Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
díky za podporu
mně už je naštěstí dobře a dětem jsme ještě odsáli z nosu, ale už vypadají OK - Silvinka úplně, Ondra byl ještě trochu apatický, ale už bude v pohodě. Ještě že to mělo tak rychlý průběh ![]()
Dnes jsem dětem konečně dala místo fleecových dek „opravdické“ peřinky, povlíkla jsem růžové a modré medvídky… a pak jsem se na ty postýlky dívala a úplně jsem se dojala
![]()
Jak jsme se teď poslední dobou s Járou hodně hádali, tak poslední dva dny je to docela dobrý… jen aby to vydrželo ![]()
Veru , od kolika že je ve středu ten film? A jak to plánuješ, do kolika - aby se oběd podával (dětem) už doma, co? Já jsem myslela, že nepůjdem, ale když je to teď doma lepší, tak bych Járu zkusila naťuknout ![]()
Holky, mažete dětem něčím obličejíčky, když jdete ven
A co se vám osvědčilo? Já zatím nedávám nic, ale v tomhle mrazu bych asi měla… dr. jen doporučoval něco, co neobsahuje vodu… tak nevím. Mám tu tři vzorky krému od Nivey (bez vody), tak to asi vyzkouším…
Jo a dáváte někdo dětem dýni - připravovanou doma? Jak ji zpracováváte? My jsme jednu dostali
ze skleniček dětem jela, tak bychom ji chtěli vyzkoušet…
Wenee , to je paráda, jestli se spinkání fakt zlepší
Jinak dr. říkal, že zoubky stačí čistit od roka, tak to zatím neřeším… i když některé kámošky už dětem zoubky čistí. Ale já jsem vděčná za všechno, co nám zjednoduší „provoz“, zvlášť večer, takže pokud to dle dr. není nutné, tak to nedělám ![]()
Ahoj holky ![]()
Výletík se zadařil, Adámek byl i celkem hodný-místy byl trošku protivňoučký… a chtěl zkoumat tetě i ségře celý byt, jenže oni nejsou ještě vybaveni na lezoucí-stojící dítka
Z Tobiáškových tepolot se nakonec asi vyklubala šestá nemoc, takže jsou bez horeček ![]()
Adél: Já jsem dneska taky doma sama, Radek vyrazil s kámošem na fotbálek (tedy ten stolní), alespoň půjdu brzy do hajan ![]()
Adik: Ahoooj ![]()
Simčo: Ať domácí nehádací pohoda vydržíííííí!!!
My jsme měli poslední dobou taky trošku ponorku, není divu, když ten můj chlapák je doma už skoro měsíc .....
Já ničím Adámka nemažu (tedy když chodíme ven), ale my jsem v těhle mrazech v podstatě venku pořádně nebyli… a to jsem si dneska všimla, že má trošku suchý tvářičky ![]()
Wenee: My čistíme zoubky ve vaně, né každý den a dlouho jak to vydrží
On by spíš chtěl jen ten kartáček kousat a začne se vztekat, když mu ho nechci dát
![]()
Evelín: Já se taky řídím ohledně zavádění příkrmů podle kojení.net, podle mě to mají dobře zpracované (takže i podle nich jsme již zavedli šunčičku) a i dr. jsem se ptala, že když se nemůže tvaroh do roka, jestli tedy můžu dávat lučinu-žervé a ona že jooo
Zase ségra si přečetla knihu od nějakého dr.?? a ten zase píše, že v tom prním roce by mělo být výlučnou stravou dítěte mléko a s příkrmy to nepřehánět, takže se asi bude zrovna řídit sestrička podle něj…ale v tom případě babo raď, když by mělo roční dítě jíst stravu jako dospělák (tedy né tak kořeněnou a solenou ) ![]()
Nakonec je to stejnak na matce
![]()
Simčo: My jsme zatím dávali dýni jen ze skleniček, ale kdysi jsem jedla domáci dýňový kompot a udělala bych to takto: Vydlabat vnitřek bez semínek a uvařit a rozmačkat, tak kuchtění zdar
![]()
Ahoj holkyyyy,
dnes jsme byli cely den pryc, tak koukam a skoro 3 stranky
Ted jsem to docetla…
Byli jsme na Smichove v Holmes place, prazandam fakt doporucuju, chteli jsme do Karlina, ale meli z technickych duvodu zavreno, tak jsme jeli na Smichov. Byli jsme v bazenu a pak v relaxaci - sauna, para ruzne druhy, virivka… Domca byl u vytrzeni z bublajici vody, z tolika lidi a tak, u bazenu lezel na rucniku jak na plazi
(je tam 28,4 stupnu). No a cena 200 Kc na osobu, hodina bazenu a neomezena doba v relaxaci, coz je super ![]()
