Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
u nás noc celkem o pohodě, akorát se Adam vzbudil už po třetí na jídlo, tak že jsem si trošku do čtyř pobrečeli, pak hned usnul a spal do půl sedmý…nechce se mi mu dávat to ranní mlíčko v noci brzy…za prvé by si na to asi zvykl (jako že brzy) a za druhé by vstával už někdy v pět
A asi takový hlad neměl, jelikož se mi ho podařilo i místy uspat
![]()
Zebrušl: Dávám odříhnout po mlíčku, tj. 2 krát denně a že to teda jsou krkance
![]()
Hollandii dávám k snídani a Aktivii ke sváče
je menší a to mu na sváču stačí… a jelikož každý den nesvačí, tak je to v poho. Teď jsem zkusila na sváču koupit od Hami ty jogrutovoovocný mňamky, tak jsem zvědavá, jaký budou mít úspěch
Jo a do jogurtu mu nic nepřidávám, beztak má ovocné odpol svačinky ![]()
Terko: Jsem ještě zapomněla napsat: Přes dne uspávám buď v náručí a pak šup do postýlky a nebo to jistí kočárek (a včera autosedačka v autě) ![]()
Lucy: To to tedy máš veselé před Vánoci
Ať se Tomík co nejdřív „umoudří“
![]()
Aaaaaaaaaaa, vzbudilo se mi dítko, jdu dodělat obídek-dneska jenom bramboráky, na zlatou
a pak ještě razíme na chvilku za mojí babi, popřát Vánoce a po koupání na to Slovensko, už se těším
, ale zároveň mám obavy z cesty .......
Zatím ahooooj ![]()
Pěkné......... jejda už odpoledne
!
To to letí, kluci se mi pěkně všichni někam uklidili (Jířa je s babčou v němněcku, taťka se zapomněl na nákupech a mrňous si dospává po nočním koncertě!)
Děkuji za vaše písmenka útěchy! No snad to nějak přepytlíkujeme do toho „moudřejšího“ období. Naštěstí stromek včera ozdobil Jiřík skoro sám, pravda musela jsem ho dnes trochu posrovnat, ale i tak je to fajn, když už takhle pomáhá! Klobásky jsem si dnes připravila na porce a šoupla do mrazáku, zítra koupíme kaproně, dárky už mám zabalené všechny, takže ve středu by měl být relativně klid. Ale znáte, to vždycky může nastat nějaká komplikace.
Třeba předloni, k nám zavítala po sto letech jedna dobrá kamarádka a nebylo jí blbý tu vysedávat až do osmi hodin
a já trubka celá na nervy, jsem jí nebyla schopná říct, ať už vypadne!
Jiřík nám pak u večeře usnul, manžel byl pěkně nasráknutý a Vánoce byly jak fík, no každý rok to mám na talíři!
Ale uznávám, že jsem měla zasáhnout, taky teď už dopředu hlásím, že tu nechci 24. nikoho vidět a ani se ničeho účastnit. Ráno jen skočíme popřát mamušce k svátku a honem zas dom. Naštěstí chodí naši v poledne do kostela, takže nás vypakují sami!
Mám teď dilema, jestli Tomáše nemám vzbudit, aby mi zas neblbnul v noci. Už spí skoro tři hoďky. Včera jsem pročítala diskuse, co s přehozeným režimem. Každá mamka radí položit do postýlky a nechat vyřvat, přes den zabavit, ale to je na naše podmínky nepoužitelné! Tomáš v noci příšerně řve, až se dusí a přes den se sám nezabaví ani náhodou a pokud je unavený, tak i já můžu dělat kašpárka jak chci, ale je mi to houby platný. Navíc mám pocit, že to bude pěkný nerváček. On pořád velkou silou mlátí rukou (je jedno do čeho, kolikrát jsou to fakt rány) dělá to v leže v sedě, prostě pořád. U jídla zas neustále kope nohama, ani na ruce nevydrží být v klidu. Pořád se snaží dostat na nohy a skákat, a taky se strašně vzteká, ale kvůli každý kravině. Ono to asi takle nezní nějak neobvykle, děti to dělají, ale Jiřík přesto, že je to poměrně dost živé dítě, tak ve srovnání s Tomem, byl naprosto klidný. Děsím se toho co nás ještě čeká. Teď jsme zažili jednoho mírného hyperaktiváčka na besídce a řeknu vám, že to byl teda mazec!
Jsem se nějak rozjela, ale buhví, kdy se k vám zas dostanu.
Tak zatím pa a přeju hlavně pohodové a klidné svátky i předsvátčí! (i sobě!
