Poradna duly
Jana Čurdová
U nás noc teda nic moc
, Beník se vzbudí a brečí a ani prso nechce, tak snad to jsou zuby, protože jinak už nevím ![]()
Evelín , fotky jsou super. Beník dostal podobné vozítko ![]()
Ahoj holky,
tak se hlásíme z domova
Všude dobře-doma nejlíp
Dneska je to docela náročné, jelikož toho mám málo naspinkámo a člověk aby měl se stoupajícím Adámkem oči vzádu
Všude si stoupá, hlavně o nestabilní věci… naštěstí máme stromeček doma taky vysoko, takže na něj nemůže, ale to na čem stojí je velice zajímavé
Na oběd se tady byla ségra s Tobiáškem a rozdali jsme si zbylého Ježucha, Adam byl s chodítka celý paf
Akorát po něm leze, takže ho uklidíme do rohu a počkáme, až začne sám trošku ťapkat ![]()
Evelín: Pěkný fotky
, Adam taky dneska nestíhal rozbalovat
jak byl Ježíško štědrý
a slevy a úlovky v Nextu závidím
![]()
Adél: Mě zase začne brzy „hrabat“ z toho hrajícího míčku a trojkolky
My budeme slavit Silvestra opět (už alespoň po čtvrté) s nejlepšíma kámošema, akorát to tedy nebude rozhodně tak živé jako vloni
, alespoň doufám
To bych se totiž asi zbalila a jela dom
Ale vzhledem k tomu, že tam budou spát tři dítka (dva kojenci a jedno batolátko), tak určo ne
Příští rok ho už budem slavit ve vlastním, jak já se těším
A to je pěkný zvyk, jít si přiŤuknout k postýlce
![]()
Simčo: To je trefný
tak trošku Itálie
![]()
Mám chvililinku čásek, tak vkládám pár fotek ![]()
celá rodinka:
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_8263.jpg
Mamka a Adámek:
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_8268.jpg
A tady náš vánoční dopravní prostředek:
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_8284.jpg
Největší vánoční dáreček ![]()
Ahoj mamulenky,
tak nám to uteklo a manžel jde zítra do práce ![]()
Dopoledne se staví máma,odnese si králíka a knedlíky na novoroční svíčkovou,Jiřulku si po obědě vyzvedne děda.Tenhle týden je ještě dobrý,ale od příštího týdne už bude leden a všechno nanovo.Mě ten konec roku vždycky přijde spíš smutný
Ale ten leden je už zase naděje na jaro a víc světla přes den
Tolik nedělní úvaha
![]()
Jinak moc pěkné fotečky
Byli jsme dneska na návštěvě a kamarádky roční holčička začla chodit,je to legrace,jelikož je stejně velká jak Vítek
My tohle nezažijem,aby nám takový prcek chodil,než začne Vítek,tak ještě povyroste a Jiřulka začal až v 17ti měsících ![]()
Zebruš my vlastně taky Silvestra neslavíme,dáme si k večeři vařené hovězí,kouknem na dvd na nějaký filmek,připijem si a půjdem spát ![]()
Hezky vecer,
co se tyce Silvestra, tak my asi letos budeme vecer doma, premysleli jsme o tom a moc se nam nikam nechce… Navstev jsme si uzili v tomto roce az az, uz nam neni 20 (bohuzel
) abychom poradne zakalili
Takze pres den pujdeme do ZOO, a vecer si udelame veceri a pak si asi zahrajeme Carcassone a Rim, uz jsme to dlouho nehrali
No a dame sampano a pak asi spaaat ![]()
