Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj
Ja Vás už zase nestíham.Chvíľu sem nenakuknem a Vy popíšete hneď milion stránok.
Aj Sofinka je mamičkin maznáčik-stále aby som ju nosila na rukách.A keď s ňou idem von kočíkom,tak celú cestu mrnčí a chce ísť na ruky.
No keď s ňou ide von niekto iný,tak je to najsladšie a najtichšie dieťa na svete.Ide ma z toho poraziť.
A najnovšie má Sofi plakacie obdobie.Keď robí niečo zlé,stačí jej povedať „nono“,(čo väčšiná povie automaticky) a Sofinka spustí taký rev,že sa steny trasú.A potom ešte chvíľu žalostne vzlyká,že ako sme jej ublížili.Potvorka jedna!!!
Majte sa krásne,papa
Když se narodí chlapům syn, tak jsou celý bez sebe, že to jsou „borci“ a mají pokračovatele rodů
Jenže pak z klučíků vzniknou mamánci a oni jsou trošku paf
Naštěstí u nás už Adam přechází do jíného období, kdy se přitulí k Radkovi a ten je teprv z toho paf
Ale i Radek se nachal slyšet, že by rád ještě holčičku a pěkně tmavovlasou po něm
![]()
Ale zase u kamarádky jsem viděla, že její klučík cca tak na roce a půl otočit a jenom táta-táta-táta a jak odešel táta do práce, z mísnosti, … tak děsný řev .....
Beník zuřivě kouše do dudlíku - snad z něj něco zbyde
, už aby ty zuby vylezly. Zatím tam nic zvláštního nevidím ![]()
Januš , doktorka mi říkala, že z rýmy děti blinkají, jak jim tečou hleny do břicha. Benda právě taky blinkal, tak jsem se na to ptala
Ernat , Klárka je krásná ![]()
Katy , pěkný míry ![]()
Týnko , video super, fakt šikulka a závidím, že nepadá na hlavu ![]()
Vztekat už se taky umíme - při oblíkání, když mu něco seberu, a tak ![]()
Mě med mamka dávala a doktorka jí řekla, že mě tím zadělala na obezitu - tak se mám alspoň na co vymlouvat
a mléčný zuby mě taky zčernaly, jak psala Verča ![]()
Evelín , taky pěkný míry ![]()
Verčo , to nas..e. Oni si ti hajz..vé umí vybrat den - nám ukradli to auto na výročí svatby ![]()
Lucy , dorty jsou jak na výstavu - mňam. A ta prsatá mořská pana byla asi pro manžu, co? ![]()
Zuločku , ony se dají koupit i sedačky 0-18, jdou dát i proti směru jízdy a jdou polohovat, takže myslím ani sedět nemusí ![]()
Pacal , Benda taky po probuzení hned leze a hraje si a já o něm ani nevím, nevydá ani hlásku a vysílačka nic
. Tak kolem něho v naší posteli udělám ohradu z našich peřin a dám na to chrastivý hračky, abych slyšela, když se to snaží přelézt
![]()
Já mám taky mamánka - i když je s manžou a já odejdu, tak řve jak tur. Ale včera to bylo teda naopak - manža přišel z práce a Beník se křenil jak sluníčko a jak chtěl jít manža do koupelny, tak začal Beník natahovat a chtěl k němu ![]()
A Beník dnes asi konečně pochopil, co po něm ta šílená matka chce, když na něj pořád jako vůl mává a říká pá pá - už to opakuje ![]()
No Zebrus , ja jsem si na Vas vcera hned vzpomnela, jak jste taky meli stesti na ty ruzny udalosti a kradeze loni
Na vyroci svatby je to taky „fajn“ ![]()
ZEBRUSKO, dik , uz som aj ansla nejaku od 0 do 18
tak asi pojdeme do tej, dakujeeem ![]()
SIMI.. MAtusko sa len plazi a je na kolienkach a to ma 9 a pol..ale lekarka, ze to ej vporiadku,nevadi..
PACALKo, joooj,\ no u nas MAtusko tiez sa plazi, ked sa zobudi.. a aniz abrany by nepomohli, tie vie vpohode preliezt// da sa na kolienka a sup… takze sedim [prinom.. aj etarz sedim kusok od postele ![]()
a my amme doma tuliveho tatanka… ale zas je ryba… vkuse by sa len v posteli valal a rpehadzoval a divosil s ocinkom… no, ani stari rodicia a sestra.. mu nevadia. vela cudzich ludi.. to mu vadi.. ale kludne tam enmusim byt ja, ked je ocko…
a MAtusko sice keca o dusu, mamamam tata, brm…, baba, pap… a pluje a ine hoavdiny, pazvuky, pusa sa mu nezastavi, ukazuje rozne evci, ako aky je velky, akoi sa ma…ale zas je motoricky pozadu.. tak ktovie, kedy pojde motorika dopredu..
ono je to asi len otazkia casu, kedys a vase deti rozkecajuuu… zo dn na den mozu poevdat take veci.. ze az ![]()
No Taky Adamko od Ryntyntynky\je motoricky sikulko a uz aj keca o dusu ![]()
Ahoj holky, no takhle, moje děti se taky v pohodě nechají hlídat - zatím je vždy hlídali prarodiče -, to je v pohodě, spíš když jsem doma, tak preferují mě. Jinak se ale na babičky i dědu usmívají
chovat se nechají atd. Mimo rodinu se ale Silvinka nechá chovat jen od mé nejlepší kámošky
u všech ostatních okamžitě řve. Ondra jde ke každému ![]()
Zulocku , jak Matuško ukazuje, jak se má?!
Já učím akorát „jak jsi veliká“, párkrát jsem zkoušela pá pá nebo paci paci, ale nic z toho není. Jen Ondra už asi měsíc „prdí“ pusou, to ho naučil Jára a to pochytil napoprvé ![]()
Zebři , to je krása, že už umí pá pá!!! ![]()
Jsme se zas dneska chytli s Járou, vyletěl na mě kvůli blbosti
Ještě že jdu večer pryč (poprvé po měsíci) - jdu na čtení poezie, tak se těším ![]()
Jinak ani jsem neříkala, jsme k Vánocům dostali - různě od kámošek - celkem 4 jídelní soupravy
myslím pro každé dítě čtyři!!! To jsem byla hloupá, že jsem předtím sama misky kupovala…
takže dohromady 5. No snad to všechno užijem
Jedna
a je i do mikrovlnky, tak to je fajn ![]()
Baby ukecany, nestiham docitat
![]()
Zase jsem dnes jezdila asi dve hodiny v parku, ten nas mrnous jinak pres den neusne nez kocare
Tak nez abych se s nim doma otravovala, tak jdu radeji jezdit. V tomto je vyhoda mit dum se zahradou nebo aspon s slouho chladnou predsini ![]()
Jinak Veru, to je mi faktr lito s tou kradezi
Stihli jste teda zablokovat ucty??? Kreditky a doklady by me mrzely nejvic ![]()
Jinak taky hlasuju proti medu, jednou jsem mela moznost takove „medove“ ditko videt a byla to fakt hruza
A jelikoz je to alergen, tak ho nemuzu moc ani ja ![]()
A mamanka mame asi cim dal vetsiho. Kdyz je s nekym sam, tak je uplne v pohode, ale jakmile jsem v dosahu, uz se na me sape. Dneska sputil docela hysterak v kavarne, kdyz jsem odchazela na zachod
Na jednu stranu to muze byt nekdy an nervy, ale taky si to i uzivam, ze jsem zatim pro neho ta „jedina zenska“
![]()
Gratuluji detem k pokrokum!!!! U nas se zatim nemluvi, tak musim teda asi zapojit vic tatku, at se mu venuje a mluvi na nej
![]()
Simi, my se maleho ptame „jak se mas?“ a on by mel rucickama kroutit a delat jakoby „tak tak, vselijak“ Zatim to ale jen trenujem, docela mu uz jde „jak jsi veliky“ - ale samozrejme, jen kdyz ma naladu a chce se mu ![]()
A uzij si poezii:! ![]()
Lucy, fakt smekam
Taky jsem se chtela zeptat, jak delas ty postavicky, treba to auto ![]()
A vcerejsi tanec byl dobrej, tancili jsme cacu a ani jsme nepotrebovali partnery a saty. Akorat jsem uz ke konci ani poradne nevedela, ktera je prava a leva noha
![]()
Ahoj kecky,
téda vy jste toho napsaly ![]()
Zkouším vkládání fotek,jak mi poradila Pacala,takže dííík ![]()
To jsou moji kluci a teď když to umím vás zahltím fotkama ![]()
Holky Vítek teda není mamánek,ani Jiřulka nebyl.Řekla bych,že jsem mu celkem putna
Akorát je klegrační,že teď jak se zdokonaluje v plazení,tak se za náma plazí jak pejsek.Dřív byl jen v obýváku a teď kam se hnu,tam šup za mnou ![]()
Jo to jak se máš,tak tak všelijak jsem dřív neznala,až když byl Jiřulka malý mi to ukázala teta.Mě se to moc líbí
Občas se mi zdá,že Vítek mává,ale jinak nic ![]()
Jiřulkoviˇse teď bohužel začly dost kazit zuby,příští pátek jdeme k zubařce,tak jsem zvědavá,co tomu řekne.Ale poctivě čistíme a nemyslím si,že by jedl víc sladkostí než jiné děti,tak nevím,jak moc se to dá ovlivnit ![]()
Simi taky jsem si myslela,že smetanový jogurty by se neměly dávat ![]()
Veru tak jste si to včera nakonec užili ![]()
Jinak jsme dneska jely za kamarádkou do práce a bylo to prima,jelikož jsme se neviděly dlouho,dostala jsem spoustu dárků ještě k loňským Vánocům a narozeninám
Prodává v sekáči,tak jsem jí tam vezla dvě kombinézy a dva kabátky,co ani Vítek nenosil,ať se to tu neválí a zato jsem si vybrala pěknou mikinu a Jiřulka dětskou kameru ![]()
Simi , to prdění pusou taky provozujem, je to sranda
- Beník mi tak „prdí“ na břichu, ruce, noze - co má po ruce „puse“
a má z toho děsnou srandu, dělá to i když mu řeknu ať udělá brbrbr ![]()
To pá pá dělal úmyslně až dnes, ono je to fakt asi všechno ze den na den. Až si to děti srovnají v hlavě, tak začnou ![]()
Adel , klukům to spolu moc sluší
Jen nás zahlť
![]()
Budeš Vítkovi dávat ten fluorid, když se Jiříkovi kazí zoubky?
Jdu čučet na tv ![]()
ahojky, tak Pája byl včera vzhůru od 11-4 ráno, nějak nic nezabíralo, uhoupání, nošení, kojení, pořád kňučel, a po šoupnutí do postýlky řev, nakonec jsem ho uhoupala v křesle, to už měl opravdu dost. Ale nevím čím to, teplotu nemá, rýmu ani kašel…že by zuby???Dneska opět usnul v židličce po obědě, zase jsem dávala kaši a jogurt, tak zítra zkusim normální oběd, abych se přesvědčila, jestli neusíná jen po té kaši…
Pája je mamánek spíš jen večer, přes den v pohodě, ale jak ho chce večer uhoupat manža, tak je zle, pořád mě hledá a když mě nenajde, tak řev. Včera byl docela v pohodě, ale pak mne zahlídnul a bylo vymalováno…
Med už jsme měli párkrát v přesnídávce jablka s medem a v pohodě, ale samotnej ho dávat zatím nebudu. Jinak jsem se chtěla zeptat, už jste dávali jahodový přesnídávky???Já se jich nějak bojim, prý jsou jahody hodně alergenní.
Dneska u tchánovců tchyňka Páju poprvý po:,–(ila na nočník, prý že by se mohl vyčůrat, měl zrovna suchou plínu…tak jsem si v duchu říkala, no to určitě…chvíli se tam kroutil, pak ho zvedne a tam bobky…že by byl tak inteligentní
podle mne, spíš jen náhoda…
A včera večer mě taky bez varování přišla navštívit „mrcha“, a to jsme měli jít zítra i v pátek na plavání ![]()
Pája už trochu praktikuje pápá a jak jsem velký, je spíš na tu motoriku než na mluvení.
Simi: prdění pusou slyšim celej den
mluvit Pája asi bude až v pubertě ![]()
Adél: pěkná fotka, klukům to tam sluší
Lucy: hned jak jsem uviděla dorty, začaly se mi sbíhat sliny ![]()
Ahoj kočky,
před chvilkou jsem se vrátila z POWER-JOGY a překvapivě paráda
bavilo mě to a i ta hodinka rychle utekla… a jelikož se mi v té zimě nechtělo chodit přes celý město pěšo, tak jsem to vzala autem
Zítra jsem měla v plánu, že ještě půjdu na aerobic, ale nevím-nevím, zda se zítra budu pořádně hýbat, jak mě bude bolet každý sval
![]()
My učíme teďka Adámka „jak jsi veliký“ a dneska to poprvé dělal, no, byl kouzelňoučký
![]()
Adél: Kluci krásní
Jen nás zahlť
![]()
A my jsme zase dneska venku nebyli a pokud bude zítra podobně jak dnes, tak i zítra budeme doma…dopolko má službu Radek, já musím znova do Liberce ![]()
U nás je zatím - 7 a zataženo a sněžííííí
(oproti včerejším - 23 st. Ceslsia
)
Adel , jsem se vcera koukala do galerky na Ernaty Klarku a tuhle fotku uz jsem videla, zapomnela jsem ti napsat, ze je pekna, kluci jsou roztomili, Vitek ma pekna kukadla ![]()
Terko , hehe
si me pobavila s tema bobkama
Proc nahoda, treba je Paja takovej sikovnej frajer ![]()
Jo a s tema tabletama Fluoridu, ted nevim ten nazev, me je dala Dr. uz tak pred mesicem, ale myslim, ze rikala, ze kdyz Domca nema zuby, tak je nemam jeste davat, nebo jo??? Ja nevim..
vy davate???
No nic, jdu to dnes zalomit, umyt se a cist v pelechu
tak at se dnes dobre spiiii!!
Ahoj holky,
tak jsme dnes byli na KO a druhém prevenaru (dr. Adama poslechla a prý v pohodě a rýma už je snad taky dobrá, takže ho nakonec naočkovali)…tak čekám, jaká bude noc
Zatím to celkem jde…
Jinak Adam váží 8650g a měří 75 cm.
Veru - mě právě dnes dr. říkala taky o tom fluoridu, že prý mám dávat tak 2-3× týdně (prý tam je napsáno každý den, ale to že dávat nemám), tak uvidíme.
Týnko -tak vztekat se teda Adam umí přímo předpisově - nejlíp u oblíkání a přebalování, ale i když se mu něco jen nelíbí, tak zkřiví pusinku a začne zuřit…
![]()
Simi - já taky jogurt vyndávám tak půl až třičtvrtě hodiny předem z ledničky. I když párkrát jsem zapomněla
a zdálo se, že Adamovi to ani nevadí.....
Adel - bezva fotka, kluci jsou fešáci ![]()
Ach jo, zase jsem tu tak večer.....řešili jsme až doteď s Tomem výběr jídelní židličky, jsme strašně nerozhodní
, ale vybráno (naštěstí), takže jsem se sem dostala až teď - zase skoro půlnoc, jdu spát.....kdy já už konečně půjdu spát brzo??? ![]()
Tak dobrou.......