Poradna duly
Jana Čurdová
Veru , na tu diskusi se musím taky podívat, asi někoho pohorším, ale zvlášť od doby, co dávám příkrmy, si s vínem moc nelámu hlavu - jako víc než 1-2 deci si dám málokdy (třeba na oslavě jednou, dvakrát do měsíce), ale tu decinku k večeři většinou mívám - a nevidím v tom žádný velký prohřešek. Já spíš nechápu, když někdo dává „špatné“, resp. nevhodné věci přímo dětem - třeba tyčinky s krystalky soli
běžnou slanou dospěláckou stravu atd.
Jinak super, že jste si svátky užili a díky hlídání sis snad trošku odpočala ![]()
Jak ostatní holky ![]()
ahoj holky, vánoce jsme zvládli v klidu, Páju stromek ani moc nezajímal, z dárků spolehlivě našel ty svoje, ale papír se mu škubat moc nechtělo. taky pošlu nějaký fotečky, ale umim to dávat jen do odkazů, zatím jsem nevykoumala, jak to jde dávat, aby to bylo v příspěvku vidět. Včera sme byli na návštěvě u rodičů a ani se mi pak nechtělo jet domů, Pája byl zlatej, obě hodinový cesty prospal, pak sme se stavili na skok s manžou u něj v práci a zase jeli dom. Čekala sem, že Pája bude vyspanej a usnul hned po krmení a vydrželo mu to až do 4…tak paráda. Dneska baštil suchar a docela si mlaskal, zbláznil se teď do bílejch jogurtů, může se po nich utlouct.
Jen jsem trochu nervózní z toho, že Pája vůbec nemluví, prská, občas si něco brouká, ale toť vše, trochu si děláme srandu, že bude prskat až do puberty…ale na druhou stranu, bych už od něj ráda slyšela alespoň nějakou slabiku…
Simi: ohledně toho alkoholu, taky si dávám večer decku vína, nebo pivko, myslím, že v malém množství to neuškodí…
posílám fotky:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
zkoušela jsem jich poslat víc, ale zjistila jsem, že na fotáku co jsem dostala k vánocům, mám moc velký rozlišení, tak se mi to sem nevejde ![]()
Tak zítra máme pokračování Vánoc u mamky, jinak to máme v klidu, jsme doma a čumíme na tv
. Beník dostal několik dřevěných hraček od dědy - kostky, který jsou dost malý, takže je zatím schovám, aby si je nedal ke svačině. My jsme mu koupili pár hraček od Fisher Price - koule na hraní s autíčkama vevnitř, takový ufo, který hraje, když do toho bouchne a nahoře se koulí koule, plastový korále, taky dostal od mýho taťky hadrovou panenku, to jsem si měla asi nechat ten kočárek na panenky, co jsem ho dostala k našemu kočárku, aby měl Beník kde panenku vozit
. No, ale na kousání a mlácení je super
. S manžou jsme si letos nic nedávali, ani se ségrou ne, děti toho mají dost a mi nic nepotřebujem, tak jsme si řekli, že nebudem utrácet za blbosti (šampony, svíčky, atd. který si můžem koupit sami
)
Lucy , super fotky, Jiříkovi to v lyžařským moc sluší ![]()
Simi , taky krásný fotky, moc vám to spolu sluší. A to je super, když už mají děti zoubky, vypadají hned jinak. Už se těším, až nám taky nějaký narostou ![]()
A já když už nestíhám a ohřívám v mikrovlnce, tak v té původní skleničce a pak dám na talířek. Mám ten termo od Baby pointu
A stahovací kalhotky by mě taky asi dostali, mě mamka hned po porodu koupila krém na strie, to taky potěšilo ![]()
A my taky děláme da da, nebo di di a když jsme naštvaní tak ma ma. Ale asi to je jen náhoda
Beník u stromku
, manža ho musel přidržovat, aby nám nezbořil stromek ![]()
Příjemný sváteční večer ![]()
My jsme meli odpoledne tak rozecestované, že jsme dorazili dom až po pôl osmé
To si ješte dal Adámek pár cestovních šlofíčku v autosedajde, ale naštestí usnul po koupání na jedničku-tedy alespoň to tak Radko ríkal, jsem se koupala ve vodičce, která byla napuštená ješte po Adámkovi
Zrovna jsem dala nejak hodne, tak aby jsme tady nevyplácali moc vody
No, a dneska se nám začal Adámek stavet kolem nábytku (trojkolka-která na neho mále spadla
, taky ve vane…) a hlavne mi to začal delat v noci
Jsem zvedavá, kdy se v noci vzbudíme s hysterií (že to nevychytá a žuchne…) a taky jsme začli ťapkat v postýlce (teda jako se poťád pridržuje)
![]()
Zebruš: Beník mel taktéž bohatého Ježíška nebo spíš Santu Clause? Zítra si to užijte u mamky
Pekná fotka ![]()
Terko: Me zas nejdou vkládat fotky na MMB, taktéž velké rozlišení…
A taky nevím co s tím
![]()
Veru: Super že jste si to u vašich v Dečíne užili
Me taky bude chybet mít navaríno a hlídání Adámka
![]()
Jdu se dívat na Rôžového pantera
A asi u toho usnu
A taky jsem dneska videla Mrazíka ve slovenské verzi
![]()
Jsem šmírovala Brezen 2008 a už tam čeká jedma mamuška dalšího potomka
Tak jsem zvedavá, kdo do toho u nás vlítne jako první
Ale my to asi nebudem, jelikož občas „vyhrožuju“ Radkovi, že ať na me s dalším potomkem nechodí
… nejvíc me takhle štve, když jde trebas párkrát za sebou ven (ale vrátí se za včasu dom) a nebo jako tady, že si dopoledne vychrupkává a já vstávám s malým okolo pôl sedmé
Ale mel štestí, že me nechali kluci občas dospat odpoledne…a pak když hlídá malého a nebo spolu delají jinou aktivitu, tak me to zase prejde…
![]()
Meli jste to či to máte taky tak?? Nebo mám jen takové myšlenky já?
![]()
Ahoojte
LUCY, uuzasnaa fotka chlapakov
SIMI, teda kraasna rodinkaa, jeejda, ten vianocny cas je uzasnyy.. Zubejda je v satockach nadhernaaa
Uf, tie kalhotky, no.. na buduce Vianoce jej daj zas ty podprsenku push up/ku.. ![]()
ADELKO, kraasny darcek si dostalaaa ![]()
ZELVICKO, je krasne, ze si pisete s mily obalky, ze aky darcek, my sme tak pisali na zaclonu list Jeziskovi…
Jooj, a uzite si tatku doma,.. to ej blbe, ze zas do prace ![]()
TERKO, nebooj, on sa rozkeca, az ta hlava bude boliet.. ten svoj priseok si dakam uloz, aby sme t ho mohli coskoro pripomenut, hihi
Chachaa, sidlo male, co to stvaral pri stromceku..
ZEBRUSKO, latkova panenka je supeeer, ved bude mat aspon koho lyzickou krmit.. uvidis, ze bude jeho este oblubena hracka.. a aspon sa mate s cim mlatiti, chich
Jeeeje a Benik je kraaasnyyyy
RYNYNTYNKO, jeej aj ja som teraz kukala Mrazika, a aj MAtuska veelmi lakal.. zaspal az po nom..
A fotky, ja ich zmensujem normalne v malovani..
Jeejej a uz cakaju potomka v Breznu o8, jeej, no aj ja som zvedava , kto to u nas bude..
U nas Vianoce uuzasneee, zajtra pridu svorovci, tak sa tesiim… MAtuskovi s anajviac pacila postavicka Pat a Mat, dostal PAta,.. vlacik od FP ho az tak velmi nebral… ale cim dalej, viac ho zaujima, tak mozno. .. a od nasich sme dostali zahradnu hojdackuu.. teeda, asi sme boli moc dobry, alebo, to bolo motivacne, nech sa polepsime.. od manzelika capicu a nausnicky.. no fakt veelmi sedry Jezisko.. jaaj, a este stado ponoziek.. bez toho by Vianoce asi teda neboli..
Tak raasne sa majte, ja idem este chystat, kym pride navsteva, pappaa
Týnko , letos byl jen Ježíšek, chtěli jsme schovat nějaké dárky na ráno, jako že od Santy, ale nějak jsem na to u rozbalování zapoměla ![]()
Já taky občas zuřím, že dvě děti už bych sama nezvládla, když manža hraje hry na Pc celý den nebo něco
, ale na druhou stranu se moc těším, až budu zase těhotná a na to nové mimi, hned po narození
.
S tím vychrupkáváním - já jsem dnes spala do čtvrt na 12
, manža si ráno vzal Bendu a pak když mi ho přinesl na kojo, tak jsme ještě vytuhli oba
. Ale zase chodím spát pozdě, protože večer nějak nemůžu usnout ![]()
Sestřenka teď čeká dvojčátka, je po IVF (nebo jak je ta zkratka
), řekl nám to taťka, jak tu byl, ani nevím jestli už je to oficiální, tak jí raději ještě negratuluju, ale těším se ![]()
Holky, ty fotky s velkým rozlišením si můžete zmenšit v Paintu (Kreslení)
. Klidně vám to popíšu, kdybyste nevěděli ![]()
Zuločku , Bendu ze všech dárků nejvíc zajímaly krabice a provázky
, kus krabice i snedl
Příští rok mu zabalíme krabice a hotovo ![]()
Dobré ránko,
Terko: Slyšela jsem či to tady nekdo psal
, že když se trénuje motorická činnost, tak jde žvatlání do pozadí a u nás to tak je…, byl krásne „rozkecaný“ a teď ticho po pešine. A jak píše Zuloček, pak nás bude z nich hlavinka bolet ![]()
Zebruš: Ať se narodí sestťence zdravá dvojčátka
Známá má taky dvojčátka z IVF na poslední pokus
Jo, a když zvládne dve deti kámoška, tak my s prehledem
![]()
Zuločku: Tak Adama nezajímaly dárky skoro vôbec a papír ho bral, aby se nereklo…
Ale druhý den už je testoval, jen jsem si myslela, že ho ten míček bude brát víc, jelikož Natali ho porád bral (13-zi mľs. neteř)
A my dneska asi budeme mít odpočínkový (neboli proflákaný
) den, Radek bude vyspávat přd cestou(byl s kámošem venku a že na chvilku a nakonec prišel až v pôl druhý
), tchýňka v práci…
Jo, a ješte k tem dárečkum…my dostali od tchánovcu společný dárek
web kameru
jelikož jsem si jí nebyli schopni koupit, tak aby jsem se pres SKYPE videli
![]()
Ahoj holky,
tak my pečeme maso k obědu a budou br.knedle a zelí ![]()
Manžel říkal,že skočí nakoupit a po obědě jedem ke tchánovcům,tak bude poslední nadílka.
Vítek dostal nějaké knížky a autíčka,ještě dostane mluvící hrnec od FP,ale jeho stejně nejvíc zajímají různé kabely na podlaze,od televize a tak
Už je to docela honička ![]()
Týnko tak Adámek už se staví?
![]()
My byli včera jen na chvíli ven,s tou rozbitou duší na kočáru,naštěstí tchánovci přivezli lepení a manžel už to spravil ![]()
Zebruš ty koule s autama máme taky,ale Vítek je dostal už před Vánocema ![]()
Teri Vítek snědl předevčírem k svačině dvě Activie ![]()
Veru taky si dám po jídle deci pivka a na svátky jsem měla asi půlku malého panáka ![]()
Jo a překonala jsem se a po obědě už většinou V9tka nekojím,akorát ho pořád pozoruju,jestli náhodou nemá ještě hlad
![]()
Nám jde taťka taky v pondělí do práce,i ve středu,ale jen do dvou. ![]()
Holky a co Silvestr,jste doma?
Já vyjímečně asi vydržím do půlnoci,tradičně si s manželem připijeme nad postýlkou - teď už dvou - dětí a za třeskotu rachejtlí půjdem spat ![]()
Jo ale tuhle jsem vydržela do půlnoci,musela jsme nutně čučet na Pretty Woman
![]()
Ahoooj holky!
My porad jeste litame po navstevach
Stepan to zvlada zatim dobre, akorat dneska pres den spal opravdu dost, tak ho musime nechat vylitat, aby zase nerval v postylce (zrovna jako vcera
) ![]()
Musim Vam povedet zazitek z dneska. Vcera jsme se dozvedeli, ze je dneska v Nextu v Olympiy vyprodej - 50% a min, ale jen dneska, tak jsme si rekli, ze nez vyrazime k pribuznym na Valasko, tak se tam rano stavime. Prijdeme tam a tam uz dav zenskych cekajici na otevreni (meli asi 20 minut skluz), tak jsme si tez stoupli do davu a cekali. PO otevreni naval jak prase a to jste nevidely, jak ty zensky se na to vrhly
Braly uuuuuplne vse a az teprve pak zjistovaly, co vlastne chtely! My jsme tam pobrali rychle, co se nam libilo (dokonce i ve vhodne velikosti) a padili jsme k pokladnam. Za chvili jsme byli venku (nechali tam docela obstojny obnos) a ty zensky tam snad byly jeste misto obeda! Ale my mame zasobu a fakt peknych veci
![]()
Jinak to vypada, ze svatky se nam vsem docela vydarily (dokonce i Lucy
) To jsme rada, my si to uzivame doted a alkohol nejak zvalst neresim. Kdyz se napiju trochu vic, tak Stepan dostane sunar a je to. ![]()
Tynko, jak druhe mimco je u nas taky jednou jo a pak se ne-e. Ale manzel se fakt snazi a hodne pomaha, jinak bych o druhem asi ejste hodne dlouho neuvazovala
Jinak ja v podstate kazdy mesic trnu jestli to dostanu nebo ne, takze mam docela adrenalinovy zivot
![]()
Simi, Ty ses ptala na ty kase, ze? Ja delam obcas ovesnou - odmocim vlocky (daji se koupit i nejake jemne vlocky), uvarim a pak do nich naliji UM a rozmackam banan a je to fakt dobry, neni to tak sladky jako ty instatni a Stepanovi to smakuje. Jinak se na taky ve zdrave vyzive koupit intstatni ovesna kase (jsou i jine druhy - spalda, jahly, …) a to staci jen zalit vodou nebo mlikem. Zkus se mrknout sem https://www.emimino.cz/modules.php?…
Tynko, Adamek je sikulaaa
![]()
A mate super fotky u stromecku ![]()
Ahoj holky,
nooo tak u nás to ještě před týdnem vypadalo, že bych to prvenství (která z nás nejdřív znovu otěhotní) mohla získat já
ale nic, bylo to „jen“ pět dní zpoždění… ehm. Byla to druhá MS od porodu, tak mám asi ještě rozhozené hormony. Asi jsem blázen, ale ani mi ta představa nijak nevadila
Manželovi pak ale spadl pěknej kámen ze srdce
![]()
Mám teď těhotné dvě kamarádky, a tedy těhotenství bych jim i trošku záviděla, to je takový čas blažené nevědomosti
ale potom? Porod, šestinedělí a celé první tři měsíce až půlrok… to FAKT ne!
Jsem moooc ráda, že to mám za sebou, no a uvidíme, na jak dlouho
Ale oficiálně chceme třetí až někdy za 3-4 roky.
Evelín , to je síla s tím Nextem
Dovedu si to živě představit
Ale je fakt, že věci mají nádherný - akorát, že tady je to děsně předražený
kupuju od jedné maminky anebo úkoluju kamarádky, co jedou do Británie. Teď mi jedna přivezla pro Silvinku nádherné ponožky: 5 párů za 5 liber
A Ježíšek byl taky dooost nakupovat v Nextu
ale přes tu maminku nakupující v UK.
Děkuju za návod na kaši!!! ![]()
Týnko , tyyy jo, Adámek je tady učiněný průkopník!
Moc gratuluju!
U nás je to taky jak na houpačce - někdy si Járu nemůžu vynachválit, coby partnera i otce, a jindy mu nemůžu přijít na jméno
Oba jsme dost temperamentní a někdy je tu trošku Itálie…
Vadí mi, když je netrpělivý na děti, když si pořád stěžuje na únavu (co bych měla říkat já
), nechce se mu vstávat v noci k dětem (já nejen vstávám, ale ještě kojím) atd. Ale jindy je to zase super…
Zebři, sestře moooc držím palce! Ať pořádně odpočívá, pak už OPRAVDU nebude kdy
![]()
Tak abych potvrdila svá slova, přeju vám krásný večer a jdu žehlit plínky… ![]()
Ahoj holky, tak jsme doma od mamky a bylo to dobrý, Beník dostal další kupu hraček
a taky odrážedlo a hned si u něj stoupl - normálně skoro rovně
, ségra to vyfotila, tak když to na ní půjde dobře vidět, tak vám ji sem dám ![]()
Adel , z mluvícího hrnce už mi hrabe - i manža už si to zpívá (a ti ani pořádně neví, co zpívá
)
A my Silvestra moc neslavíme
. Tím, že nepijeme a nebaví nás oslavy, tak se tu nic extra neděje ![]()
Simi , mimča čeká sestřenice
. Moje ségra nééé, té by z toho asi hráblo, už má 2 kluky
. My se teda moc nevídáme, protože bydlí daleko, ale snad ji do porodu uvidím, ještě ani neviděli Beníka
. A oni bydlí ve společném domě s jejíma rodičema, tak bude mít pořád pomoc, to bude mít v pohodě ![]()
A pár fotek od nás…

První Vánoce se Štěpínem ![]()

Naše malá rodinka (omlouvám se za kvalitu - samospoušť)

Ani to nestíhal rozbalovat …
Štěpánův první dopravní prostředek