Adel , Dan jde zitra taky do prace
jsem ho ukecavala, at zustane doma, ale jsem rada, ze si vzal volno alespon 31.12. a to jeste neni jisty, ale doufam, ze jo ![]()
Simi , u nas je Italie jen obcas, hlavne z my strany
jsem hrozny nervak a vytoci me kazda blbost a myslim si, jak vim vsechno nejlip
Nastesti se snazime ale co nejdrive to vyresit, protoze ticha domacnost me nebavi ![]()
Nejvic se asi paradoxne hadame kvuli autu → bud pri rizeni („ty ses nejakej chytrej“, „proc si nezatocila, kdyz jsem ti to rikal“…) a nebo doma, kdyz se bavime o rizeni a o autu
Mazec… ![]()
A tady par fotek ![]()
Vanocni rodinka u nasich ![]()
http://emimino.cz/…_Vanoce1.jpg
Nas darecek
http://emimino.cz/…_Vanoce2.jpg
No a vylet na rozhlednu ![]()
http://emimino.cz/…_Vanoce3.jpg
Jinak na rozhledne se mi stala dobra vec
s Domcou v satku jsem uklouzla na zmrzlych schodech a spadla jak v tech filmech pozadu na zada, nohy mi vyletely do vzduchu
Moje mama mela malem infarkt, ale ja vstala a rikam ok, nic se nikomu nestalo, Domca jen brecel, ze se lekl.. Ale jak jsme dorazili domu, v teple vse „rozmrzlo“ a me bolela ruka a zada jak blazen, ted mam asi tri modriny po tele, boli me krk a loket
ale dite jsem zachranila ![]()
ahojky holky, moc pěkný fotky. Dneska Pája prvně péroval na kolenou a pak si rovnou sedl, jsem koukala jak blázen…pak se zvedl na lehátko, vyšpulil zadek a stoupl si.....asi měl svůj den…hihi…jinak jak jste se tu bavili o druhém mimču, tak já se ani moc nebráním, zatím teda ms od porodu nebyla, ale nějak jsem už měsíc zapoměla na antiko, nemůžu si na to zvyknout, že si musim vzít ráno prášek, tak mi tu v koupelně stojí plný balení…ale je to asi tím, že si nedokážu představit, jak by to vypadalo s dvěma dětma…manža furt v práci…prarodiče všichni pracují…asi by to byl dost záhul…Pája je totiž takový miminko nemiminko…neměla jsem žádný nevolnosti v těhu, žádný porodní bolesti, Pája neměl koliky, po šestinedělí spal celou noc, nemusel se uspávat, atd…takže jsem byla docela v pohodě…tak si říkám, že u toho druhého bych konečně poznala, co je to malé mimi a kolik je s ním práce…
Ahoj holky,
tak to my se na Silvestra chystáme - těhotná kamarádka chystá večírek ve stylu 80. let, takže mi máma už přivezla slušivý oranžový pletený šátek s třásněmi jako dobovou proprietu a uvažuju o tom, že si ještě upletu návleky
myslím ty „cvičicí“ na nohy… ale asi se na to spíš vykašlu
Mamka s přítelem pohlídaj děti, ale přijedem během noci, počítám nejpozději ve dvě.
Teri , to máš fakt úžasný miminko, takový zázrak přírody
Já mám dvě, řekla bych průměrný, co se týče „zlobení“, nespání apod. - zase jsou ale úžasný na baštění, to je veliká úleva! -, a náročný je to vcelku dost
Jinak já antiko zatím neberu, nějak se mi nechce
brala jsem ji od 19 deset let a nějak se líp cítím „čistá“…
Veru, ty jo, takovej pád!
Ale fotky jsou překrásný!!! Malej je hodně po tobě, řekla bych!
Týnko , taky krásný fotky ![]()
My měli dneska další návštěvu, docela to u nás teď žije
A taky jsme byli cvičit, moooc mi to prospělo! ![]()
Zdravim ![]()
Tynko, tak to ma Adamek obr karu
![]()
A s Benikem si pak budou moci davat zavody, kdyz maji stejny vozitko
![]()
Veru, to musel byt „paradni zazitek“
Ale obetovala jsi sama sebe za zachranu ditete a to se ceni
![]()
Terko, sikulka Paja
A Paja je teda uplne zlate miminko
U me se to meni prave podle toho, v jakem je Stepan zrovna rozpolozeni a taky jak jsem na tom psychicky ja. Nekdy si rikam, ze mit druhe dite, tak se to da v pohode zvladnout a pak si zase rikam, ze druhe az bude Stepan plnoletej
![]()
A na Silvestra jsme letos po dlouhe dobe doma, ale prijde k nam segra s manzelem a budou u nas spat, tak bude pokec, jidlo a pripitky
![]()
Tak alspoň přes den spal Beník líp, když už ne v noci a v poledne jsem usnula s ním ![]()
Dnes jsme zkusili jogurtovo-banánový dezert od Hami (dostali jsme vzorek z Hami klubu) a Beníkovi moc chutnal, tak je asi koupíme
Je tam sice cukr, ale věčně se mu asi bránit nemůžu ![]()
Jinak manža pracoval přes celý Vánoce, sice z domu, ale byl zalezlý a viděla jsem ho míň než když tu není
, i když jsme byli u našich, tak pracoval
. A zítra jde taky do práce ![]()
Týnko, Verčo, krásný fotky ![]()
Týnko , Adámek je teda vyfešákovanej
a vozítko má teda parádní
![]()
Adel , taky mám takový myšlenky na konci roku
, ale já je asi budu mít i v lednu, snad se mi alspoň na jaře spraví
![]()
Verčo , ještěže se vám nic nestalo
. Mamka takto se mnou spadla, když jsem byla malá - nesla mě na ramenech a spadla dozadu, ale taky se nám nic nestalo
Terko , to je šikulka
a fakt máš nějaký zázračný dítě, že je tak hodný ![]()
Simi , téda, to si Silvestra určitě užijete ![]()
Holky, me prijde, ze vetsinou ma matka modriny jak blazen a dite se „zachrani“
Znama takto sjela schody v rodinnem domku, mela modrinu pres pul zad a mimco uplne ok…
Jinak my chceme druhe mimi brzy, Domca byl take hodny, presne jako pise Terka, zadne nevolnosti, porod ok, prdiky, breceni nic, krasne spi a papa…
ale ja presne vim, ze druhe dite bude hroznej zlobic, je mi to jasny, ze si to vyzeru, ja to tak nejak tusim
![]()
Ale uz abychom asi zacali, protoze jestli nam bude to dalsi trvat jako Domca (cca 11 mesicu), tak me slehne
Ja teda rozhodne antikoncepci uz brat nebudu, tech 11 let mi stacilo
A taky jsem to jeste od porodu nedostala, takze cekam, kdy to objevim, jako psala Lucy
jak znam svoje stesti, tak nekde v obchode, v centru, bez jedine vlozky a WC v dohledu ![]()
Tak dobrou noc, opravdu dobrou, bez zubu a brecenicka… ![]()
Dobre rano!
Manzel ma jeste cely tyden dovolenou, tak si uzivam, ze se o Stepana stara taky nekdo jinej
Zrovna mu hraje na eletrickou kytaru a Stepan mu do toho zpiva a placa do zidle
Jo a v tom Nextu jsme koupili triko s kytarou pres celej hrudnik a doma jsme zjistili, ze to triko na boku po zmacknuti dokonce hraje ![]()
Domcovi preju dodatecne krasne mesicniny
na Domcu si vzdycky vzpomenu, kdyz jsou se Stepanem o den
![]()
Veru, tak na co cekas, sup sup a snazit se
![]()
Jinak k te menzes, jak psala Lucy, ze to dostala po stromek, tak ja jsem to uuuuplne poprve ve 13 letech dostala vecer na Stedry den
To byl ale darek
![]()
Dneska jdeme na obed ke kamaradum, maji stejne stareho klucika, tak si treba i pohraji ![]()
ahooooj,
jojo Evelin , taky jsem si vcera rikala, jestli mam poprat Stepankovi dopredu, protoze vim, ze to ma s Domcou skoro
abych na to pak nezapomenla ![]()
A co kytara, jak se mu libi? Vim, ze bratrankova zena kdyz Vojtikovi zpivala a hrala, tak byl hodnej a poslouchal ![]()
No ale zapomnela jsem poprat klukum vanocnim k svatku → Adamkovi c.1 a c.2 a Stepankovi
Tak tady maji kyticku
Nevim, jestli jste to psaly, ale davaly jste jako nejaky darek k svatku, jako „navic“? ![]()
A tatka nas uz je v praci, beeeeee
Musel jit vytvaret hodnoty nebo co ![]()
Jake mate vsude pocasicko, u nas je -6 a psi zima, to zase bude prochazka odpoledne, Domca ve fusaku zalezlej a spici a ja zmrzla jak soboli hov.o
Uz se tesim na jaro!!
Jo, jeste mam takovou pracovni otazku
Pro ty zeny, ktere nemaji susicku
Jak ted v zime susite pradlo, v obyvaku, loznici, v koupelne?? My mame sice balkon i terasu, ale bez strechy, takze tam to ted nedavam, stejne je zima, tak by to akorat zmrzlo. Obcas to hodim do zimni zahrady, ale tam je taky psi zima, to je totez. Takze vetsinou mi to furt vlaje v obyvaku a obcas se mi zda, ze je to tak jako „zatuchle“, ne, to je blby slovo, takovy jako „zapoceny“, ne taky blbost, nevim, jak bych to napsala
A hlavne mi rikala kamoska, ze to prej neni dobry pro zdi, ze se do nich nasava vlhkost z toho pradla, tak fakt nevim ![]()
Dobré ránko ![]()
U nás je kosa až ouvej, v noci někde pod mínus deset a i teďka je tam pořád mínus šest…takže přemýšlím, co budeme dneska s Adámkem dělat. Docela bych se chtěla jet podívat do Tesca do Liberce, ale čekám, zda-li se neozve kámoška…a navíc co Lbc musím ještě zítra či pozítří na ten dopravák
Ale počítám, že se tam stejnak nebudu chytat
![]()
U nás noc pohoda, akorát jsme měli docela dlouhý rozhovor s manžou… přšel až v půl druhý (a to říkal odpolko jen na skok
), alespoň že si vzal ráno Adámka a já se mohla trošku „dovyspat“ .....
Dneska jsme zkoušela, aby usnul Adam dopolko sám a tvrdě mi to neprošlo
Nejdřív že se vybrečí-nic, pak že si lehnu vedle postýlky a předstírám spánek-nic a nakonec po půl hodinovém vymývání mozku jsem si ho vzala k sobě a hned tuhoš
![]()
Terko: Páje je šikulkááááá
No a tedy máš vážně pohodové mimčo!!! U nás je to dost podobné jako u Evelín
A buď ráda, že Pavlík netrpěl na koliky, jelikož to bych nepřála ani nepříteli ![]()
Evelín, Zebruš: Trojkolka je fakt velká
Ale měla by mu vydržet tak cca do tří let
dají se ty různé plasty a hrací panel odšroubat a zbyde z toho čistě jen trojkolka
![]()
To jsi měla ve trinácti teda pěkný dáreček
Taky mě to poprvé potkalo ve 13-ti, ale už ani nevím, jaké roční období bylo ![]()
Evelín: Hrající tričko
To mu se říká úlovek
![]()
Domčovi a Štěpánkovi vše néééj k osmiměsíčninkám
![]()
Veru: Takový pád
Hlavně že se vám nic nestalo
A pěkná fota
A jak jsi hodně nabalila Domču do šátku?? Jsem přemýšlela, že by jsem vyrazili s Adámkem ven v manduce, ale bojím se, aby mi v ní neurzl
![]()
Jdu se posbírat a něco udělat než se mi to moje zvířátko milovaný probudí..... obídek mám hotový ještě od včera
knedlo/vepřo/zelo
u mě ve vegetariánský podobě
![]()
Veru: Tak to budem obě dvě zmrzlé jak sobolý hoví
My jsem dřív sušívali u naších v ložnici, ale teďka jí mají předělanou a nevejde se tam sušák, tak sušíme v tátově pracovně/Adamově denním stacionáři
A nepřijde mi, že by bylo „zapocené“, ale mě zas vadí, že když se to přežene s aviváží, tak to „smrdí“ po celém bytě
.....
Adam začal vyřvávat do chůvičky, tak musím frčet … ![]()