Poradna duly
Jana Čurdová
A tou autosedackou: tak my pujdeme asi taky do Romera. Patri k nebejzpecnejsi sedackam vubec, nasim jsme ji uz koupili, byla dokonce se slevou a libi se mi. Do izofixu asi nakonec nepujdem, to pridelavani neni az tak jednoduchy, ale koupime asi Romer King plus … toz tak ![]()
Ahoj, tak Beník zatím spinká, snad už to spaní bude lepší ![]()
Wenee , ráda bych se přidala, ale já bych to nevydržela ani den
![]()
Evelín , pěkný fotky a barva ti sluší ![]()
Holky, já jsem se ještě dívala na autosedačku Britax Evolva, ta je od 9 měsíců až do 36 kg
, to je dobrý. Ale chtěla bych ji vidět na živo, přijde mi nepohodlná
. Ale jinak Britax máme a je super a mám pocit, že májí s Romerem něco společnýho - některý sedačky se jmenují Britax Romer myslím. No, to je zase vybírání
![]()
Kde jste kdo, vikend po Novem roce, vsichni jeste pryc ![]()
Evelin , me se to libi, je to pekny, ja si davala na stredni skole vzdy jen dve barvy → bordo nebo mahagon, tohle mi trochu pripomina to bordo
Ale muj manzel - konzerva ma rad pouze hnede vlasy, takze tu ted stridam cokolada - kapucino
ale jednou ho prevezu, zkratim, obarvim a uvidi ![]()
Jojo, my jdeme taky asi do te King plus ![]()
Teda ted tu koukame na Krause - Uvolnete se prosim a je to fakt zabavny, probiraji s tim sinologem cinstinu, ta rec je fakt ulitla
![]()
Jo, už vím, co mají společného ty firmy, ta sedačka, co se mi líbí je Romer Britax Evolva ![]()
Tak diky za pochvalu
Ja jsem si taky davala mahagon, ale moc mi nechytal, tak jsme zkusila tmave cervenou a vypada to takto ![]()
Manzel je tady v tom docela v poho, sam mel modrou hlavu, tak nemuze moc kecat
![]()
Zebrus, takze taky Romer ![]()
A koukame taky na Uvolnete se a je to prca
A ted se tesim na Sex ve meste ![]()
Zitra vyrazime do Freeportu, potrebuju zimni bundu a manzel boty, tak doufam, ze neco sezene a hlavne levneji nez v Brne. Stepan bude u nasich, tak snad to zvaldne ![]()
Taky cucim na Sex, i kdyz uz jsem tyhle serie videla, ale zase se tu smeju „ty zatracena devko, ty zatracena ku*vo“
![]()
Koukam, samej Romer…
Jo a Evelin , Freeport zaaaaavidim
, my to mame dalekoooo, zitra razime maximalne do Sterbohol, tam je nejen Interspar kvuli jidlu a Obi, ale taky par obchodu a outlet centrum, tak snad neco pokoupime… ale Freeport je teda lepci… ![]()
Stejne, ty oblecky v CR jsou taaak drahy, fakt si z nas ty obchodnici delaji srandu
vsude v cizine hadriky za babku a tady???? ![]()
Ja myslim, ze to Stepanek zvladne, jestli si od Vasich da prikrm a pak treba kasi, tak hlad snad mit nebude.. Pije z lahvicky? Jestli jo, tak je to podle me uplne v pohode…
jestli nema mamankovske obdobi
U nas se to zatim nerozvinulo, porad je radsi ve spolecnosti lidi nez sam s mamou, se kterou se obcas nudi
Doufam, ze to tak vydrzi.......
Zebrus , tak at mate dnes tu noc lepsi, podle me to taky budou zuby, je divny, ze by se to zacalo dit jen tak, z niceho nic… ![]()
Joo, jeste mam jeden dotaz, jsem si vzpomnela… Domca nikdy po mlicku nezvracel, ale ted, jak ji prikrmy a kasi, tak potom zacne blbnout, ze jo, na brise, prevraci se, hejbe se, plazi se po brise, proste si to bricho macka, takze po kazdem jidle minimalne jednou blinka → na podlahu nebo na tricko a tak, nejhorsi je, kdyz ji neco oranzovyho, tak to rozmatla plineckou a trickem, kdyz si toho hned nevsimnu, mate to taky??
Doufam, ze ho to brzo prejde
![]()
No nic, jdu zase sledovat Sex
A dobrou noc ![]()
Jo a Wenee , ja se k tobe s hubnutim asi nepripojim
ne ze bych tu chtela nejak provokovat
ale ja se svou desivou dietou hubnout nepotrebuju, naopak…
potrebovala bych trochu nabrat, ale hlavne nekde ziskat svaly
nebo mi upadne pater brzo ![]()
Budu muset zacit cvicit nebo co ![]()
Ale je to dobre predsevzeti ![]()
Ahoj holky,
my jsme si Silvestra užili parádně, mejdan ve stylu 80. let, vytáhli jsme staré oblečení, takže Jára byl za přestárlého rockera a já za „spartakiádní lolitu“
no legrace. Děti spaly poprvé obě celou noc
nikdo se nebudil na kojení, to jsem ještě nezažila!!!
Ale na dnešek už to bylo zas při starém
Ale i tak vcelku OK.
Evelín, moooc ti to sluší!!! ![]()
Wenee , my s Týnkou už chodíme do nově založené diskuse Hubneme (nejen) s dvojčátky - připoj se, nejsou tam zdaleka jen dvojčátkový maminy. Máme už tabulku a popsaných zatím 6 stran, takže se snadno chytneš
Je to v sekci Cvičíme, krásníme a třeba i hubneme.
