Poradna duly
Jana Čurdová
Já teď poslední dobou dávám spíš jen ty Fruktopury, nakoupila jsem víc druhů. On mi totiž jablko nechtěl jíst, ale musím to zase zkusit a banány máme ještě trochu zelený, tak čekám, až uzrajou ![]()
U nás se už baští čerstvé jablíčko…samotný ho nechce, i když bylo podle mě sladké
, takže mu to míchám s banánem
A taky jsme už zkoušeli i čerstvou hrušku s banánem a ta mu taky jela
Už se těším, až bude léto a bude moct i jiné ovoce…teďka třeba broskvým či tam v zimě nevěřím
A já se těším na melouuuun ![]()
Zebruš: Jsem měla taky nakoupeneé ty Frutapary, ale u nás rychle padly, jelikož mu nestačila na sváču jen jedna
Teďka jsem zkusila koupit od Hami jogrtovo-ovocnou svačinku, tak jsem zvědavá ![]()
Ahoj holky!
Stepan uz spi snad dve hodiny
, ale usnul venku a ted spi v autosedacce, v postylce vydrzi tak 30 minut a konec ![]()
Zebrus, ja si radsi vek neubiram, zatim jsem spokojena, jinak by ze me byla zbouchla pubertacka
![]()
Tynko, facebook je komunitni server - mas tam svoji profilovou stranku, muzes si vyhledavat pratele, pridavat se k oblibenym skupinam jako fanousek, mit tam svoje fotky, chatovat s lidma, atd,… zkus se na to mrknou pokud chces (www.facebook.com) - muzes si nastavit i cestinu jako hlavni jazyk ![]()
Jablko zatim jen varim, ale taky jsem si rikala, ze uz bych mohla zkusit dat jen nastrouhane…
Adel, vy to s tim spankem mate taky divoky
![]()
Evelín celkem jinak spí v noci dobře,ale to vstávání mě zničí ![]()
Já bych si teda věk klidně ubrala,aspoň 4 roky,chjo
![]()
Týnko tu Frutapuru jsem taky ještě nekupovala,protože Vítek by taky snědl dvě najednou ![]()
Jo a navařila jsem si to maso do mrazáku do tvořítek na led,tak jsem zvědavá,jak to pak půjde vyklopit ![]()
Za chvíli jedem zas na vánoční trhy na Mírák,na Staromák radši nee,je tam moc lidí,tak zatím pááá
JAnusko, prec s depkou, MAtusko nesedi, iba sa plazi a to je teda mooc smutne, rozlucit sa s babickou pred Vianocami, ale zas na druhej strane uzasne,, ze s vami takd lho bola..
no, u nas sa ovocie akosi nepapa, len abnanik ked je mooc sladky a jablcko ked si ho moze sam narasplovat s tymi zubkami,a el to moc teda nespapa ![]()
jeeeej a aj aj somna facebooku
![]()
no a dnes som tak prd stihla porobit,.. vstavali sme o pol desiatej, lebo pan MAtusko siel spat o polnoci.. a perdchvilou sme sa vratili od satreho ocka a uz toolko hodin, fuuha som unavena ako nikdy a to som nic nespravila ![]()
TErko kraasne fotky a gartulujeem k sedeniuuuu
ahoj holky, tak včera noc šílená…Pája spal jen do jedný, a pak nemohl usnout, trápí ho ta rýma a pěkně kašle, bojim se, aby to neměl na průduškách, tak radši zajdem v pondělí k doktorce. ve dvě ráno už jsem byla tuhá, manža si s Pájou hrál do pěti ráno, pak ho šoup do postýlky a spal…tak uvidíme, jak dneska…jinak začínáme mít problémy s večerním usínáním, od narození jsem s ním měla pohodičku, šoupnout do postýlky, a hned se spalo a když ne, tak usnul po chvíli sám. Teď ječí, jakmile odejdu…že by vynucování si pozornosti????nechám ho řvát, pak k němu jdu, pochovám..je klid, dám do postýlky a řev…jsem trochu bezradná, jak uspáváte svoje dítka???
o facebooku jsem taky slyšela poprvé…frutapuru jsem taky ještě nezkoušela, zatím jen přesnídávky, mléčný rýže s banány, jablka s piškoty a meruňky s jogurtem…
Evelín: závidím spaní Štěpánka přes den v postýlce, co já bych dala za tu půl hodku…Pájin usne jen v kočáru nebo v autě…
Adél: my jablko nedáváme, nějak mu nejede…za pár dní ho zkusím zase
Ahoj holky ![]()
My dneska byli dokupovat drobnosti ještě na cestu a ještě jeden dáreček
Jsem nějak úplně zapomněla na šváru
už je to napraveno a za chvíli i zabaleno
Docela mě překvapilo, že v nákupáku ani nebylo takové to předvánoční davové šílenství
Cestou dom jsme se stavili u kámošů popřát pěkné Vánoce a předat dárky
A jetě jsem musela jít dělat večer ošetřovatelku, jelikož se strejda sekl sekerkou do nohy, ale naštěstí to má jen povrchové…
Zuločku: Koukám,že to máte taky časově pěkěn našlapané…
Adél: Tak co trhy? Já jsem si je prošla ve středu v Liberci a paráááda ![]()
Terko: Adam má dvě možnosti při večerním usínání, buď usne při odříhnutí na rameni (což je naštestí! a teď ťuky-ťuky-ťuk…) a nebo má druhou možnost
trošku si to vyřve
chodím k němu často, dám dudlík, otočím na bříško (což se hned zvedne na bok …), pak drncám po zadečku, zpívám, ale do náruče ho neberu… a to jsme skoro do cca pátého/šestého měsíce usínali večer jenom v náručí, nejdřív kolika a pak zvyk ![]()
Evelín: Mě taky nespí Adam přes den v postýlce moc dlouho…
Většinou je to ta dvaceti-minutovka, ale občas ho něco osvítí a umí i spát dýl
![]()
Jdu se posbírat a pádím to dobalit, ať toho nemám na zítra moc ![]()
Ahojky,
tak jsem přelouskala těch bambilion stránek, co jste popsaly. Je půl jedenáctý a děti nám nechtějí pořád spát, tak teď to vzal na chvíli manžel, já už jsem na padnutí. S Tomem je to teď na „přesdržku“, v noci řve a tak ho tu vozíme v kočáře. Nemám ani moc sílu pročítat emimi, protože už mám za sebou tři pěkně výživný noční a přes den to taky stojí za pendrek! U jídla nám žádná velká změna nenastala, s chutí sblajzne ovocnou přesnídávku, banán, či jogurt ale jak to není sladký, tak je z něj prskavka! Takže prsa mám pořád venku, nějak nemám sílu ho nechat vyhladovět a vyřvat. Je to i bez toho teď dost náročný.
Tolik si přeju ať je tohle miminovský období za námi, vždycky mám vztek, když mi někdo říká, že budu ráda vzpomínat - tak to jsem si opravdu stopro jistá, že nebudu!!! ![]()
No jsem si pěkně požalovala, bohužel nic pozitivního mě momentálně nenapadá. Ale na Vánoce se těšim, teď momentálně na to žrádýlko, protože mám ukrutnej hlad (jdu hřešit a něco do sebe nasoukat) papa
Dobré ráno, normálně mě oba chlapi ještě spí a já už jsem vzhůru - haluz, co?
![]()
U nás se taky sní víc než jedna Frutopura a nebo do ní míchám banán, jablko. Teď jsem zkusila koupit i jablka s piškotama. Štve mě, že do některých cpou cukr, nechci Beníka cpát cukrem, dokud nemusím, ať z něj není koule naší vinou
(stačí, že jsou rodiče koule
)
S jogurtem jsem chtěla začít pomalu, ale včera už mi snědl celou Activii
. Mícháte do jogurtu něco, nebo jen tak? Zase si říkám, když do něj dám ovoce, tak už toho ovoce bude mít přes den moc
. Včera jsem dala borůvky do kaše a snědl jen pár lžiček - už mi asi týden nejí kaši, tak zkouším, co můžu ![]()
Adel , však si uber
- je ti 23, ne?
![]()
Zuločku , taky tě na facebooku nemůžu najít, je tam víc lidí s tvým jménem a podle fotek tě nějak nepoznávám ![]()
Terko , já ti moc neporadím, Beník usíná u prsa, protože spí s náma, a když nechce spát, tak ho prostě nechám si hrát a až je unavenej, tak jde spát
Nechat ho řvát, bych zatím nedokázala, tak to dělám, jak to jde…
Týnko , ty ještě dáváš odříhnout? To se ještě má? Já už teda ne, myslela jsem, že když už se hýbou, tak si odříhnou sami
- Beník teda někdy jo
Lucy , tak ať je brzo líp
. Já si taky někdy říkám, ať už je Beník větší, ale zase na druhou stranu vím, že mi to mimčo bude chybět, má to svoje kouzlo a pak zase budou jiný starosti (puberťák nepřijde v noci dom, apod.
) ![]()
Holky, jak často odsáváte z nosu, když máte rýmu? Beník má pořád plnej nos, ale doktorka mi řekla, že odsávat tak jen 3× denně
. Zase mu nechci vysušit nosík, ale když nemůže dýchat…
![]()
Vždycky mu po odsátí stříknu do nosu Vincentku nebo kapnu Libenar
Tak tady klukům ťukám a oni pořád spí, co já budu s tím volnem dělat…
A Beník dělá srandovní zvuky, asi se mu něco zdá ![]()
Dobré ránko,
tak máme čtvrtou adventní neděli.Včera večer jsem začla balit dárky,ale brzy jsem skončila,měla jsem málo papíru ![]()
Zebruš mě sní Vítek celou Hollandii a to je 200g..nechápu ![]()
Jinak s tím věkem,jak jste se tady bavily,tak mě chytla nějaká předvánoční chandra,připadala jsem si hrozně stará,i včera na tom trhu jsem pozorovala ty „mladý“ lidi,no snad už mě to přešlo
![]()
Lucy tak to máte veselo před svátky,ať se to brzy zlepší!
Týnko trhy dobrý,koupila jsem akorát slaměnou hvězdu na ozdobu a pár svíček ve skořápkách jen tak na koukání,ale hrála tam chvíli kapela koledy a bylo to prima
Vítek z toho nic neměl,jelikož usnul,něž jsme vlezli do metra a vzbudil se před dveřma do bytu
![]()
Teri u nás se naštěstí usíná celkem dobře,i když včera zrovna nemohl Vítek zabrat.
Přes den ho uspávám na naší posteli,ale to je tak na půl hoďky,vyjímečně dýl.
Dneska jdem dopol něco pokoupit,omrknem kapry a odpol jdu s Jiříčkem do kina na Madagaskar 2,manžel bude doma s Vítkem luxovat a vytírat ![]()
Ahoj holky,
u nás noc docela šla, naštěstí, po dlouhé době… ![]()
Terko - s usínáním u nás - byla to docela pohoda, Adam usínal poslední dobou krásně sám v postýlce - teda na noc, přes den vždycky s trochou řevu
, ale v pohodě. A teď jsou to asi dva dny, co začíná zuřit, když ho dám do postýlky - nechce usnout, pláče, ale když ho vyndám nebo dám do naší postele, tak je okamžitě klid a v naší posteli usne hned, ale to ho nechci naučit, protože mám strach nechat ho tam samotného a při přenášení se většinou vzbudí
- takže já ho teď nechám vztekat se v jeho postýlce, vždycky tam po chvilce jdu, pohladím, dám dudlík, napít......a on za chvíli usne - i když včera dělal půl hodiny hysterický záchvat, takže nakonec „nevýchovně“ usnul s náma v posteli ![]()
Zebruš - já dávám jogurt samotný, jednou jsem mu do něj dala banán a ačkoliv Adam banán má moc rád, tak se šklebil, jakože jsem mu zkazila jeho milovaný jogurt…
![]()
Jo a já dávám taky ještě odříhnout, ale když si neříhne během chvilky, tak ho nechám, on si většinou pak odříhne sám.
Lucy - přeju hodně sil, máš to teda fakt náročný… ![]()
No jdu něco udělat, Adam spí, tak než se mi vzbudí......zatím ahoj, snad večer… ![]()