Simi , ten filmik je ve stredu 14.1. od 10 hodin na Flore. My nemame presne vymezenou dobu na jidlo, Domca vstava kazdy den v podstate jinak, takze ma k snidani mliko, podle toho v kolik (mezi 8 a 9), tak pak ma mezi 10 a 11 h svacinu (ovocny prikrm) a tak 2-2,5 h potom obed - sklenicku. Takze vyrazim na film a nakrmim ho ovocem tam, obcas i dokojuju, jak se mi chce. Obed dam pak doma…
Terko , super fotky, Paja je roztomilej a ty prsiiiicka
Podobu nevim, prislo mi spis po tobe, ale zase pak ze je namichany.. Ono se to casem projevi ![]()
Zulocku , me je taky bez mrchy dobre, nechci jiiii
doufam, ze si jeste chvili pocka ![]()
Ach jo, Dan vypadl na oslavu narozeni ditete s klukama
no a na me tu zbyl nejaky uklid
ale co, ja byla vcera parit (jo a dala jsem si 2 dvojky
), tak dnes sel manzilek
. Nastesti kosile jsou jeste mokry, takze je nemusim zehlit ![]()
Jo Simi a dyni davame jen ze sklenicek zatim a chutna, takze nevim, ja ji snad nikdy v zivote nevarila a to varim skoro vse
Ale jsem zatim trochu lina Domcovi varit ty pidiporce, takze jen sklenice ![]()
No a v patek na cviceni Pavla rikala o tom mazani, ze se to nemusi prehanet, ale namazat v mrazech by se melo a temi kremy bez vody, ale nevim znacky, to nerikala
![]()
Veru: Žehlení košil ti vůbec nezávidím, mě to tačí dvakrát do roka
![]()
Já bych zase chtěla vyrazit s Adámkem a polovičko k nám do aqua-centra do Lbc, do Babylonu…prý tam taky můžou už kojenci, vodu miluje, to by snad neměl být problém
Ale Radek není moc vodní tip
Zkusím to doma nadhodit, ale až se vylížeme z rýmy
![]()
ahojky, mně taky každý tvrdí něco jiného o té podobě…hihi…časem se ukáže, kdo měl pravdu ![]()
Simi: dýni jsem dělala doma s mamkou, samotná je bez chuti, už si moc nepamatuju jak jsme jí nakládali, oloupat, vydlabat zrníčka, cukr…už je to pár let…jinak Páju mažu krémem od Nivei, proti chladu a zimě
Týnko: kojeni.net je parádní stránka, taky se jí dost často řídím
Wenee: taky držím palečky, ať je spinkání lepší, nám mudra radila čistit zoubky už v půl roce pastou…ale nedělám to..
Evelín: taky nechávám Páju dojídat se křupkama nebo pečivem…a to docela často…je to velkej jedlík
a také Vítkovi, Matyáškovi a Sanelce vše nej…
A ted jsem si jeste vzpomnela, ja vzdycky ty vase komentare ctu a pak to zapomenu ![]()
Adi , my tu Romerku videli zatim jen na netu, vybrali jsme tak 2-3 varianty, ale asi se pojedeme taky mrknout na Cernak, myslela jsi tu prodejnu Babystar? Budeme bratu tu 9-18 kg bez Isofixu.
No a nejdulezitejsiiiiiiiiiii! Vsem oslavencum vcerejsim i dnesnim k 9 mesicum vse nej nej!
![]()
Holky, to je mazec co, uz jsou s nami stejnou dobu jako byli v brise
Strasne to leti, kdyz Domcu pozoruju, jak se snazi pri nejakem pohybu, jak povida a tak…
![]()
Veru , my zatím vařili příkrmy jen třikrát, ale je fakt, že pro dvojčata už to je porce pořádná
navíc uděláme vždy plný hrnec, dáváme to třikrát za sebou a zbytek (zatím zbylo vždy 5 porcí) zamrazíme. Vařit to a mixovat každý den, to fakt ne-e…
![]()
Jee, to jste si užívali!!! Já to tam znám, ta relaxace je super, dřív to bylo Factory a tam jsem chodila pravidelně - měla jsem několik let kartu z práce
I když chodila jsem spíš na cvičení (power jóga a další), na relaxaci zbyl čas párkrát. Ty jo, my máme vířivku doma, ale nevířila jsem se snad rok
v těhotenství jsem se horkým koupelím vyhýbala, a od porodu nebyl čas
Ale ted už by to šlo, když večer nedokojuju! A vzít do vany děti, to by byla sranda
to musím někdy vyzkoušet… máme velkou (rohovou) vanu, jako kdybychom tušili, že budeme mít dvojčata
![]()
Hm, já jim zatím, do toho roka, jídelníček dost omezuju, vše dávám spíš později, než se „už může“… po tom roce jim trošku povolím otěže ![]()
Ahoj holky,
tak my dnes strávili skoro celé odpoledne po obchodech, chceme zařídit Adamovi nový pokojíček, takže jsme vybírali nábytek.....
je to docela těžké, když Tom i já máme trochu odlišný vkus…
Ale tak snad něco vybereme.....
Dnes jsem utahaná jak kotě, nákupy, večer žehlení, ještě „týdenní úklid“ celého bytu…ble…
Zítra musím vyrazit do obchodů znovu - doufám, že sama a hlídat bude Tom - na konci ledna jdeme na svatbu Tomové sestřenice (mimochodem je v sedmém měsíci, tak bude mít snad Adam kámošku nebo kámoše) a já samozřejmě nemám co na sebe…
![]()
Všechny moc zdravím a přeju zdravé dětičky, klidnou noc a hezký zbytek víkendu…já jdu dnes už chrnět.....
No Simi , my tam Domcu vubec nekoupali, protoze v bazenu maji chloru jak blazen, takze tam jsem mu natacela teplou vodu ze sprchy do misticky a do ni placal
Ve virivce byl taky chlor, takze tam blbnul na okraji
ale v pare a aroma pare chvili byl a nejlip bylo v solne „jeskyni“, takova mistnost.. ![]()
No ale doma uz se s nami koupal, teda jako bud se mnou nebo s Danem tak 10×, to je fakt super, to zkuste
A jeste dvojcata k tomu, to bude sranda ![]()
Jeste jsem si vzpomnela, Tynko , ten Wall-e se Vam libil? My to mame, ale jeste jsme to nevideli, Dan nema moc rad animaky
krome Madagaskaru
Tak ja na to asi mrknu ![]()
Tak ja s vama na tyden loucim, zitra jedu na tyden do Luhacovic. Sice jedeme asi do vetsi zimy, ale co nadelam
Stepan si uzije babicky a ja zas toho, ze se o nej nemusim cely den starat sama ![]()
Oslavencum preji vse nej!!!!
![]()
Veru, takovy relax docela zavidim
Ale ja si v laznich snad aspon zajdu na masaz ![]()
Simi, dyni jsem davala taky jen ze slenice a taky mu chutnala. Ale nejak se nechystam varit ji i doma. Ale zkusila jsem uvarit cervenoiu repu a k tomu bramborovou kasi a ta mu taky chutnala ![]()
Jinak to jidlo je na tobe, pokud to tak citis, tak se do niceho nenut
Ja jen, ze lucina neni nic, co by ty deti melo nejak vazne poskodit (teda pokud za par let nenapisou, zas neco jinyho
)
Zatim paaaa
Dobré nedělní ránko,
tak Vítek si už druhý den přispal až do třičtvrtě na šest,kéž by mu to chtělo vydržet! ![]()
Já mažu na ven krémem od Bübchen,mají ho v lékárně a krásně voní ![]()
Dýni dávám taky skleničkovou,Alnatura jí tam má hodně,ale od 4.měsíce a já teď už kupuju ty od 8.měsíce..
Evelín užij si to v Luhačovicích ![]()
Janus vyber si něco pěkného na sebe.Já si snad na jaře koupím nové džíny.
Teď jsem si u kamarádky v sekáči jedny zkoušela,byly nové jen za 400 Kč,měla jsem je na sobě asi půl hodiny a pořád jsem zkoumala,jakej v nich mám zadek
No nakonec jsem si je nevzala
![]()
Veru Holmes Place závidím ![]()
Do toho kina nepůjdeme,pojedem k ségře na stříhání,už to potřebuju nutně!!!
Tý jo já si dát dvě dvojky tak ležím pod stolem
![]()
Týnko mě ta tabulka na příkrmy z toho kojeni.net bohužel nejde stáhnout,máme blbej počítač,potřebovala bych taky nějaký přehled co dávat ![]()
Wenee zoubky zatím nemáme ![]()
Dneska jsme tu celý den sami,asi půjdem po obědě bobovat,naštěstí tolik nemrzne ![]()
Ahoj holky,
tak já vstávala až před chvilkou
Manžel si to samo-sebou protáhnul
, takže si hned v šest bral Adama a pak ho přinesl v osm spícího a ten ještě chrápe a já jsem celá rozlámaná vstala…dneska jsem měla jen půlhodinový noční koncert
A měl to tvrdě vyřvávací
Jakmile se začal u mě vstekat a „tytyty Adámku, půjdem dělat hají“ nepomohlo, tak šup do postýlky
po chvilce řevu, znovu ke mě a na potřetí si dal říct
![]()
Adél: Tak já ti to sem zkopíruju, jo?
Boby si užijte, my snad taky půjdem dneska ven ![]()
A o ostříhání taky pořád uvažuju ![]()
Veru: Určo se koukněte, my zase takové pohádky můžem
, ale co nemusím poslední dobou jsou horory, od začátku těhu jsem snad ani neviděla jeden
![]()
Jančo: Jééé, užij si nákupy
A zařizování pokojíčku tajně závidím, taky bych ho už ráda zařizovala
![]()
6. - 7. měsíců Před snídaní kojení
Snídaně kojení nebo UM
Přesnidávka kojení nebo UM
Oběd zeleninový příkrm z několika
druhů zeleniny a brambor
Svačina kojení nebo UM
Večeře kojení nebo UM
2. večeře
Po večeři kojení
V noci kojení, pokud to dítě vyžaduje
7. - 8. měsíců
před snídaní kojení
snídaně kojení nebo UM
přesnídávka ovocný příkrm
oběd zeleninový příkrm z několika druhů zeleniny a brambor a maso nebo vaječný žloutek
svačina kojení nebo UM
večeře kojení nebo UM
po večeři kojení
v noci kojení, pokud to dítě vyžaduje
8. - 9. měsíců kojení
snídaně kojení nebo UM
svačina ovocný příkrm nebo jogurt
oběd zeleninový příkrm z několika druhů zeleniny a brambor a maso nebo vaječný žloutek
svačina kojení nebo UM
večeře obilninová kaše
9. - 12 měsíců
snídaně: neslazený jogurt nebo jiný mléčný výrobek s ovocem nebo příkrm případně s ovocem, nebo pečivo namazat mírnou vrstvou tuku a přiad sýr (a v tom postupu píšou i dětsktou kuřecí šunku)
přesnídávka kojení
oběd maso nebo vejce, zelenina, příloha (brambor, těstoviny, rýže)
přesnídávka ovocný příkrm
večeře obilovinná kaše, nejlépe kupovaná,možno přidat ovoce-zeleninu
po večeř kojení
v noci kojení, pokud to dítě vyžaduje
kojení v průběhu dne může být i vícekrát než 3×, lépe 4×, rohlík nebo jiná potravina ke žvýkání do ruky, další tekutiny v objemu 200-300 ml, nekojené děti by měly dostat 2 dávky UM po 200-250 ml
1 - 2 roky
kojení, UM nebo plnotučné pasterizované kravské mléko
chléb nebo pečivo můžeme slabě pomazat rostlinným tukem, džemem, možno dát sýr či šunku, ovoce, nekojené děti dostávají mléko
mléčný výrobek s ovocem
maso nebo vejce, zelenina, příloha (brambory, rýže, těstoviny), jednou týdně lze i sladké jídlo - rýžový nákyp, žemlovka - vše s ovocem
pečivo, syrová zelenina, nekojené děti mohou dostat mléko
kaše pokud možno s ovocem nebo zeleninou, nebo těstoviny, rýže, brambory a zelenina
kojení
pokud možno alespoň jednou kojení, rohlík nebo jiná potravina do ruky ke žvýkání, kojenecká voda
Adél: A příkrmy postup ti jde otevřít??
Tohle je z té tabulky-příklad jídelníčku, musela jsem to upravovat, tak kdyby jsi potřebovala i vhodnost potravin-tabulku (ale ta je napsaná i v tom postupu, tak ti to sem taky hodím
)
Ahoj holky,
tak u nás spaly děti bez buzení do půl třetí, jenže pak nějak nemohly zabrat
do čtvrt na pět!!
Naštěstí slečna si v postýlce jen povídala, po kojení, a malej taky spíš kníkal než vyloženě řval, to až po čase
přijde mi, že se něčeho bojí, možná se mu něco zdálo…
když jsem byla u něj, byl úplně klidný, skoro spal, ale jak jsem se vzdálila, spustil hrozně žalostně…
Naštěstí pak chrněl do osmi a slečna do půl desátý ![]()
Evelín , jeje, já bych zrovna lučinu (tvaroh ne) tedy klidně dala, ale asi by to chtělo s něčím
No, asi leda s ovocem, ale já si ji nasladko moc neumím představit… Ale zkusíme to
Taky jsem se odhodlala koupit ty křupky
máme tu poblíž, zjistila jsem, Zdravou výživu, tak tam zajdu…
Veru, já jsem si právě říkala, jestli to tam není chlorovaný
Domácí cachtání musí být fajn!!! Akorát přemýšlím, jak uhlídat obě děti, a „šidit“ jednoho se mi nechce
Asi abych já byla ve vaně a Jára to jistil ze souše
Jinak dvě dvojky mi nepřijdou jako nic extrémního, když je to výjimečně…
Ale je fakt, že já na středečním čtení měla 3× 1 dcl merlota, během celého večera (asi během 4 hodin), ještě jsem si na začátku dala polívku, aby to nebylo „na lačno“, a i tak jsem to cítila…
Člověk fakt odvykne!!!
![]()