Veru , paráda, že malej tak krásně leze! Mně Ondra taky couvá, je to legrace. A Silvinka pro změnu válí sudy - a je tak rychlá, že ji normálně nestíhám vyfotit v jedné z fází, vždycky se mi odkulí
Ale pózuje mi jak modelka, natáčí se, valí oči…
Jinak blinkají mi maloučko, vlastně už skoro nikdy, a to byl Ondra pěknej poblijón…
Dokud jsem plně kojila, zvládal blinkat po každém kojení a klidně i 2 hodiny po jídle
Asi měl trochu reflux. A to po půlroce odeznívá.
Ahoj Ryntyntynka-Ty máš X-lander?
Rozmýšlam,že ho kúpim,tak mi poraď,či áno.Si s ním spokojná?
Ja chcem,trojkolku.Je k nemu aj nánožnik a pláštenka?Nie je moc veľký a ťažký?Ľahko sa ovláda? Ďakujem,papa
Simi-ďakujem za radu pridať sa do novej diskusie.Už som sa pridala,tak a teraz už len veľa a veľa a ešte viac pevnej vôle vydržať.
Papa
Ahoj, tak noc lepší
, večer Beník dostal kousek čípku Panadolu, tak možná proto, ale jsem vyspaná a on taky, jen manža ještě vyspává ![]()
Evelín , do Freeportu už se chystáme asi rok a ještě jsme tam nebyli a to to máme kousek od nás
Pak dej vědět, co tam mají ![]()
Verčo , Beník blinká pořád a ze všeho
, všechno mám flekatý. A blinká i po mlíku, i když ho chvilku po jídle držím, aby hned nelezl, tak pak stejně blinká ![]()
Jdu nabalit Bendu do manduci a dělat snídani ![]()
Tak teď už spí zase oba - manža ještě pořád a Benďa už zase
a máma má volnoooooo
![]()
Tady je pár fotek, dostali jsme od ségry sedátko do vany, její Kubík už v tom nechce být, prý už leze i ve vaně
. Ale Bendu to baví, sice jak ještě nesedí, tak mi v tom ujíždí, ale jinak je to super. Jednou za čas to snad ekzému neublíží ![]()
A tady Benda dnes ráno ![]()
Ahoj holky,
Zebři, krááásný fotky! ![]()
U nás za poslední týden spala Silvinka už tři noci bez buzení na kojení
tak jsem zvědavá, jestli jí to vydrží. Bylo by to fajn ![]()
Holky, já vím, že není dobré děti posazovat, dokud samy nesedí, ale… v posledních dnech jsem Ondru párkrát po:,–(ila a jeho to děsně baví
Jako nepodkládám ho - udrží se v sedě sám. I čtvrt hodiny!
Jen jsem samozřejmě poblíž a jistím ho. Dělám to hlavně navečer, když už je děsně protivnej
a ničím se mu nezavděčíme - sezení zabírá. Jak říkám, udrží se dobře (Silvinka ani náhodou, tak ji ani nezkouším posazovat), nicméně sám se do sedu ještě nedostane… tak nevím…
Sedí asi takhle: ![]()
A aby to Silvince nebylo líto, přidávám i její aktuální fotku: ![]()
Ahojda ![]()
U nás noc úplně na pytel
Byli jsme u kámošů (stejných jako na Silvestra) slavit Radkovi narozeniny, domů jsme se vrátili ve dvanáct (cestou jsem řídila já, sníh na silnicích, decentně namrzlé
), Adam se samozřejmě vzbudil a tak jsem ho uspávala nevím do kolika, pak budíček ve tři- před čtvrtou mlíčko a od té doby nemohl zabrat
Někdy po páté jsem mu odsála z nosíku hleny (jo, jo, vypadá to u nás na rýmu
já nachlazená a do toho ještě Adámek
), pak mi zabral do půl sedmé a konečná … od té doby mi spí už podruhé, aspoň že tak …
Veru: My teda taky pořád blinkáme a už toho mám plný zuby + teda ještě to slintání jak bernardýn
Taky jsme měli slabší reflux resp. asi pořád máme
(dovyvynutí záklopky mezí jícnem a prvním oddílem žaludku, po šestém měsíci by to mělo být v cajku, ale taky to může trvat do roka..) Takže taky máme pořád barevný trička-bodýčka a plínky
![]()
Evelín: Freeport taktéž závidím
chtěla bych si tam pokoupit levnější hadry, ale my by jsme ten rozdíl daly za naftu
Jednu dobu jsme si kupovali značkový hadry na Ukrajině (od bydliště Radkových rodičů to není tak daleko…), akorát už máme oba dva propadlé cestovní pasy
![]()
Dítko se mi vzbudilo…zatím pápáááááááááá ![]()
Týnko , chudinko, taková noc… nezávidím, ale důvěrně to znám
![]()
Holky, chtěla jsem se zeptat, dáváte už všechny
a) jogurt,
b) křupky, rohlík apod. do ruky ![]()
Já nic z toho zatím nedávám, myslíte, že je to už nutné? Mně děti baští příkrmy krásně, ale zatím jsme všichni spokojení s tím, jak to máme teď. Ráno a dopoledne jim stačí kojení, pak mají oběd, snědí celých 250 g, pak odpoledne kojím + mají ovoce, a večer kaši, také snědí plnou dávku.
Ohledně křupek a rohlíků - přiznám se, že mi jednak trochu jde proti srsti, aby tak malé dítě jedlo pečivo (i proto, že je hodně slané, i samotné těsto), nejradši bych počkala až po roce, jednak i tak mám co dělat, abych děti uhlídala, a ještě hlídat, aby jim nezaskočil drobek…
Ale zase je to prý dobré pro motoriku, tak nevím ![]()