) papa
Beník mi nechce spát - obědval kolem 1 a kolem půl 2 až 2 normálně spí, ale dnes nic ![]()
Adel , věkem se nestresuj, stárneme všichni
A ve škole jsme se učili, že stárnem už od narození, takže jsme vlastně staří všichni
![]()
I když taky mám trošku divný pocit, když vidím puboše a já jsem v jejich očích „stará matka“ a dívají se na mě skoro s úctou
, ještě jsem si na to nezvykla, pořád si připadám jako puboš ![]()
Díky holky za rady s jídlem ![]()
Lucy , to by mě taky vytočilo, kdyby nám sem někdo přišel na Vánoce a nechtěl odejít ![]()
AHOJ HOLKY,, JDU SE SVAMA ROZLOUČIT, ZA CHVILKU RAZÍME
ZE SLOVENSKA SE OHLÁSÍM
![]()
ahojky, tak dneska Pája usnul u prsa a včera zas prospal celou noc, tak nevím, třeba bude zítra zase vyvádět. Holky a co děláte k štědrovečerní večeři???všichni kapříte???my ne, manža ryby nemusí a já je milovala, ale od tý doby co jsem byla těhu je nemůžu ani vidět…takže bude jen bramborovej salát a kuřecí řízky.
Týnko: přeju šťastnou cestu a krásně si to tam užijte…já na Slovensku nikdy nebyla…
Zebruš: taky si občas připadám jak puboš…z mejch vrstevníků má mimi jen jedna kamarádka…
Lucy: s tím „vyháněním“ návštěv jsme v tom stejně…v šestinedělí dorazila kamarádka a odcházela v 9 večer, taky jsem nějak neměla sílu jí vysvětlit, že je už docela pozdě.
Zebruš: do jogurtu nic nemíchám, jsem ráda, že ho zbaští čistej, ale občas dám přesnídávku jogurt s meruňkama…
jinak jsem koukala na různý příkrmy od 8. měsíce a dost často do nich dávaj rajčata…mě to přijde docela dost brzo…no nevím…
Ahoj holky,
Tynko, preji dobrou cestu a hezky si to s rodinou uzijte
![]()
Lucy, Ty mas poradne narocne dite …Preju pevne nervy a poklidne Vanoce, at si muzes aspon trochu odpocnout ![]()
JInak Stepan ted posledni dobou dostava dost velek hysteraky, vubec nevim, co s nim
Ted hrozne hystreci kdyz je polozenej (oblikani, prebalovani) a jak ho dame do vertiklani polohy, tak je jak vymenej, nemate to nekdo???
Jinak koukam, ze to spani pres den neni ani u vas ostatnich zadna slava, tak v tom aspon nejsem sama
![]()
Adel, uzivej si toho, ze uz jsi zralejsi a moudrejsi ![]()
Vy jeste davate fakt odrihavat??? Ja to nedelam uz pekne dlouho, ale je to asi tim, ze my jsme nejak extra neblili, tak jsem to ani moc neresila…
Zebrus, tak vy uz taky jogurtujete, jo? Ja to asi zkusim po Vanocich…
Ahojky,nestíham písať,ale snažím sa aspoň Vás čítať,majte sa krásne a krásne Vianoce,papa
Ahojte
Beník mi usnul místo po obědě až ve 3 a spal do 5
, takže jsme vynechali svačinu a k večeři dostal jogurt - kaši mi stejně bojkotuje
a dala jsem ho spát až kolem půl 9, aby zase nevyváděl v postýlce a dobrý, dala jsem ho rovnou na mou půlku postele a chrní
. Ale už jsem raději nadstavila jeho postýlku, co kdyby se rozhodl si stoupnout
- nemůžem dát rošt dolů, když ji máme u naší postele, ale připevnila jsem na tu dlouhou stranu tu oddělanou část postýlky a na druhou jsem přivázala dřevěnou desku a tak teď mi jen nesmí spadnout z naší postele ![]()
Týnko , šťastnou cestu ![]()
Terko , my bysme normálně na Štědrý večer jedli pečené kuře s pečenýma bramborama a vařenou zeleninou (angláni dělají krůtu, ale ta je na nás dva velká
), ale přijde k nám můj taťka a dělá řízky se salátem a pro sebe bude dělat kapra, takže já nevařím, všechno se mi přinese
. A pro cukroví si zítra jedem k mamce
(to jsem ale hospodyňka
)
Z rajčat mám taky strach, dávají je i do některých Hami od 6.měsíce
, mám nějaký doma, ale nedávám je. Třeba kamoščina 2letá dcera jí vše (i ryby, ořechy, …prostě všechno
), ale po rajčatech se jí osipává ![]()
Evelín , Beníkovi jogurt moc chutná a jsem ráda, že má vápník, já mám pocit, že v mlíku už žádnej nemám ![]()
Ahoj holky,
jdu Vas pozdravit, od vcera jsme v Otrokovicich a nejak neni cas psat
Na navstevach je fajn, Danuv bratranec ma 3 deti, vetsi, ale s Domcou si dnes normal asi hodku hrali v pokojicku, furt mu neco davali, sestilety Lukasek si navlikl kostym Spidermana a nakonec tu kuklu natahli Domcovi na hlavu
ani moc neprotestoval… ![]()
Tchyne je kapitola sama pro sebe, ale rozhodla jsem se, ze se nebudu nervovat
V utery dopo jedeme k nasim na svatky, tak se tesiiim, to bude super ![]()
Docitam Vas, ale asi nic moc nenapisu, jen obecne, uz nevim kdo co psal ![]()
Jo ZEBRUS, videla jsem na mejlu tvuj Facebook request, tak az bude cas, tak to potvrdim ![]()
ZULOCKU, tak napis jak te mame najit na Facebooku???
Jinak u nas se na Vanoce vzdy jedl salat a kruti rizky a knedlickova polevka, nasi ryby nejedi.. Ja jo, ale kapr mi prijde takovy blativy, tady si dam obcas rybi polevku, ale doma asi radsi udelam pangasiuse, teda az budou deti vetsi a budeme na svatky doma, takze asi za 100 let
![]()
EVELIN, videla jsem, jak si psala v jine diskuzi o tom vztekani..
U nas to zatim jeste neprobiha, ale je fakt, ze Domca ma nejradsi taky vertikalni polohu…
Jinak u nas se pres den spi tak, ze na nem vetsinou dopoledne kolem 10, pred nebo po obede, jak to vyjde a pak odpoledne kolem 15-16 vidim, ze je ospaly a nevrly. Kdyz to vyjde na kojeni, tak nakojim a on pri tom usne, kdyz ne, tak se snazim polozit ho na zem a lehnout si vedle nej a drzet rucicku a rikat pohadku. Obcas usne, obcas knoura jeste vic a unosim ho
Nejvic zabira ale kocar na prochazce nebo jizda autem, to spi jak drevo…
Vecer se nam ted trochu budi, ale je to tim, jak je na boku, pak se prebali, vzbudi se.. Ale zatim to jde… ![]()
TYNKA uz odjela, tak dodatecne stastnou cestu ![]()
LUCY, to mate teda doma vzteklinku, ale co, tak snad to brzo prejde…
Nevim, jestli se jeste pripojim, tyhle rodinny svatky, zitra mame asi 3 navstevy, me klepne
A vecer Dr. House, posledni dil serie, to musim videt i kdyby trakare padaly
![]()
Tak se mejte krasne, hezke svatky a Vanoce a vubec…
At deti nezlobiii, spi, zadne nemoci, zuby a tak
at si to nechaji po svatcich, ze jo
![]()
Dan uz mi nadava, at prestanu cvakat, protoze tu mame jen jeden pokoj dohromady, ze prej budim Domcu (ale spis jeho, dite totiz chrape nahlas, slysim ho
), tak ja konciiiiiiiiiim, dobrou ![]()
Jo, koukam, ze tam mam chybu, chtela jsem napsat, ze v noci se Domca budi tim, jak spi na boku a pak se „prevali“ zpet, ne „prebali“, protoze moje dite se zatim jeste samo neprebali, ze jo
![]()
A aby to zase nevypadalo, to jsem zapomnela dodat, spi tak 2-3× pres den, ale asi tak 10-15 minut, vic ani tuk
![]()
Ahoj holky,
to zas bylo vstávání dneska,no škoda mluvit
![]()
Jinak my budem na Štědrý den u mámy,bude rybí polévka,kuřecí řízky,kapr a salát
Jiřulka si dá brambory a file,Vítek kaši a mlíko
![]()
Veru ten Pangas je moc dobrej,minulej týden jsme ho měli poprvé ![]()
Evelín to vztekání ho zas přejde,musíš vydržať ![]()
KOukám s tím spaním je to všude stejné,Vítek taky nejlíp spí v kočáru,ale někdy taky jen půl hodiny ![]()
Teri taky tu mám už delší dobu malou skleničku,kde jsou i rajčata,a nějak se mi do ní pořád nechce ![]()
Ahoj holky,
tak Vas jdu trochu nastvat. Stepan usnul po osme BEZ rvani, v jednu jsme ho presunuli do ohradky - opet BEZ rvani a pak spal v kuse do pul osme, kdy jsem ho poprve kojila
Ale nepocitam s tim, ze by to ted bylo pravidlo ![]()
Adel, doufam, zes nemyslela, ze to prejde az tak kolem ctvrteho roku
![]()
Pangasia nakonec taky budeme mit na Stedry den a asi jeste udelam kureci rizky a br.salat
A jinak zaciname slavit uz zitra, jdeme ke tchanovcum, 24. jsme sami, 25. jdeme k nasim a dlasi dva dny jeste objizdime pribuzny. Jsem zvedava, jak to zvaldnem se Stepanem. pristi rok bych nejradsi na Stepana odjela nekam na hory
![]()
A rajacata uz Stepan mel ve sklenicce, napred jsme taky vahala a pak uz jsem nejak nemela jinou sklenicku, tak jsme mu to supla a zatim dobry, ale mel to zatim asi jen 2×.
Veru, to bys nas vsechny striucila do kapsy, kdyby se Domca sam prebalil
![]()
Holky, Stepan se zrovna pokousel postavit o manzeluv futral od kytary ![]()
A prave se mi pustil do casopisu ![]()
Tak ja padim…
Ahoj holky,
zdravím z východního Sloovenska
Cesta byla prekvapive prijemná a rychlá, Adam ji zvládnul úplne na jedničku s hvezdičkou…jen se nám pákrtá probudil a to, když jsem si dovolili udelat prestávku
![]()
ňmusim padit, bo je Adam nervozni jak sanky v lete
, tak razime na procházku, snad se sem jeste dneska dostanu ![]()
Kristýna
Ahojda kočky,
my jsme dneska meli spíše odpočinkový den
V noci jsem toho v aute moc nenespala a když už neco, tak to bylo stejnak prdlajs kvalitní, pťes den taky nic-moc, takže se už teším, až to Adam zalomí a já pôjdu chrnet hned zatím…a zrovinka musí stávkovat
a to byl deeesne ospalý
zmena
vypadá to, že se už u nás bude spinkat, ale musela jsem mu troškku pomoct
![]()
Veru: Užijte si návštevy, nám taky začne tento kolotoč od zítra, ale už se na nej i docela teším ![]()
My máme doma na štedrovečerní večeri : hrachovou polívku, vinné klobásky s bramborovým salátem
…ryby moc nejíme
Ale tady na
slovnensku to mají zase trošku jináč, tož budeme mít houbouvou polívku s pyrohami a potom rybí filé (já teda rybí prsty/ s se salátem …
JInak už víme jeden Adámkuv dáreček, dostane perfektní detskou trojkolku a je multifunkční, takže je už od teďka tak do dvou let
Už jsme ji i zkoušeli
, nejvíc ho baví to mačkání čudlíku a pak jak to hraje, ale baterky tam tedy dlouho nezustanou
![]()
JInka my tedy rajčata taky baštíme, jsem si myslela, že je už môže, když jsou ve skleničkách pro deti již od ukon. šestého mesíce, jenže jsem si pak na kojeni. net prečetla, že by je meli mít až po roce, no co už teď
… a výrobci taky cpou ten rajčatový protlak snad do všch skleniček a pak když máte dítko, které ves-mes baští jen skleičky, tak je to težké
Naštestí se neosypal, takže vnich pokračujeme dál ![]()
A zrovan mi včera ríkala ségra, že četla nejakou knížku, kde autor píše, že by se príkrmy meli zavádet velmi pozvolna, aby hlavním jídlem do roka bylo jen mlíčko…ale to zas co dr. to jiný názor, takže nakonec stejnak zvítezí zdraví rozum
ale asi jenom matky, jelikož Radek by mu už byl schopný dávat sladký smetanový jogurty a tak
To zrovna bylo tady neco podobného…ke sváče má Adam ovoce a Radkova mamka, ať mu dám nľco lepšího
ona je hodná, takže vím, že to nemyslela nejak zle či jedovate…
, že prý Martinka-jako tedy švagrová-dávala malé už bla bla blá…napť. sul, normální mlíko…
Ale jinak pohoda ![]()
Evelín: Vztekání určo prejde
Adam taky nemá rád oblékání (jo, jo..to jsou ti jarní dítka-v léte pekne na volno…) a taky se umí ozvat, když se mu zrovna toto či tamto nelíbí
![]()
Tak se jdu umýt a do hajááán
Preji všem spavou noc
![]()