Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2345
10.1.09 20:25

Ahoj holky,
díky za podporu :D mně už je naštěstí dobře a dětem jsme ještě odsáli z nosu, ale už vypadají OK - Silvinka úplně, Ondra byl ještě trochu apatický, ale už bude v pohodě. Ještě že to mělo tak rychlý průběh :!

Dnes jsem dětem konečně dala místo fleecových dek „opravdické“ peřinky, povlíkla jsem růžové a modré medvídky… a pak jsem se na ty postýlky dívala a úplně jsem se dojala :oops: :D

Jak jsme se teď poslední dobou s Járou hodně hádali, tak poslední dva dny je to docela dobrý… jen aby to vydrželo :wink:

Veru , od kolika že je ve středu ten film? A jak to plánuješ, do kolika - aby se oběd podával (dětem) už doma, co? Já jsem myslela, že nepůjdem, ale když je to teď doma lepší, tak bych Járu zkusila naťuknout :wink:

Holky, mažete dětem něčím obličejíčky, když jdete ven :?: A co se vám osvědčilo? Já zatím nedávám nic, ale v tomhle mrazu bych asi měla… dr. jen doporučoval něco, co neobsahuje vodu… tak nevím. Mám tu tři vzorky krému od Nivey (bez vody), tak to asi vyzkouším…

Jo a dáváte někdo dětem dýni - připravovanou doma? Jak ji zpracováváte? My jsme jednu dostali :D ze skleniček dětem jela, tak bychom ji chtěli vyzkoušet…

Wenee , to je paráda, jestli se spinkání fakt zlepší :D Jinak dr. říkal, že zoubky stačí čistit od roka, tak to zatím neřeším… i když některé kámošky už dětem zoubky čistí. Ale já jsem vděčná za všechno, co nám zjednoduší „provoz“, zvlášť večer, takže pokud to dle dr. není nutné, tak to nedělám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
10.1.09 20:41

Ahoj holky :D

Výletík se zadařil, Adámek byl i celkem hodný-místy byl trošku protivňoučký… a chtěl zkoumat tetě i ségře celý byt, jenže oni nejsou ještě vybaveni na lezoucí-stojící dítka :lol: :lol: :lol: Z Tobiáškových tepolot se nakonec asi vyklubala šestá nemoc, takže jsou bez horeček :)

Adél: Já jsem dneska taky doma sama, Radek vyrazil s kámošem na fotbálek (tedy ten stolní), alespoň půjdu brzy do hajan :wink:

Adik: Ahoooj :-)

Simčo: Ať domácí nehádací pohoda vydržíííííí!!! :wink: :wink: My jsme měli poslední dobou taky trošku ponorku, není divu, když ten můj chlapák je doma už skoro měsíc .....
Já ničím Adámka nemažu (tedy když chodíme ven), ale my jsem v těhle mrazech v podstatě venku pořádně nebyli… a to jsem si dneska všimla, že má trošku suchý tvářičky :(

Wenee: My čistíme zoubky ve vaně, né každý den a dlouho jak to vydrží :lol: :lol: :lol: On by spíš chtěl jen ten kartáček kousat a začne se vztekat, když mu ho nechci dát :roll: :lol: :lol: :lol:

Evelín: Já se taky řídím ohledně zavádění příkrmů podle kojení.net, podle mě to mají dobře zpracované (takže i podle nich jsme již zavedli šunčičku) a i dr. jsem se ptala, že když se nemůže tvaroh do roka, jestli tedy můžu dávat lučinu-žervé a ona že jooo :D Zase ségra si přečetla knihu od nějakého dr.?? a ten zase píše, že v tom prním roce by mělo být výlučnou stravou dítěte mléko a s příkrmy to nepřehánět, takže se asi bude zrovna řídit sestrička podle něj…ale v tom případě babo raď, když by mělo roční dítě jíst stravu jako dospělák (tedy né tak kořeněnou a solenou ) :nevim:
Nakonec je to stejnak na matce :wink: :wink: :wink:

Simčo: My jsme zatím dávali dýni jen ze skleniček, ale kdysi jsem jedla domáci dýňový kompot a udělala bych to takto: Vydlabat vnitřek bez semínek a uvařit a rozmačkat, tak kuchtění zdar :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
10.1.09 20:48

Ahoj holkyyyy,
dnes jsme byli cely den pryc, tak koukam a skoro 3 stranky 8O Ted jsem to docetla…
Byli jsme na Smichove v Holmes place, prazandam fakt doporucuju, chteli jsme do Karlina, ale meli z technickych duvodu zavreno, tak jsme jeli na Smichov. Byli jsme v bazenu a pak v relaxaci - sauna, para ruzne druhy, virivka… Domca byl u vytrzeni z bublajici vody, z tolika lidi a tak, u bazenu lezel na rucniku jak na plazi 8) (je tam 28,4 stupnu). No a cena 200 Kc na osobu, hodina bazenu a neomezena doba v relaxaci, coz je super :wink:

Simi , ten filmik je ve stredu 14.1. od 10 hodin na Flore. My nemame presne vymezenou dobu na jidlo, Domca vstava kazdy den v podstate jinak, takze ma k snidani mliko, podle toho v kolik (mezi 8 a 9), tak pak ma mezi 10 a 11 h svacinu (ovocny prikrm) a tak 2-2,5 h potom obed - sklenicku. Takze vyrazim na film a nakrmim ho ovocem tam, obcas i dokojuju, jak se mi chce. Obed dam pak doma…

Terko , super fotky, Paja je roztomilej a ty prsiiiicka 8) Podobu nevim, prislo mi spis po tobe, ale zase pak ze je namichany.. Ono se to casem projevi :wink:

Zulocku , me je taky bez mrchy dobre, nechci jiiii :twisted: doufam, ze si jeste chvili pocka 8)

Ach jo, Dan vypadl na oslavu narozeni ditete s klukama :roll: :lol: no a na me tu zbyl nejaky uklid :twisted: ale co, ja byla vcera parit (jo a dala jsem si 2 dvojky :oops: 8) ), tak dnes sel manzilek :roll: . Nastesti kosile jsou jeste mokry, takze je nemusim zehlit :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
10.1.09 20:52

Jo Simi a dyni davame jen ze sklenicek zatim a chutna, takze nevim, ja ji snad nikdy v zivote nevarila a to varim skoro vse :lol: Ale jsem zatim trochu lina Domcovi varit ty pidiporce, takze jen sklenice :roll:
No a v patek na cviceni Pavla rikala o tom mazani, ze se to nemusi prehanet, ale namazat v mrazech by se melo a temi kremy bez vody, ale nevim znacky, to nerikala 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
10.1.09 20:59

Veru: Žehlení košil ti vůbec nezávidím, mě to tačí dvakrát do roka :oops: :oops: :wink:
Já bych zase chtěla vyrazit s Adámkem a polovičko k nám do aqua-centra do Lbc, do Babylonu…prý tam taky můžou už kojenci, vodu miluje, to by snad neměl být problém :D :D Ale Radek není moc vodní tip :? Zkusím to doma nadhodit, ale až se vylížeme z rýmy :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
10.1.09 21:03

ahojky, mně taky každý tvrdí něco jiného o té podobě…hihi…časem se ukáže, kdo měl pravdu :lol:

Simi: dýni jsem dělala doma s mamkou, samotná je bez chuti, už si moc nepamatuju jak jsme jí nakládali, oloupat, vydlabat zrníčka, cukr…už je to pár let…jinak Páju mažu krémem od Nivei, proti chladu a zimě

Týnko: kojeni.net je parádní stránka, taky se jí dost často řídím

Wenee: taky držím palečky, ať je spinkání lepší, nám mudra radila čistit zoubky už v půl roce pastou…ale nedělám to..

Evelín: taky nechávám Páju dojídat se křupkama nebo pečivem…a to docela často…je to velkej jedlík

a také Vítkovi, Matyáškovi a Sanelce vše nej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
10.1.09 21:06

A ted jsem si jeste vzpomnela, ja vzdycky ty vase komentare ctu a pak to zapomenu :oops:
Adi , my tu Romerku videli zatim jen na netu, vybrali jsme tak 2-3 varianty, ale asi se pojedeme taky mrknout na Cernak, myslela jsi tu prodejnu Babystar? Budeme bratu tu 9-18 kg bez Isofixu.

No a nejdulezitejsiiiiiiiiiii! Vsem oslavencum vcerejsim i dnesnim k 9 mesicum vse nej nej! :-) :srdce: :dance:
Holky, to je mazec co, uz jsou s nami stejnou dobu jako byli v brise :wink: Strasne to leti, kdyz Domcu pozoruju, jak se snazi pri nejakem pohybu, jak povida a tak… :srdce: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
10.1.09 22:41

Veru , my zatím vařili příkrmy jen třikrát, ale je fakt, že pro dvojčata už to je porce pořádná :lol: navíc uděláme vždy plný hrnec, dáváme to třikrát za sebou a zbytek (zatím zbylo vždy 5 porcí) zamrazíme. Vařit to a mixovat každý den, to fakt ne-e… :D :wink:

Jee, to jste si užívali!!! Já to tam znám, ta relaxace je super, dřív to bylo Factory a tam jsem chodila pravidelně - měla jsem několik let kartu z práce :wink: I když chodila jsem spíš na cvičení (power jóga a další), na relaxaci zbyl čas párkrát. Ty jo, my máme vířivku doma, ale nevířila jsem se snad rok :? v těhotenství jsem se horkým koupelím vyhýbala, a od porodu nebyl čas :lol: Ale ted už by to šlo, když večer nedokojuju! A vzít do vany děti, to by byla sranda 8O :lol: to musím někdy vyzkoušet… máme velkou (rohovou) vanu, jako kdybychom tušili, že budeme mít dvojčata :wink: :lol:

Hm, já jim zatím, do toho roka, jídelníček dost omezuju, vše dávám spíš později, než se „už může“… po tom roce jim trošku povolím otěže :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
10.1.09 22:48

Ahoj holky,
tak my dnes strávili skoro celé odpoledne po obchodech, chceme zařídit Adamovi nový pokojíček, takže jsme vybírali nábytek..... :roll: je to docela těžké, když Tom i já máme trochu odlišný vkus… :roll: :wink: Ale tak snad něco vybereme.....
Dnes jsem utahaná jak kotě, nákupy, večer žehlení, ještě „týdenní úklid“ celého bytu…ble…
Zítra musím vyrazit do obchodů znovu - doufám, že sama a hlídat bude Tom - na konci ledna jdeme na svatbu Tomové sestřenice (mimochodem je v sedmém měsíci, tak bude mít snad Adam kámošku nebo kámoše) a já samozřejmě nemám co na sebe… :roll: :wink:
Všechny moc zdravím a přeju zdravé dětičky, klidnou noc a hezký zbytek víkendu…já jdu dnes už chrnět.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
10.1.09 22:50

No Simi , my tam Domcu vubec nekoupali, protoze v bazenu maji chloru jak blazen, takze tam jsem mu natacela teplou vodu ze sprchy do misticky a do ni placal :wink: Ve virivce byl taky chlor, takze tam blbnul na okraji 8) ale v pare a aroma pare chvili byl a nejlip bylo v solne „jeskyni“, takova mistnost.. :wink:
No ale doma uz se s nami koupal, teda jako bud se mnou nebo s Danem tak 10×, to je fakt super, to zkuste :lol: :wink: A jeste dvojcata k tomu, to bude sranda :wink:

Jeste jsem si vzpomnela, Tynko , ten Wall-e se Vam libil? My to mame, ale jeste jsme to nevideli, Dan nema moc rad animaky :roll: krome Madagaskaru :wink: Tak ja na to asi mrknu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
10.1.09 23:10

Tak ja s vama na tyden loucim, zitra jedu na tyden do Luhacovic. Sice jedeme asi do vetsi zimy, ale co nadelam :roll: :wink: Stepan si uzije babicky a ja zas toho, ze se o nej nemusim cely den starat sama :wink:

Oslavencum preji vse nej!!!! :-) :-) :srdce:

Veru, takovy relax docela zavidim 8O :-) Ale ja si v laznich snad aspon zajdu na masaz :wink:

Simi, dyni jsem davala taky jen ze slenice a taky mu chutnala. Ale nejak se nechystam varit ji i doma. Ale zkusila jsem uvarit cervenoiu repu a k tomu bramborovou kasi a ta mu taky chutnala :wink:
Jinak to jidlo je na tobe, pokud to tak citis, tak se do niceho nenut :wink: Ja jen, ze lucina neni nic, co by ty deti melo nejak vazne poskodit (teda pokud za par let nenapisou, zas neco jinyho :roll: :wink: )

Zatim paaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
11.1.09 09:21

Dobré nedělní ránko,

tak Vítek si už druhý den přispal až do třičtvrtě na šest,kéž by mu to chtělo vydržet! :wink:

Já mažu na ven krémem od Bübchen,mají ho v lékárně a krásně voní :wink:
Dýni dávám taky skleničkovou,Alnatura jí tam má hodně,ale od 4.měsíce a já teď už kupuju ty od 8.měsíce..

Evelín užij si to v Luhačovicích :wink:

Janus vyber si něco pěkného na sebe.Já si snad na jaře koupím nové džíny. :roll: Teď jsem si u kamarádky v sekáči jedny zkoušela,byly nové jen za 400 Kč,měla jsem je na sobě asi půl hodiny a pořád jsem zkoumala,jakej v nich mám zadek :roll: :oops: No nakonec jsem si je nevzala :roll: :wink:

Veru Holmes Place závidím :wink:
Do toho kina nepůjdeme,pojedem k ségře na stříhání,už to potřebuju nutně!!!
Tý jo já si dát dvě dvojky tak ležím pod stolem 8O :D :lol:

Týnko mě ta tabulka na příkrmy z toho kojeni.net bohužel nejde stáhnout,máme blbej počítač,potřebovala bych taky nějaký přehled co dávat :roll:

Wenee zoubky zatím nemáme :wink:

Dneska jsme tu celý den sami,asi půjdem po obědě bobovat,naštěstí tolik nemrzne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
11.1.09 10:00

Ahoj holky,

tak já vstávala až před chvilkou :D Manžel si to samo-sebou protáhnul :? , takže si hned v šest bral Adama a pak ho přinesl v osm spícího a ten ještě chrápe a já jsem celá rozlámaná vstala…dneska jsem měla jen půlhodinový noční koncert :wink: A měl to tvrdě vyřvávací :oops: Jakmile se začal u mě vstekat a „tytyty Adámku, půjdem dělat hají“ nepomohlo, tak šup do postýlky :arrow: po chvilce řevu, znovu ke mě a na potřetí si dal říct :wink: :wink:

Adél: Tak já ti to sem zkopíruju, jo? :wink: Boby si užijte, my snad taky půjdem dneska ven :D
A o ostříhání taky pořád uvažuju :)

Veru: Určo se koukněte, my zase takové pohádky můžem 8) , ale co nemusím poslední dobou jsou horory, od začátku těhu jsem snad ani neviděla jeden 8O :D

Jančo: Jééé, užij si nákupy 8) :wink: :wink: A zařizování pokojíčku tajně závidím, taky bych ho už ráda zařizovala :-( :-( :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
11.1.09 10:17

6. - 7. měsíců Před snídaní kojení
Snídaně kojení nebo UM
Přesnidávka kojení nebo UM
Oběd zeleninový příkrm z několika
druhů zeleniny a brambor

Svačina kojení nebo UM
Večeře kojení nebo UM
2. večeře
Po večeři kojení
V noci kojení, pokud to dítě vyžaduje

7. - 8. měsíců
před snídaní kojení
snídaně kojení nebo UM
přesnídávka ovocný příkrm
oběd zeleninový příkrm z několika druhů zeleniny a brambor a maso nebo vaječný žloutek

svačina kojení nebo UM
večeře kojení nebo UM
po večeři kojení
v noci kojení, pokud to dítě vyžaduje

8. - 9. měsíců kojení
snídaně kojení nebo UM
svačina ovocný příkrm nebo jogurt
oběd zeleninový příkrm z několika druhů zeleniny a brambor a maso nebo vaječný žloutek

svačina kojení nebo UM
večeře obilninová kaše

9. - 12 měsíců
snídaně: neslazený jogurt nebo jiný mléčný výrobek s ovocem nebo příkrm případně s ovocem, nebo pečivo namazat mírnou vrstvou tuku a přiad sýr (a v tom postupu píšou i dětsktou kuřecí šunku)

přesnídávka kojení
oběd maso nebo vejce, zelenina, příloha (brambor, těstoviny, rýže)
přesnídávka ovocný příkrm
večeře obilovinná kaše, nejlépe kupovaná,možno přidat ovoce-zeleninu
po večeř kojení
v noci kojení, pokud to dítě vyžaduje

kojení v průběhu dne může být i vícekrát než 3×, lépe 4×, rohlík nebo jiná potravina ke žvýkání do ruky, další tekutiny v objemu 200-300 ml, nekojené děti by měly dostat 2 dávky UM po 200-250 ml

1 - 2 roky
kojení, UM nebo plnotučné pasterizované kravské mléko
chléb nebo pečivo můžeme slabě pomazat rostlinným tukem, džemem, možno dát sýr či šunku, ovoce, nekojené děti dostávají mléko
mléčný výrobek s ovocem

maso nebo vejce, zelenina, příloha (brambory, rýže, těstoviny), jednou týdně lze i sladké jídlo - rýžový nákyp, žemlovka - vše s ovocem

pečivo, syrová zelenina, nekojené děti mohou dostat mléko
kaše pokud možno s ovocem nebo zeleninou, nebo těstoviny, rýže, brambory a zelenina

kojení

pokud možno alespoň jednou kojení, rohlík nebo jiná potravina do ruky ke žvýkání, kojenecká voda

Adél: A příkrmy postup ti jde otevřít?? :wink: Tohle je z té tabulky-příklad jídelníčku, musela jsem to upravovat, tak kdyby jsi potřebovala i vhodnost potravin-tabulku (ale ta je napsaná i v tom postupu, tak ti to sem taky hodím :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
11.1.09 10:21

Ahoj holky,
tak u nás spaly děti bez buzení do půl třetí, jenže pak nějak nemohly zabrat :? do čtvrt na pět!! :evil: Naštěstí slečna si v postýlce jen povídala, po kojení, a malej taky spíš kníkal než vyloženě řval, to až po čase :? přijde mi, že se něčeho bojí, možná se mu něco zdálo… :( když jsem byla u něj, byl úplně klidný, skoro spal, ale jak jsem se vzdálila, spustil hrozně žalostně… :( Naštěstí pak chrněl do osmi a slečna do půl desátý :D

Evelín , jeje, já bych zrovna lučinu (tvaroh ne) tedy klidně dala, ale asi by to chtělo s něčím :?: No, asi leda s ovocem, ale já si ji nasladko moc neumím představit… Ale zkusíme to :D Taky jsem se odhodlala koupit ty křupky :D máme tu poblíž, zjistila jsem, Zdravou výživu, tak tam zajdu…

Veru, já jsem si právě říkala, jestli to tam není chlorovaný :?: Domácí cachtání musí být fajn!!! Akorát přemýšlím, jak uhlídat obě děti, a „šidit“ jednoho se mi nechce :( Asi abych já byla ve vaně a Jára to jistil ze souše :lol: :lol: :lol: Jinak dvě dvojky mi nepřijdou jako nic extrémního, když je to výjimečně… :wink: Ale je fakt, že já na středečním čtení měla 3× 1 dcl merlota, během celého večera (asi během 4 hodin), ještě jsem si na začátku dala polívku, aby to nebylo „na lačno“, a i tak jsem to cítila… :oops: Člověk fakt odvykne!!! 8O :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí