Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2345
22.12.08 20:01

Ahoj holky,
tak jsem dočetla a píšu - jednak jsem teď víc využívala vycházek, díky tomu, že je Jára doma :D jednak Ondra měl hrozný týden - tři noci v se hrozně budil, vyvrcholilo to včera, vůbec jsem nespala - probudil se, když jsem šla do postele, a přes všechnu naši snahu usnul až ve 3.45 :twisted: 8O já byla už tak na nervy, že jsem pořádně nezabrala, v 5.45 to vzdala a šla vztekle žehlit :? Naštěstí na dnešek spal celou noc, tak jsem to trochu dohnala. Máme podezření na zuby - usnul 10 min. po podání nurofenu -, ale zatím se nic neprořízlo :?

Týnko, paráda, že jste takhle zvládli cestu :D Z „dobrých rad“ ohledně jídelníčku a podobně si nic nedělej :wink: já jsem v tomhle tedy docela nepříjemná a maminky už si zvykly, že si stejně nedám říct :wink:

Holky, já přestala dokojovat, jakmile mi spolehlivě snědli 200-250 g, přijde mi to zbytečný. A že po kojení nepřibere, bych netvrdila :lol: můj mamánek je kojen častěji než malá, příkrmů přitom sní stejně nebo spíš méně, a přibral za poslední měsíc dvojnásobek 8O

Dáváte některá i víc než 250 g :?: Já ne, ale žroutíci by si ještě dali, hlavně slečna :oops: tak nevím… napadlo mě, že jak rostou, mohli by jíst víc, nevíte něco bližšího?

Náš současný režim, už asi měsíc:
8-8.30 vstávání, kojení
10.30 kojení, spánek (Silvinka i dříve, bez kojení - obden dopolední kojo vynechává)
12.30 oběd, 250 g zeleniny či masozeleniny každý
procházka
16-16.30 svačina - ovoce: Ondra 100-150 g přesnídávky, Silvinka 1-2 banány 8O
19-19.30 každý 230 ml kaše

Pak je Ondra většinou ještě cca hodinu po kaši kojen, malá se budí na kojo v noci.

Bezvadný je, že děti, co jsou v pokojíčku a co je teď hnusně, spí fakt denně minimálně do těch osmi :D Ale noci jsou buď paráda, nebo naopak horor :roll:

Jo a holky, pediatr nám na sedmiměsíční kontrole (na náš dotaz) řekl, že nemusíme používat kojen. vodu ani převařovat - prý aby to zabilo případné viry, musela by se vařit půl hodiny 8O a prý jedna z maminek je „kontrolorka vody“ :lol: a ujistila ho, že ta pražská je OK. Takže o komplikaci míň! :D

Jinak až teď jsme přešli na mléčné kaše a to je děs, co to stojí :evil: balení je na 5 porcí, to je u nás ani ne na tři dny :x

Ještě mě vlastně napadlo - na kaši píšou, že dávka je ze 150 ml vody 8O to mi přijde málo, dáváme z 200 ml vody, ale dávku kaše necháváme, těch 8 lžic, takže to mají řidší, ale jsou rádi, že je toho víc :wink: Jak to děláte vy :?: myslím maminky dětí, kterým by dávka ze 150 ml nestačila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
22.12.08 21:13

Tady to dneska zije 8O :lol:

Simi, super, ze si uzivas volna :D A je pravda, ze u deti si nemuzes byt nicim jista i to spani je jak na houpacce :roll: Tak preju, at se dneska muzes dobre vyspat! Ti dva prcci musi byt fakt zahul 8O , ale ted jste na ne dva, tak je to asi lepsi, ze :wink:

Jinak ta cena kasi je poradna, ja kupuju Sunarku a ta nam vystaci tak na tyden (70 kc). Ale to davam rano z jine krabice a vecer taky, takze jinak jedno baleni tak 3-4 dny :roll: Proto ted kupuju i kase Babylove a nebo ted varim i domaci nemlecne (ovesna, spaldova, casem zkusim i krupicnou, atd…)
Co se tyce davky, tak nezkousela jsi tu kasi treba necim nadstavit? - nastrouhanym jablkem, bananem,…? Ja to ted u tech domacich tak delam a Stepanovi to smakuje :wink:

Tynko, parada, ze jste v poradku dorazili :D Tak si hezky odpocin a nech pribuzenstvo, at si uzivaji Adamka :wink: Ale at ho neprecpou :twisted: :lol:

Jinak u nas uz asi opravdu zacalo stoupani 8O Stepan jak muze, tak se o to pokousi, ale i o nestabilni veci, takze si ted uzivam, ze ma manzel dovolenou a nemusim mu porad stat za zadkem jen ja :D A po ctyrech se taky rozlezl a uz dela vypravy po byte. Vdycky si sedne, podiva se na me, usmeje a uz padi dal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
22.12.08 22:02

Ahoj holky,
tak u nás dnes kromě toho babiččina pohřbu :( :( taky jedna veselejší zpráva - Adámek se konečně začal plazit…tak jsem se na to těšila, tak hurá!!! Zatím sice tak nějak roztodivně, ale doleze si už tam, kam chce…a většinou tam, kam nechci já - do kytek, pod křeslo..... :wink: ale jsem nadšená, že konečně pokrok… :wink:
Týnko - bezva, že jste dobře dojeli, pěkně si to na Slovensku užijte.
Simi - já dávám taky víc vody do kaše, než je v návodu, a přidávám i víc toho prášku, tak od oka, aby to nebylo moc husté, ale ani moc řídké… :wink:
Evelín - tak to vztekání máme u nás skoro pořád taky - když jdu Adama přebalovat nebo oblíkat, tak mu musím dát něco nového a neokoukaného, aby se při tom zabavil (většinou nějakou krabičku,posledním hitem je krabička se štětičkama do uší, které ale všechny vyháže ven :roll: ), ale stejně se to neobejde bez křiku a zuření - otáčí se a teď nově se mi u balení snaží odplazit.....no je to horor… :roll: :roll: O oblíkání raději nemluvím, to mám vždycky pocit, jako bych mu kdovíjak ubližovala.....řevu plno, nejraději by asi byl celý den nahatý… :roll:

Nevím, jak se sem ještě dostanu, asi ano, ale kdyby nááááhodou ne, tak všem přeju klidné, pohodové Vánoce a pěkně si je užijte s těmi vašimi zlatíčky… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
22.12.08 23:42

Zdravim!
Jsme nemocni - teda ja a manzel a Kubik zatim zdatne odolava! Kez by ho to nase nachlazeni minulo! ryma mi tece z oci, nosu…kdyby mi nebylo tak blbe, tak bych se snad i smala :lol: Dneska jsem vylezla z postele az v pet odpoledne, nastesti manzel vse obstaral - uz mu bylo o krapet lip nez me.

Kuba se zacal zvedat a vytahuje se do stoje. A kdyz mu to nejde, je pekne nastvanej a dava nam to pekne znat!
Mejte se, jdu si utrit nos a ukapla mi i slzicka :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
23.12.08 10:01

Ahoj babulky.
Jen vás šechny po docela dlouhé době zdravíme a přejeme krásné první vánoční svátky s dětičkami! Mějte se krásně!
 http://img1.rajce.idnes.cz/…Pf_kopie.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
23.12.08 10:40

jeejda, to su kraasne zelaniaaa a aj tie co mi dosli mailooom , :D :D
tak aj ja jedno pridavam…
MAtrusko na nom dava papappaa :D
 http://emimino.cz/…0prianie.JPG

osparvedlnbujem sa , ze nestiham pisat, ale este musim povysavat a dokoncit polevu an kolace.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
23.12.08 10:40

kraasne si Vainoce uziteeeee :D :D :D konecne s drobcami mimo bruskaaaa :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
23.12.08 17:43

Milé holky,přeju vám krásné vánoční svátky,bohatou nadílku a hodně hezkých chvilek s vašimi zlatíčky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
23.12.08 19:56

Ahoj holky,
taky přeju moooc krásné Vánoce! :D Já už si můžu dát nohy nahoru - dárky zabaleny, stromek ozdoben… vařit bude zítra Jára, já jen naaranžuju cukroví :wink: Budeme mít hrachovku a pak lososa :D

Jinak jak jste to vyřešily? Budete mít děti u nadílky??? Já si tak dlouho lámala hlavu, až jsem to vymyslela „dvojitě“: od čtyř slavnostní „večeře“ (vždy k nám zveme moji mamku i Járovy rodiče), pak nadílka - ale jen pro děti. V sedm děti uložíme a bude „dospělácká“ nadílka :wink: a „mejdan“ :wink:

Už jsem z toho celá naměkko, první Vánoce s prťousama… loni byli ještě v bříšku 8O :D

Tak si to krásně užívejte, emaminy, jsem ráda, že vás mám! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
23.12.08 20:08

ahoj holky, tak u nás už taky stojí stromek, a nejen ten, manžovi dorazil stolní fotbálek, z nasbíraných víček od piva, tak ho půl dne skládal..hihi…jinak salát už máme hotovej od včera a zítra jen osmažim řízky, nachystám cukroví a nějaký ovoce a bude…oběd budu mít jen s Pájou, manža má tenhle týden ranní, takže musí bejt do 1 v práci, aspoň dostane zdarma oběd…večeři dáme kolem 5 a pak hurá na dárky…stále nemáme dveře v bytě, takže musíme rozbalit všechny dárky, abysme tu pak Pájovi večer nešustili… :( jééé já se těším na pohádky…Pája zatím stále neleze, nepéruje a nemluví…jen se plazí a prská… :lol:

jinak holky máte krásní PFka…asi bych taky měla nějaké vytvořit…
Přeji krásné „klidné“(s těmi našimi prcky to moc v klidu nejde)a spokojené vánoce. Určitě si to s broučky pěkně užijeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
23.12.08 20:09

Simi: ještě dodatečně vše nej k dvojnásobným osmiměsíčninám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
23.12.08 20:44

Preji Vam krasne Vanoce a vse nejlepsi do noveho roku! 

Huraaaa, letos uz je to s detmi :D Tak si to s nimi krasne vychutnejte :D
My zacali uz dneska u tchanovcu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
23.12.08 22:45

tak posílám taky pfko…

http://www.loonapix.com/images/9812931

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.12.08 23:46

dobrou holky,
vesele Vanoce Vam prejem vsichni uz z postele ;o)) kluci spi, ja ponocuju..
uzijte si to zitra, my jsme uz u nasich v Decine, takze uz jsem v klidku a tesim se na zitra na nadilku, prochajdu a vubec..
huraaa vanoce ;o))
tak dobrou Zelva
PS: krasna PFka ;o))

• Citovat
  • Upravit
212
24.12.08 09:10

Ahoj holky,

** přejeme vám krásné vánoce, spoustu lásky, zdravíčka, štěstíčka i pohody s nejbližšími ** :srdce: :dance:

Měli jsme teď náročné období, ale snad je to už za námi a budu vás víc stíhat, včera se mi vás dokonce povedlo dočíst a to jste mě opravdu nešetřily, dohromady toho bylo tak 80 stránek. :oops: :lol: :lol:

Tak si ten vánoční čas užívejte, já jdu vařit kapustnicu, Tom má rybí polévku od maminky, ale tu já zrovna nemusím :oops: :oops: :wink: , a pak už budeme mít společný salát s rybou a řízkama, ty zase u nás nesmí chybět u žádného svátku. :oops: :lol:

Tak pá-pá :-)
(takhle nějak mává na pá-pá už i Terinka :srdce: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí