpolko na chvilku na procházku, tak asi jenom dvacet minutek…jenže u nás je docela kosa-stále asi mínus šest stupňů a taky nevím, vo všechno se vyvyrví z té rýmy :roll: Abych mu to ještě nějak nezhoršila :oops:

My jsme měli ráno na teploměru -16 a ani nechci vědět, kolik bylo, když jsem se vraceli dom a potom se nemá člověk divit, že byla v pokoji kosa jak morníku :?

Zebruš: Pěkný fotky :wink: Taky jsem přemýšlela nad tím sedátkem do vany, ale Adam tam hačá sám krásně a navíc se pohybuje sem a tam, takže bych ho v sedátku neudržela :lol: :lol: :lol:

Simčo: Já jsem taky Adámka posazovala, ale je fakt, že my jsme už lezli… tak nějak si tu posloupnost: sezení-lezení-stání trošku obněnil :lol: :lol: Nejdřív jsem dávála kolem něho polštáře, ale brzy se naučil jak se dostat ze sedu do lehu, aby si „nenatloukl“ čumáček… takže i v tvém případu bych se toho nebála, když už taky leze, i když pozadu 8) :wink: :wink:
A k těm dalším dotázkům :wink: Myslím si, že už by jsi mohla zavést další příkrm(příkrmujete asi tak od poloviny sedmého měsíce, že?), ale u vás bych asi nejdřív zavedla ten jogurt a pak postupně i pečivo… taky je lepší zavádět lepkový příkrm, pokud se kojí, aby se minimalizovala možnost alerigie na lepek, sice určitě chceš kojit dlouho, ale na druhou stranu nevíš, jestli třeba nedejbože přestane být mlíčko nebo tak :wink: :wink: :wink: Pečiva bych se nebála, Adam si s ním „vyhraje“ daleko líp než s hračkama a navíc -jak píšeš-si u toho cvičí jemnou motoriku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
3.1.09 14:00

Wenee: Určitě, promiň, trošku jsem zapomněla :oops: … ale mám čtyřkolku s otáčejícími předními kolečky :wink: Sporťák jsme spokojeni, krásně ovladatelný jednou rukou (pokud v druhé kočíruju Aris), pokdu se zadělají kolečka, tak je výborný i do terénu (což mi říkali i v prodejně-takže mi nekecali :lol: :lol: :lol: )…akorát košík je o dost menší než když byla nasazena korbička (což je jasný…akorát jsem se naučila vozit i větší nákup v kočárku a teďka toho tolik neuvezu) :? :? Skládat se dá taky dobře, jen zabere v kufru trošku víc místa (tedy pokud máte kombíkat, akto nebude takový problém na místo v kufru u auta…), nánožník je v ceně kočárku, jen slídu si musíš dokoupit zvlášť a taky tašku ke kočárku-ale já mám obojí neoriginál a jsem taky spokojenost :wink: :wink:
Zkoušela sis přečíst nějaké recence na diskuzío o XTéčku?

No, tak dítko vyspané po odpoledním spánku a já pořád nevím, zda s ním vyrazit ven či ne :nevim: :nevim: Jestli nepůjdem alespoň na chvilinku, tak to bude dlouhé odpoledne :( :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
3.1.09 14:01

Jo, Veru, já taky ráda oblíkám Adámka hezky, takže i na doma a už asi od 17-ti jsem ulítlá na slaďování oblečení, takže to praktikuji i na Adamovi :oops: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
3.1.09 17:35

Ahoj holky,

Veru já doma Vítka nijak nečinčám,má bodyčko,punčocháče a ponožky,taky pořád vytírá,zatím jen plazením 8) Jo a po jídlo ho nechávám tak půl hoďky v lehátku,aby hned nezačal cvičit :wink:

Týnko u nás bylo ráno pouhých -10 8O ,má se ještě ochlazovat :roll: .Tak vždycky po obědě jdeme maximálně na hodinu ven,pak už jsem zmrzlá :roll:

Simi já dávám taky ty křupky a občas po svačině kousek chleba :wink: Jogurt dávám odpol ke svačině,někdy Vítka nakojím.
Pěkné fotky :wink:

Zebruš taky pěkné fotky :wink:

Evelín moc ti to sluší :wink:

My měli zas zábavné ráno.V půl čtvrté jsem Vítka nakojila,spal dál,ale za 5 minut se vzbudil a byl vzhůru až do půl páté,pak naštěstí usnul a spal aspoň do šesti :roll:
Jinak Jiřulka je už od včerejšího odpoledne u babičky,přijede v sedm,tak už se na něj těšíme :wink:

Jo a ještě jsem se chtěla zeptat,nemáte plenky Huggies Premium?Zjistila jsem,že špatně sají,pochopila bych po ránu,že ta plenka prosakuje a Vítek má navlhlé bodyčko,ale stává se to i přes den,kdy má tu plenku maximálně 4 hodiny :roll: Nezdá se mi,že by Vítek tolik čůral…Naštěstí teď máme dva balíky Pampersek,Vítek je dostal od Ježíška :wink:
Jo a dáváte ten fluorid nebo co na zuby,já pořád zapomínám :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
3.1.09 19:31

Ahojky,dík Ryntyntynka,za info o x-landeri,čítala som všetky možné diskusie na nete,no každá mamička píše niečo iné,tak neviem.Asi to risknem.Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
3.1.09 19:56

Adél: My teďka máme Happy…měli jsme je v porodnce a byli dobrý-tedy tenkrát…teďka už mi několikrát protekla :evil: Naštěstí dobírám poslední balení a pak už je doma nechci vidět-akce neakce :-) :-)

Wenee: Vůbec není zač :wink: :wink: A četla jsi i diskuze na baby-cafe? Tam byla slušně rozběhnutá diskuze, sice na XAčko, ale sporťák a korbička je stejná 8) :wink:

Tak dneska bude noc zas úplně na H…O :x :cry: Adámek je uložený už něco málo přes hoďku a byl vzhůru už pětkrát 8O :roll: ....... to zas se mnou bude spát až do rána .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
3.1.09 20:34

Ahoj holky,

tak jsme nakoupili :D Ja mam novou zimni bundu s odepinaci fleesovou mikinou a manzel oblek, ale cekala jsem, ze se mi tam bude libit vic veci, mozna to uz ale meli po vanocich prebrane :?

SiMi, ja krupky davam od zacatku zavedeni prikrmu, Stepan si je uz umi dobre davat do ruky a dokonce si je zacal i trhat na kousky. A rohlik davam asi 14 dni a taky mu chutna, ale ne kazdy den. Jogurt jsem zkousela, ale zatim mu moc nejel :wink: Ja bych se toho az tak nebala, ale zalezi na Tobe, jak se v tom budes citit :wink:
A pokud Ondra sam sedi, tak bych ho chvili klidne nechala, vsak se neklati ne???

Zebrus, pekny sedatko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
3.1.09 20:40

ahoj holky, tak jsem vás dočetla…a zase zapomněla, co jste která psaly…za měsíc a kousek mě čekaj státnice, tak jsem se už včera začala učit…no vůbec mě to neba a stejně pak druhej den nemám páru, co jsem se předchozí den vlastně učila…a taky to, že se můžu učit jen večer, když Pája spí…achjo…včera se vzbudil o půlnoci, tak jsem k němu šla a on chudák seděl v postýlce, a řval…vypadal dost smutně, že kolem něj nikdo není…Ohledně posazování, taky jsem posazovala, když to ještě Pája neovládal, obložila jsem ho polštářema a byl hrozně šťastnej, teď už se po:,–(í sám, tak v pohodě.

Simi : krásný fotkyjogurt dáváme bílej a Pája se po něm může utlouct, kaši jsem zatím žádnou nezkoušela, nějak nevím, kdy by se měla dávat, ráno kojíme, v 10 ovoce, v půl 1 oběd, ve 4 ovoce a po 7 kojíme…jak to máš ty poskládané????jinak křupky Pája ze začátku vůbec nechtěl dávat do pusy, jen je žužlal v rukách, teď mu chutnaj, dávám suchary, už měl i rohlík, ale hlídala jsem ho jak ostříž, aby se nezakuckal…

Adél: my používáme pampersky, sajou výborně. Akorát v noci už byl párkrát pročůranej, ale je to podle toho, kolik toho Pájin za den vypije…Také nechávám malého po jídle chvíli v klidu, aby se hned neválel po napuclym břiše.

Evelín: krásný fotky, sluší ti to moc…a závidím, pořád plánuju jít ke kadeřnici a byla jsem tam naposled, když jsem byla těhu v 8.měsíci…a to už je sakra dlouhá doba :(

Zebruš: krásný fotky, stejné sedátko mám akorát objednané…tak uvidím, jestli v něm Pája vydrží…viděla jsem podobné ve filmu Babyboom a hned se mi zalíbilo…jinak vím, že se to nemá :( , ale koupem každý den, někdy jen chvilku a někdy je tam dýl, máme takový rituál každý den, tak se mi to nechce nějak rušit…

Wenee: taky bych ráda hubla, ale nějak se bojím, kvůli kojení, tak to asi radši nechám až po odstavení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
3.1.09 21:09

EVELINKO, ty kockaaaa, perketne to mas…

SIMI, super nove fotky

RYNTYNTYNKO, taktiez.. teda ty drobci su ale sikovnejsi a sikovnejsiii

juchuuu, nas uz vie robit, to aky si velky, a zdvihne rucickya aaj ako sa mas, len tak vselijak, ale moc mu s rucickami krutiit nejde, ale ukazovat, to ukazuje, chichi

ADELKO… PLIENKY huggies premium, aj mne to robili, ze ked mal riaadne nacikane, tak bolo okre aj tricko.. uz ich preto nekupujeme, nahnevao ma to riadne.. ked haja na brusku tak bol normalne mokry :twisted:

WENEEE, jooj, mne chybaju este 4 kila, ale nejak sa na take oicialne chudnutie necitim.. mne by trebalo skor spevnit.. ale inak, mi az tak tie 4 kg nejak extra nevadia… no, drziiim palce.. ozaj a si stale na tej diskusii, chudeme.. co ako sa to vola,???
a ja mam xlandac 4kolku neviem si vynachvalit

a mna boli v podbrusku, fuuuj, asi uz pride mrcha… ako nejak som si bez nej zvykla a na tie bolesti pri nej,.. to som uz fakt zabudla.. :roll: normalne som rozmyslala, ze co mi je :lol: :lol: :lol: no .. tak asi v najblizsch dnoch, bleeee

ZEBRUSKO, jeejda, ved skoro som zabudla pochvalit Benika, ako kraaasne stoji, sikuliaaaaak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
3.1.09 21:44

Hehe, Tynko , Adam si s rohlikem vyhraje lip nez s hrackama jo?? :lol: :lol: A neklepne te pak z tech drobku okolo?? 8) Me staci, kdyz Domca papa krupky a rozmatla si to vsude - po obleceni, po zidlicce a tak :wink: A jak to pak pekne zatvrdne… 8)

A prave proto ja oblikam Domise na doma „normalne“ do domaciho, jak chodime my :wink: tricko, body, teplacky nebo puncochacky… jelikoz je to furt spinavy, okrupkovany, ochlupeny z koberce, poblity… :wink: 8) no a mezi lidi chodime slusne :wink: A to ja si pro sebe driv taky vymyslela uz vecer, co si vezmu do prace, ladim i nausnice a koralky na krk k obleceni… ted teda uz tolik ne, kdyz jdu s kocarem do parku 8)

Jinak mame dobrou novou hracku, vsem doporucuju, z OBI za 16,– Kc :lol: 8) Kupovali jsme takove to penove tesneni, jak davaji asi instalateri nebo kdo 8) je to asi 2 m dlouha penova roura, obalovali jsme s ni nerez lyziny u sedacky v obyvaku, aby se Domca neprastil do hlavy 8) No a Domca si s tim hral asi 10 minut, vubec neotravoval, byl uneseny tou delkou a mekouckou konzistenci :lol: :lol:

Evelin , tak super, ze jste dobre nakoupili, alespon neco, me vetsinou taky prijde, v tech slevach, ze nemaji zrovna to, co bych chtela, kdyz to shanim.. :roll:

Terko , teda dalsi studentka, ja Vas obdivuju, me to driv nevadilo se ucit, ale ted uz by se mi faaakt nechtelo :wink:

Adel , my pouzivame jen Huggies Premium (to jsou ty s medvidky Pu, ze jo?), protoze mi vadilo, ze Pampers jsou parfemovane, kvuli ekzemu. Byla jsem vzdy spokojena s tim jak se zapinaji, ty perovaci pasky a tak.. No ale posledni dobou, jak Domca spi na boku v noci, tak je k ranu procurany, treba vcera, kdyz jsem ho kojila kolem 2 h, tak jsem ho nejdriv musela celeho prevlict, prochcandil overalek i spacak :roll: :twisted: No a obcas pres den je vlhke body dole, myslim, ze je to proto, jak se pohybuje, tak z nejakeho uhlu mu to proste protece :twisted:
Nevim, co s tim, nechce se mi zkouset jine, tyhle mam rada, ale asi budu muset.. :roll: mozna zkusim jeste jednou Pampers, treba najdu nejake bez vune…

Tak dobrou vsem, jdeme cucet asi na filmik :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
3.1.09 21:55

Ahoj holky,
to jsem se taky chtěla zeptat - kolikrát za 24 hodin ještě kojíte a kdy :?:

My to máme už přes měsíc takto:
8h. snídaně - kojení
10h. svačina - kojení (Silvinka obden vynechává - radši jde spát :wink: )
12.30 oběd
procházka
16h. kojení
17h. ovoce
19.30 kaše

Někdy mají odpoledne prohozené ovoce a kojení, podle toho, jestli jsem doma, nebo někdo hlídá. Když jsem doma, kojím hned po procházce, ať mají teplé do bříška :wink:

Jogurt bych mohla dávat k dopolední svačině, jinam ho nenarvu 8O Jenže Silvinka leckdy jí ráno až třeba v půl deváté a v deset už si chce zase lehnout, další kojení často už ani nechce, jak je ještě najedená… Tak nevím. Ale asi to začnu nějak zkoušet.

Jinak kamarádka mi poradila, když nechci dávat rohlíky či chleba, dát dítěti mrkev či okurku ukrojenou do hranolku - motorika se rozvíjí stejně… a ještě se brousej zoubky :wink:

Lepek dávám v kaši (v některých z nich) a přesnídávku míváme i s cereáliemi občas.

V posledních dnech mi obě děti, ale hlavně Silvinka občas odmítnou kojení - chtějí se jen mazlit. Tak nevím, jestli nesměřuje k tomu, že se sama odstaví… uvidíme. Za sebe bych ráda vydržela do léta, ale je to i na nich :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
3.1.09 21:57

Veru , Huggiesky už nepoužíváme vůbec, Premium byly ještě OK (měli jsme trojky, pak jsme plně přešli na Pampersky), ale jednou jsme měli H. Classic, a to byla katastrofa - i dvakrát denně pročůraná slečna… :evil: :roll: a přesně jak píšeš, hlavně v noci :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí